A blokk konkrétan azonos. A motorvezérlő szoftverében van különbség.
Ergó ha megtartod a motorvezérlődet (gondolom nem az pukkant el), akkor ez annyira típusazonos csere, hogy nem fog változni a teljesítmény se (bár nincs nagy különbség a két modell között).
sajnos úg yalakult, hogy a CAXA kódos motrom offos lett és motorcserén gondolkodom. A kérdésem az lenne, hogy beépíthető a helyére egy CAXC kódos motor? Illetve ha igen, mennyire komplikált? Típusazonos motorcserének számít?
Sziasztok! Autó vásárlás előtt állok. 1.4 tsiből melyiket érdemesebb venni automata váltóval 125le vagy 150 le? Amiket néztem autókat 100 ezer km alatt annak a 90% 125le motor. VW Jetta 6rol beszélünk. Mik a kínjai a 125 lovas motoroknak? Mire kell odafigyelni?
Az, hogy az olajat feketének véled önmagában nem jelent semmit, sem rendellenességet, sem azt, hogy az olaj elveszítette a kenőképességét. A saját megnyugtatásodra persze cserélheted. Diózva volt már?
Szép napot mindenkinek ! Állítólag így jártam Skoda Octáviám van 2012 5. havi TSI. Azért szeretem , nem rossz. Viszont most tanácsot szeretnék kérni. 105 e. km- nél volt vezérlés csere , csörgött megnyúlt a lánc. 120 e- nél olajcsere. Az olaj szemre szép gesztenye barna /ez egy laikus véleménye / Sokat járok város forgalomban , néha van hosszabb út is. Most 125 e. km van benne . A napokban jó 500 km-t mentem főleg autópályán . Az olaj viszont korom fekete lett. Nagyon meglepődtem váratlanul ért. Jót tett neki a hosszú út ?? Kell esetleg olaj csere ? Amúgy nem eszi az olajat. Ha igen nem gond. Azért kíváncsi lennék a véleményetekre .
Hétfőn vinném a 2015-ös SEAT 1,2 TSI 90 LE, CBJB motorkódú kocsimat nagynyomású szívattyú cserére.
Észrevettem, hogy emelkedik az oljaszint, benzinszagú az olajtér. Más jelenség még nem tapasztalható. Szerencsémre sima oljaszint ellenőrzéskor (mert novemberben cseréltem) derült ki és nem amikor már meghalt a motor.
Kérdésem: egy normális szervizben kb. mekkora számlára számítsak, mire készítsem elő a lelkemet?
2009-2011 1.4tsi 122le skodák/golfok 2-300e kilométerekkel még a gyári vezérléssel létezhet? Ismerős aki hoz be autókat állítja, hogy nagyon sok ilyen gurul nyugat-európában, de még magyarországon is. Ha igaz, hogy lehet, hogy egyik 100e alatt már peoblémás, másik meg elmegy 2-300ezret is? Annyira függne a használattól? Köszi.
seat leon vásárlás előtt állok. jszp-be ezt látom motorkód cnc, motorszám czc9xxxxx. ez normális? vagy ez azt jelenti, hogy már cseréltek motort az autóban?
az autó vonóhorgos, és a horgon 80kg, szerepel. létezhet, hogy csak kerékpárt lehet szállítani a vonóhoroggal?
Tudnátok segíteni Audi A3 2010 8pa 1.4 tfsi (CAXC) hez vezérműlánc szett ben van amiben a főtengely lánckerék z18/18 és van amiben z18/23 mas, ez ha jól tudom csak a olajpumpa hajtásban tér le. Ha a olajpumpán a hozzávaló fogaskerék (03C115121J) van, akkor lehet bármelyiket felrakni? mondjuk ha jelenleg 18/18 as van akkor felrakható az a szett is kompletten amiben a 18/23 mas van?
Sziasztok! Eladó egy Skoda Octávia Combi 1.4 TSI Style (5E54M5FL) szin: Fekete mágia gyöngyház, gyártás: 2017.11, átvétel: 2018.01.08. Futott teljesítmény: 82.159 km A gépjármű többletfelszereltséggel rendelkezik. Bővebb információ: +36305149591 A gépkocsi Baranya megyében található.
Golf 1.4 Tsi 122 Le 2015 évjárat / 158ezer km / manuális 6 sebességes váltó
Véleményre/tapasztalatra lenne szükségem hátha találkozott már vki az alábbi hibával:
Hibajelenség: Menet közben, mikor váltok fel 1-esből 2-esbe, 2-esből 3-asba kupplung benyomása után olyan mintha durván/hirtelen oldana a kupplung, majdhogy csattanó hangot hallani/érezni. Ez főleg hideg motornál fordul elő, meleg-en már kevésbé és ha van is akkor sokkal sokkal enyébb. Induláskor teljesen normális minden. A felváltásnál 2-esebe és hármasba jelentkezik a hiba. Induláskor nem remeg az autó, semmi gondot nem érezni.
1-esből 2-esbe és 2-esből 3-asba való váltáskor azzal tudom enyhíteni problémát, ha hagyom az autót úgymond kigurulni picit, hogy már motorfékkel guruljon, kupplung benyom és így szinte nincs vagy minimális az a durva oldása a kupplungnak. Olyan érzésem van mintha még tőlem függetlenül egy lehellettnyi gázt adna vmi a motor-nak és az mellett kellene a kupplungot oldani terhelés mellett.
Kiváncsiságból autóúton 5-ösben Tempómattal menve mikor gyorsított az autó benyomtam a kupplungot és ugyan azt a csattanó hang-ot/jelenséget lehetett érezni.
Azt szeretném kérdezni, hogy tálkozott-e már esetleg vki ilyen jellegű hibával? Nálam az utóbbi időben egyre gyakrabban jelentkezik. Nem vagyok benne biztos, hogy a kupplung miatt van, mert van olyan nap hogy fennáll a hiba és van hogy nem. Felült bennem a fojtószelep is mint esetleges hibaok.
2008-as Jetta 1.4 TSI kocsim van.DSG automata, váltós 260 000 km-el. Jelenleg olyan probléma van a kocsival, hogy időnként berángat. Főleg ha gázt jobban nyomom neki. Volt szerelőnél a kocsi. Minden hibalehetőséget megnéztek. Annyit mondtak. Lehet, váltó softer gyári frissítés nem árta neki. Váltó olaj nemrég volt cserélve. Váltó hibát nem is ír ki. A váltó és feltöltő kompresszor közti elektronikus szinkron problémára utalt a szerelő. Frissítették is a softert .Valamivel jobb lett most. De még mindég van időnként, hogy be rángat. Már mindent átnéztek! Gyertyacsre, gyujtás, üzemanyag rendszer, vezérlés rendszer rendben van. Elég bosszantó rejtett hiba lehet. Szerelő sem tud 100%-ban mit mondani, mi lehet a gond pontosan
Vol-e már valakinek hasonló gond a kocsijánál és hogyan oldódott meg a probléma?
Ja az autó egy újonnan 2009 tavaszán vásárolt magas felszereltségű Skoda Superb volt. Nagyon kényelmes, csendes, jó utazókomforttal és kis fogyasztással (6,5-7,5 l) rendelkező kocsi. Néhány éve már ~210 ekm-el eladtuk.
netes naplóbejegyzésemben én azért eléggé alaposan és racionálisan írok a TSI motorról. Egyszerűen beleraktak és tervezetten egy gyenge láncszemet. Ami miatt legkésőbb 120-170 eKm-nél feldobja a pacskert. Az adott olajos láncfeszítőt tehát vagy jobbra kellett volna tervezni, vagy előírni a 100 e km-kénti cserét.
Seat Leon 1,4 TSI CZCA motorkód 2017-es évjárat most 98.000 km , jelzett szervízt, ilyenkor mi várható, mit kell cserélni? Milyen összegre számíthatok! előre is köszönöm a segítségeteket
Vezérlés szett-et fogok hamarosan cserélni Golf 6 CAXA motorban. Komplett szett okoskerékkel mindennel, egyetlen helyen és egyetlen gyártónál sem találok olyan szett-et, amiben olajpumpa lánc is lenne. Olajpumpa láncot nem kell cserélni? Ha igen akkor mikor ajánlott, érdemes?
Skoda 2011 1.4 tsi caxa. Megint előjött a csörgés, most már állandóan melegen is. Tudtok valakit Komárom környékén aki megbízhatóan cseréli a láncot, feszítőt stb..? Előre is köszönöm.