Keresés

Részletes keresés

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.02 0 0 89
Előzmény: Irgalmas (85)
pert2 Creative Commons License 2022.02.22 0 0 88

A lefrissebb lexikonom is 25 eves a konyvespolcon, a legregebbi meg szaz eves. Igy uj infokrrt mehetek a konyvtarba, vagy rakattanok a wikire. Egyebkent a wikipedia elfogadhato infokat kozol, bar pl egyed magyar politikisok eseten neha csak a szuletesi meg a halalozasi ev eleg pomtos:-)

Előzmény: Okos Árnyék (86)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.02.16 -1 0 86

Már elindult a Wikikönyvek is !

https://hu.wikibooks.org/wiki/Kezdőlap

Irgalmas Creative Commons License 2011.04.26 0 0 85

Haragszol még a Wikipédiára?

Előzmény: Iván Gábor (80)
Irgalmas Creative Commons License 2011.04.26 0 0 84

Valószínűleg tényleg nincs esélye egy új elméletnek a Wikipédián. A többségi vélemény győz.

Előzmény: Iván Gábor (58)
pint Creative Commons License 2010.03.24 0 0 83
maj megjavíccsák
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.24 0 0 82
Most nem érhető el!
lyesmith Creative Commons License 2007.10.26 0 0 81

A "wiki" elnevezés nem a "Wikipédia" sajátja. A "wiki" az a szoftveres motor neve, amire pl a wikipédiát építették.

Az ingyenesen letölthető "wiki" motor arra waló hogy kollaborativ weboldalakat, szoftver dokumentációkat egyáltalán online adatbázisokat hajtsanak meg vele. Számtalan más alkalmazás használja ezt a motort, mint költséghatékony és praktikus megoldást arra hogy adatbázist építsen ki. Némelyik lexikon, community site, némelyik software, hardware dokumentáció, vagy online bolt.

Itt találhatsz wiki motort használó weboldalakat

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wikis

itt pedig a wiki motorok listáját találhattok

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wiki_software

Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.26 0 0 80
Ilyenek garmadával vannak:

PoWi

Előzmény: Makkoscipo (79)
Makkoscipo Creative Commons License 2007.10.25 0 0 79
Jóéjszakát!

Itt az eddigi hozzászólások a wikipediaval foglalkoztak, sajnos ennek is van hasonló kinézetű oldala ami tartalmilag több mint "necces".

Itt ember legyen a talpán, aki kiválogatja a korpa közül az ocsút...

Az egyik fiam akadt rá: http://peswiki.com/

Nem tudom ismeritek ezt az oldalt?

Makkos Cipő
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.23 0 1 78

A wikipédián jelenleg nagy küzdés folyik, hogy végetérjen a végtelen ideig választott Adminisztrátorok (pártitkárok ) kora és évente legyen újraválasztás.

NevemTeve Creative Commons License 2007.10.20 0 0 77
A Beholder Bt külön is megemlékezett rólad: Gyevi bíró
Előzmény: Iván Gábor (75)
pint Creative Commons License 2007.10.20 0 0 76
akár még el is hihetem, konkrét információ nélkül, hogy van ilyen klikkesedés. de a te kirugásod teljesen indokolt volt, a hozzájárulásod a wikipédiához pedig csekély, ha egyáltalán valamennyi. ha a magyar wikipédia szerkesztői begyöpösödött klikkesedő seggfejek, akkor téged vak tyúk is talál szemet alapon távolítottak el.
Előzmény: Iván Gábor (75)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.20 0 1 75

A magyar wikiben akkor kezdtek formálódni az irányelvek, amikor oda mentem szerkeszteni. Sok érdekel dolog van ezzel kapcsolatosan is.

Mert egy dolog ami le van írva és egy másik dolog az, hogy a terror klikk ezt saját magára nézve nem tartja kötelezőnek. Tehát mindig volt

KIVÉVE a GYEVI BIRÓT eset.

A szabályokat a klikk csak úgy kezeli, hogy akit akarunk, annak eltürjük, hogy megszegje, akit meg ki akarunk csinálni, azt elintézzük, hogy ahatálya alá essen még ha nem is úgy van a valóságban.

Ezért nem lett elfogadva irányelvben, hogy a kettős mércék ne legyenek megengedhetőek és legyen elfogadva az egyenlő elbírálás elve.

Előzmény: lyesmith (74)
lyesmith Creative Commons License 2007.10.19 0 0 74

"Ugyan is ott szerepel a cégér mellett, hogy SZABAD LEXIKON"

Szabadabb mint bármelyik másik. A szabadság azonban nem azt jelenti hogy bármit megtehetsz. A demokráciában sem. Be kell tartanod a azokat a szabályokat amelyeket a wikipédia alkotói hoztak.

Kérdés te betartottad e a az írányelveket? http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Ir%C3%A1nyelvek

Ha megnézem a Tudomány szócikkedet akkor azt kell mondanom, hogy nem még csak el sem olvastad őket. A legszembetűnőbb nincs forrás, hivatkozás megadva.

"Tehát Te is azt gondolod, hogy jó horgász beeetet és sok ingyenmunka után jó kis profittermelő dolog lesz ez a végén?"

Lehetséges hogy profittermelő lesz a végén. Ami nem gondolom hogy rossz volna. Persze nem tehetik fizetőssé (jogilag), de rakhatnak ki reklámokat. Azt se gondolom hogy az emberek ingyen dolgoztak volna. Hiszen ingyen használták a szolgáltatást, amely a szolgáltatónak sok millió dollárjába került. Valamiért nem látom, hogy értékelnéd azt a munkát és pénzt amit a tulajdonosok raktak bele a Wikipédiába. :( 

Előzmény: Iván Gábor (73)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.19 0 2 73

Valóban megtévesztettek engem és sokan másokat is.

Ugyan is ott szerepel a cégér mellett, hogy SZABAD LEXIKON

talán le kellene verni, mint Mekk- Mesternél:-)

Tehát Te is azt gondolod, hogy jó horgász beeetet és sok ingyenmunka után jó kis profittermelő dolog lesz ez a végén?

Előzmény: lyesmith (72)
lyesmith Creative Commons License 2007.10.19 0 0 72

Te abban a tévedésben vagy hogy a wikipédia szabad, vagy hogy szabad volt valaha is. A wikipédia az egy non-profit szervezet amelyet 3 faszi alapított. Ők a tulajdonosok, és ők finanszírozzák a wikipédiát a saját pénzükből (tudom hogy vannak adpományok de az a múlt évben 3 millió dollárral kevesebb volt a költségeknél), a wikipédia azt csinálja amit ők akarnak. Ha nekem lenne egy cégem akkor én sem hagynám másokat beleszólni.

Előzmény: Iván Gábor (70)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.19 0 1 71
Minden szócikk néhány bekezdéssel kezdődik és folyamatos munkával épül fel.
A közösségi munka lenne a cél és nem az, hogy mindenki egyből egy kész szócikket írjon. Mivel ez nem csiribi-csiribá dologgal történik.

A tudomány szócikk ma.

A krisnás szócikknél például felvettem a kapcsolatot a Krisna Tudatú Hívők egyházának sajtófőnökével és tőle is kaptam szerkesztendő anyagot és engedélyt is a saját képeik jogi felhasználására. Nem csak írásban, de személyesen is jobban megismertem őket.

Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.19 0 1 70
Ez mindenütt igy van. Itt az a fő gond, hogy kettős mércék és tulzott befolyással bíró, elmozdíthatatlan brancs irányítja a lényeges dolgokat. Bandásodás, klikkesedés.

Nincs 1-2 évente új adminisztrációs, stb csapat választás, megerősítés. Bebetonozott poziciókból egyesek azt tehetnek mindene átgázolva, amit csak akarnak.

Akár a régi pártrendszerben volt a tudománynál, csak itt inverzben.

Előzmény: lyesmith (67)
pint Creative Commons License 2007.10.19 0 0 69
Előzmény: Iván Gábor (66)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.19 0 1 68

A

VALLÁSTUDOMÁNY

szócikket is én indítottam, mert sokan szeretik az áltudományos teológiát tévesen annak állítani.

Igyekeztem felvázolni, hogy mi a különbség a vallástudomány és a teológia között.

Előzmény: lyesmith (65)
lyesmith Creative Commons License 2007.10.19 0 0 67

Ez csak azt mutatja hogy minden idióta írhat a wikipédiába. És hogy vannak emberek akik szándékosan azon dolgoznak, hogy tönkretegyék mások munkáját.

Ezért mondtuk hogy kell egy kritikus tömeg ahhoz hogy a wikipédia jól működhessen. Magyarországon ez nincs meg.

Előzmény: Iván Gábor (64)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.19 0 1 66

Tehát a

TUDOMÁNY

szócikk indítása is hozzám fűzhető a magyar wikipédiában, éppen úgy mint az ateizmus, vagy a vallásszabadság szócikkek.

lyesmith Creative Commons License 2007.10.19 0 0 65

És?

Előzmény: Iván Gábor (64)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.19 0 1 64
Amikor a "szabad" Magyar Wikipediára mentem szerkeszteni, akkor már két éve működött. Minden pápának volt kistufingorozott szócikke, de valahogy a "Tudomány" szócikk addig senkinek nem hiányzott.

Így hát nincs azon mit csodálkozni, ha egy egyébként ateista világnézetű szerkesztőknek (Math), a "közösséghez" való igazodás miatt, imádkozhatnéka támadt;

Hiszekegy

„Hiszek egy Istenben, a mindenható Jimbo Wales-ben, ki teremtette a wikipediát.

Hiszek , Isten egyszülött fiaiban, az adminisztrátorokban, a mi urainkban, kik fogantattak Szent Irányelvekből, kik ülnek Jimbo Wales jobbján, onnan lészenek eljövendõ ítélni a szerkesztőket.

Hiszek Szent Irányelvekben.

Hiszek egy wikipédia közösséget, az adminisztrátorok egyességét, bűneinknek bocsánatát, szócikkeink feltámadását és az örök virtuális dicsőséget. Ámen.”

Mi adminisztrátorunk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved; Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a wikipédiaban is, mindennapi szócikkünket add meg nékünk ma. És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek; És ne vígy minket háromszori visszaállitás kísértésebe, de szabadíts meg minket IGe-től és Mathtól. Mert tiéd a wikipédia és a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen!”

Math 2005. június 21., 13:15
Előzmény: lyesmith (63)
lyesmith Creative Commons License 2007.10.19 0 0 63

"A wikipédia sarlatánságait leleplező kritikai cikkek tömkelege kering a nemzetközi és a hazai sajtóban is."

Ezeknek a cikkeknek, a pereknek és a botrányoknak 99.9 száaléka arról szól hogy ma élő emberekről ill. cégekről olyan cikekket írnak amelyek sértőek. Mégis elenyésző a számuk ahhoz a napi 1500 új cikkhez képest, ami az angol wikipedianban megjelenik nap mint nap.

Természetesen bárki csinálhat lexikont, még át is másolhatja a cikkeket. (A kijavításban már nem vagyok biztos. jogilag. Az viszont biztos hogyha a wikipédiából másol akkor azt meg kell adnia forrásként :D ) Azonban azt megnézném hamikor a több mint 7000000 angol nyelvű cikket újra lektorálják.

"Na bumm, és a wikinek annyi:-)"

Na akkor majd mindenki az újralektorált wikit fogja használni. Mi a különbség? Természetesen az is tele lesz hibával mint minden lexikon amit emberek írnak. Meglepetés a lektorok is hibáznak. (Egyébként a wikinek is vannak lektorai) A BE is tele van hibával (legalább annyira mint a wikipédia).  Persze ha zárt lesz a új lexikon akkor még mindig sokan fogják használni a wikit, hiszen az naprakész infokkal szolgál. Ismételten a hibák elenyészőek az új cikkek számához képest.

Vagy neked csak az a fontos hogy ne Wikipédiának hívják? Megsértettek a személyedben azzal hogy nem írhattál bele minden baromságot? Pityeregtél talán?

Előzmény: Iván Gábor (57)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.19 0 1 62
Már az internettón is fórumoztam, ami az index fórum elődje volt.

Wikipédia akkor még a fasorban sem volt.

Időparadoxonodat a regisztációs dátumomat figyelembe véve próbáld meg feloldani:-)

Előzmény: paramia (59)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.19 0 1 61

A folyamatok láttán már tudatos és valamennyire tervezetten írányított volt a wikipédiás ellenem folyó koncepciós eljárás szabadon való folyásának a hagyása.

Bűszkevagyok rá és bárhol vállalom ezt a látszólagos és vituális meghurcoltatást.

Mit ért vele el a terrorizáló wikipédia klikk?

Még ismertebbé tett és a nevem nem csak a tudatukban, de a tudattalanukba is beívódott nagyon erősen.

Le tudnak tiltani?
Nem.
Annyit irok a mai napig a wikipédiába, amennyit csak kedven van.

Akkor meg mi értelme volt a cirkuszuknak?
Annyit értek el vele, hogy a terrort mindenki más is látja már.
Annyt értek el vele, hogy a wikipédia elfogultséga mindenki számára nyilvánvaló.

A wikipédia nem lexikon, hanem online propagandaeszköz jelenleg.

Előzmény: paramia (59)
pint Creative Commons License 2007.10.19 0 0 60
"A wikipédia sarlatánságait leleplező kritikai cikkek tömkelege kering a nemzetközi és a hazai sajtóban is."

de még annál is több a holdraszállás cáfolatáról. és a többiről nem is beszélve: 9/11 konspiráció, aids-hiv összefüggés tagadók, relativitáselmélettagadás ... felsorolni is nehéz.
Előzmény: Iván Gábor (57)
paramia Creative Commons License 2007.10.19 0 0 59
No igen, kb. akkor jött ide ámokfutni, amikor onnan kicsapták.
Előzmény: Iván Gábor (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!