Keresés

Részletes keresés

Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.16 0 0 86
Október 24-én lesz a következő csepeli önkormányzati testületi ülés, úgy hallottam, hogy a Fidesz javaslatot fog beadni a Munkásőr utca átnevezéséről.
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.08 0 0 85
Ez meg mi lehet?
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.08 0 0 84
Légszűrő a bunker mellett. Nehogy büdöset szagoljanak.legszuro
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.08 0 0 83
Üdv Mindenkinek!

Szavazás indult a http://csepel.info/ oldalon, hogy milyen névre szavaznál, ha átnevezik a Munkásőr utcát.
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.08 0 0 82
Munkásőr luxusbunker:
bunker
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.08 0 0 81
Ez lenne az az utcácska:
utca
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.08 0 0 80
tábla
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.05 0 0 79
Egyszer szemtanúja voltam, hogy egy rendőr összevert egy hosszú hajú srácot, mert leült egy mozi lépcsőjére. Hőzöngésről szó sem volt, csak hosszú volt a haja. A rendőr odament hozzá, megkérdezte, hogy miért ül a lépcsőn, de nem várta meg a választ: a gumibotjával tiszta erővel fejbevágta a srácot. A srác reflexből védte a fejét, mire a rendőr: meg akarsz ütni??? És még kettőt odacsapott. Én az apámmal voltam, éreztem, hogy remeg a keze az idegességtől és a felháborodástól, de nem mer tenni semmit. Kisgyerek voltam, elsírtam magam és könyörögtem, hogy menjünk el innen. Soha nem fogom elfelejteni.
lektor Creative Commons License 2007.10.05 0 0 78
Azokat kevésbé ismertem, szerencsére.
Előzmény: gunyoros (71)
pernot Creative Commons License 2007.10.05 0 0 77
Eltekintve a "hőzöngéstől" amihez mindig is jogot formáltam, nem csak a hőzöngőket vitték be, elég ha ott voltál, arra jártál, és a "csipetcsapatnak" valamiért nem tetszettél, főleg ha hosszú hajad volt! Beszélgettem a bevitt fiúkkal, jó része, csak kíváncsiságból nézelődött ott. De mint már mondtam, hagyjuk a fenébe, nem akarlak meggyőzni semmiről...
Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 76

Ja, meg ezt is:

Nem, cseppet sem értek vele egyet, hogy ez akkoriban így volt.Viszont azt megtanultam, hogy széllel szemben soha.Meg, hogy az erősebb kutya..(éljen a Magyar Közhelyszótár)

Előzmény: gabocza1 (74)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 75

Ez így nagyon szép.Csak az elejét lehagytad, ami a lényeg;

Nagyon egyszerű a dolog.Ha a túlélés feltétele a nemhőzöngés, akkor nem hőzöngök.Ellenkező esteben mentális problémáim vannak és suicid hajlamaim.

Előzmény: gabocza1 (74)
gabocza1 Creative Commons License 2007.10.05 -1 0 74
"Aki nem pofázott vissza, nyugton szidta otthon a rendszert annak semmi baja nem eset.Viszont volt pár feltünési viszketeg barom, még szép, hogy példát statuáltak velük."
Gondoltam, válaszolok, de közben rájöttem hogy semmi értelme, ebben a két mondatban minden benne van...:(
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 73

Bohócok voltak, semmilyen komolyabb műveletben nem vettek részt.Soha.

Gyakorlatoztak, berugtak és erősnek képzelték magukat.-ennyi.Nem kell ezt túlgondolni.

Előzmény: Csepeli Galvániszap (72)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.05 0 0 72
Csepelek laktanyájuk volt, és luxusbunkeruk. Ahogy a csepel.info-n egy kép is mutatja. Na nehogy már azt próbáld sugallni, hogy ártalmatlan semmiség volt a munkásőrség! Állig fel voltak fegyverezve, és arra hozták létre, hogy "ellenforradalmár", azaz demokratikus gondolkozású emberekkel szemben lépjen fel. No meg az sem kellene, hogy a Kádár rendszert valami csudademokráciának állítsd be, ahol mindenki szidhatta a rendszert. Egy túrót.
Előzmény: gunyoros (71)
gunyoros Creative Commons License 2007.10.05 0 0 71
Hmmm...nagyobb cuculista gyárakban is voltak "helyőrségek"...
Előzmény: lektor (70)
lektor Creative Commons License 2007.10.05 0 0 70
Általában a pártházakban tanyáztak.
Előzmény: gunyoros (66)
lektor Creative Commons License 2007.10.05 0 0 69
Azér túl értékelni sem kell a munkáörséget ami szerintem csak egy beszari banda volt önmagában, a legszarabb selejtes fegyverekkel felszerelve, mint a II VH-s dobtáras PPS és TT pisztoly.
Előzmény: Csepeli Galvániszap (61)
nitwit Creative Commons License 2007.10.05 0 0 68

Ritka ócska hely ez a Csepel, mióta Weiss báróék jótékony hatása megszűnt felettük.

Törvény nem tiltja, hogy a szarról utcát nevezzenek el. Ha ezek ott szeretik a büdöset, szagolják.

Előzmény: Csepeli Galvániszap (-)
gunyoros Creative Commons License 2007.10.05 0 0 67

Többet lőhettek 9 golóbisnál:-) (nekem annyi jutott kiskatonaként)

Erre gondoltam, hogy majdnem úgy....

Előzmény: Törölt nick (65)
gunyoros Creative Commons License 2007.10.05 0 0 66

Még valami, a munkásőrségnek nem voltak laktanyái...

A létszám 95%-a önkétes volt, az 5% meg a parancsnoki állomány volt, laktanya nélkül, irodában.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 65

Nem majdnem, hanem ugyanúgy. :)

Előzmény: gunyoros (64)
gunyoros Creative Commons License 2007.10.05 0 0 64

Tévedsz!

Nem volt váratlan.

Éles lőszert csak lőgyakorlaton használhattak, szigorú elszámolás szerint.

Majdnem mint a katonáéknál.

Egyébként ki vitte volna el a fegyvereket, lőszereket?

Az adóhivatal? 

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 63
Na és akkor mi van ha voltak éles lőszereik?
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 62

Nagyon egyszerű a dolog.Ha a túlélés feltétele a nemhőzöngés, akkor nem hőzöngök.Ellenkező esteben mentális problémáim vannak és suicid hajlamaim.

Nem, cseppet sm értek vele egyet, hogy ez akkoriban így volt.Viszont azt megtanultam, hogy széllel szemben soha.Meg, hogy az erősebb kutya..(éljen a Magyar Közhelyszótár)

Aki nem pofázott vissza, nyugton szidta otthon a rendszert annak semmi baja nem eset.Viszont volt pár feltünési viszketeg barom, még szép, hogy példát statuáltak velük.

Előzmény: pernot (55)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.05 0 0 61
Ez is csak azt jelenti, hogy a Munkásőrség hatalom volt a hatalomban. Tévedsz, amikor azt sugallod, hogy nem voltak éles lőszereik. Abban az egy esetben lehet, hogy így volt.

"Kádár János, úgy tűnik, már 1957 márciusában sem szavazott maradéktalan bizalmat a párt frissiben, egy hónappal korábban elnöki tanácsi rendelettel felállított hadseregének"

Érdekes módon még a Munkásőrség feloszlatásakor is puccsszerűen járt el az akkori kormány, csak emlékezz vissza rá: váratlanul a néphadsereg szállta meg a laktanyákat, és vitték el a fegyvereket. Gondolom nem így trötént volna, ha játékfegyverek és gyakorló lőszer tett volna a vita tárgya.
Előzmény: gunyoros (59)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.05 0 0 60
Munkásőrök
gunyoros Creative Commons License 2007.10.05 0 0 59

Olvass kicsihuszár!

Látható légió

"Más, nem mellékes kérdés, hogy az elmúlt években kutathatóvá lett pártdokumentumok tanúsága szerint a munkásőrséggel kapcsolatban korántsem volt olyan egységes a kommunista párt vezetése, mint azt az említett márciusi erőfitogtatás sugallta. Az 1956. november 4-én szovjet segítséggel hatalomra került Kádár János, úgy tűnik, már 1957 márciusában sem szavazott maradéktalan bizalmat a párt frissiben, egy hónappal korábban elnöki tanácsi rendelettel felállított hadseregének. Aminek csak az egyik ­ az akkori demonstrációban részt vevőket nem kevés háborgásra késztető - jele volt, hogy a félelmetesnek szánt szervezet a honvédség tartalékából kapott dobtáras géppisztolyaiba - a titkos parancs szerint ­ egyetlen éleslőszert sem tárazhatott be...."  

Egy operett hagseregtől fostok, pedig husz éve feloszlatták.

Előzmény: Csepeli Galvániszap (58)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2007.10.05 0 0 58
Szerinted miért volt állig felfegyverezve a munkásőrség? Ennek az erőszakszervezetnek az volt a célja, hogy bármilyen demokratikus kezdeményezést - legyen az sztrájk vagy tüntetés - parancsra leverjen. Azért voltak géppisztolyokkal, géppuskákkal felfegyverezve, hogy gyilkolni tudjanak.

Munkásőrség
Előzmény: gunyoros (56)
pernot Creative Commons License 2007.10.05 0 0 57
Fegyveresen nem vetették be őket/tudtommal/ de egy ilyen kis csapat kapott el engem 1974 március 15.-én, és vittek be a VIII. kerületi rendőrségre! Jó sokan voltunk ott, és csak egy hónap múlva értem haza...
Előzmény: gunyoros (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!