Keresés

Részletes keresés

Kara-Indas Creative Commons License 2007.10.04 0 0 4

Láttátok már?

 

 

Dagadtaknak áll a zászló  -  Heti filmpremierek

 

A vásznon gond nélkül csajoznak az elhízott férfiak: a Felkoppintva bálnatestű bulikirálya olyan bombanőt ejt teherbe, aki józanul valószínűleg szóba sem állna vele, a tokát növesztett Bodó Viktor meg Eszenyi Enikőt dugja meg két részvényvásárlás között.

 

 

 

Overnight

 

A Berlin-Budapest-Szingapúr tengelyen játszódik Török Ferenc legújabb filmje, ami a vonatjegy-hamisító gimisek és a pornózó pincérek után a brókerek stresszes életébe vezet be. A főszereplő a vászonra hét év kihagyás után visszatérő Bodó Viktor, aki a Rosszfiúk és a Kalózok óta helyre kis tokát növesztett. A csajok viszont így is pörögnek rá: Eszenyi Enikőt az irodában dönti meg, nyaggatja a volt felesége (Gryllus Dorka), egy harmadik nőnek meg még gyereket is csinál. A Zuhanórepülés [1] tudós-gengsztere, Nagy Zsolt itt az ukrán maffiózók helyett magyar kommandósokkal kerül szembe, miután az antiglob eszme nevében indít terrorakciót. Mivel tőzsdefilmről van szó, a középpontban a pénz áll, amit Bodó Viktornak kell egy kockázatos tranzakcióval 24 órán belül előteremtenie. A sok bonyodalom és a feszes időkeret ellenére kritikusunk unatkozott [2] az Overnighton, azt meg még a Titanicos premier műértő közönsége sem tudta eldönteni, hogy művészfilmet látott, vagy kommersz mozit.

 

 

Felkoppintva

 

Ben (Seth Rogen [3]), hízásra és füvezésre hajlamos srác, aki nem rest kihasználni az alkalmat, amikor egy áttivornyázot éjszaka végén felajánlkozik neki a buli legjobb nője, Alison (Katherine Heigl [4]). Mikor a csaj hetekkel később bevallja neki, hogy terhes lett, hősünk kénytelen megbarátkozni a felelősségteljes apa szerepével, és örökre lemondani a délig alvásról, a hullámvasúton hányásról és a fingóversennyel összekötött haveri Playstationözésről. A 40 éves szűz [5] meglepő sikere (és 109 millió dolláros bevétele) után egyértelmű volt, hogy Judd Apatow [6] író-rendező ismét összedob egy kasszasiker-várományos, szexcentrikus vígjátékot. Fogta az előző filmjében megismert lusta dagit, meg a szőröshasú, műmacsó haverját (Paul Rudd [7]), és összeírt nekik kétórányi csajozós-dugós-bénázós sitcom geget. Az eredménnyel aztán még a saját várakozásait is felülmúlta: a 33 millióból forgatott Felkoppintva az első hétvégén 30,7 millióval nyitott, és azóta már 149 milliónál tart, 7,9 pontott kapott az IMDB-n, és 91 százalékon áll a Rotten Tomatoeson. A kritikusok előszeretettel nevezik az év vígjátékának, mivel azon ritka vicces filmek egyike, ahol "a röhögéstől az orrodon át jön ki a szádba tömött popcorn". Seth Rogen a forgatás alatt még azon izgult, hogy a szexjelenetnél nagy igyekezetében össze ne izzadja dögös partnernőjét. Most amiatt aggódhat, mikor jut ideje felkapott vígjátékszínészként a forgatókönyvírói és produceri terveire.

 

 

 

Száműzöttek

 

Becsület, hűség, parancsba adott orvgyilkosság: a hongkongi akciófilmek szokásos hívószavai köszönnek vissza Johnnie To legújabb filmjében. A fesztiváldíjakkal elhalmozott rendező természetesen most sem ragadt le egyetlen zsánernél. Miután a Breaking Newsban [8] a krimi és a vígjáték elemeit ötvözte, új filmjében a Szigorúan piszkos ügyek-trilógiát [9] és Sam Peckinpah [10] brutális westernjeit házasította össze. A történet középpontjában egy makaói bérgyilkosklán áll. Az egyik tag kilép, hogy új életet kezdjen, amiért ugyebár a gengszterfilmek jól bevált dramaturgiája szerint halál jár. Az utánaküldött kivégzőosztag nem tudja végrehajtani az ítéletet, ráadásul a következő akciójukhoz hűtlen társukat is kénytelenek bevenni a csapatba. A klasszikus mexican standoff felállásban [11] egymásra fegyvert fogó kínai gengszterek története nemcsak minket győzött meg, de a nézőket és a kritikusokat is. 7,6 ponton áll az IMDb-n, és 80 százalékot kapott a Rotten Tomatoeson. A hongkongiak viszont a Száműzöttekkel is elégedetlenek voltak (legutóbb a készülő Batman-filmet kifogásolták [12]): a cenzorok az ifjúság védelmében kihajították azt a jelenetet, amiben Keung és Fay nagyfőnökök balkezes kézfogással üdvözlik egymást, mivel ez a triádok (a hongkongi maffia) egyezményes jele.

Előzmény: :sn4ke: (3)
:sn4ke: Creative Commons License 2007.10.01 0 0 3
én is de én itthon
ZöPö Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2

"Egyszer én is pukiztam a Kék Lagúna forgatásán" - Brooke Shields (Bigger, longer and uncut)

Előzmény: Epstein dr. (-)
:sn4ke: Creative Commons License 2007.09.28 0 0 1
ezért nyitottál topikot?

okos.
Előzmény: Epstein dr. (-)
verz Creative Commons License 2007.09.28 0 0 0
P00kk!
Előzmény: Epstein dr. (-)
Epstein dr. Creative Commons License 2007.09.28 0 0 topiknyitó
Valaki állítólag elszellentette magát a Valkűr forgatásán, mikor a stábtagok a nácik ellen harcoló hősök előtt tisztelegtek egyperces néma csenddel. "Tom Cruise-t nagyon felháborította az eset, mivel a megemlékezést a Blender Blockban tartották, ahol a Hitler elleni összeesküvés résztvevőit annak idején kivégezték" - állította egy stábközeli forrás. A Valkűr németországi forgatása már eddig is sokat szerepelt a sajtóban: először von Stauffenberg leszármazottjai tiltakoztak, amiért egy szcientológus játssza el a merénylet vezéralakját, majd a német hatóságok tiltották meg, hogy a stáb eredeti helyszíneken dolgozhasson. Később, mikor már megkapták az engedélyt, tizenegy náci katonát alakító statiszta sérült meg egy balesetben, mert egy kanyarban kiestek a korhű teherautóból.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!