Keresés

Részletes keresés

BaloghP Creative Commons License 2014.11.03 0 0 150

Röviden tömören, jó volt :)

ati928 Creative Commons License 2013.11.03 0 0 149

Sziasztok!

 

Jó rég jártam erre. :)

(hup, most látom, hogy kicsit hosszú lett az irományom, bocs, és jó olvasgatást az érdeklődőknek :) )

 

Több oka is van, hogy most benézek.

 

Lássuk őket szép sorban.

 

Első és legfontosabb, hogy 10 éve volt, hogy első Piros teljesítménytúrámat csináltam, és ezt most egy rendhagyó teljesítéssel akartam megünnepelni.


Második, hogy gratuláljak Atros-nak a terep 85-höz!!! :) Szép volt, bíztam benne, hogy 11 órán belül leszel. Mondtam is Erikának, hogy legrosszabb esetben is 10 és 11 között fogod lenyomni. De 10 alatt...

 

Harmadik, hogy IronREADER lettem és ezúton is szeretnék gratulálni valakinek, aki tudja, hogy kiről van szó. :)
Remélem, hogy erre jár majd.

 

---

 

Vissza a kezdetekhez.


Az első TT-m nem a Piros volt, megelőzte egy Téry Ödön emléktúra, a 19. Europa - Volkswandertage, egy Esztergom 20, egy Lábatlan 35 és egy Vasas 25.

Viszont a Piros az egyetlen túra, amire a kezdetektől minden évben elmentem!

Első TT fórum hozzászólásom is a Piroshoz kapcsolódott, de az akkor idézőjelben említett futás, valóban nagyon idézőjeles volt.

A Piros 35-öt csináltam minden évben, kivéve egyet, amikor elcsábultam egy 50-esre.

Az első Piros túrám óta megcsináltam kb. 190 db túrát, 3-100km-ig. Futottam több félmaratont és két Maratont.
Tulajdonképpen ez a sport indította el, és ébresztette fel bennem a futási kényszert.

Volt kb. 4-5 !ÉV! amikor térdfájos voltam és térdgumival túráztam. Gumi nélkül nem ment 10-nél több. :D
Azt hittem, hogy így maradok, de ezt is sikerült megcáfolni!!! (később is lesz róla szó)

Továbbá rengeteg tapasztalatot és kedves ismerőst gyűjtöttem.

 

---


Előzmények

 

Térjünk vissza az idei túrához.

Természetesen most is biztos voltam benne, hogy megyek a Piros 35-re, de most egy kicsit másképp akartam jubilálni. Volt már, hogy bele-bele kocogtam, futottam a túrába, viszont ma a húzós emelkedők kivételével végig akartam futni. (A durva emelkedők még nem mennek... Reméljük, hogy ami késik az nem múlik.)
Kicsit féltem, mert az idei Mátrabérc óta nem mentem emelkedőt, csak nagyon keveset a futó edzéseken. 3 éve, mióta kisfiam megszületett ez a két túra fix (MB, Piros), ezen kívül max évi 1-2 kisebb a családdal.

A nyáron "rengeteget" futottam. Eddigi magamhoz képest. Igyekeztem heti 50km-eket tolni. Ennek meg is lett az eredémnye. A két évvel ezelőtti első 5:04-es maratonhoz képest az idei 4:22 lett. Ami persze még mindig karcsú, de nekem óriási javulás.

 

Most akkor írnék is egy kicsit a térdgumis történetről, tanulságként.
Egyik Budai-hegységes túra végén nyilalgatni kezdett a térdem, akkor végig küzdöttem, de után napokig alig tudtam ráállni rendesen a lábamra.
Túráról túrára romlott ez. A végén már ott tartottam, hogy 10km-t nem tudtam sántikálás nélkül menni... (Mai napig nem derült ki, hogy mi lehetett a tényleges probléma...)

Akkor ősszel a Vasas túrán is sántikáltam, amkikor rámszólt valaki, hogy térdgumit próbáltad már? Hmmm nem. Uccu neki vettem is egy jó kis pamut alapút, hogy ne izzadjak bele és láss csodát, onnantól nem volt baj.
Talán még itt a fórumon is írtam hogy milyen jó lett.
Sajnos a térdgumi megmaradt és a fájdalmak se múltak el teljesen, de nem volt elviselhetetlen. Elkönyveltem, hogy ez van, én már így maradok.
Idővel kezdett idegesíteni a dolog és kezdtem kutatni az okát. Orvosok, térdspecialisták, röntgenek, fogászatok, vérvételek, stb...
Sorra véreztek el. Nem látszik semmi komoly probléma. No akkor így maradunk...
Tavaly megismertem egy Ironman-t (Raymond, az idei Maraton-időmet neki köszönhetem, szóval ezúton is nagyon-nagyon-nagyon köszönöm neki!).
Jöttek a tanácsok, edzzek keményebben, váltsak technikát, nyújtsak, stb... (Jó minőségű cipőre már régebben átálltam.)
Vonakodva hittem neki, de napról napra jobban ment.
Múltak a fájdalmak, végül oda jutottam, hogy egy év után letettem a térdgumit, futottam nélküle félmaratont, maratont és most a Piros 35 is behúzva.
(Idén még nem túráztam térdgumi nélkül! MB még azzal ment.)
Hogy volt-e összefügges az eredeti probléma és ezek között? Még mindig nem tisztázódott, de azt gondolom, hogy amit sikerült elérni az magáért beszél.


Ezen fellelkesedve gondoltam, hogy ünnepeljük meg a Piros jubilálást egy futással!

Az októberi maraton után két héttel az egyik csütörtöki erősebb edzésemen a hátam megfájdult.
No, puff neki, ennyit a futásról, gondoltam, de a túra napjára sikerült elviselhetővé tenni, úgyhogy neki mertem állni.

 

Túra előtti este szokás szerint kikészítek mindent, ami mellesleg a néhai első túracuccok mennyiségének halovány töredéke. Kinézek egy 5:31-es hévet. Beállítom a telómat ébresztőre és szunya.


Magamtól ébredek (már gyanús).
5:26...

Kapkodás. Indulás. A héven enyhén hülyének néznek miközben bemelegítek. :)

A nevezés szokásosan gyors, köszönök az ismerősöknek akiket észreveszek, és indulás előtt odaköszönök Évának és Egonnak is, mondván hogy bocs de sietek,
mert 1-ig lesz fent a család Dobogókőn és ha már keletkezett fuvarom, akkor jó lenne kihasználni. Éva mondja, hogy akkor már sajna nem találkozunk.

 

---

 

Piros 35

 

 

6:46kor startolok, és máris nekiiramodok az aszfalton, ez most az én terepem.
A hátfájásom el is múlik nyomban. Pöpec, ezt nem gondoltam volna.

Tudom, hogy ez nem verseny, de magammal mégis csak az, és akkor már belevontam a gondolataimba másokat is, motiváló előzni, és végül is az is, ha előznek. :)
A terv az volt, hogy egyenesben mindent bele, lankás emelkedőn nyugis futás, durvábbakon pedig, amíg megy addig kocogás, majd gyors séta, lefele pedig futás, amennyire a térdem engedi.
A meredek utcában vége is lett a futásnak. :) Séta a lépcső tetejéig. Jól kezdődik a nap...
Innen nincs probléma, az ürömi műútig simán szárnyalok. (Ezeket a kifejezéseket persze a saját tempómhoz mérem, volt olyan a túra során, hogy egy ilyen szárnyalás közben elhúzott mellettem egy futó :) ).
Lónyerítés, helló. Cél hogy az ürömi műút utáni kavicsos útat végig fussam. Felveszek egy lagymatag tempót. Megelőzök valakit, aki inkább futónak tűnik mint gyalogosnak és mondja, hogy nyomjam, nehogy gyalogos előzzön meg futót. Visszavágok, hogy pedig mindjárt így lesz. És nem tévedtem... csak-csak bele kellett a vége felé gyalogolni.
Ahol tudok futok felfelé. MEGELŐZÖM Rushboy-t... hozzá tartozik, hogy épp leány kísérő és pont gyalogol. Nyílván ha fut, akkor csak integetni tudtam volna neki. De talán még azt se. Helló Da... na mind1. :) (neeeem, azért mindig sikerül pár szót váltanunk)
Bíztatnak az emberek. Ez jó. Megyek is ahogy tudok az Ezüst-hegyen.
Üdvözlöm Hartmann Misi-t, bíztat, hogy adjak a tempónak, örömmel teszem is. Nagy példakép, emlékszem amikor pár éve a Halmi dülőn futott el mellettük. Elképesztően jól tartja magát, gratulálok!!! Mindig pozitív, és jókedvű.
A végén a kövek megint sétára kényszerítenek, de fent vagyok. 1óra 7perc. Hmm az eddigi 1:30-akhoz képsest elég jó.
Józsi pecsétel, teperek tovább, mert jó hideg szél fúj. Késve indítom a következő kört a Sports trackeren.

 

Lefelé próbálok óvatosan kocogni. Nincs baj, a térdem bírja. Elképesztő sokat számít a technika és a tapasztalat. Amikor Mátrabércen látom futni lefelé a fiatalokat, akkor gondolom magamban (mint nagy öreg :) ), hogy na találkozunk mi még a végén... És sajnos tényleg... :( Csak akkor én az addigi langyos egyenletes tempómmal száguldok el mellette, amíg ő húzza a lábát lefelé a Múzsláról. :(
Csobánka mellett egy futóval kerülgetjük egymást, majd elhúz és soha többet nem látom. A műút megint az én terepem, fel is gyorsítok rendesen. A frissítő ponton azt se tudom hogyan álljam meg a túl sok evést. A frissítést is totál másképp csinálom mint régen. Régebben egy evésre ettem annyit, mint most egy túrán végig, és mégis jobban megy. Most bekapok pár ropit, egy kis adag mazsolát, és feltöltöm a félig elfogyaszott magnéziumos italomat. Nem időzök sokat, start. Eszembejut a track, kört léptetek.

 

Futok tovább, kezdem érezni, hogy valamit csinálok, főleg az emelkedőkön. Ha kicsit meredekebb, akkor már egész sokszor kezdek belesétálni, de valamennyire tartom még magam a futáshoz. Abban állapodok meg magammal (szoktam ilyen üzleteket kötni magammal :) ), hogy ha olyan tempóra lassul a futásom, hogy gyalog már ugyanazt a sebességet menném, akkor gyalog folytatom. (Ez innentől nyíván elég jól működik az adott esetekben. :) )

Kezdek futókat előzni? (nem biztos, de legalábbis futó szerkósokat) Tölgyikrek felé van egy nagyon lankásan emelkedő hosszú egyenes, azt még soha nem sikerült végig futni. Majd most! És valóban. Nagy az öröm, új motiváció. Pecsét, fotó, tovább. Pap-rét felé elviharzik mellettem egy futó lány. Majd egy pár (Dömösnél még láttam őket, majd soha többet). Királykút felé kezdek ismét bele-bele gyalogolgatni, most néha a lankákba is. Alibiből eszem egy kis kekszet és iszogatok. Király kútnál megelőzöm az utolsó gyalogos csapatot. Jön a lefele menet... Mi lesz a térdemmel? Fogja bírni?
No majd kiderül. Start.

A köves, avaros részen óvatosan próbálok ereszkedni, imitt-amott vigyázva oldalazva, majd jön egy iszonyat jól futható rész, ott nekiiramodok. Visszamegy az út a technikásabb részre és érzem, hogy az előbbi gyors szakasz kivett belőlem. Lassan lefelé is gyalogolok, fáradok? SK is Ironman lett, én pedig nem tudok lefutni 37km-t? Na gyerünk. :) (még mindig a beszámoló hatása alatt vagyok ;) )
Térdem engedi az ereszkedést, de azért nem csapatom annyira. Meg is előznek akiket Király-kútnál lehagytam, baj nincs, de jobb nyugiban.
Amikor kezd alábbhagyni a terep, a patak után odalépek neki a pontig.
Jé itt van Egon és Éva. No mi történt, végül csak találkozunk? Bíztatnak, hogy elég gyors voltam, még nincs is nyitva a pont. Sajt, de jó! Keksz, ivás. Most nem zsíros kenyerezek, nagyon fincsi lenne, de mindig megszívom felfelé...
Fájó szívvel otthagyom a pontot, nagy bíztatások közepette, köszi!!!

Megint a pont után indítom az új kört...


Próbálok telefonálni, hogy mi lesz a fuvarommal. Család még otthon henyél, de dél körül fent lesznek.


Jön az utolsó megpróbáltatás. Felmenni a hegyre. Belegondolok, hogy itt sok futás az én szintemen nem lesz már... Be is jön. Tolom felfelé a sétát a Körtvélyesig, ahogy csak bírom. Közben valakit kisegítek pár sebtapasszal. Vicces a kidörzsölődött mellbimbó, én már csak tudom. :) Főleg amikor az ember nem borotválja le a szőrt ragasztás előtt, ezt is tudom. :)))

A réten megkockáztatok egy kis futást, mint Gandalf a több fényt Moriában. A futás csodák-csodája megy és még koboldok, orkok, és trollok sem törnek rám szerencsére.
Újra kezdődik az emelkedő. A legkeményebb rész. Döme mumusa a Piroson. :) Nem is csodálom, ez már emlékeztet a Mátrabérc egyes szakaszaira, ott is ilyen halott szoktam lenni. Jócskán belassulok, csak séta a nyeregig. Közben beérnek a Terep 85 első fecskéi. Mintha nem is lenne emelkedő... Figyelem őket. Kis léptek. Hop-hop-hop. Ez kéne. Egyszer csak fog menni nekem is.
Sajnálom a kivágott erdőt. Pár éve itt még hatalmas fák között túráztunk, most viszont nagyon szép a kilátás. Ha választanom kéne, mégis az erdőre szavaznék.
Jé, nem fáj a térdem, amikor átmászok a létrán. Ez is új.

Felérek végre a Szakó-nyeregbere. Pecsét, megint késve indítom az új kört, ez a rendszer úgy látszik egész jól beállt.

 

Na még egy kis séta és utána mehet a futás a végén, ami belefér.
A sziklánál egy csoport megkérdezi honnan jövünk. Mondom, hogy Római fürdő. "ouohhaei, hát nem erre a válaszra számítottunk" - majd leesnek a hegyről a csodálkozástól, miután Dobogókőről alig bírtak lemászni addig. Azért még odaszúrom, hogy van aki Budaörsig megy. :)
A szikla tetejétől végre tudok futni. Beszélgetek is egy kicsit egy futóval, aki 20-szoros Mátrabérces (óriás gratula!). Eltipeg, mert nekem kezd görcsölgetni a vádlim... Bizony kevés volt a magnézium, vagy sok a terhelés, vagy minden együtt. Tartom még magam, de a tempó már nem az igazi. Egy-két emelkedőbe belesétálok, viszont amint elérem a dobogókői séta utat, csak futás, ami belefér.
Azt hittem engem ünnepelnek a cél előtt, de azért visszanézek, mert jártam már így, naná, hogy Terep 85-ös húz el mellettem. :) Nem baj azért begyűjtöttem az elismeréseket magamnak is. :)
Most végre időben megállítom az időmérőt.


Cél, forró csoki, még nincs kész, úgyhogy szerencsére csak langyos, pont úgy ahogy én szeretem. Máté adja a 9. Piros 35-ös kitűzőmet.
Nagyon örülök neki, de leginkább az 5óra 21perces menetidőnek, amiben benne vannak a frissítések és pecsételési idők is.
Nem egy szélvész idő tudom, de majdnem végig ment a futás (persze kivéve azt a néhány "botlást" :) és a számomra meredekebb emelkedőket), ami még soha sem sikerült, és ennek nagyon örülök.
Szóval én csak így kicsiben a nagyokhoz képest, viszont továbbra is lelkesen. :)

 

Köszönöm az MVTE-nek a 10 év lehetőséget!!! És bocs ha bárkit kihagytam a beszámolóból.

 

Legyen ez a túra fordulópont. Nem mondom, hogy nem fogok gyalogos túrát csinálni többé, de ameddig a testem engedi és nem a családommal túrázok, terepfutás lesz.

 

PingPanther Creative Commons License 2011.10.27 0 0 147

BKV saját úvonaltervezője, elég használható, csak a Római Fürdő megállót nem ismeri :D

http://213.16.82.118/tervezo/

 

De a Google térképel is tudsz már tömegközlekedésre tervezni.

 

Előzmény: tv1k (144)
e b o l a Creative Commons License 2010.11.19 0 0 146
tzh Creative Commons License 2010.10.25 0 0 145
Egyszerű a megoldás: nem csak a Kinizsin lehet bejárást tartani, hanem a Piroson is :)
Előzmény: ZE (141)
tv1k Creative Commons License 2010.10.25 0 0 144
Sziasztok! A cél környékén milyen BKV járatok közlekednek? Bocs ha volt már / kösz!
ZE Creative Commons License 2010.10.16 0 0 143
Hol (l)eszünk Dobogókőn?
Előzmény: e b o l a (142)
e b o l a Creative Commons License 2010.10.16 0 0 142
http://magyarvandorokte.extra.hu/

Itt szinte minden infó megvan!

A teljes útvonalat a jelzések mellé szalagokkal és környezetbarát jelzőfestékkel jelöljük! Csodálkoznék ha kéne GPS! :)

A keményebb nevezési díj ellenére, úgy érzem nem lesz senki csalódott!

Kicsit megújult az igazolófüzet.
13 frissítőpont van a túrán.

Új hely Dobogókőn és Budaörsön, mindkettő látótávolságban a régihez!

infó: +36-30-2561598
ZE Creative Commons License 2010.10.13 0 0 141
Már tavaly is teljesen okés volt mindkét rész, bár Pilisszántó szélénél nemodafigyelés okán sikerült egy pici kunkort csinálni :)

A ttt-s honlapon lévő előzetes időpont szerintem nem jó, mert 29-e, szombat esélyes egy 31-e hétő munkanap-áthelyezős körre...
Előzmény: moiwa (140)
moiwa Creative Commons License 2010.10.12 0 0 140
Az elkavarós részektől idén nem kell tartani, ugyanis a teljes útvonalat szalagozzuk, valamint nyilakat is festünk jelzőfestékkel a túra előtti nap, pénteken. Remélhetőleg minden megmarad másnapra is.
gzg1 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 139

Jól hangzik nagyon. :) Az emelkedés és kavarás igazából nem szokott zavarni. Sokkal inkább, hogy ismeretlen lesz a terep. De a gps csak megbírkózik vele. Köszönöm a részletes tájékoztatást. Így már 100% az indulás.

 

ZE Creative Commons License 2010.10.12 0 0 138
Ja, a rendezés. Jó. Nagyon jó. Szerintem. Az itiner picit szájbarágós, de legalább van mit olvasni :-)
Pilisszántó szélénél, illetve Kopárnál célszerű előtte bejárni a jelzést, Kopár után akár egészen el lehet sétálni a Hosszú-árok aljáig, mert azon a részen azért volt már olyan, hogy gyakorlott túratársak is picit kavartak :)
Előzmény: gzg1 (136)
ZE Creative Commons License 2010.10.12 0 0 137
Korán van a rajt :-) Dömösig nagyon jól lehet menni, pláne annak tudatában, hogy zabapont van oda telepítve :-) Sokat nem jó enni, mert utána nem sokkal fel köll sétálni a Szakó-nyeregig, onnan meg Dobogókőre, ami azért jár némi nem túl barátságos szinttel.
Dobogókő után lefelé, aztán ami kavarós lehet, az Pilisszántó széle, de csak ha figyelmetlen az ember - minden esetre itt jó, ha helyismerettel rendelkező túratársakkal mész.
Fehér-hegy fölfelé... hogy fogalmazzak: meredek. De ha világosban sikerül ideérni, akkor a kilátás kárpótol - sötétben sem rossz, de azért nekem világosban jobban tetszett.
A következő nevezetes pont Kopár-csárda, parkoló - és gulyásos zabapont. Innen marha nehéz továbbindulni (50A vége), merthogy finom szokott lenni a kaja :-)
A jelzést picit keresni kell az út túloldalán, de nem vészes - a következő emelkedő sem, bár tele pocakkal azért nem fogsz hatos átlaggal felcsattogni :-)
Számomra emlékezetes szakasz a Hosszú-árok, Dobogókőről délben indulva már erősen sötétedett - tényleg hosszú, tényleg árok, és a végén emelkedik jobban -de sebaj, hoszen közel vagy a következő fontos helyhez: Nagykovácsi, kajapont. Dettó mint Dömös, igaz ez esélyes, hogy lámpagyújtós, meg kisebb szint van közvetlen utána. Nem, nem szabad arra gondolni, hogy itt még elcsíphető egy kék busz :-P
Nagykovácsiból kifelé a P- eleje olyan, amilyen - randa beton, de legalább hamar vége lesz :)
A Kecske-hátnál tessék legyalogolni a Julianna-majorba vezető aszfaltos útig, (ez nem a Falasok(k) visszafelé :-)) az aszfaltnál szokott lenni itatós pont.
Fekete-fej, NHH, János-hegy még jó, Erzsébet (a kilátó) szép, utána lefelé - egészen Makkosig. Onnan viszont Budaörsre lejutni fölfelé lehet - Végvári-szikla után nagyon nem kívántam a fölfelét, de volt még belőle.
A legvacakabb a vége volt, lefelé elég vacak vízmosásos ösvény vezet - de ittmár látszik, hova igyekszünk.
A célban tavaly virsli volt, egészen korrekt minőségben.

Nekem egyben még nem volt meg, csak 55A meg 55B külön-külön, az biztos, hogy nem könnyű sétáról van szó, sokkal inkább az "izmos gasztrotúra" illik rá :-))
Előzmény: gzg1 (136)
gzg1 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 136

Sziasztok!

Már elég sokat hallottam erről a túráról. Idén úgy gondoltam belevágok. Mivel első teljesítő leszek egy két érdekességet mondanátok nekem magáról az útvonalról, rendezés szervezettségéről, színvonaláról.

Előre is köszi!

matus.peti Creative Commons License 2010.10.12 0 0 135
Idén mintha új célhelyszín lenne. De majd az illetékesek beírják.
(budai-)H.G. Creative Commons License 2009.09.28 0 0 134
Amúgy hosszú évek elteltével idén tavasszal ismét az említett gimnáziumban ért véget egy ttúra, de ott egy másik színt kellett 70 (vagy kevesebb) kilométeren át követni, a legvége azonban a Piroshoz hasonlóan szintén jelzetlen úton érte el a gimit.
Előzmény: Rudolfking (132)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2009.09.28 0 0 133

Utánanéztem és valószínűleg 2000-ben volt ott utoljára a cél. A 2001-es kiírás és itiner is még oda írja, de akkor kellett szerintem az utolsó pillanatokban változtatni, mert akkor a 4 napos hétvégére esett a túra és a gondnok sem ért rá. A 2002-es itinerben már a mostani célhely szerepel.

 

Másrészt 2001. nyarán toltam végig a mérőkereket (több részletben) és akkor még a gimnáziumhoz toltam, mert úgy tudtam, hogy ott lesz a cél. Így a piros jelzés végétől a mostani célig tartó szakasz térképről lett lemérve.

Előzmény: Rudolfking (132)
Rudolfking Creative Commons License 2009.09.27 0 0 132
Nahát, az Illyésben volt a Piros 85 célja? Meddig? Hogy én erről lekéstem... (4 éve lakunk itt, ebből 3mat oda jártam :) ).
Előzmény: (budai-)H.G. (131)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2009.09.27 0 0 131
Már régebben is előfordult, hogy így alakult a túra időpontja. Egy ilyen alkalommal fordult elő, hogy nem sikerült megoldani a nyitvatartást a célnak korábban helyet biztosító Illyés Gyula Gimnáziumban és akkor találták a rendezők a jelenlegi cél helyszínét.
Előzmény: Rudolfking (129)
nim69 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 130
Igen, nekem is először ez ugrott be, de azért kérdeztem rá, mert hátha valami más akadályról tudsz vagy nagy eseménnyel ütközik. Sajnos nekem a közlekedés miatt, lehet, hogy csak Vándorlás jön össze, de elsőre ez is jó lesz azt hiszem.
Előzmény: Rudolfking (129)
Rudolfking Creative Commons License 2009.09.27 0 0 129
Halottak napja, elutaznak az emberek, vagy szűkösebben érnek rá... November első hétvégéje valahogy mindig is jobb volt (már a teljes hétvége).
Bár ez nem a módosítható kategória, szóval mindegy is:)
Idén lehet, kimarad.... Jó 5 év teljesítés után.
Előzmény: nim69 (128)
nim69 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 128
Miért is?
Előzmény: Rudolfking (127)
Rudolfking Creative Commons License 2009.09.24 0 0 127
Emberek, jó időpont nekünk ez a 2009 okt 31 - nov 1?
e b o l a Creative Commons License 2008.11.06 0 0 126
Remélem ebben akkor aktív szereped lesz, hogy ne változzon a minőség! :) Fel tudok érte ajánlani valami extra meglepetést! :)
Előzmény: (budai-)H.G. (125)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2008.11.05 0 0 125
Aha, köszi, így már világos. Ez viszont azt jelenti, hogy a jövőben korrigálni kell az útleírást, a táv- és szintadatokat, a térképvázlatot egy előzetes terepi bejárást és felmérést követően (a régi itinerek pedig mehetnek a kukába).
Előzmény: atros (118)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2008.11.05 0 0 124
Tavaly sem találtuk meg az új P jelzést, de akkor nem is tudtam róla. Aztán a kerítés mellett egyszer csak becsatlakozott jobbról.
Előzmény: Jámbor (117)
lükepék Creative Commons License 2008.11.05 0 0 123
http://www.fovinform.hu/szabalyozasok/vedettovezetek.php#terkep_zoldov
Előzmény: Ryan (114)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.04 0 0 122
Affrancba, lehet, hogy mégis el kellett volna mennem Nagykovácsiig? Bár ahogy a Flóriánnál a buszról leszállva éreztem magam, nem tudom, Nagykovácsiból hogy jutottam volna haza... (nálam volt gps...)
Előzmény: Törölt nick (119)
atros Creative Commons License 2008.11.03 0 0 121
Azt hiszem ez a rész is megvan, és én is szintén benéztem, de a GPS nagyon sokat segít, ha nincs jelzés egy ideje vagy a sötétben nem világít az ember lámpája megfelelően a kapcsoló érintkezése miatt :) , csak hát az ára az van neki...
Én a túrán kb. 4* vagy 5* vettem elő a GPS-t -egyébként a zsákom hátulján lifeg- ebből 3* jó haszna volt, pedig tavaly nélküle is megcsináltam:)
Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.03 0 0 119
Na ez most hirtelen jó kérdés.... Én tök sötétben voltam ott, másképp éltem meg talán...

Beértem egy kereszteződésbe a Villa Negra után nemsokkal, ahol 3 út közül választhattam. Az elágazás tövénél jobboldalt egy fán volt piros jelzés. Semelyik úton nem láttam jelzést előre tekintve, szalagot se, így az itiner leírását kezdtem olvasgatni.
Egy út enyhén jobbra megy, egy út enyhén balra megy, majd egy út erősen balra. Az itinerben az erősen balra szerepelt, ezért elindultam ott. Fehér lefestett - és az is erősen megkopott- jelzéseket találtam a lámpa fényénél, majd pár 100 méter utánjobbra bement egy szekérútra. Eddig is jó volt az itiner leírása, csak azt nem tudtam, hogy ez egy régi piros, legalábbis erre jutottam utólag. Ott mindenfelé be kellet volna kanyarodnom a leírás szerint, amely utakat nem találtam, vagy zsákutcába vezettek egy idő után. Aztán addig kavarogtam, amíg beleütköztem az új pirosba egy T elágazásban, azaz jobbra-balra piros.

Itt követtem el egy nagy hibát, és elindultam jobbra. Amikor egyre inkább közeledtem vissza Szentiván felé, és a Terranova épületével mentem szemben, gyanús lett a dolog. Eljutottam a tanösvény kezdetéig - zöld valami, talán négyszög vagy kör volt, és volt ott egy pad plusz asztal - azaz pihenő. Kiterítettem a térképet, tájoló lerak, és próbáltam kideríteni mit csináltam....

Amikor rájöttem, hogy oda-vissza mászkáltam kicsit szidtam magamat, aztán, közben láttam már fejlámpákat is közeledni felém. Elindultam újra vissza a piroson el a becsatlakozott T elágazásig, és haladtam tovább.

Mindenesetől jó egy órát elszöszmötöltem a sötétben....

A másik kavarásom meg a Hosszú ároknál volt, egy ipszilonba bementem egy irtásnál rossz ágon. Annyira el voltam foglalva a gondolataimmal, és észre se vetem hogy már több mint negyed órája jelzés se volt, hogy szinte kétszer másztam meg a Szénást :-)

Attila

Attila
Előzmény: atros (118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!