Keresés

Részletes keresés

Sétarepülés Creative Commons License 2008.04.28 0 0 14
Csepi László vagyok, hivatásos repülőgép- és helikoptervezető, kereskedelmi pilóta és oktatói jogosításokkal rendelkezem. 26 éves repülési tapasztalatom birtokában, szeretném szíves figyelmükbe ajánlani sétarepülési ajánlataimat.

Elérhetőségem: 06-30 578 15 36
www.setarepulesek.hu

Üdvözlettel: Csepi László
edrose Creative Commons License 2008.04.23 0 0 13
Ilyen dolgokkal rendszeresen találkozni, de szerintem nem kell belőlük túlságosan messzemenő és általánosító következtetéseket levonni. Kérdezz meg itthon egy pár - akár diplomás! - embert, hogy mi a három balti állam, melyiknek mi a fővárosa, és hogy EU-tagok-e. Fogsz csodálkozni...

Más: a Mátyás-templom bekeményített, átutalásos fizetésnél kérik az idegenvezetői igazolványt! Eddig ugye csak be kellett diktálni a számát, de ez már nem elég, kérik is.
Előzmény: annat (12)
annat Creative Commons License 2008.04.21 0 0 12
Szerintem az ilyen jellegű megnyilvánulások az illető külföldiek tájékozatlanságát is mutatják illetve gondolom a sztereotípia is gyakori jelenség. (pl. Amerikáról is sokaknak a duci hamburgerevők jutnak eszükbe).
Ginepra Creative Commons License 2008.04.21 0 0 11

Az olaszok fejében Mo. a legsötétebb balkáni tébolyda!

 

3 éve(!!!) egy bankár(!!!) kérdezte tőlem Rómában, hogy tányérsapkás tábornokok mondanak-e még díszbeszédeket a tv-ben és, hogy bikinis lányokat látni-e ugyanott, vagy nem engedi a rezsim?!

 

2005. Róma, nesze neked Magyarország...

 

Persze az átlagos, hogy Lei ungherese???? Áááááá!!!!!! - Lo so! Bucarest!!!!!!

( - Ön magyar? - Ááááá! - Tudom, Bukarest! )

 

Szégyen.

 

Egyébként én a kiváló helyismereteim okán papír nélkül idegenvezettem, sokkal inkább a művészeti jártasságom volt a fontos az irodáknak.

Szívesen dolgoznék újfent, ha tudtok lehetőséget, örömmel veszem a fülest! - Szigorúan írásban.... ;)))

Előzmény: Titinelly (9)
amenic Creative Commons License 2008.03.19 0 0 10

Sziasztok!

 

Én idegenforgalmi középiskolába jártam, németül tanultuk a szakmai tantárgyakat (idegenforgalmi földrajz, idegenforgalmi ismeretek, idegenvezetés...) 3 éven keresztül. Aztán az érettségivel idegenvezetői képesítést is kaptam, a vizsgán egy budapesti útvonal volt a tananyag németül. Kiváltottam az idegenvezetői igazolványomat, mely szerint német nyelvű idegenvezető vagyok. Úgy gondoltam akkor, hogy szívesen foglalkoznék ezzel a jövőben. Ez már lassan 6 éve volt, azóta eléggé elkanyarodtam ettől az iránytól, viszont főiskolára járok, és turizmust tanulok, idén fogok végezni.

Egy ideje már mozgat ez a gondolat, hogy szívesen idegenvezetnék, hiszen ez már akkor is tetszett, amikor csak "játékból" csináltuk. Viszont nem tudom, ennyi év kihagyás után (valószínűleg az ismereteim is koptak, bár az, gondolom pótolható), szóval hogy tudnék ebbe belevágni? Most hétközben dolgozom, úgyhogy főállásként nem tudnám csinálni az idegenvezetést.

 

Ha valakinek van erre vonatkozó jó tanácsa, azt szívesen fogadom! :))

 

Köszi

 

Zsuzsi:)

Titinelly Creative Commons License 2008.03.09 0 0 9

A nyáron az olaszoknál történt, egészen pontosan Montecatiniben. A lerobbant buszt vitte a sofőr szervízbe, ahol a szerelő megkérdezte: "... na és milyen Magyarországon a kommunizmus? válasz: Uniósak vagyunk válasz vissza: Tényleg??? Azt tudtuk, hogy Románia Uniós, de hogy Mo is...

Szardínián ugyanez a történet!!!

 

Előzmény: edrose (3)
Zsamo Creative Commons License 2008.01.04 0 0 8
Sziasztok!
Most, h pihi(sebb) időszak van, van időm írni. Remélem, mindenki feltöltődik E-vel a kövi szezonra, aki + most is dolgozik... - nos, az örüljön neki. Én leginkább lazítok, + persze próbálom behozni a gyerkőcökkel a nyáron elúszott időt. Komoly listám van azokról a helyekről, amelyekről még nyáron azt határoztam, h télem majd családostul is felkeresem őket, de vhogy ilyenkor mégis máshova húz a szívem - nehogymár +int oda menjek, ahova amúgyis. Szóval marad a szánkó meg a kori.
Ismerősök mesélték, h a TV5-ön nemrég lement 1 újabb doku kis hazánkról, ők azt mondták, igen gázos volt. Látta vki?
Üdv mindenkinek + Bujjék! (éljenek a téli csoportok!!!)
Péter

Bogg Creative Commons License 2007.10.27 0 0 7
Nagyon szépen köszi!!! :)
edrose Creative Commons License 2007.10.24 0 0 6
Nézz körül a szakmai (idegenforgalmi) középiskolák között! Bár szerintem akkor sincs semmi baj, ha "csak" normálisan leérettségizel egy általános gimiben úgy, hogy közben azt a két idegen nyelvet tényleg rendesen megtanulod. Stewardesseket úgyis saját képzésben oktatnak, idegenvezetés meg nem tart négy évig, ráadásul egy sor középiskolában létezik, mint fakultáció, ki tudja, tán még érettségi tárgy is lehet?...
(Nekem mindez már elég rég volt :)
Előzmény: Bogg (5)
Bogg Creative Commons License 2007.10.23 0 0 5
Sziasztok!! Van egy érdekes kérdésem:)
14 éves vagyok és ugye most kell eldöntenem, hogy hova szeretnék menni továbbtanulni....idegenvezető vagy stewardess szeretnék lenni:)
De nem tudom milyen iskolába menjek ami esetleg idegenvezető szakiskola vagy mi lenne érdemes:S Tudom, hogy vannak tanfolyamok stb...de mégis:S
Ha tudtok ajánlani Budapesten valami jó sulit, vagy segíteni valamiben azt nagyon megköszönném;) Köszi előre is!!
vélemény Creative Commons License 2007.10.22 0 0 4
Erről egy régi emlék jut eszembe. 1987-ben kérdezték hollandok, hogy lenne-e otthon vacsorám, ha nem velük ennék.
edrose Creative Commons License 2007.10.19 0 0 3
2007 októbere, nyugati turisták (nemzetiségüket fedje jótékony homály) kérdései a repülőtérről befelé jövet:
1) Magyarország milyen ország, kommunista? Vagy szocialista?
2) Magyarország a Szovjetunió (sic) része?

:)? :(?
Előzmény: edrose (2)
edrose Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2
Tegnapelőtt történt.
Lehet, hogy a tanulság másnak nem újdonság, de velem először történt ilyen eset.
Incentive csoport, hajós büféebéd, alul-fölül terítve a Millenium nemtomhányon. Már fölfelé tartunk a Jászaira, 20 perc múlva ki kellene kötni, amikor a Gellért-hegy alatt a Duna közepén leállunk, furcsán rézsút fordulunk... Mi a fene lehet? Aztán feltűnik a budai part közvetlen közelében veszteglő Vöcsök III szárnyas, teli utassal. Mi sodródunk felé, aztán bumm, és a matrózok gyorsan összekötik a kettőt. Mint közben kiderült, lerobbantak, és mi meg mentjük őket. Persze az utasok riadtan néztek, amíg körbe nem szaladtunk, hogy ez most mentőakció, onnantól nagyon élvezték a dolgot. Vagy tíz percet tököltek a kötögetéssel meg a manőverezéssel, teljesen rásodródtunk a parti kövekre, de aztán szép lassan elindultunk, és átvittük őket a szemközti partszakaszra, a Nemzetközi Hajóállomásra, ahol amúgy is kikötnek ugye a szárnyashajók. Persze mindez nekünk rendes kését is okozott, de mint kiderült – és ez az ügy tanulsága: a folyami hajózás szabályai szerint amely hajó épp a legközelebb tartózkodik egy lerobbant másikhoz, az köteles menteni. Ez mondjuk logikus is, elvégre egy sodródó hajóval sok minden történhetne, míg a környéken megegyeznek a kapitányok, hogy kié legyen a dicső feladat...
Csak hát ugye nem mindegy, honnan és mennyit késünk ezért – mi szerencsére minden következő programot odébb tudtunk csúsztatni.
pecsguide.com Creative Commons License 2007.09.25 0 0 1
Ugyan még nem gyakorlóként, de húzok egy strigulát ide a jelenléti ívre :)
procaliber Creative Commons License 2007.09.24 0 0 0
nem 0 topic
edrose Creative Commons License 2007.09.24 0 0 topiknyitó
Mert minden szakmában jólesik néha meg- és kibeszélni ezt-azt...
Ráadásul, mivel az idegenvezetői munka jó része a látszat ellenére igencsak magányos dolog, itt talán fokozottabban is szükséges és hasznos.
Szóval: itt nem fér be a busz? Ott bunkók a pincérek? Emitt hihetetlenül jó kiállítás nyílt? Amott bezárt az akármi?
Hajrá! ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!