Keresés

Részletes keresés

kivi2010 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 19

Csak cserélhető kacsatojásod van. Eladni nem adsz el, keltetéshez kellene?

Előzmény: törpcsibe (14)
Mazsola0070 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 18

A Praktikerben vesz éppen tojáskeltetőt....:)))))

Előzmény: jazmin:) (17)
jazmin:) Creative Commons License 2014.03.21 0 0 17

Ilyenkor hol van a moderátor???

Előzmény: Isó007 (13)
mamaya02 Creative Commons License 2014.03.21 0 0 16

Mint tapasztalt kacsa keltető légyszi mond meg, milyen régi, max. ? napos

kacsatojást érdemes még a néma alá tenni keltetéshez.

Köszi

Előzmény: fürjespapi (15)
fürjespapi Creative Commons License 2013.05.24 0 0 15

Szia!

Szerintem ilyen nem létezik, csak akkor tudom, ha már kikelt, vagy ha feltörtem, megtudom, hogy szemes volt. Az emberi aktusnál sincs "biztos".

Volt nekem is mát 14 db-ból 14 kacsa kelt ki, de volt amikor csak a éppen, hogy fele. Saját állománynál nem annyira bosszantó, mint a vásárlásnál és az eladó is becsületes lehet, de nem lát a tojásba. (kivétel, ha nincs is gácsérja).

Hány darabot szeretnél? Nekem 2 párom van, 1 fehér és 1 zöld nyaku/fejü gácsér és 2 db vadas tojó, sajnos a fehér tojót ellopták. Most van 28 db saját keltetésű 7-7-14, előnevelt, 3 szakaszban, 2 hete és 1 hetes kacsám, de pipa vagyok, mert egy darab fehér sincs köztük. Úgy látszik a vadas erősebb gén/gácsér. Eddig összesen 43 db tojás indítottam, a 15 azért nem sikerült, mert régiek voltak, össze akartam várni, se 3 tojóval nem lehet ennyit kikeltetni, csak szakaszosan. Okultam. 

 

törpcsibe Creative Commons License 2013.04.22 0 0 14

Szisztok!

 

 

Cserélnék garantáltatan keltethetőt: kacsa, liba ,törpe,gyöngyös tojást, pulyka tojásra, gazdasági fürjre.

Isó007 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 13

Itt a tavasz ?

Megékeztek a tojás keltetők a PRAKTIKERBE! AKCIÓS ÁRON !

Tel.:  Kérdése van? Segítünk!

Telefon:

06-40-23-23-23

 

06-1-323-23-23

E-mail:

info@praktiker.hu

Hétfő - Péntek:

8:00-20:00

Szombat:

9:00-20:00

Vasárnap:

9:00-18:00

 

 

H_G Creative Commons License 2007.10.15 0 0 12
Láttam már olyan tyúktojást, amire rá volt írva, h. "ózongázzal fertőtlenítve". Abba nyilván a kész tojást merítik, nem a tyúkot.

Előzmény: TTAMAS (11)
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.14 0 0 11

A tyúktojás héja nem engedi át a szalmonellát, tehát, ha kívül fertőtleníted, akkor szalmonella mentes. A kacsatojás belül is tud szalmonellás lenni.

 

Egyébként nem a tojást, hanem a tyúkokat szokták szalmonellamentesíteni.

Előzmény: PolyÍ (10)
PolyÍ Creative Commons License 2007.10.13 0 0 10

Én hallottam olyat is hogy a tyúktojásokat szalmonella mentesitik akkor a kacsatojást miért nem? Vagy ha igen hol lehet hozzá jutni?

carbonara Creative Commons License 2007.10.05 0 0 9
Henry Ford bonmot-ja a reklám fontosságáról :

A kacsák szép csendben tojnak, a tyúkok éktelenül kotkodácsolnak közben. Mi az eredmény : kacsatojást senki nem eszik , mindenki a tyúktojást keresi.
ribizli Creative Commons License 2007.10.04 0 0 8
A molekuláris gasztronómia "atyja" már megtalálta a megoldást a szalmonella-mentesítésre, nemrég olvastam erről egy cikket, de sajnos nem találom most. A lényeg a hosszú időn át történő hőkezelés, de nem nagyon magas hőfokon, szóval akár lágytojást is lehet így készíteni veszélytelenül.
Mondjuk nem tudom, mennyire nagy az esély szalmonellás tojásra, gondolom a mentesség általában jellemző a magyar baromfiakra, nem csak a tyúkokra. Meg hát ugye a tartási körülmények, tisztaság, higiénia sokban hozzájárul a fertőzésmentességhez.
A sajtóhírekben megjelenő fertőzések szinte mindig az emberi hanyagság miatt következnek be, a kész étel nem megfelelő kezelése-tárolása a bibi. (Ezt élelmiszeripari laborban dolgozó szakemberektől tudom.)
Dolgoztam egy 5 csillagos, valóban jó szállodában, nem véletlen, hogy a személyzeti WC-kben mindenhol kint volt egy tábla, hogy "WC használat után moss kezet!"...
ribizli
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.04 0 0 7
De honnan van nektek kacsatojásotok? Kacsatenyésztéssel foglalkoztok?
Mooni Creative Commons License 2007.10.03 0 0 6
Évek óta esszük, de csak átfőtt, sült formában. Pl. nokedli, piskótába vegyesen tyúktojással, tojáspöri, tojásos lecsó, panírozáshoz, palacsinta, stb.  Ismerőseim ettek belőle tükörtojást is, nem lett bajuk, de nem mertem/fogom megkockáztatni, nem is ajánlom.
tuutuu Creative Commons License 2007.09.18 0 0 5

Nem javaslom. Hacsak ehetetlenre nem sütöd...

Max. keménytojás, de őszintén szólva nem rugdosnám az alvó orosztánt...

Előzmény: PolyÍ (3)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4
Mivel a tükörtojás közepe nyers, a rántotta sem kap elegendő és megfelelő idejű hőt, ezért én a helyedben óvakodnék tőle.
Előzmény: PolyÍ (3)
PolyÍ Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3
És mi a helyzet az olajon sütéssel pl. tükőr tojás v. rántotta?
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2

Nyersen nem ajánlatos fogyasztani, mert valóban "gyárilag" szalmonellás mindegyik.

Tehát eszedbe ne jusson majonézt keverni belőle.

Viszont főzve, keménytojásnak ehető, de ne 10, hanem legalább 15 percig főzd.

Ízben semmi különbség a kacsa és a tyúktojás között.

Előzmény: PolyÍ (-)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.16 0 0 1
Tényleg nem tudom, de menjen útjára a topic...:}}
Előzmény: PolyÍ (-)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.16 0 0 0
0
Előzmény: PolyÍ (-)
PolyÍ Creative Commons License 2007.09.16 0 0 topiknyitó
Kiváncsi vagyok, hogy kinek mi a véleménye?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!