http://www.vallasforum.hu/forum.php?id=329&sid=&oldal=7 Térítő, vagy nem térítő vallás? 17. maszlag - 2009-08-10 22:14:43 - Válasz: 14. (Istenkeres) Köszönöm a lehetőséget, Woodpecker humorát!
http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=10&t=000258 Woodpecker: Noétól napjainkig Békáscity 2009. augusztus 22. 18:24 | Sorszám: 16 Eddig csendben röhögtem - nem bírom tovább ! QRVAJÓ !
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9168631 Noétól napjainkig - karikatúra-képregény endi2 2007.09.22 23:53:05 Š (39) Aki ezeket csinálta nem hiszi, hogy a Biblia Isten beszéde lenne, hanem azt, hogy összeollózott, emberek által írt zagyvalék.
Báthory Ödönke 2007.09.22 22:44:25 Š (37) Mondjuk én is hívőnek tartom magam. De azt is tudom, hogy mi a különbség a karikatúra, és a prédikáció között.
Azon külön napokig röhögtem, hogy a pirézeket is a kihalt népek közé sorolta a szerző. Jó ötlet volt, gratula érte.
http://forum.origo.hu/topik.jsp?id=142080 Noétól napjainkig - karikatúra-képregény chany13 2009. 08. 31. 14:27 (61.) Kár, hogy vége. Gyorsan elolvastam még a zárást. :) Köszönöm mindkettőtöknek, remekül szórakoztatott ez a karikatúra-képregény. :))
Alapvetően a hitbéli képzelet fizikális megvalósulásai karikatúraként, kép-regényként jelentek meg a templomokban. ...Vagy csak az értelmezésük teszi karikatúrává a képeket?
"Az Uránusz bolygónak nagy szerepe volt a konstellációkra épülő eseménysor kialakításában. Emiatt nem véletlenül titkolták létezését! Ebből az epizódból megtudhatjuk, hogy hogyan vált ismertté e planéta:"
]"A szabadkőművesek a pénzügyi világot is tudták befolyásolni. A bankok uralkodóknak, országoknak hiteleztek, így könnyen tudták azokat irányítani. Meg kell említenünk az Illuminátusok kialakuló mozgalmát is e rövidke kis epizódban."
"Nemcsak Cevi volt álmessiás, hanem sokan mások is e zavaros történelemben. Ugyanakkor az 1600-1700-as években egyre erősebb társadalmi befolyással kezdett bírni a szabadkőműves mozgalom. Uralkodók mellett híres művészek, tudósok léptek be e mozgalomba."
"Maradjunk még egy kicsit Prágában. Rudolf udvarában Kepler is dolgozott, de ugyanekkor vált legendává a híres zsidónegyedben a Gólem története is. Mindezek hátterében természetesen asztrológiai dolgok álltak..."
"Az amerikai kontinens gyarmatosítása közben Európában sem unatkozhattunk volna. Megindultak a reformációs törekvések és emiatt a beavatottaknak át kellett állítaniuk a rendszert az új igényeknek megfelelően. Bepillantást nyerhetünk a fejlett Európa uralkodóházainak "hálószobatitkaiba" is."
"Amerika felfedezése után megkezdődhetett az ottani kultúrák megsemmisítése és a kontinens gyarmatosítása. Ezzel az európai beavatottak irányítása alá került az egész kontinens aminek sajnos szegény indián őslakosok itták meg a levét..."
"A kereszténységet Kelet-Európa felé is el kellett terjeszteni. Különösképpen Magyarország vált fontos és stratégiai területté mivel számítások szerint 2000 körül itt fog megszületni a zsidó Messiás. A katarok különleges Világképükről is kapunk egy kis ízelítőt."
Ezután teljesen érthetetlen a számomra, hogy miért kételkedsz a "túlvilági ingatlanok" földi életünkben való megváltásával, megvételével kapcsolatosan...
Nem vagy egy jó hívő... Hogy vonhatod kétségbe az "Úr Isten" felém történt közléseit?...?
Írod:
"Az én Atyámnak házában sok lakóhely van. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. És ha majd elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magamhoz veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.
Ezután teljesen érthetetlen a számomra, hogy miért kételkedsz a "túlvilági ingatlanok" földi életünkben való megváltássával, megvételével kapcsolatosan... Hát szerinted hol érdemli azt ki az ember?... Nem kellene azért tenni is valamit itt a földi életünkben?... Gondold át és rá fogsz jönni, hogy valóban az "Úr Isten" szólt rajtam keresztül...
A keresztyén hit nem hülyeségek elhivése, hanem az Istennek a Jézus Krisztusban adott történeti kijelentésén alapszik. A hit meg - amúgy "Isten ajándéka". Van aki megkapja, van aki nem... Üdv.
(utóirat: már csak azért is nem hihetem az általad idézett marhaságot, mert Jézus azt mondta: "Az én Atyámnak házában sok lakóhely van. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. És ha majd elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magamhoz veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. (még mellesleg ajánlom Swedenborg leírásának elolvasását is a mennyei lakásokkal, és ingatlanokkal kapcsolatban. Azok is biblikus alapon mutatják be a mennyei valóságot.)
Helyesen írtad, ez a karikatúra-képregény valóban az emberiség pszichés problémáit igyekszik feltártni, amit egyes leleményes vallásalapítók idéztek számukra elő...
Közel kilenc évvel az "Úrral" való találkozás és a "holtak feltámadása" után itt az ideje végre felébredni már a többezer éves kábulatból...
Az emberekkel a történelem folyamán sok mindent elhitettek már... Ez ismert dolog, viszont az emberi ész arra adatott, hogy használva legyen...
Ha már idéztél, úgy én is megteszem. Remélem ebben se fogsz kételkedni...
"A tegnapi nap folyamán az "Úr Isten" megbizatást adott át a számomra és választott ki egy, az emberiség történetében előszőr adatott lehetőség lebonyolítására! Ezt legalább egy tucat ember látta, akár eskü alatt is tanúsíthatják. Az "Úr Isten" felhatalmazott azzal a nemes feladattal, hogy a gyarló földi lények részére beindítsam a túlvilági ingatlanok vásárlási lehetőségét már itt a földi életünk folyamán. Rajtam keresztül bárki gondoskodhat a túlvilági örökéletének kényelméről, boldogságáról, jólétéről, túlvilági ingatlanok vételén keresztül. Aki erről lemarad, az sajnos ingatlan és lakás nélkül kell az örökéletét eltengesse! A nagy lehetőség alapfeltétele, hogy a földi bevételének 1%-át egy általam megadott számlára utalja át, ezzel is hozzájárulva a túlvilági építőmunkák felmerült költségeinek a finanszírozásához! Aki luxuskörülményeket szeretne magának odaát biztosítani, annak értelemszerűen többet kell teljesítenie itt a Földön! Ezt a bevételeinek 2%-os átutalásával realizálhatja. Ez a kivételes akció nem kötelező! Saját jószántából tegye mindenki!"
Remélem nem fogod azt állítani, hogy ez mese és lehetetlen?... Ha mégis, hát akkor azt kell sajnos mondjam, hogy hitetlen ember vagy...
"Jézus ugyanolyan hús-vér ember volt, mint bármelyikünk, ugyanúgy földi apa által fogant anya szülte teremtmény volt, és mivel az emberi élet egyszeri és megismételhetetlen, így természetesen az Ő "feltámadása" is nonszensz, mint ahogy sajnos mi se fogunk soha..."
"Hiszek egy Istenben....és a Jézus Krisztusban, mi Urunkban, ki fogantatott Szent Lélektől, született Szűz Máriától, szenvedett Poncius Pilátus alatt, keresztre feszítették, meghalt és eltemették. Harmadnapon feltámadt a halottak közül, felment a mennyekbe, ült az Atya Isten jobbjára, onnan jön el ítélni élőket és holtakat... hiszem testünk feltámadását és az örök életet. Ámen."
"A tudás birtokosai az Amerikai kontinensen sem tétlenkedtek. Túlszárnyalva európai vetélytársaikat embereket is áldoztak fel a negatív szellemet sugárzó -Istenként megjelenő- égi bolygó-együttállásoknak.
E kis epizódból megtudhatjuk, hogy igazából mi is motiválta Kolombuszt Amerika felfedezésére..."
Az általam propagált karikatúra-képregényt egy olyan ember (Woodpecker) készíti, aki régóta követi nyomon a kutatásaimat és a nyilvános tevékenységemet.
Az ősi Mezopotámiából (egyesek szerint Atlantiszról) kiinduló kozmikus tudást, ismereteket a beavatottak vallások életrehívására használták. Így volt ez az ószövetségi legenda íróival, megszerkesztőivel is, de természetesen az újszövetségi legenda misztériuma is erre támaszkodik.
Ahány fajta vallás, annyi féle soha be nem váltható túlvilági ígéret (pl. feltámadás, reinkarnáció). Kivétel ez alól az Ószövetség hite, mely a benne hívő jövendő generációknak a jövőre nézve földi boldogságot, jólétet, gazdagságot, népek feletti uralmat ígért.
A képregény sarkalatos pontja a periódikusan megjelenő kozmikus kereszt, melyhez a "Teremtő Isten" legerősebb szellemi megnyilvánulását utalták.
A képregény nem "Istent" tagadja, tehát nem ateista szellemben készül, hanem a bibliai vallások mesés Istenképét igyekszik az olvasó elé tárni.
"Isten" léte megkérdőjelezhetetlen! Viszont a mesebeli istenfogalmakkal már nem ez a helyzet. Egyetlen vallás elkötelezett vezetőinek, haszonélvezőinek se volt érdeke az elmúlt évezredek alatt ezt a fogalmat a nép nyelvére lefordítani, hanem e helyett a földi hatalmi elképzelések céljából a lelkek feletti hatalom kiépítése volt a mérvadó.
Napjainkat éppen az ószövetségi messiásvárás jellemzi, mely a benne hívők számára az előbb említett "földi boldogságot, jólétet, gazdagságot, népek feletti uralmat" helyezte kilátásba. Ezt a messiást a történelem folyamán erőszakkal elterjesztett katolikus vallás, a többi keresztény vallással együtt "Jézus második eljöveteleként" emlegette a hívő tömegeknek. A Názáreti Jézus i.e. 8.02.10.-én megszületett és i.sz. 25.04.01.-én kereszthalált halt. Jézus ugyanolyan hús-vér ember volt, mint bármelyikünk, ugyanúgy földi apa által fogant anya szülte teremtmény volt, és mivel az emberi élet egyszeri és megismételhetetlen, így természetesen az Ő "feltámadása" is nonszensz, mint ahogy sajnos mi se fogunk soha...
A hitek többsége ugyan pozitívan nevelő hatású, azaz az emberi együttélés alapvető etikai szabályaira ösztönzi a hívő tömegeket, de ez csak akkor működhet igazságosan és minden távlati számítgatástól mentesen, ha kivétel nélkül minden ember számára ezek a vallási elvárások azonos mércét, célt tűznek ki...
Nem rossz ez a rajzolmány. Ha egy ember megtér tőle, már hasznos volt. Hanem Mátéfi által beidézett képregénynek nem ez a célja. Kizárólag a szórakoztatás. És én még csak tiszteletlennek sem érzem. Egyszerűen csak egy jó dili.
Egyébként mindig csodáltam, hogy vannak olyan emberek, akik meg akarják védeni Istent. Emlékszem, egyszer régen a Scorsese-film ellen ment tüntetni a HITgyüli apraja -nagyja. Tették ezt úgy, hogy egy kukkot se lláttak a filmből. HAsonlóképp tiltakoztak az összes Harry Potter ellen, és a Bartus könyvet is azok gyűlölik a legjobban, akik a kezükbe se vették.
Alább igencsak olyan képregények szerepelnek,amelyek nagyon messze állnak a Biblia igazságátol, aki ezeket csinálta, nem volt tisztába Isten igéjének tekintélyével, ill. a guny árad ezekből.
DE
Hadd tegyek be egy olyan képregényt, amely elgondolkoztato, és érdemes komolyan venni Istent, és az Ő akaratát az életedre vonatkozan. Ő szeret téged, annyira, hogy a saját fiát küldte el érted is, hogy a büneidből kiragadjon, és uj életet adjon.
"A káoszt azonban nagyon ügyesen használták ki más népek! Az egyiptomiak kifosztották a templomot! Azonban az igazi veszélyt a Mezopotámia felől "születő" birodalmak jelentették!" A kép (kattints rá!)
Természetesen nem vártam el, hogy a karikatúra-képregény által érintett hiszékeny hívők gratulálni fognak érte... Az olyanoknak még a leghumorosabb rész is "spanyolcsizmával" ér fel...
Persze, jó az a képregény. A fanyalgókkal ne törőgy.
Az egyiptomi galvánelem témát gyerekkoromban olvastam egy gyerekeknek szóló tudományos könyvben. Talán a "Tarkabarka fizika" lehetett. Majd otthon megnézem (hacsak nincs a padláson).
Nem volt erről tudomásom, persze nem ártana egy megbízható forrást is mellékelned...
A galvánelem kifejezés Luigi Galvani (1737-1798) olasz anatómia professzor nevéből ered. 1786-ban ő észlelte, hogy egy békacomb boncolásakor a comb összerándul, ha két különböző fém ért hozzá, amelyek valahol egymással is érintkeztek.
Természetesen az általam propagált karikatúra-képregénynek nem ez a sarkalati pontja, hanem a vallások misztériumainak kozmikus alapjait feltáró humoros magyarázatok...