Az aug. 31.ig kiírt akadálymentesítési pályázatokat szept. 14. ig meghosszabbították. Mivel a szakmi részbe a kiírók nem tudnak belekötni, formai hibákat keresnek.
Én nem épületeket akadálymentesítenék, hanem rászorulókat. Az kivitelezhetetlen, hogy az ország minden olyan épületét átalakítsák, ahová mozgássérültek vagy bármilyen más fogyatékkal élők be akarnak jutni. Inkább a rászoruló kaphatna olyan segédeszközt, amivel eljuthat a céljához. Az az övé lenne, vigyázna rá, és nem menne olyan gyorsan tönkre, mint a köztereken elhelyezett eszközök. Ilyeneket felállítani pénzpocsékolás. Ki lehet ugyan pipálni, hogy ott van - az előírás teljesítve, - de valós haszna semmi nincs.
Nincs szükség itt pályázatokra, meg drága szakértőkre. Adják oda a pénzt a rászorulóknak, ők majd megoldják a dolgot maguk.
"
rehab. szakmérnöki aláírás kérdése: korábbi egyeztetésünknek megfelelően az építési-műszaki tervdokumentáció és műszaki leírás csak az akadálymentesítési szempontból releváns részeit szükséges aláírnia a rehab. szakmérnököknek. Az ezzel kapcsolatos esetleges pályázói reklamációkat felül fogjuk vizsgálni.
Felhivtam 1 órája a kislányt, hogy-hogy 22 a körzetszám? az SZfehérvár akkor az elirás válaszom, elöször készitsenek tiszteséges nyomtatványt, aztán b........... minket
Tehát: kösz a hozzászólást. Nem hagyjuk magunkat. A VÁTI (városépitési izé) levele: nem irta alá a tervező és a szakértő az ÖSSZES lapot. Miskolci iroda: Pető Ágnes. Telefon: 46-502 920 fax: 22- 502 929
Gyurcsányék ugyanezt már eljátsziták a négyesmetróval is. A legkisebb fityfasz szervezet beadványát is hosszasan vizsgálták, hogy húzzák az időt. (más ügyekben viszont lazán alkotmányt sértettek)
Ez az egész duplán jó:
1: nem kell bevallani, hogy nincs pénz
2: lehet mutogatni az ellenzékre (vagy most a vakokra, a járdasülyesztés kapcsán), hogy "ők a bűnösök! Ők hátráltatják... pedig a pénz már itt tornyosul, -de sajnos kedves proletár barátaim- nem tehetünk semmit, mert mit a végletekig demokraták vagyunk" :-)) ja... kivéve ha az ÁFÁt kell visszatartani..
Gyurcsányék ugyanezt már eljátsziták a négyesmetróval is. A legkisebb fityfasz szervezet beadványát is hosszasan vizsgálták, hogy húzzák az időt. (más ügyekben viszont lazán alkotmányt sértettek)
Ez az egész duplán jó:
1: nem kell bevallani, hogy nincs pénz
2: lehet mutogatni az ellenzékre (vagy most a vakokra, a járdasülyesztés kapcsán), hogy "ők a bűnösök! Ők hátráltatják... pedig a pénz már itt tornyosul, -de sajnos kedves proletár barátaim- nem tehetünk semmit, mert mit a végletekig demokraták vagyunk" :-)) ja... kivéve ha az ÁFÁt kell visszatartani..
Meg kell mondanom, le a kalappal a vidéki (nem pest megyei) hivatalok dolozói előtt. Megkérdeztem, kell -e valakinek pénzt adnom. (érdi vagyok.........) Válasz mindig ugyanaz Túrkevétől Szécsényig: Hogy képzeled. Nekünk csak egy becsületünk és egy állásunk van. Szó se lehet róla. Nos. kellemesen csalódtam. :-))
A VÁTI központi irodája legutóbbi eligazitásán, 2007. aug, 15.én (emlékeztetö nálam) kijelentette: csak azt kell aláirnia s szakmérnöknrk, ami az akadálymentesítéssel kapcsolatos.
és mivel utasitja el a VÁTI miskolci irodája a pályázatokat? (Ostoros és Novaj ) A tervezö és a szakmérnök nem irta alá az összes tervet és a müleirás összes lapját.
Nem tudja a jobb kéz, mit akar a bal. Vagy fjorditva
Nos, éppen Eger mellett internezetek. Két pályázati anyagot utasitott el a VÁTI miskolci izéje, mert a tervező és a biráló szakmérnök nem irta alá a tervek és a műleirás összes lapját. Baromság. Miért irnám alá a lifttervet vagy a statikát?
Következő lépésem hitelrontás miatti károkozás a VÁTI miskolci irodája ellen. Hogy miért? folytatom............
Ahogy most láttam M. Kiss Csaba interjuját az M1-en, a vakok nem értenek egyet a süllyesztett járdaszegéllyel. Ez hazugság. Ott bordás vezetősávok vannak, csak nekik.