Keresés

Részletes keresés

ccc9 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 51
Ha nem ismeri, az az ő baja.
Hogy még a Tízparancsolatot sem ismeri, az meg a miénk.
3 millió légy nem téved Creative Commons License 2010.07.26 0 0 50
Pörzse ismeri?

Érdekes lenne egy keresztény alapfokú "ki-mit-tud a Bibliából" vele Bencsikkel!
avaros Creative Commons License 2009.09.23 0 0 48
. Nem egyszer fordul elő televízióban, újságok lapjain, hogy magát kereszténynek vagy katolikusnak valló, ilyetén módon megkérdőjelezhetetlen tiszteletben álló személy pogány ruhadarabokkal vagy szimbólumokkal "feldíszítve", a Szent Korona vagy a Nagyboldogasszony-kultusz kapcsán bődületes, keresztényietlen, sőt egyenesen hitellenes tételeket hangoztatva jelenik meg. Van egy réteg, aki erre kritikátlanul vevő - ha "lokalizálni" kellene, akkor a magát keresztény-konzervatívnak (jobboldalinak) tartó csoport ez.
Miről van azonban szó? A Szentszék - lévén kitekintése a teljes világra - már évekkel ezelőtt észrevette, hogy egy sajátos jelenség mutatkozik a vallási életben. Ennek a "szakmai megnevezése" újpogányság, és részben kapcsolódik a New Age áramlatához (a benne résztvevők persze ezt nem is sejtik).
Ebben az újpogányságnak az alábbi deifinícióját találjuk:
"Újpogányság: olyan megnevezés, amelyet gyakran visszautasítanak azok, akikre vonatkoztatják. Olyan áramlatról van szó, amely párhuzamos a New Age-dzsel, és amely kölcsönhatásban áll vele. A nagy vallási hagyományok, különösképpen a Nyugat zsidó-keresztény hagyományával szembeni ellenállás hulláma kapcsán sokan újra felkutatták az ősi benszülött, hagyományos és pogány vallásokat. Akármi is előzte meg időben a kereszténységet, azt az adott ország vagy nemzet szelleméhez sokkal hitelesebben közelállónak ítélik meg, a természeti vallás egy olyan meg nem fertőzött formájának, amely kapcsolatban áll a természet erőivel, sokszor matriarchális, mágikus vagy sámánikus jellegű. Az emberiég egészségesebb lesz, ha visszatér az ünnepek természetes (a földműveléshez kapcsolódó) ciklusához és az élet általános igenléséhez. Némely "újpogány" vallás napjainkban született rekonstrukció, amelynek az eredeti formákhoz való viszonya kérdéses, különösképpen akkor, amikor modern ideológiák elemei bukkannak fel benne, mint a környezetvédelem, a feminizmus vagy néhány esetben a a faji tisztaság."
Úgy vélem, ezt mintha egyenesen az ősmagyarkodókról írták volna - pontos a látlelet. Viszont itt válik nyilvánvalóvá, hogy az ősmagyarkodásban semmi eredeti és specifikus nincs - tulajdonképpen (eléggé fantáziátlan) része egy világfolyamatnak. Van ugyanis ősdánkodás, ősnorvégkodás, őssvédkedés, őskeltáskodás és így tovább. Ami eltérést jelent ezekhez képest, az a magyar nyelv és a magyar hagyomány sajátos elemei. Egyébként egy az egyben egy New Age közeli, kiszámíthatóan érvelő és építkező, a kereszténységgel semmilyen szinten össze nem egyeztethető jelenségről van szó. Tulajdonképpen ezek az emberek Szt. István, Szt. Gellért és Szt. László művét, a pogány magyarság kereszténnyé tételét kérdőjelezik meg (ezért kell hivatkozniuk olyan "szentekre", akiket a katolikus egyház soha szentnek el nem ismert).
Ennek végül totálisan elfogadhatatlan következményei lesznek. Merthogy minden normális, minimális biblikus, régészeti és történeti ismerettel rendelkező ember előtt, legyen buddhista, iszlám-hitű vagy ateista, világos, hogy Mária és Jézus zsidók voltak. Csak az ősmagyarok nem tudják ezt elfogadni. Kreálnak elméleteket arra, hogy Mária miként volt szkíta/szittya/pártus hercegnő, s így Jézusban 100%-ig magyar vér folyt (hála Istennek a zsidó Józsefhez nem volt genetikai köze a gyermeknek). Még odáig is eljutnak, hogy Mária még több gyermeket szült - így biztosítva van az Árpád-ház és a magyar nemzet jézusi leszármazása. A nevetséges ebben az, hogy ugyanilyen érveléssel legelőször a franciák jelentkeztek pár száz éve, és ott a Valois-ház ősei voltak Mária-sarjak. Az eltelt időben Jézus már igen sok nemzet fia lett, és igen sok uralkodóház az ő testvéreitől (vagy Mária Magdolnától született gyermekeitől) eredt. Vagyis a magyarok itt megint egy hosszú, unalmas sorba álltak be, ahol semmi eredeti nincs az ötletekben, a nyelvet, neveket cserélgetik, de az alapséma ugyanaz Párizstól Budapestig.
Egy szó mint száz: a dolgot szellemi szinten nem kell komolyan venni. Annyira komolytalan, amennyire lehet. Ettől persze lehet veszélyes, hiszen a hitben járatlan ember megbotolhat, megtévedhet. De mint szellemi-teológiai kihívás, lefeljebb csak a megmosolyogtató volta miatt értékelhető. Amit lehetett, a Vatikán már elmondta a jelenségről. A magyar helyzet nem egyedi, egyáltalán nem speciális. Akit tehát teológiailag érdekel, annak könyvtárnyi irodalom áll lassan a rendelkezésére (csak nem magyarul).
Annál súlyosabb viszont a társadalmi vetület - mivel ez beszüremkedik a politikába, a közéletbe. Sajnos az egyházba is. Vannak papok is, akik "eladják magukat" ilyen eszetlen ötleteknek (ál-pálos misztika, amihez az igazi pálos rendnek semmi köze, hamis Mária-tisztelet, ázsiai vallási elemek belekeverése a keresztény érába, mint pl. a csakrák, közöttük is kiemelten Dobogókő - katyvaz, turmix, szinkretizmus). Ez a veszély. Már a pásztorok is alkalmatlanná válnak így a pásztorolásra.
IDE1.szolo Creative Commons License 2009.09.22 0 0 47
http://szelsokozep.freeblog.hu/archives/2008/09/25/6_Pannonia_firkaszainak_jegyzokonyve/
Előzmény: Kiss G. Eszter (45)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.09.21 0 0 45
Forras? :-)
Előzmény: IDE1.szolo (44)
IDE1.szolo Creative Commons License 2009.09.21 0 0 44
"
Pannónia firkászainak jegyzőkönyve

Helyszín: egy pestlőrinci kiskocsma valamikor a nyolcvanas években

Jelenlévő KÖZSZEREPLŐK: Aczél Endre, Bencsik András, Seszták Ágnes

A.E.: Baj van, gyerekek! Ezek meg fognak bukni.

B.A.: Nem bukhatnak meg. Nem azért áldoztam a rendszernek az életem legszebb éveit, hogy aztán itt mindenféle jöttment p...ok megbuktassák. Nincs más út a kommunizmuson kívül!

A.E.: Meg fognak bukni, és fogjátok már föl, hogy itt fontosabb dolgokról van szó, mint holmi eszmékről meg az ország sorsáról. Mi a f...ból fogunk megélni? Ezen elgondolkodtatok már?

S.Á.: Majd csak találunk állást!

A.E.: Ja, persze! Aztán amint majd az első tehetséges ember a sajtó közelébe kerül, szerintetek nem fogja mindenki észrevenni, hogy nem értünk semmihez?

S.Á.: Jogos. De akkor mi legyen? (...)"
((folyt.: google;))
Előzmény: geszthi (28)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.09.21 0 0 43
Magyar Demokrata, 99 aug. 19 Bencsik András: És bár Magyarországon csendesen forr a szkítakereszténység eszméje, a visszatérés vágya a zsidóságon túli ôsi tiszta forráshoz, az Igaz Istenhez - ez ma még alig több, mint remény.



Krisztusban Kedves Testvérek!

Szent István király intelmei ma is időszerűek. Közülük az első a katolikus hit megőrzésére vonatkozik. Mi, akik mint püspökök a tiszta katolikus hit őrei vagyunk, nem hagyhatunk figyelmen kívül néhány olyan jelenséget, amely napjainkban híveink körében is terjed.

Azt tapasztaljuk, hogy ismét erőre kapott egyfajta pogányság. Ahogyan Szent István halála után, úgy most is támadja a kereszténységet. Néhány évvel ezelőtt még az elvilágiasodást tartottuk szinte az egyetlen veszélynek. Bár továbbra is jelen van népünk körében ez a fogyasztói szemlélet, az élvhajhászás és a hedonizmus bálványa, ma az újpogányság szelleme is erősödik.

A kommunista évtizedek alatt próbáltak mindent elfelejtetni, ami magyar és keresztény azonosságunkat erősítette. Kisebbrendűségi érzést tápláltak belénk, azt sulykolták, hogy utolsó csatlósok vagyunk, nacionalisták és soviniszták. Ehhez újabban a kirekesztő és a rasszista jelzőt is hozzáteszik. Mindezeket a szeretettel ellenkező magatartásokat határozottan elutasítjuk. Szükséges és jogos, hogy helyes öntudatra ébredjünk, keressük, újra tudatosítsuk igazi értékeinket, magyar örökségünket kulturális, történelmi és tudományos területen egyaránt. Ennek része az is, hogy megerősödjünk keresztény öntudatunkban, hiszen a krisztusi kinyilatkoztatás magyar kultúránkban is megtestesült, azt megnemesítette és megszentelte. Ezeréves magyar kultúránk a keresztény hit nélkül nem érthető. Ezt az öntudatra ébredést mi is nagyon fontos keresztény és magyar feladatnak tekintjük.

Sajnos azonban ennek az öntudatra ébredésnek vannak vadhajtásai is. Ezek egyike a különböző vallási elemeket keverő ún. „ősmagyar szinkretizmus“. Ez a jelenség azért is nagyon veszélyes, mert kereszténynek tűnő vallási nyelvezetet használ és könnyen megtévesztheti még a vallásukat gyakorló hívőket is. Ezek közé tartoznak a Jézusról és Szűz Máriáról szóló tudománytalan állítások. Ilyenek pl. a „Jézus, pártus herceg“-elmélet, vagy a táltosok, a sámánok és a pogány ősmagyar vallás egyéb valós vagy vélt elemeinek újraélesztése. Olykor még a legnemesebb hagyományőrző mozgalmakat is felhasználják arra, hogy a pogányságot népszerűsítsék. Keresztény hitünk nem pusztán az ember istenkeresésének az eredménye, hanem Isten kinyilatkoztatásán alapul, amely Krisztusban teljesedett be. Ő az út, az igazság és az élet az egyének és a nemzetek számára is.

Ezért kell megemlítenünk a hitünk igazságát fenyegető egyéb veszélyeket is, mint pl. az okkultizmust, a spiritizmust és a bálványimádás különböző formáit.

Arra kérjük katolikus testvéreinket, hogy óvakodjanak minden ilyen megtévesztő kezdeményezéstől.

Pál apostol figyelmeztetése napjainkban is időszerű: „Mert jön idő, amikor az egészséges tanítást nem hallgatják szívesen, hanem saját ízlésük szerint szereznek maguknak tanítókat, hogy fülüket csiklandoztassák. Az igazságot nem hallgatják meg, de a meséket elfogadják“ (2Tim 4,3-4).

Katolikus hitünk elleni támadás érkezik a szélsőségesen liberális eszmék irányából is, amelyek a relativizmus diktatúráját erőltetik ránk, azt a szemléletet, amely kétségbe vonja magának az igazságnak a létét. Ez az irányzat az élet tisztelete helyett a halál kultúráját terjeszti. Tagadja vagy relativizálja a férfi és a nő különbségét, valamint a házasságot és a családot. Ezzel szemben mi elfogadjuk a teremtő Isten tervét az emberről, a családról, a kultúráról, a nemzetről. A globalizációval szemben a katolicitást valljuk. A katolikus igazság nem nemzetközi, hanem nemzetek feletti, de hogy konkrétan létezhessen, a nemzeti kultúrákban kell megtestesülnie.

Katolikus hitünket kikezdheti az a felfogás is, amelyet így szoktak megfogalmazni: „vallásos vagyok a magam módján“. Csak akkor vagyunk és maradunk katolikusok, ha az Egyház élő hitével összhangban hiszünk, mert egyedül egyházának ígérte meg Jézus Krisztus: „Én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig“ (Mt 28,20).


a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia



Előzmény: geszthi (-)
geszthi Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39
Vajon kapott Bibliat Semjen Kepviselo Ur, hogy vegre elolvassa mielott lebog a felhaborodasaval, hogy nem ismeri?

pampino Creative Commons License 2008.04.12 0 0 38

Bencsik: Semjén nem ismeri a Bibliát

 

A Semjén a politikai nulla! Csoda, hogy olvasni tud, bár ezt is erősen kétlem!

geszthi Creative Commons License 2008.04.12 0 0 37
Az is? Akkor annal inkabb nagyot szol a cikke Semjenrol.
Előzmény: Tafkó Birgut (34)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.26 0 0 36

"az Ószövetség vértôl tocsog, hemzsegnek benne a gyilkosságok, a különféle mészárlások és szexuális ôrültségek"

 

A szkíták, hunok, magyarok, avarok története nem kevéssé tocsog a vértől, tele gyilkossággal, különféle mészárlásokkal, asszonyrablásokkal, na és szexuális őrültségekkel (madár megerőszakol egy asszonyt)...

Előzmény: geszthi (-)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.26 0 0 35

Jujj, vért inni...

 

Azután megáldá Isten Noét és az ő fiait, és azt mondá nékik: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet. És féljen és rettegjen tőletek a földnek minden állatja az égnek minden madara: minden a mi nyüzsög a földön, és a tengernek minden hala kezetekbe adatott; Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek adtam mindazokat. Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek.

 

Vagy a magyarok nem Noétól származnak...?

:))

 

 

Előzmény: Törölt nick (20)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.26 0 0 34

Bencsik KDNP-s

volt....

Előzmény: geszthi (9)
geszthi Creative Commons License 2007.09.21 0 0 33
Mitolfelre duma? Nem en irtam a cikket, hanem a Garda alapito. Semjen meg most a garda kapcsan tortent felhaborodasok miatt hirtelen elkezdett arra az Oszovettsegre hivatkozni egy teljesen mas temaban, amin anno szepen pofara esett.

Előzmény: glad (24)
geszthi Creative Commons License 2007.09.21 0 0 32
Dehogy zsidozott azzal, hogy az SZDSZ ellen a melegek jogainak vedelmere az oszovettseget hozza peldnak es valamiert nem Jezust a nagy katolikusa.
Előzmény: Törölt nick (31)
geszthi Creative Commons License 2007.09.13 0 0 29
Csak nem lekomcsiztad most itt Bencsiket, fikuci?
Előzmény: Törölt nick (27)
geszthi Creative Commons License 2007.09.13 0 0 28
Mi van fika, csak nem lekomcsizod Bencsiket?
Előzmény: Törölt nick (27)
geszthi Creative Commons License 2007.09.12 0 0 26
Uramisten, mind a 34 hozzaszolasoddal nyomod a tuti frankot? Mar hianyoltalak innen benneteket.

Mi van ciki?!

Hat most azt mondom, nagyon de nagyon az!

Az meg meg jobban, hogy ezt egy kommunista es liberalis szimpatiaval vegkepp nem tamadhato illeto tarta a vilag ele!
Előzmény: Törölt nick (25)
glad Creative Commons License 2007.09.12 0 0 24

csalódtam benned geszthi.

Ez egy nagy félre duma.

Előzmény: geszthi (-)
geszthi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 22
Az szep lesz amint Semjen beperli Bencsiket vallasgyalazas cimszo alatt! :-))

Vagy megsem teszi a nagy ALSEmjen?
Tamás Creative Commons License 2007.09.11 0 0 21

Semjén a Bibliát nem ismeri, na és, Bencsik meg a magyar történelmet (Búvár Kund, mint Árpád katonája, ugyebár, emlékszünk rá...), ez van.

 

Hölgyeim és uraim, íme a magyar kereszténydemokrácia és nemzeti konzervativizmus két emblematikus alakja.

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.11 0 0 20

Ocsmány az orthodox barbár véres vallásosság.

 

A vérszerződés is?

 

Előzmény: Törölt nick (3)
geszthi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 19
Mondjuk ezt mar 4x lattal a topikban beirva de oda se neki,hogy leirtam mar miert epen ot hoztam.
Előzmény: oramester (16)
geszthi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 18
De nem VALLASBAN!
Előzmény: casikow (15)
oramester Creative Commons License 2007.09.11 0 0 17
"Ha meg azt nezzuk, hogy a Jovo szovettsegenek egyik vezetoje, akkor igenis valoban lenyeges kerdes, hogy milyen alszent."

már nem bízol a reformok sikerében és Fletóbában?
Előzmény: geszthi (14)
oramester Creative Commons License 2007.09.11 0 0 16
nah ezt is megértük :D

gesztikének mértékadó forrás lett Bencsik :-)
Előzmény: geszthi (-)
casikow Creative Commons License 2007.09.11 0 0 15
Mondj egy politikust,aki nem álszent!Csak egyet!
Előzmény: geszthi (14)
geszthi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 14
Ha mar olyan oriasi hir lett, hogy a Parlamentben zsidozott(vagy nem) akkor ugyanolyan fontos.

Ha meg azt nezzuk, hogy a Jovo szovettsegenek egyik vezetoje, akkor igenis valoban lenyeges kerdes, hogy milyen alszent.
Előzmény: casikow (13)
casikow Creative Commons License 2007.09.11 0 0 13
Szerintem is ez a legégetőbb kérdés ebben az országban!Vitassuk meg,Semjén mennyire ismeri a Bibliát!Ennyi erővel azt is idevehetnénk,amit tegnap láttam az egyik lap címoldalán öles betűkkel:Jáksó végre szexelt!
Előzmény: geszthi (-)
geszthi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 12
Legalabb annyira az mint a semjen altal hangoztatott meleg ellenesseg!

Raadasul Jezus meg csak el sem itelte egy szoval sem! Igaz mikor is erdekelte a Semjen feleket Jezus tanitasa?
Előzmény: Törölt nick (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!