Néhány éve Magyarországon is lehet rendelni a Pixmaniától. Ugy tünik, olcso és megfelelö minöségü, amit szállit. Külön szolgáltatása a Gondtalan Vásárlás, ami azt jelenti, hogy +10 % fejében gyors cserére nyujt lehetöséget. Ez az elmélet...
január közepén küldtem vissza garanciális szervízbe a megrendelt terméket, a vásárlást utáni szervízelés nyomonkövetése szerint január 22-én átvették, azóta semmi reakció. telefonos magyar ügyfélszolgálat a kivonulás miatt már nincsen. elfelejthetem innentől kezdve a terméket? de még csak egy nemleges válasz serm jött a garanciával kapcsolatban..
Nem lehet elérni a Pixmania honlapját. Amikor telefonon felhívtam angolul kellett volna előadnom hogy mit akarok. Rendeltem 40.000.-Ft-ért egy gépet és el is utaltam, most pedig futhatok a pénzem után, mert nincs már Pixmánia Magyarországon?
SOHA TÖBBET PIXMÁNIA ! MENEKÜLJÖN AKI TUD ! Nem éri meg a zömében kínai árút küldő erkölcstelen céggel üzletelni. Miért erkölcstelen ? Mert egy szava sem igaz ! Mindent megígér mielött leadod a rendelésedet, aztán mindennek az ellenkezőjét cselekszi. Szó nincs itt arról, hogy később, ha kell az érdekeidet tudnád érvényesíteni ! Számla nincs a csomagban..... Magyar használati utasítás nincs mellékelve.... Jótállási jegy nincs a csomagban.... A szállító a csomagot szállítólevél aláírása nélkül hozzádvágja, majd elszalad (kíváncsi vagyok hogy igazolja, hogy átadta valakinek a csomagot ?)..... Esetemben 2 termékből egy nem a megrendelt, hanem egy sokkal silányabb, olcsóbb verzió volt, a másik meg hibás..... Számtalan esetben az eleve kiküldött "új" árú működésképtelen...... Reklamálsz ? Érdeket akarsz érvényesíteni ? Visszaküldeni árút ? KÖRBERÖHÖGNEK ! VAGY MÉG AZT SE ! UTOLÉRHETETLENEK AMÍG LE NEM JÁR A 8 NAPOD ! MEGKERESÉSEKRE NEM VÁLASZOLNAK ! Franciaországban van minden irodájuk, boltjuk, szervizük, iszonyatos nehézkes és költséges bármit elintézni velük....
Elvük : hazugságokkal nagy számban eladni, aztán magára hagyni a gondjaival a vásárlót ! Ha vissza akarná küldeni az árút drágább legyen a visszaköltség, mint maga az árú. Nem éri meg ! Magyar bolthálózatból vegyetek bármit is jótállással szervíz lehetőséggel. Meg lehet találni itthon is az aránylag olcsóbb árat. A visszaküldési szelvényt hiányosan nyomtatta ki a rendszer és újbóli kiállítást nem engedélyez. Jelzésemre a fülük botját nem mozdítják, hadd teljen le az elállási 8 nap ideje. MENEKÜLJETEK A PIXMÁNIÁTÓL ! (Ez a véleményem róluk) És ne csábuljatok el, hogy olcsóbb ! ANNYIT IS ÉR !!!!!
Nekem minden rendben ment.Pedig izgultam,hiszen 92000 ft előre utaltam postai rózsaszín csekkel.A folyamatot azért lehet kísérni.Átutalás sikerességét, a csomag kiszállításakor levő periódust már nem annyira, de lényeg hogy megjött és korrekt minden.Elmondhatom hogy mindehhez 10 nap kellett.
November végén kaptam egy értesítést, hogy jóváírtak a Pixmániás számlámon 20 kFt-ot (ami viszont a jelenlegi áraik mellett egyrészt nem fedezi egy új táp árát, másrészt nem téríti meg a 8 kFt-os postaköltségemet. Átadtam az egész levelezést a fogyasztóvédõknek, mert most, hogy már EU vagyunk, állítólag tudnak intézni valamit. A fiamnak meg veszek egy másik tápot hazai üzletbõl, Pixmánia meg soha többé...
A màrkaszerviz a javitàs utolso dàtumànak oktober 16-àt jelôlte meg. Gyakran elôbb befejezôdik a javitàs. Amennyiben hirûnk van a termék àllapot vàltozàsàrol, amailben keressûk meg.
Tisztelettel; PIXmania csapata
Azóta eltelt az október 16, mindjárt itt a november, de hír még semmi. Úgy látszik, a "gyakran elõbb befejezik a javítást" mondat második fele az lehetne, hogy "de inkább késõbb"...
Karácsonyra akartam rendelni tõlük, de azt hiszem, nem fogok. Meg aztán látom, hogy valaki kimoderáltatta a (4). hozzászólást. Ez egyszerûbb, mint jól szolgáltatni.
Kôszônjûk a linket. Engedjen meg néhàny hozzàfûzést; Sajnos a kliensek nem olvassàk el feltételeinket, és weboldalunkon sem nézik meg a lehetôségeket, igy ez sok félreértést okoz. A tudatlansàgukbol kifolyo kellemetlenségeket ràruhàzzàk a pixmania mûkôdésére.
A Gondtalan Vàsàrlàsi Szerzôdés egy plusz garancia, ami 12 honapon àt a garanciàlis terméket árát csekkutalvány vagy pixpersely formájában térítjűk vissza.
Ezt természetesen ki tudja tôrôlni, a bôvebb informàcioban, a napocska mellett.
Tistzelettel; PIXmania csapata"
Erre csak ennyit tudtam válaszolni:
"Önök szerint tehát az a megfelelõ mûködés, ha egy kommersz termék cseréje másfél hónapig tart és a fizetendõ postaköltség összemérhetõ a termék árával?"
Nem kérted a visszahívást? Hátha tudnak valamit mondani telefonon. Mondjuk ahogy már olvastam más fórumokban is, több időbe telhet náluk az ügyintézés, ha egyáltalán intéznek valamit.
Én is beleestem a hibába, hogy tőlük rendeltem. Még nagyon az elején vagyok a dolognak mert szept. 21-én kaptam meg a csomagot (mini hifi).
Örültünk, mindaddig amíg ki nem próbáltuk. Ugyanis nem működik megfelelően, a távkapcsolóval nem lehet működtetni, lefagyott és még sorolhatnám. Mikor kitöltöttem a visszatérítési igényemet a honlapjukon és visszaigazoltak, azt hittem menten elájulok, mert azt írták, hogy visszaküldési cím: Franciaország !!! Én voltam a hülye, hogy nem néztem meg alaposan a honlapot. De egyébként egyértelmű leírás sehol sincs róla, hogy ők Fro-ból szállítanak. Én meg voltam győződve róla, hogy Pesten is van egy telephely és onnan szállítják majd a hifit.
Tehát a visszatérítési kérelmet vagy mit még pénteken, tehát aznap megküldtem. Vasárnap este írtam nekik egy szép hangvételű kis levelet. Nem szitkozódtam, csak a véleményem írtam le, valamint azt, hogy én egy büdös fillért sem fogok fizetni (postaköltség) mert ez az egész nem az én hibám.
Most dolgozom, de ha hazaértem élni fogok a visszahívás funkciójukkal és majd meglátjuk mi lesz belőle.
Marha jó, komolyan mondom. 17.000 Ft volt a hifi, postaköltség 2.500 Ft, a Gondtalan Vásárlási Szerződés közel 2.000 Ft, most a postaköltség lenne kb. 11.000 Ft, tehát mégegyszer annyi pénzem fog elúszni, mintha mégegy hifit vettem volna...
De majd még meglátjuk mi lesz. Ha ma nem tudok velük megegyezni telefonon, akkor a Fogyasztóvédelemhez megyek.
Hát igen, csak a pofátlanság éppen az, hogy kifizettet valamit egy "Gondtalan Vásárlási Szerzõdés" nevû megfoghatatlan valamiért, aztán épp úgy tojik a garanciára, mintha mi sem történt volna.
A kereskedő olyan jótállást ad, amit ő is kap. Ha magyarországi főforgalmazótól származik az áru, akkor olyat, ha bárhonnan az EU-ból, akkor nemzetközi jótállást. Ha EU-n kívülről van az áru, akkor semmit, legfeljebb saját jótállást. Ezért érdemesebb a nagyértékű műszaki cikkeket helybeli áruházból megvenni, ahova könnyen el lehet jutni reklamálni, ha épp baj adódna.
A Pixmaniával is az a baj, hogy az Eu-garancia miatt itt nem tart fenn semmiféle szervízt, aztán meg egyáltalán nem törõdik azzal, hogy mennyi idõ alatt és mennyi postaköltséggel dolgozik a külföldi szervíz.