Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.14 -2 0 1817

Érdekesség.

 

Szklerózis multiplexet diagnosztizáltak 2007-ben nálam és tavaly voltam pszichológusnál, aki látott valamit a járásomon.

 

Én mondtam, hogy szarrá tekertem magam biciklin, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy menjek el neurológushoz. Elmentem blabla, aztán tele lett a hócipőm és hagytam mindent a fenébe.

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.04 0 0 1814

Nekem az egyik régi barátom akivel együtt nőttem fel sclerosis multiplex-es lett. Én azt hittem, hogy erre van speciális orvos, de azt írják minden nyelven, hogy csak neurológus és a neurológiai osztály foglalkozik vele. Én szeretnék segíteni rajta, mert 10 éve küzd már a betegségével. Azt figyeltem meg, hogy jóval erőszakosabbá vált, de gondolom ez tünet. Ő nem tud angolul, én pedig csak angol írásokat tudok róla. Tudnátok nekem mutatni magyarul a sclerosis multiplex-ről írásokat?

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.31 0 0 1813

Fejlemény.

 

Orvosi felügyelet NÉLKÜL NE PRÓBÁLGASSÁTOK a Trentált!!!!!!!!!!!

 

Én most elkezdtem és vagy attól vagy nem és kocsonyás a szemem és bevérzett!

 

Reggel kettős látással ébredtem és elkezdtem a Trentál+Thiogamma kúrát és most vagy emiatt vagy más okból. Elég stresszes az életem.

Előzmény: Törölt nick (1797)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.12.29 0 0 1812
Ha titokban szeretnéd tartani, akkor hozz létre a facebookon egy új profilt kitalált névvel, és azzal lépj be az ilyen csoportokba. De egyébként szerintem nem kell annyira félni tőle. Nálam a családban okozott kisebb sokkot először, a barátok pedig maximálisan támogatóak voltak. Ha meg ismerősöknél kerül valamiért szóba, akkor csak annyit mondok, hogy egyfajta autoimmun betegség, amire nem szoktak visszakérdezni. Az viszont jogos, hogy nem szeretnéd, ha számodra fontos emberek a facebookon látnák először másodkézből, hogy ez a helyzet.
Előzmény: Juditsm (1811)
Juditsm Creative Commons License 2017.12.29 0 1 1811

Igen mindenképp olyan embereket keresek, akik pozitívan állnak a dologhoz. Mivel se a családom (a férjemén kívül ) , se a barátaim nem tudnak róla , igy marad az internet a kibeszelesre . 

A facebook csoport is azért nem jo , mert ott látják milyen csoportokba lépek be. Mar 8 éve lebeg a fejem fölött ez az egész , de még sztem en sem fogadtam el a dolgot :(

boxerkutya Creative Commons License 2017.12.28 -2 0 1810

A facebook lyme önsegítő csoportban van több olyan beteg, akiknél felismerték , hogy a betegségük valódi oka a lyme keresd őket segítenek. Az SM egy kitalált betegség. Nem bolondul meg ok nélkül az immunrendszer. 

Előzmény: Juditsm (1808)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.12.28 0 0 1809
Szia!
Az erőmerítéshez talán az is fontos, hogy olyat találj, aki egyébként jól van. Amikor nálam kezdődött, akkor az is segített, hogy barátokkal kibeszéltem, és csak egy távolabbi sm-es ismerősömmel beszéltem technikaibb dolgokról, akiről egyébként tudtam, hogy nagyjából panaszmentes már egy ideje. Azért jó volt hallani tőle, hogy igazából minden rendben van, már nem szúrja magát, és kb ugyanolyan az életminősége, mint a betegség előtt. Aztán valahogy túllendültem rajta, de az biztos nem segített volna, ha olyanokkal találkozok, akiken azt látom, hogy merre rosszabbodhat az állapotom.
Előzmény: Juditsm (1808)
Juditsm Creative Commons License 2017.12.28 0 0 1808

Sziasztok ! 

Hol tudnék fiatal sm betegekkel beszélgetni ? Nemrég vált egyértelművé a betegségem és szeretnek erőt meríteni.

koszonom 

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.26 -2 0 1807

A Trentál+Thiogamma kúrát ki bevállalós, mint én?

 

Féltem, hogy orvosi felügyelet nélkül csinálom, de az járt a fejemben, beledögleni nem fogok, legfeljebb kórházba kerülök. Az SM miatt Trentállal megúsztam a kórházat.

Előzmény: sapphiregold (1805)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.26 -3 0 1806

Lenne egy kérdésem a topicolvasókhoz.

 

Ha jól emlékszem, akkor 2014-ben hallottam SM-es csajtól, hogy energiaitalokat fogyaszt. Mások is.

 

Koffein és egy csomó B-vitamin (B1, B6, B12, ....) nagy adagban. Az RDA többszöröse van a MONSTER nevű italban.

 

Tisztában vagyok azzal, hogy a túlzott energiaitalfogyasztás halálhoz vezet, szerintem a koffein miatt. Én ésszel iszom, nem napi 5 liter.

 

Mik a tapasztalatok?

 

Nekem most a kórházban mondta egy srác, hogy műtét utáni vizelési problémái (rekedés) voltak rokonának és erős kávéval orvosolta. Vízhajtó. Működött.

 

Ha valaki tud még ilyen trükköket, várom,  előre is kösz.

 

RDA itt:

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/taplalekkiegeszitok/cikkek/javasolt_napi_bevitel_rda/20061009124858

sapphiregold Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1805

Sziasztok.

Dr. Duray Péter javaslatára használtam évekig a Bemer matracot. Én sajnos semmi javulást nem tapasztaltam SM

panaszokkal kapcsolatosan (izommerevség, zsibbadás sem szűnt meg ). Megszokásból a mai napig használom, de egy biztos az sm-et nem gyógyítja .

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.26 0 0 1804

Ma utána érdeklődtem anyámnál, állítólag nagynéném fél-1 évig használta a bemer készüléket és azzal lett ez az eredmény. Nem 1 hónap eredménye és mintha Dr. Ihász Judit is mondta volna, hogy ez hosszabb terápia.

 

Nálam a steroid-lökés már 3-ik napon érzékelhető javulást hozott. Akkor is, ha azon tépelődtem magamban, hogy nem fog hatni, úgy maradok ahogy vagyok. (De NEM.)

 

A Trentál+Thiogamma kombónál ugyanez volt. A héten műtöttek és attól féltem november elején, hogy nem jutok el a műtőig mert SM központba kell mennem szteroidlökésre. A shub miatt.

A Trentál harmadik napján szintén azt vártam, hogy teljesen vége a kettőslátásnak, de nem. Ekkor kétségbeestem, mint szteroidnál ha nem azonnal van a javulás. Javult sokat de nem tűnt el teljesen. Az ötödik napon viszont igen, újra tudtam jobbra nézni úgy ahogy kell, szoktam volt. A biciklizés üdítően hatott. Rögtön letekertem vagy 10 km-t. Vagy 20-t. Most olyan bringával vagyok, hogy nem tűnnek fel a kilóméterek, sokáig bírom. (Ha nem volna seb hátul, akkor most se neten lennék, hanem tekernék boltba venni Monstert.)

 

Ennek ellenére az 5-ik napon nem álltam le a Dr. Torma Éva által felírt terápiával, mert kíváncsi voltam mi van ha folytatom. Ráadásul azt olvastam neten, hogy férfiaknak gyermeknemzés céljából is használják a Trentált. Ki tudja mit hoz a holnap, szedtem a tizedik napig, de a szemem hogy helyreállt, nem láttam semmi említésre való változást. Gondoltam, ha nem murdálok bele, talán nem árt, szedem.

 

Most műtöttek szerdán (pilonidalis cysta) és sok vér meg genny ürül most is perpill. Elkezdtem szedni a dycinone nevű tablettát. Tavaly ezt kaptam év elején mikor hólyagtükrözésem volt és a vérzés nem akart alábbhagyni. (=hólyaggyulladás) Most pont úgy szedem, mint tavaly. 3x1. Figyelem a műtét utáni sebeket, hegek alakulását és a varratot. Elméletem szerint, ha a tavaly történtek megismétlődnek, akkor pár nap alatt helyrejövök olyan szinten, hogy hasprést is tudok csinálni ha akarok. 

Előzmény: Rainmanus (1803)
Rainmanus Creative Commons License 2017.11.25 -1 2 1803

Szüleim használták a Bemert egy teljes hónapig naponta 3-4-szer legalább, de volt, hogy többször is lábszárra, combra, teljes testre és semmi javulást nem hozott érproblémákra, fájdalmakra és egyéb problémákra próbálták... Ez olyan volt a szememben, mint a homeopátia! ( mindezt a semmit nem érő "lehetőséget" potom 60 ezer forintért. Ha használt volna, akkor megveszik a bemer ágyat, de így... Na ezt biztosan nem fogom ajánlani senkinek.)

Előzmény: Törölt nick (1800)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.25 -1 0 1802

Aki szeretné nagyban látni a topicban osztott 2004-es leleteim az küldjön emailt a spender76@indamail.hu címre.

 

Most kiemeltem a doksiból és külön beillesztem a terápiát, ami a lényeg.

 

Az ingeráram kezelésre talán csak 1-2x mentem el, inkább 1, mert zavar ahogy üt az áram.

 

ENNEK ellenére történt az, hogy Dr. Torma Éva így reagált rácsodálkozva:"Ez egy csoda."

 

 

2004 decemberében nem éreztem a bal arcomra, borotválkozásnál volt rizikós, pár hetes B1 kúra helyrehozott.

 

Pár cikk, mi a B-vitamin.

 

http://www.egeszsegkalauz.hu/gyogyszerterapia/b-vitamin-hiany-ezek-az-arulkodo-tunetei

 

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11738/a-b-vitaminok-hianyai-es-tunetei

 

Immunmodulánst 2014-ben írt fel az orvos, Copaxone injekció, max 3 hónapig csináltam. Úgy döntöttem leállok. Nem a bőrpír zavart, hanem a bélproblémáim, hasmenés, székrekedés váltakozva. 2015 október elején két polipot szedtek ki a belemből. 

A gyógyszerleírás mellékhatásai között szerepel a polip.

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/copaxone_20_mg_ml_oldatos_injekcio_eloretoltott_fecskendoben/14335

 

A Trentál+Thiogamma nekem kétszer is 5 napos csoda volt. Akit érdekel részleteiben keressen emailben. Lásd fent.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1799)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.25 -1 0 1801

Érdekesség.

https://www.youtube.com/watch?v=uwm6659raek

 

Mondjuk szerintem téved, mert a Trental is az erekre, keringésre van és vannak kutatások együttes alkalmazásukra. Nekem jobb volt a Trental, érzékelhetőbb, mint a Bemer készülék. Bár Bemerkezelésen csak 1-2x voltam. Lehet ha több napig csinálom rácsodálkozom mire képes. Én van, hogy Detralex kúrát is csinálok, szintén az erekről szól. Flavonoidok természetes úton is beszerezhetőek, bevihetőek, pl szőlőmagkivonat. De inkább veszek szőlőt és elropogtatom. Most láttam a tescoba.

 

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/DETRALEX_500_mg_filmtabletta/443

 

A detralexre akkor szoktam rá mikor érgyulladás volt a lábam között és az urológus felírta, meg felírt gyulladáscsökkentőt, amivel a kígyómat kellett kenegetni ott ahol a gyulladás volt.2012-ben.

 

Érdekes, hogy aranyérre is DT-t használnak és más gyulladásra is, akkor miért ne lehetne használni "agyi- vagy gerincvelői területen a gyulladás"-ra?

http://www.egeszsegkalauz.hu/sclerosis-multiplex/a-sclerosis-multiplex-prognozisa-eletkilatasok

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.25 -1 0 1800

A Bemer készülékről annyit, hogy nagynéném (SM) rendszeres használatával, tolószékben, képes volt megmozgatni a mutató ujját, előtte nem volt képes. A béna kezét is tudta mozgatni, amit korábban nem tudott. Másnál (ismerős) is működött, jobb állapotba került tőle, de nem tudok részleteket. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=rv91KLcz8xo

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.25 -1 0 1799

Elég pici lett a kép és nem látom hogy lehet e nagyítani. Most két fele szedtem az első oldalt.

 

Akinek kell nagyban küldjön üzenetet, rá kell klikkelni a nickemre és klikk.

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.25 -1 0 1798

bocs a linkelt leletek NEM 2005-ösök, hanem 2004-esek, a 2005-öst nem találtam meg.

 

2004-ben lifegett a jobb arcfelem ha jól emléxem. Meg le van írva csatolmányban mi volt még a bajom akkor, a szememmel is volt stb

Előzmény: Törölt nick (1797)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.25 -1 0 1797

5 nap a csoda?

 

Rólam pár szó. 2007-ben diagnosztizáltak sclerosis multiplexet nálam. 2007 óta 5 szteroidlökésen voltam. Kettős látás, végtag gyengeség, myokimia és a fene tudja még mi.

 

Nem ez az érdekes hanem az, hogy 2005-ben voltam neurológusnál különféle tünetekkel. Lásd csatolmányok.

 

Igen ám,de akkor semmi olyan gyógyszert nem kaptam, amit SM-nél szokás.

 

2015-ben utánamentem a bemer-készüléknek, próbálgattam is. Egy kutatás foglalkozott a Bemer készülék és a Trentál közös használatával, elért eredményekkel.

 

 

Újpesten voltam Bemerterápián Dr. Ihász Judit-nál (1042 Budapest, Árpád u. 57-59.I.emelet 7.) és vele írattam fel Trentált, mert kíváncsi voltam. Bár akkor nem volt szükségem rá, de kiváltottam.

 

Viszont a közelmúltban nagyon erős kettőslátásom lett -amitől kétségbeestem:"kezdődik, kórház lesz"-gondolattal, jobbra tekintéskor kúszott a kép annyira, hogy mindig a fejemmel kellett korrigálnom. Egyenesen előre kellett néznem és úgy fordulnom testtel, jobb esetben fejjel jobbra.

 

Ekkor jött a gondolat.

Ha 2004-ben arcidegbénulásnál működött, ki tudja lehet most is fog. Anyám cukorbeteg tőle,általa lett Thiogamma. Most. Akkor neurológus írta fel.

Az első pár napban b1 vitaminnal bombáztam magam, majd a 3ik napon váltottam Thiogammára, de a 3ik napon már látható volt a javulás.

Elérkezett az 5-ik nap. A történelem megismétlődött. A kettős látás és minden bajom 5 nap alatt teljesen eltűnt, a régi voltam.

2004 augusztus 4-én Dr Torma Éva így fogadta a gyógyulásomat:"Ez egy csoda."

Abban az időben sokat imádkoztam ez tény, csak hogy a Trentál a talált kutatási eredményeket szemlélve enélkül is működik.

Egy barátom tavaly pedzegette, hogy mi van akkor ha nem is SM-em van, hanem apró agyvérzésszerűségek. Na mindegy, nem megyek bele.

 

Én bevállalós vagyok. Úgy voltam kettős látásnál, el is estem, hogy nincs veszteni valóm, legfeljebb kórházban kötök ki. A Dr. Torma Éva által felírt gyógyszerkúra teljesen meggyógyított. 2004-ben és most 2017-ben is. "Ez egy csoda."

 

Korábban milgamma-kúrával kezeltem hatékonyan a kettőslátást és tüneteket. Kiesett a kulcs a kezemből mindig, húztam a lábam, érzéskimaradás. A milgammakúrám ez: 2005-ben mikor húztam a bal lábam, akkor írta fel egy neurológus. 3 x 2db millgamma kapszula. Reggeli, ebéd és vacsora után. Ezt még megspékeltem 3x2 magneb6-al is. Kimerültség, fáradság, elesettség törölve. Enyhébb kettőslátásnál a milgamma is segített, myokimia és arc, kéz, láb érzéskimaradásnál,. 

De a Trentál+thiogamma kombó volt számomra a leghatékonyabb kúra. Újra biciklizem.

 

 

Nagy Zoltáán Creative Commons License 2017.11.14 0 0 1796

Az Ocrevus és a beta-interferon összehasonlításáról itt olvashatsz. Az Ocrevust pár napja ajánlották elfogadásra az EU-ban, várhatóan néhány hónapon belül elérhető lesz.

Előzmény: vj71 (1794)
sapphiregold Creative Commons License 2017.11.07 0 0 1795

Sziasztok.

 

van esetleg valaki aki már hivatalosan hozzájutott a Sativex-hez ? már itthon is felírható ( indokolt esetben), meg is kapták néhányan.

https://orvosikannabisz.com/hirek/nemzetkozi-hirek/7-dolog-amit-tudni-kell-sativex-rol/

köszönöm

vj71 Creative Commons License 2017.11.01 0 0 1794

Sziasztok!

Én mindig szeretnék egy összehasonlítást kérni. Injekció kontra tabletta.

Hatékonyság? (shubok száma)

Eredményesség? (hosszútávú kilátások)

Mellékhatások?

 

Betaferonnal bököm magamat kétnaponta. Az influenza szerű tünetek gyakoriak és egyre nehezebben viselhetőek.

 

Köszönöm, ha valaki olyan ír, aki mind az injekciót, mind a tablettát próbálta.

 

cukordalmata Creative Commons License 2017.09.30 0 0 1793

Sziasztok!

 

I. típusú (inzulinfüggő) cukorbeteg vagyok 18 éve, idén év elején diagnosztizálták nálam az sm-et is. 7 hónapja szedem a tecfiderát. E gyógyszer szedése  óta napi szinten hipózok. Hiába próbáltam csökkenteni az inzulin-adagokat, rendkívül ingadozóvá vált a vércukrom. Az orvosom javaslatára felfüggesztettem a tecfidera szedését 10 napja, hogy kiderüljön van-e összefüggés a tecfidera és a gyakori hipoglikémia között. Jelentős változást tapasztaltam, sokkal jobbak lettek a vc. értékeim, az éjszakai hipózások teljesen megszűntek.

Szeretném felvenni a kapcsolatot olyan sm betegekkel, akik - hasonlóan hozzám - I. típusú cukorbetegek is! Szeretnék tapasztalatokat cserélni az alkalmazott terápiákat,  és azok mellékhatásait illetően!

 

Üdv: Cukordalmata

vj71 Creative Commons License 2017.09.23 0 0 1792

Köszönöm!

 

Tegnap kaptam meg a laborvizsgálatom eredményét. Valaki esetleg el tudná magyarázni, hogy mennyiben felelős az eltérő értékekért a Betaferon injekció vagy ad absurdum az SM.? Triglicerid szintem évek óta magas, amire Atorvarstatint szedek. Ezt hagyjam el? Mire lenne cserélhető. Diétára esetleg.

 

Fehérvérsejtszám 3,68 Referenciatartomány (4,50-10,0.)

Monocita % 11,1 (2,0-8,0)

Triglicerid 3,74 (0,65-2,50)

GOT 51 (0-45)

GPT 119 (0-50)

GGT 108 (8-60)

 

Köszönöm a válaszokat!

Vég József

Előzmény: Nagy Zoltáán (1791)
Nagy Zoltáán Creative Commons License 2017.09.18 0 0 1791

Én úgy tudom, az új gyogyik megjelenésével sokan áttértek, külföldi oldalakon lehet érdemes utánanézni, az ottani fórumokban nagyobb élet van.

Előzmény: vj71 (1789)
Ványi Norbert Creative Commons License 2017.09.17 0 0 1790

Ajánlani nem merném, mert semmi garancia nincs rá, hogy a betegséget jobban kordában tartja, mint az injekciód. Mellékhatásait tekintve ugyan kevesebbel kell számolni, mint a Betaferonnál, de lehetsz túlérzékeny, és akkor nem is szedheted tovább. Én azt mondanám, hogy a dokiddal beszéld meg, hogy a többi betegénél mennyire válnak be ezek a tabletták, és ha meggyőz, akkor megérhet egy próbát.

Előzmény: vj71 (1789)
vj71 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 1789

Nálam 7 éve diagnosztizálták az SM-et. Egy év alatt volt két shubom, őrületes szédülés és kettős látás. Ezután kezdtem el a Betaferon injekciókat Eddig 917-szer szúrtam meg magamat, kétnaponta kell adnom. Az injekciók leírt mellékhatásai miatt az éjszakáim elég nyugtalanok, a másnapok pedig fáradtan telnek. Sok fájdalomcsillapítót kell szednem, ezért orvosom ajánlotta, hogy el kellene gondolkodni a gyógyszerre való áttérésen. Decemberben megyek MR vizsgálatra, januárban pedig dönteni kellene, hogy gyógyszer vagy maradjon az injekció. A gyógyszer ismertetőket olvasva lehet, hogy inkább maradok a "járt úton".  Te ajánlanád a gyógyszert?

 

Van esetleg valaki, aki hozzám hasonlóan injekciózta magát és gyógyszere tért? Köszönöm, hogy meghallgattatok.

Előzmény: Ványi Norbert (1785)
Lilla2016 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 1788

Termèszetesen nem aludtam.

Durva,hogy hànyan nem tudjàk sm vagy lyme??!!!

Előzmény: Hpzsu71 (1787)
Hpzsu71 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 1787

Tényleg? Gondolom Te sem aludtál! Nekem le is kellett fognom a szemhéjam, mert remeg ( ez is tünet), dehogy aludtam..

Előzmény: Lilla2016 (1786)
Lilla2016 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 1786

Most olvastam a facebookon,hogy az EEG-re azt mondtàk a dokik,hogy elaludtàl,nekem ugyanezt mondtàk.(azèrt nem facen ìrok,mert nekem nincs)

Előzmény: Hpzsu71 (1779)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!