Keresés

Részletes keresés

Zsanniii2022 Creative Commons License 2023.10.24 0 0 47

Sziasztok :) Tudtok olyan fogkrémet, amivel lehetséges a fogkő eltávolítás? Nincsen nagyon időm fogorvoshoz menni, de szerintem ez okozza a szájszagom :(

Linkata01 Creative Commons License 2018.05.23 -2 0 46

Sziasztok! Kellemetlen szájszaggal nagyon sokan küzdenek. Én évekig éltem mentolos rágón és extra erős fogkrémen. De ezek mind csak pillanatnyi tüneti megoldást kínáltak. Viszont végre van egy olyan készítmény, ami belsőleg hat és a valódi okot szünteti meg. A Doktor Lehelet kapszula tényleg segít a rossz lehelet ellen. És még csak kb másfél vagy talán 2 hónapja szedem. Tudom viccesen hangzik, de újra merek egy jóízűt nevetni... :)

picurt Creative Commons License 2014.01.05 0 0 45

Elfelejtettem említeni, hogy aki ilyen problémával küszködik és folyamatosan folyós orra van annak érdemes ellátogatni egy allergia vizsgálatra, mert az orrból állandóan termelő váladék is okozhat ilyesfajta problémákat.

Előzmény: picurt (44)
picurt Creative Commons License 2013.11.16 0 0 44

Több oka lehet:

- lyukas fog -> akkor irány a fogdoki

- elszaporodtak a szájüregben a baktériumok oxigénhiány miatt akkor: 

                    1, vannak erre kifejlesztett foggélek, szájvizek (mármint szájszagra): pl. meridol, tetrobreath, lacalut (kinek mekkora a pénztárcája)

                         Általánosan szerintem alkalmazható lépések mindegyiknél

                              1. A nyelvkaparó végére tegyen közepes mennyiségű halitosisra készült foggélt. Nyelvének teljes felületét 6-8 húzással kenje be foggéllel. Gyengéden kaparja, és vízzel ne öblítsen.
                              2. A fogkefére tegyen halitosisra készült foggélt és 2 percig alaposan mossa fogát, nyelvét, szájpadlását, és arca belső felületét. 
                              3. Köpje ki a szájában maradt fog gélt. Azután öblítsen két kupak halitosisra készült szájöblítővel 90 másodpercig. Vízzel ne öblítsen. 
                              4. A fogselymet mártsa be a halitosisra készült szájöblítőbe, vagy kenje be halitosisra készült foggéllel, aztán tisztítsa ki fogközeit fogselyemmel. Lehetséges, hogy a fogai közötti rész a

                                 szájszag forrása.
                              5. Gargalizáljon 90 másodpercig halitosisra készült szájöblítővel. Gargalizálás után a folyadékot köpje ki. Ezt követően 15 percig ne egyen és igyon, hogy a szer teljesen felszívódhasson.

                     2, Persze minek után/közben ezzel a baktériumokat kipusztítjuk ne feledkezzünk meg az alap dologról: NAPI 2liter folyadék - víz fogyasztásáról. 

- ha az oka a gyomorból "származik" akkor erre szedjünk acidophilus tablettát napi rendszerességgel.

jó hír Creative Commons License 2011.12.09 0 0 43

"A közvélekedés szerint kellemetlen leheletünket alapos és gyakori fogmosással tüntethetjük el, de mitől válik azzá az egészséges ember lehelete?"

 

ez a felvezető kérdés...

 

...az egészséges ember lehellete nem idéz elő fintort...ugyanis egészséges...tehát egészséges a gondolkodása, amiből következik a (sűrű)fogmosás-ápolás..egy egészséges(gondolkodású) ember az mindenét ápolja...nem csak a fogát, de az arcát, körmét(kezecskéjét)deréktól lefelé fullszervíz...

 

szóval a büdös lehellet..az bizony a rossz fogtól ered... moshatom a fogam ahányszor csak akarom, ha kilukad akkor elindul a rohadási folyamat...illetve ez a folyamat vége, csak a luk jelzi, hogy annyi...a doki fölémhajol, és közli, hogy igen. érzem, valami kilikadt...aztán gyógyít, örül...

 

sok beszédnek sok az alja...alapos és gyakori fogmosás...ez a titok...ha valmai bukéja van, irány a doki...

 

fogkefe-fertőtlenítésről annyit, hogy én az ózonos fertőtlenítés híve vagyok...fogmosás után beteszem a kis dobozkába, és on...öt percig kék fényecske, aztán a baciknak annyi...és csodálatos ózonillat...

 

hogy régen miként tisztálkodtak, tartották karban a lehelletüket? kit érdekel! itt és most adjunk magunkra...

 

ja, akárhol, akármikor egy kis langyos csapvíz is segít...öblögetésnek hívják...

Mitoszkiller Creative Commons License 2011.08.22 0 0 42

És ez hogyan zajlott? Rákérdeztél, hogy nincs-e valami gyógyszer kanadában büdös szájra?

 

kis sumák reklámozó faszfej...

Előzmény: Ibiza99 (41)
Ibiza99 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 41
Szia Vital!

Sajnos nekem is évekig tartott, míg megoldást találtam. A rossz szájszag miatt rossz szokásaim lettek... Napszaktól, étrendtől függetlenül a probléma fennállt, még gyomortükrözésen is voltam, de a refluxot kizárták. Aztán a kanadai rokonok ajánlották a tetrobreath termékcsaládot. Nagyon bevált, én tőlük rendelek:



Üdv, Peti
Előzmény: vital25 (37)
Ibiza99 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 40

Szia Vital!

Sajnos nekem is évekig tartott, míg megoldást találtam. A rossz szájszag miatt rossz szokásaim lettek... Napszaktól, étrendtől függetlenül a probléma fennállt, még gyomortükrözésen is voltam, de a refluxot kizárták. Aztán a kanadai rokonok ajánlották a tetrobreath termékcsaládot. Nagyon bevállt, én tőlük rendelek:
http://www.tetrobreath.hu/
Üdv, Peti
Előzmény: vital25 (34)
czeglediandi Creative Commons License 2009.12.10 0 0 39
Mi a legmentolosabb kísérlet:
http://www.youtube.com/watch?v=MyNMewLitF8

Szerintem vicces módszer a bizonyításra :D
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.21 0 0 38
Szia!

Természetesen kipróbáltam.
Nem is kipróbáltam, hanem néhány napra olyan élethelyzetbe kerültem, hogy nem volt alkalmam a fogmosásra.

(Azóta természetesen mosok fogat, és senkit nem is akarnék lebeszélni róla.)

Ez a történet arról szólna, hogy néhány napig... legalább este ne mosson fogat, vagy ne használjon fogkrémet a fogmosáshoz néhány bátor kísérletező olvtársam és beszámoljon tapasztalatairól.

Egy eset nem eset, így a saját példám nem szolgálhat útmutatóul.
Előzmény: friss21 (33)
vital25 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 37

Kedves Fefe!

Részemről nem piackutatok, bár tanultam még anno az iskolában :)

Engem tényleg érdekel a téma, mert ma már annyira felgyorsult világban élünk, hogy amit az egyik ember megtud 9kor, azt a másik embernek át tudja adni 9:01-kor.

Eddig csak olvastan ezeket a fórumokat, de gondoltam egy próbát megér, hátha tud valaki vmilyen infó-val szolgálni.

Terméknevet meg nem tudok még sajnos mondani, amit próbáltam volna, és hatásos is lett volna, de amint találok, hallok, látok a kritériumoknak megfelelő terméket azonnal meg fogom veletek osztani, persze csak ha titeket is érdekel...

 

Előzmény: _Fefe__ (36)
_Fefe__ Creative Commons License 2009.04.09 0 0 36
Kicsit fura ez a topik. Pláne itt a Tudományban. Már a harmadik öt betűből és két számból álló nicknév jelenik meg itt vadonatújként, olyan dumával, mintha egy marketingbrossúrából lépett volna elő.

Márkaneveket ugyanakkor egyikük sem mondott, így valószínűleg nem reklámról van szó. Esetleg valaki így piackutat? :)

gandi27 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 35

Szia!Szerintem ez teljesen természetes dolog, bár tuti lehet valamit csinálni a baktérium tenyészettel ami a szánkban tanyázik!

Előzmény: vital25 (34)
vital25 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 34
Sziasztok!

 

Képzeljétek, egyik reggel mikor csókkal akartam kelteni a barátom közelhajolva hozzá megéreztem a szájszagát és egyből elment a kedvem az egésztől. Pedig este mindketten fogat mostunk. Nagyon kínos volt számomra a helyzet. Lehet, hogy rossz fogkrémet használ? Segítsetek…

friss21 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 33

Szia!

 

Kiróbáltad már ezt a kisérletet?

Ha igen, akkor légyszíves számolj be róla!

Köszi előre is!

Előzmény: Törölt nick (-)
gandi27 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 32

Sziasztok!

Végigolvastam a topikokat!Szerintem teljesen mindennapi a téma!

Rengeteg ember van aki nem foglalkozik kellőképpen a szájhigéniájával!Nagyon visszataszító a reggeli áporodott lehelet!Vannak készítmények és 3 perc a reggeli taposómalom megkezdése előtt, hogy magabiztosan beszéljünk egymással!

BitMiller Creative Commons License 2009.03.18 0 0 31
Wow Milady, de ugye csak szigorúan humánbiológiai szempontból vizsgálódtatok?...

Más: véleményem szerint hozzáteendő, hogy az egésséges egyének közé nem sorolható az, akinek például likas foga van. Mert ugye az is elég durva szájszagot tud okozni. Habár érdekes lehet az is, hogy vajh a lyukas fogba szorult fogkrémen mennyire tudnak elcsámcsogni a fognyűvőmanók, vagy mennyire fulladnak bele. De ez már off topic. Szal a lényeg: a kísérleti alanyokat két csoportra lehetne osztani (ami további érdekes információval szolgálhatna): likas és vakolt fogúakra. Hmmm?
Előzmény: friss21 (28)
pint Creative Commons License 2009.03.17 0 0 30
"Lehet, hogy a szexuális kielégületlenség is rossz lehelletet okoz? "

ez nem fordítva van?
Előzmény: _Fefe__ (29)
_Fefe__ Creative Commons License 2009.03.17 0 0 29
OFF

> Utólag már nem vagyok rá büszke,

Ahhoz képest még itt offtopicban is elmesélted :)

ON

Lehet, hogy a szexuális kielégületlenség is rossz lehelletet okoz? Mert ezesetben mégsem volt offtopic a sztori :)
(bocs :)

Előzmény: friss21 (28)
friss21 Creative Commons License 2009.03.17 0 0 28

Sziasztok!

Az elmúlt időszakban velem is történt egy kellemes meglepetés!A szombati lazulás után nem ott ébredtem fel, ahol akartam!(más ágyában)Utólag már nem vagyok rá büszke, úgy vagyok vele, hogy inkább most, mint amikor stabil párkapcsolatban leszek!

A sráctól kértem egy fogkefét, mert nem volt felkészülve a "sleep over"-re!Mámoros állapotomban előkaptam a polcról valami fogkrémet aminek egész kellemes íze volt!

A lényeg.....a reggeli leheletem sokkal jobb volt , mint máskor!A reggeli elválást megpecsételtük még egy kis hancurral!!!Remélem máskor is találkozom vele, és lesz ürügyem megkérdezni, hogy milyen fogkrémet is használ!!!

pint Creative Commons License 2009.03.13 0 0 27
nem vicc volt, csak sajnos te annyira bele vagy ragadva a megszokott kis életedbe, hogy el se tudod képzelni, van más út is
Előzmény: gandi27 (25)
friss21 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 26

Helló!Majd én írok Neked!Szeretek több terméket használni!Persze tisztában vagyok vele, hogy mindenki elakarja adni a termékét és különboző reklámfogásokat alkalmaz!Érdemes körülnézni a piacon, mert lehet nem a legdrágább a legjobb!

Előzmény: gandi27 (23)
gandi27 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 25

Nagyon poénosnak hiszed magad!

Előzmény: pint (24)
pint Creative Commons License 2009.03.12 0 0 24
sót használok. a típusáról fogalmam sincsen, asszem tesco gazdaságos legócsóbb.
Előzmény: gandi27 (23)
gandi27 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 23

 Mit használtatok és mi a véleményetek különböző  termékekről?Várom a válaszokat!

Előzmény: pint (22)
pint Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22
"Vannak különböző fogkrémek!"

bámulatos a technikai fejlődés.
Előzmény: friss21 (21)
friss21 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 21

Szerintem!

A szájszag egy teljesen természetes dolog!Használj rágot vagy moss fogat!

Vannak különböző fogkrémek!Állítólag este gyógynövényest , reggel fluoridosat kell használni!

Előzmény: gandi27 (20)
gandi27 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 20

Sziasztok!

Valójában tisztában vagyok, hogy mi okozza a reggeli szájszagot!Ennek ellenére, kíváncsian kutatom a piacon az egészséges szájhigéniát fenntartó készítményeket!Szeretném enyhíteni a reggeli borzalmas leheletet!Egyéb tapasztalat?

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.28 0 0 18
Miért kicsi Tündér van talán olyan fogkrém ami téged elriasztana? :)

Hoppá először is tisztáznunk kellene Te az a Tündér vagy aki megszabadít tőle, vagy aki felrakja... nem mindegy?
Előzmény: Fogko Tunder (17)
Fogko Tunder Creative Commons License 2007.09.26 0 0 17
És engem senki sem emleget e science-haciendán?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!