Keresés

Részletes keresés

DeRosa Creative Commons License 16 órája 0 0 5736

2015 ota ha egy nemEU ember munkavallalasi engedelyt kap, akkor annak a ferje/felesege is automatikusan ugyan azokat a jogokat kapja. (elotte csak tartozkodasi/letelepedesi engedelyt kapott, munkavallalasit nem)

 

Nem tudom, hogy egy EU polgar nemEU hazastarsara pontosan mit mond a torveny, de feltetelezem, hogy neki is elintezheto, ha nem is automatikusan jar.

Felmerul a kerdes, hogy hany eve vagytok hazasok, hol elteteke es lehetne-e EUsitani a masik felet...

 

Udv,

deRosa

Előzmény: pedrothai (5726)
GEdevil10 Creative Commons License 2 napja 0 0 5735

A magyar média sok baromságot állít Németországról, viszont a német média is sok baromságot közöl Magyarországról! Kvittek vagyunk. :)

Előzmény: nosztalgika02 (5734)
nosztalgika02 Creative Commons License 2 napja 0 0 5734

"Az biztos, hogy a menekültek eddig még nem igazán érintik az emberek hétköznapi életét. A bulgár és román cigányok már más téma, de ez sem befolyásolja döntöen az emberek közérzetét."

 

Na pontosan erröl van szó. Ha meg a magyar médiára hallgatnék, már ki se mernék menni az utcára..... közben meg nincs semmi (legalábbis a most érkezett menekültekkel. A már rég itt élö, integrálódni nem akaró rétegek kicsit zavaróbbak, de azt meg ki lehet kerülni.)

Előzmény: GEdevil10 (5725)


GEdevil10 Creative Commons License 2 napja 0 0 5733

De azt szerintem mindenki tudja, aki már járt erre-arra a világban, hogy minden nagyvárosnak, nagyvárosi régiónak megvannak a maga gettói. A németek ebben is inkább csak a light verziót tudják prezentálni.

Előzmény: GEdevil10 (5732)
GEdevil10 Creative Commons License 2 napja 0 0 5732

Ha Münchenben vagy, ne menj oda! :)

 

Előzmény: Fradista Utazó (5731)
Fradista Utazó Creative Commons License 2 napja 0 0 5731

Ez most az a pont, ahol el kell ismernem, miszerint egy fél órával ezelőtt még nem tudtam, hogy Münchennek van ilyen nevű kerülete, szóval nem fogok erről vitázni veled :-)

Előzmény: GEdevil10 (5730)
GEdevil10 Creative Commons License 2 napja 0 0 5730

München Hasenbergl és a bajor vidék is két véglet!

Előzmény: Fradista Utazó (5728)
Fradista Utazó Creative Commons License 2 napja 0 0 5729

Hú, ez sok mindentől függ. Egyáltalán nem garantálható, hogy valaha is fog munkavállalásit kapni. De persze attól is függ, hogy milyen állampolgár, ha mondjuk svájci, akkor sima ügy, ha szír, akkor is, ha ukrán, akkor közel van a reménytelenhez. 

Előzmény: pedrothai (5726)
Fradista Utazó Creative Commons License 2 napja 0 0 5728

Mondjuk Bajorországban vidéken, vagy Duisburg külvárosában, az kb. a két véglete az országnak ilyen szempontból. 

Előzmény: Dózerbike (5727)
Dózerbike Creative Commons License 2 napja 0 0 5727

Na azért nem olyan depresszios itt a helyzet, csak kicsit körültekintöbben kell a dolgokat csinálni, mint korábban. 

Panaszkodást én szinte csak akkor hallok, ha magyarokkal, vagy Kelet-europaiakkal beszélgetek.

Magyarországon szinte tapinthato a rosszkedv, itt nagyrészt kedvesek az emberek egymással, alapbol türelmesebbek is ezáltal.

Sokszor felteszem magamnak a kérdést, hogy hazaköltöznék e most, ha otthon is stabilan és ugyan ezen a szinvonalon tudnék élni? A válasz mindig az, hogy nem, mivel az anyagi dolgok csak az egyik fele az egésznek.

Pl. az itteni romlo közbiztonság és az átlag Magyarországi, még mindig köszönö viszonyban sincsenek egymással. Otthon lopták el automat, biciklimet, kirabolták a mühelyem, mindezek 5 éven belül történtek.

Itt egyelöre nem történt még semmi komolyabb velünk. Hallok ezt azt persze, de kicsit nagyobb elövigyázatossággal egyelöre talán kivédhetöek a dolgok. 

Itt München és Augsburg között vidéken, én legtöbbször paradicsomban érzem magam. Persze beleronditanak ebbe az idillbe néhányszor egyesek, de összességében remek hely ez itt. Munkalehetöségek, uthálozat, boltokkal és egyebekkel valo ellátottság, minden megvan.

Nem igazán ismerem az ország egyéb részeit, csak az itteniekröl tudok véleményt mondani.

 

Azon is gondolkodtam, ha nem jöttem volna Németországba, most jönnék e ? Erre a válaszom, nagy valószinüséggel nem jönnék. Elriasztana a csak hirekböl látható menekültáradat és talán már nem kapkodnak annyira a Kelet-europai munkavállalokért, legalábbis elképzelhetö, hogy ezt gondolnám.

Én egyböl jöttem, amikor már nem kellett munkavállalási engedély.

Nem tudom, otthon milyen a valos helyzet, csak a más börén át érzem, de az nem az igazi. Nem tudom, mennyire lenne most mehetnékem. De valszeg, öregebb is lettem, ezért sem jönnék már.

 

Előzmény: dreizwanzig (5721)
pedrothai Creative Commons License 2 napja 0 0 5726

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van itt valaki aki esetleg jártas a munkavállalási engedélyek világában?

Szeretnénk a feleségemmel Berlinbe költözni, viszont ő nem EU-állampolgár. Hogy tud így munkát vállalni? Mi ilyenkor az eljárás és mennyi időt vesz igénybe? Ha valakinek van hasznos információja légyszíves írjon!

előre is köszönöm!

GEdevil10 Creative Commons License 3 napja 0 0 5725

Nem kell statisztikákat olvasnom, 32 éve élek itt, tudok a Ruhr-vidék lakosságának csökkenéséröl, de ez nem mostanában kezdödött, hanem már a 70-es években és ennek az elsödleges oka a nehézipar és a bányászat megszünése, vagyis kevés a munka. 150 éve itt csak faluk voltak, az ipari forradalommal alakult a nagyvárosi infrastruktúra, most kicsit csökken, de ez nem dráma, pont emiatt lett Európa legzöldebb nagyvárosi régiója.

 

Ennek ellenére a Ruhr-vidékiek nagy többsége szereti a szükebb hazáját és szivesen él itt és sok elöitéletes embernek változott már a véleménye, miután megismerte ezt a környéket. Az biztos, hogy a menekültek eddig még nem igazán érintik az emberek hétköznapi életét. A bulgár és román cigányok már más téma, de ez sem befolyásolja döntöen az emberek közérzetét.

 

Lüdenscheidet is ismerem (ami egyébként már nem Ruhr-vidék, hanem Sauerland), a nagybátyám ott élt 10 évig, ezért én is jártam ott jópárszor.

Előzmény: GOLAZ111 (5724)
GOLAZ111 Creative Commons License 3 napja 0 0 5724

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=139511687&t=9008229

 

Ezt érdemes azért elolvasni. Van benne egy statisztika is. Érdekes, hogy a teljesen falusi Kleve is csökkenést mutat. 

 

Tudok persze jót is mondani, például ez a kisváros.

 

https://de.wikipedia.org/wiki/L%C3%BCdenscheid

 

Vagy ez a fennsík.

 

https://www.google.hu/maps/@51.3999414,7.3087253,3031m/data=!3m1!1e3

 

De sajnos a jövő nem nekik kedvez.

Előzmény: GEdevil10 (5723)
GEdevil10 Creative Commons License 3 napja 0 0 5723

Nem ilyen feketék a dolgok! A 80-as évekhez képest romlott néhány dolog, de Németország még mindig az egyik legélhetöbb hely a világon! És ezt Ruhr-vidékiként mondom, ami az egyik elöttem szóló szerint teljes depresszióban van.

Előzmény: dreizwanzig (5721)
ZOH Creative Commons License 4 napja 0 0 5722

Szomorúan olvasom a hozzászólásokat azzal kapcsolatban, hogy milyen helyzetek vannak most odakint.

 

olvass engem, en altalaban jokat irok :-)

Előzmény: dreizwanzig (5721)
dreizwanzig Creative Commons License 4 napja 0 0 5721

köszönöm mindenkinek a hozzászólását a rendszámos témával kapcsolatban.

Megnéztem a check24.de-t és 800EUR körüli lenne a biztosításom, ami azért elég húzós. Korábban volt német rendszámost kocsim és arra is hasonló összeget fizettem.

 

Másik:

Szomorúan olvasom a hozzászólásokat azzal kapcsolatban, hogy milyen helyzetek vannak most odakint. Egyelőre még nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet. Sokat  jártam Németországban néhány napokra és akkor mindig úgy éreztem, hogy ez egy nagyon élhető hely, ahol rendben vannak a dolgok a mindennapi életben és ami még nagyon fontos, hogy az emberek fejében is. Nincs az, mint magyarországon, hogy mindenki csak azt hajtogatja, hogy minden szar, stb stb. Most kicsit elkeserítőek azok a dolgokat, amiket itt írtok.

De azt majd úgy is meglátom, megtapasztalom, hogy milyen, mikor költözök ki.

GOLAZ111 Creative Commons License 5 napja 0 0 5720

Nem nagyon hiszem, hogy üresen menne haza bárki is, de attól is függ, hogy honnan hova. Ha a 3 - as autópálya közelében laksz, akkor találsz olyan kamiont, ami hazafelé megy és felfér a cucc. Bár ez illegális.

Előzmény: beate6 (5718)
GOLAZ111 Creative Commons License 5 napja 0 0 5719

Hát én sokat járok Észak Rajna - Westfáliában és az szerintem sokkal rosszabb. Mindenhol teljes depresszió, leporhadtság, és nem egy olyan lepattant, de élhető környezet ez már, mint Bochum volt pár éve. A bevándorlás csak megmutatta azt az ötlettelenséget, ami Németországban van. 

Én Münsterben láttam, ahol még nincsenek olyan állapotok, mint Essenben: egy régi kaszárnyába tették a bevándorlókat és a kőfal mögé új kerítést építettek szögesdróttal. Azok az emberek meg ott élnek lassan egy éve. 

 

Azt elhiszem, hogy nincs alapvető problémájuk a helyieknek, ugyanúgy megfelelnek az elvárásoknak, ahogy elfogadták, hogy a legújabb VW - t sem vehetik meg már.

 

 

 

 

Előzmény: DeRosa (5715)
beate6 Creative Commons License 5 napja 0 0 5718

hallo nem tudom jo helyen jarok,de ez aforum tünt a legjobbnak.en itt elek nemetben mar 8eve,de most lett egy kis problemam.nem tudom ki tudna nekem segiteni?egy kisebb butorok gyültek fel nekem itt,es azt halotam hogy vannak olyan fuvarosok akik üresen mennek vissza magyarba?es kerdesem lenne hogy tudna nekem ebben valaki segiteni?

Dózerbike Creative Commons License 5 napja 0 0 5717

én 3,5 évig jártam magyar rendszámmal. Ijesztgettek, olvastam is történeteket büntetésekröl, én megusztam.

Ismerösnek volt egy kis koccanás, megbüntették, de csak a közlekedési vétség miatt, a rendszámra csak annyit mondott a rendör, hogy ez igy nem jo. De nem lett semmi belöle.

Én kistelepüléseken laktam, nem tudom ez jo vagy rossz e, ebböl a szempontbol. De nyugodt nem voltam, az biztos.

Hallottam olyan köztes megoldásról, hogy a Finanzamtnál be lehet jelenteni a magyar rendszámos autot, hogy szeretnél rá fizetni biztositást. Igy lehet legálisan magyar rendszámmal járni. De mivel ki nem probáltam, igy biztosat nem mondhatok, mindenesetre érdemes utánajárni. Fél évig járhatsz itt magyar rendszámmal legálisan, ez idö alatt ki ki lehet ezt is deriteni, vajon müködik e.

Az 1000 €-s biztositás szerintem nem valós. Ha nem kell neked vollcasco, akkor valahol kb a fele lesz az összeg.

Persze igy is sokkal több lesz, mint volt. Nekem a magyar régi autora volt évi 60, majd 130 € az éves dij, a német rendszámos autóra meg 840 € , igaz, ez Vollcasco.

Van mindenképpen fél éved legálisan. Egy évre ha jössz, arra szerintem vállalhato a kockázat, de mindenképpen kockázat. Nagy valoszinüséggel meguzod, de ezt senki nem fogja garantálni neked. Ha meg hosszabb ideig maradsz, akkor meg autocserénél ott lesz a lehetöség a német rendszámra.

Előzmény: dreizwanzig (5709)
Dózerbike Creative Commons License 5 napja 0 0 5716

ami elöl egyrészt eljöttem Magyarországról, az kezd itt is megvalósulni : zárni kell mindent, nök sötétben ne járkáljanak egyedül, ha kicsit szexibben merészelnek öltözködni, akkor nappal se stb.

Nekem az a véleményem róluk, ami, hoztam magammal az elöitéleteket (amik utolag sajnos jogosak, mindegy)

De az összes, beleértve az itt született, német kollégáimnak is mind csak rossz véleménye van erröl az egész inváziorol. Németországnak a náci multja miatt a viz alá van nyomva a feje, el kel viseljen bármit (?).

A magyar, és a Kelet-europai politika meglovagolja természetesen ezt az egész menekült kérdést. Vagy csak nézzük az osztrák elnökválasztást.

Nem kell, hogy azt fujjuk, amit jobb vagy bal oldal adna a szánkba. Én a saját tapasztalataim alapján látom, hogy nagyon rossz irányba mennek a dolgok.

Kollégám autoját epp tegnap pakolták ki a ház elött éjjel, mert ugye eddig nem kellett zárni, a gyereke biciklijét tavaly hozta vissza a táborbol, mert ellopták, feleségem inzultálta egy fekete táborlako, de leszologatás már tavaly ota megy, több nöismerös mondta.

A hirekben Magyarországon felnagyitják a problémákat, itt meg jo nagy kussti van,amig lehet, eltussolják a problémákat.

A politika ugyan olyan gusztustalan itt is, mint odahaza. Mindenki a saját érdeke szerint forgatja a kereket.

Nekem nincsen ellenségképem, nem félek, hogy elveszik a munkám az Europát megszállo tömegek, egyik politikai erövel sem szimpatizálok. Csak egyszerüen irritál ez az invázio, de laginkább az, hogy az Europában született emberek némelyike, tévesen felfogott humánumbol a saját érdeke ellen cselekszik.

A politika meg ott hibázik nagyot, hogy ezzel a szélsöjobb malmára hajtja a vizet, ez mindig is igy volt, de ebböl sem tanulnak természetesen. Csak meg kell nézni Ausztriát. Valoszinüleg egy náci lesz az elnök. Merkelt is valoszinüleg egy hasonlo (nagyobb) kaliber fogja váltani.  Akkor lesz majd "szép" világ. Sajnos jelenjeg a politikában nincs középut.

DeRosa Creative Commons License 2016.05.06 0 0 5715

Senki se vitatja, hogy vannak problemak.

De az is teny, hogy ami agymosas a magyar mediaban folyik, az egyszeruen hihetetlen es hiteltelen.

Mint minden kommunikacio, az itteni media se 100% fuggetlen, emberek csinaljak, de en nem hasonlitanam a "hazaihoz". Sot!

 

Mint reg itt elo, sok emberrel tudok oszinten beszelni szinte mindenrol, errol is.

Aki nem tudatlan/munknelkuli (azaz helybol elegedetlen es ketsegbeesett) annak nincs alapveto problemaja az egesszel.

Aki pl egy volt NDKs lakotelep paneljaban kapja a Harz4-t, nincs szakmaja stb annak meg mindegy, ki az ellensegkep, kell egy es az ellen fog haborogni.

 

Ezzel semmikepp se azt mondom, hogy amit es ahogy az EU/No/Mo/... a temaban muvelt es kommunikalt az ugy, ahogy van OK.

 

Amire en reagaltam a regebbi hozzaszolasodra, az egeszen mas volt.

A fenti embereknek egy magyar ugyan olyan hamar valhat ellensegkeppe, mint az altalad kipecezett csoportok.

Es barki mas is. Szo szerint barki.

 

Ahol elegedetlenseg van, ott mindig megtalalnak valakit / valakiket.

 

Ugyes befolyasolassal akar egy egesz orszagot "az ugy melle" lehet allitani. Latom es hallom a barataimon, szuleimen, akik meg egy arva menekultet se lattak, de muzulmant se...

 

Udv,

deRosa

Előzmény: Irbisz (5714)
Irbisz Creative Commons License 2016.05.05 0 0 5714

Talan kellene nemet ujsagokat is olvasgatnod, emberekkel beszelgetned (akik el merik mondani neked a velemenyüket)nem csak az allami teveket bambulnod, amelyek öncenzurajukkal aktiv szerepet jatszanak a problema elkendözésében.

Kezdetnek a die Welt is megteszi, ha ugyan tudod mi az.

Ja, de mindennel fontosabb hogy hasznald az eszed, nem csak ismetelgeted a hivatalos propagandat.

Hidd el, nem fog fajni.

Előzmény: sogormail (5711)
ZOH Creative Commons License 2016.05.04 0 0 5713

Van ismerosom aki evek ota magyar rendszammal jar es egy kisebb baleset utani rendori helyszinelessnel se jott elo a problema. MAsnak meg sulyos osszegbe kerult a mutatvany. Gyakorlatilag a vakveletlenen mulik, hogy belefutsz e egy buntibe vagy sem. Szabalyt ismered, rizikot te vallalod..

 

+1, teljesen esetleges a dolog

 

kozeli ismerosom lassan negy eve jar magyar rendszammal, kozben ketszer hosszabbitott gond nelkul eves lakossagi parkolasi engedelyt, a masodik hosszabbitasnal elorelatoan eleve ket evre kerte :-)

 

masikat, joval tavolabbi ismerost meg nem sokkal a hat honap letelte utan egy reggel munkaba menet financok vartak az utcan az autojanal (!!!) es megbeszeltek, hogy mindenkinek jobb lesz, ha meg a heten atrendszamozza

 

harmadik egy keletnemet varos operaenekese, tehat helyi szinten celebnek tekintheto, kozismerten ott el, helyi ujsagban nyilatkozik, szem elott van, asszem 6 vagy 7 eve jar magyar rendszammal, kozben kocsit is cserelt, szinten magyar rendszamosra

 

negyediknek par honap utan a szomszedok kezdtek el kerdezgetni, hogy hat hogy is van ez, o jobbnak latta nem megvarni, amig a financokat is bevonjak az ossznepi ki mit tudba

 

talan-talan-talan annyi szabalyszeruseg, hogy nagyvarosban jobban elsikkad a dolog, falun jobban szem elott vagy

 

de ez sem biztos, hogy altalanos igazsag

Előzmény: sogormail (5712)
sogormail Creative Commons License 2016.05.04 0 0 5712

Van ismerosom aki evek ota magyar rendszammal jar es egy kisebb baleset utani rendori helyszinelessnel se jott elo a problema. MAsnak meg sulyos osszegbe kerult a mutatvany. Gyakorlatilag a vakveletlenen mulik, hogy belefutsz e egy buntibe vagy sem. Szabalyt ismered, rizikot te vallalod..

A biztositas sok mindentol fugg, nyilvan ha keves a vezetett ev es tul fiatal az ember, akkor az szaftos lehet.

 

Előzmény: dreizwanzig (5709)
sogormail Creative Commons License 2016.05.03 0 0 5711

Ilyen bullshit lozungot csak a magyar1-en nyomatnak. Szerintem felesleges is irogass "nyugati ertekrend" temaban..

Előzmény: Irbisz (5708)
mozgató Creative Commons License 2016.05.03 0 0 5710

Sziasztok Wissen,vagy környékén élő / dolgozó magyarokat keresek.Üdv:Robi

dreizwanzig Creative Commons License 2016.04.30 0 0 5709

sziasztok!

 

Mennyire gázos magyar rendszámmal járni Németországban úgy, hogy kint dolgozom és lakok? Egyelőre nem tudom, hogy mennyi időre mennék és ezért nem feltétlenül rendszámoznám át, hogy majd esetleg 1 év múlva csinálhassam vissza magyar rendszámra.

Tudom, hogy mi a szabály. A kérdés az, hogy mennyire tartatják be... A check24 szerint egyébként évi kb 1000EUR lenne a bizti... Hát az nem olcsó...

Irbisz Creative Commons License 2016.04.29 0 0 5708

szerencsere ott elek, ezert keserit el ez az esztelenseg, amelyik integralodni nem akaro, a nyugati ertekeket semmibe vevő 1-200 000 embert raszabaditott egy jol elhetö orszagra.

Előzmény: sogormail (5707)
sogormail Creative Commons License 2016.04.24 0 0 5707

Meg szerencse, hogy nem Nemetorszagban elsz, ezaltal nem leszel reszese ennek a kudarcnak..:)

Előzmény: Irbisz (5706)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!