Keresés

Részletes keresés

alnibell Creative Commons License 2020.04.12 0 0 147

Tudnék úgy fogalmazni, hogy oka legyen a likvidálásomnak, de nem teszem.

Helyette csak annyit jegyzek meg, hogy már-már nevetségesen paranoiás jelenség az, hogy mindkét hazai digitális turistatérkép készítő társaságnál még egy egyszerű trekk-feltöltés is csak előzetes regisztráció után végezhető.

alnibell Creative Commons License 2020.02.29 0 0 146

Annak ellenére, hogy akár csak egy olyan megnyilatkozást is fel tudna hozni az itt vagy másutt megforduló olvasó, fórumlátogató, amely indokolná a negligálásomat, kényszerűen tudomásul veszem a teljes kiközösítést.

Azt is, hogy bár az átlagosnál precízebben, körültekintőbb módon oldottam meg a térképszerkesztési feladataimat, a rendszer önjelölt gazdája a munkát is ellehetetleníti a számomra.
Eleddig négyszer vagy ötször vonták meg a fórumhoz való hozzászólási jogomat.

Nem, ne próbálkozzon senki, egyetlen olyan hozzászólást a részemről nem fog találni, amely másra nézve sértő lenne, a felvetett témától távol esne vagy bármi más "súlyos szabályszegést" jelentett volna. (Az más kérdés, hogy éppen az ellehetetlenítésem végett hoztak egy új szabályrendszert, de persze azt is meghágták.)

A szerkesztési jogosultságomat négyszer vonta meg az önmagát erre illetékesnek tekintő. S bár egy alkalommal elismerte, hogy kár lenne teljesen nélkülözni, most egy új megoldást választott, hogy térképet se szerkeszthessek.

El nem fogadom, de tudomásul veszem, mint azt a sunyiságot is, ahogyan ezt végrehajtották.

A következő linken minden lényeges dolog elolvasható: http://turistautak.hu/dev.php

OK, lehet ezt is törölni, mint máshonnan ide áthozott témát. Csak egy bökkenő van vele. Az, hogy itt ugyanazok fordulnak meg, mint hajdan ott.
Olvasni persze még fogok.

Így például várom az egységes turistaút nyilvántartás bemutatását, a töltések és bevágások térképi megjelenítését, a közérdeklődésre számot tartó POI-k aktuális állapotának jelzését, meg a többi érdemi felvetés megvalósítását.

Az emberek? Már nem érdekelnek. Mindenkinek azt kívánom, amit ő kimondva vagy kimondatlanul nekem.

alnibell Creative Commons License 2020.02.24 0 0 145

Igazán nincs semmi bajom azzal, ha valami szép lassan elcsendesedik, lecseng.
Azzal viszont már van, ha valami csak vegetál, és azt viszont kellő nagyságú gőggel teszi.

 

Nem előre, hátralépünk. Izé, lépnek. Már például nyíltan leírják, hogy nincs szükség egy-egy felmért út járhatósági paramétereivel foglalkozni, hisz' az úttípus sok mindent elárul az adott útról. De azért azt mégse állíthatja - még itt se - senki, hogy pl. bicajjal ugyanakkora az erőfeszítés igény, ha az út laza homok, tömörödött föld, agyag, netán kavics vagy murva, ha egyébként minden egyéb útparaméter azonos. A vizes állapotról már ne is essék szó.

 

Már többször volt olvasható, hogy kevesen vagyunk - izé, vannak - a munkához, meg azt is, hogy már a hosszú ideje átadott út még mindig nincs a térképen. A két dolog természetesen összefügg egymással. Meg az is, hogy egy önkéntesen vállalt munka folytatásától egyszerűen eltanácsoljanak. Ki a fene látott már olyant, hogy egy - úgy általában az átlagnál precízebb - munka folytatásának befejezését egy önmagát felelős gazdának tekintő személy önhatalmúan eldöntse.
Most már ezen is túllépett, egyszerűen megakadályozza a munkavégzést. A többiek? Az egyesületi vezetés szemet huny, ugyanúgy nem reagál semmire, mint az illető. Van aki, ugyan - legalábbis részben - egyetért, de megkért, hogy többé ne tájékoztassam, a többség meg tudomást se vesz az egészről, néhányan meg elégtételt éreznek, sikerült eltakaríttatniuk az útból.
Azt tudomásul veszem, hogy minden személyes ismeretség nélkül is lehet valaki ellenszenves, de azt nem tudom elfogadni, hogy a minden alkalommal tisztességes hangnemben megfogalmazott üzeneteimre - nyilván előre elhatározott módon - egyetlen megszólított se reagáljon, még csak egy elutasító válasszal sem, immár lassan a harmadik éve. Tetszik, nem tetszik ez egy végtelenül sunyi, pejoratív értelemben paraszt viselkedés.

 

alnibell Creative Commons License 2019.05.21 0 0 144

Nekem mindegy, dönts, ahogy akarsz.
Nem üzentem, megkértem egy fórumtársat valamire. (Megtette.)

Az meg teljesen nyilvánvaló a számomra, hogy ugyanabba a csoportba tartozol, amely nem szívleli a létemet, illetve ugyanúgy nem válaszolsz a hozzád címzett üzenetre, mint többen mások és ugyanúgy vörös posztó a nick-nevem számodra, mint azoknak, akik csak úgy beszólnak egy-egy téma kapcsán, de a tárggyal kapcsolatban semmi érdemi mondanivalójuk nincs.

 

OK, töröld nyugodtan, tiéd a pálya. 


Feleslegesen vitába bonyolódni?
Vitatkozni az tud, akinek az adott témában tudáson, tapasztalaton alapuló érvei vannak.

Majd akkor lehet bárki is ilyen fölényesen magabiztos, ha a pontokba szedett gondolataimra érdemben, szakmai alapon tud reagálni. Amíg ez nem megy, addig az alább bemutatott megfélemlítés csak a kakast mutatja a szemétdombon.

Előzmény: Túramoderátor (143)
Túramoderátor Creative Commons License 2019.05.20 0 1 143

Mikor volt az már?! Két napja. Rajtad kívül mindenki továbblépett, új témát talált. Arra sem ártana emlékezned, hogy a hozzászólás, amire reagált, az egy általad írt üzengetés volt a TUHU felé, ami teljesen offtopik. Ráadásul a témának bővel a GIS topikban volt a helye, nem kellett volna kivinned a Kéktúrába. Amit a linkelt hozzászólásra válaszoltál, szintén szép kis flame. Legközelebb azonnal kivágjuk majd az üzengetésed, rögtön utána téged is, és akkor senki sem fog veled  feleslegesen vitába bonyolódni. Jó lesz úgy?

Előzmény: alnibell (142)
alnibell Creative Commons License 2019.05.20 0 0 142

Ezt, az úgymond költői kérdésként aposztrofált posztot tette közzé egy régi, egyébként soha nem látott "barátom":
https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151392968&t=9012640

 

És bár nem éreztem, hogy felforrósodott volna a levegő, sőt most már úgy tűnik, különös eredmény nélkül, szép csendben lecseng a felvetett téma, azért nem árt arra emlékeztetni, hogy a szerző hajlamos volt, már a TuHu berkein belül is, az érvelést mellőző minősítésre, majd a neki nem tetsző partner eltávolítását nyíltan kezdeményezni, még egy szavazást is elindítani ez ügyben.

Egyszóval semmi mást nem tett a beszólásaival, mint a feszültség szándékos gerjesztését. Mint most, itt.

 

 

Nemo Creative Commons License 2018.09.18 0 3 141

Itt felelek Forgione1 újabb rámrontására, amit a Túrakerékpározás topikban követett el.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149032016&t=9003056

 

Ugyan már, Forgione1-R.Katolikus-Foresh-Tekeri-Uvegszikla-Frontapostol. Nem megy ez neked. Papolsz itt napelemekről, inverterekről, áramokról, és közben azt sem tudod, mi az a beesési szög. Pedig már az 1600-as évek óta ugyanaz, amit egyébként a standard középiskolai függvénydeszka is tartalmaz: a beeső sugár és a beesési merőleges által bezárt szög.  Te meg, mint a bukott diák az örökmozgó tervrajzával a tarisznyájában, tovább mekegsz arról ad nauseam, hogy én milyen alacsony színvonalon tanítok. Ugorgyunk.

"Mindegy hány mAh a ceruza akkud, hiszen csak a töltési idő változik" - Mintha nem ez volna a lényeg egy biciklitúrán!

"Inkább a jellege (alkáli, széncink, NIMH stb) a lényeg" - Próbálj egy szén-cink elemet tölteni, nagyokos, aztán vakard le magadról a savat, miután eldurrant a kezedben. Vagy utólag ezt is megkísérled majd viccnek elsütni? Kac-kac.

"Vagyis már legalább ennyi ideje dögivel vannak olyan 2 és 4 elemhellyel (AA és AAA) rendelkező töltők amit nem közvetlenül az ac 220 Voltba kell dugni :-))) hanem USB-vel csatlakozik. Ezt az USB-t pedig kötheted hálózati telefontöltőre vagy powerbankra, esetleg napelemre. És töltheted vele a ceruzaakkukat." - Persze, két ceruzaaksit tíz-tizenöt óra alatt, százhatvan, de legfeljebb háromszáz milliamperrel. Bravó.

"a linkelt képed is messzemenőben ordít a laikus felhasználóról" - Ugyan már. A napcellás töltőm kitűnően működik, teljesen függetlenül attól, hogy ott fekszik-e rajta keresztbe mindkét gumipók. Van egy trükkje a dolognak, ami feltehetőleg nem jutott eszedbe: a pókot nem a cellákon vezetem át, hanem _köztük._  Gondoltad volna? Na ugye.

"Napelem cellák sorba vannak kötve." - Tévedsz. Több soros ág van párhuzamosan kötve.

"Nem is a feszültség itt a lényeg, mert azt szinte felhős Holdfénynél is megkapod. Hanem az áramerősség. Igen ám, de a két gumipók legalább 4 cellába beleárnyékol. A többit hiába süti a nap, mert az összes cella csak annyit fog hozni, amennyit a leggyengébb láncszem." - Tán azt képzelted, hogy egy ilyen trivialitással meg tudsz fogni engem? Álmodik a nyomor. Ha ugyanis vannak párhuzamos ágak is a cellák kapcsolásában, akkor az egyik árama nem korlátozza a másikét. És csakugyan vannak, mert különben túl nagy feszültség jönne ki. De a kedvedért külön kimértem az áramokat, és azt kaptam, hogy a veszteség két hosszanti gumipókkal (ahogy a képen láttad, az aktív szélesség kb. 8%-át letakarva) 8-12%, attól függően, sikerül-e pontosan a cellák közti mezsgyére ráfeszítenem a gumiköteleket. Ez kisebb annál a veszteségnél, ami a Nap harminc fokos beesési szögéhez tartozik. Koppantál.

"Persze mindez egy okoskodó tanárnak olyan magas labda amit sosem lesz képes megugorni, hiszen a tankönyvei is hibásak." - Ugyan már, örökmozgókirály. A képzavaraiddal csak lejáratod magad. A fenti felsülésed után legalábbis szerényebben kellene fogalmaznod. És visszakulloghatsz a tankönyveidhez is.

"Ott találkozhat az ideális 90 fokos beesési szöggel, téli és nyári napállásnál." - Legfeljebb szakszerűtlen kontárok honlapjain, ahonnan te próbálsz művelődni. Bár még azok is jobbak, mint a magadfajta tudatlan kóficokat ugrató, unatkozó bűvészpalánták örökmozgógyártásról szóló jútyubos videócskái, amiket rezzenetlen arccal belöktél mint a napcellás töltőnél "nagyságrendekkel célszerűbbeket." Hehehe.

"Ott megtanulhatja, hogy már egy kémény vagy antenna rúd árnyéka ami időszakosan átmegy akár csak egyetlen táblán az az egész rendszerre olyan kihatással van, hogy a felhasználó egyből elesik 30% teljesítménytől. Ez pedig éves szinten nem kevés pénz." - Butaság. A terület 8%-át letakarva 8-12% a veszteség, amint fentebb láthattad. Ha pedig valaki nem kapcsol párhuzamosan bizonyos ágakat, az megérdemli.

"náladnál intelligensebbeknek már rég leesett, hogy szándékos gumicsontot dobtam, de te még mindig ezt rágod triplázva :-) Társaddal együtt :-))) Gondoltam jót mulatunk, de ez már szánalmas egy tanártól, hogy ennyire nem vág az elméje. Csak nehogy összevesszetek rajta, melyikőtök vigye házába, hogy nyáladzva rágja az idők végezetéig." - Ugyan már, te silány, híg kötekedő. Nagy lendülettel bedobtál egy halom örökmozgót a topikba, aztán izzadságszagúan védeni kezdted még azután is, hogy kibúvóutat kínáltam neked a hitvány, besült hivatkozásod kutyaszorítójából: "Ha már aksit cipelek a túrára, akkor arról inkább közvetlenül tölteném a kütyüimet, mintsem egy motor és egy generátor közbeiktatásával." Help: a "cipelt aksi" azonos a videóidban használt rejtett csalóaksikkal, amiknek a létezéséről a linked elküldésekor fogalmad se volt.

Az örökmozgók verejtékes védelmezését pedig le nem vakarod magadról. Itt vannak a tulajdon szavaid:
- "search_query=free+energy+mobile" - Azaz beírtad a keresőbe az "ingyenenergia" szót, és odalökted elém, mint valami komoly érvet. Ez lett volna a vicc. Hehehe.
- "Egyrészt számos megoldás van a linkem alatt amiben nincs mozgó alkatrész, de folyamatosan generál áramot. Az örökkévalóságot csupán az dönti meg, hogy az alkalmazott mágnesek csupán 500 évig képesek megőrizni mágneses képességüket, még a többi alkatrész esetleges UV sugárzásra hamarabb elérik, lebomlik." - Azaz véres komolysággal állítottad, hogy ezek a kütyük elvben örökké működnek, a gyakorlatban csak a mágnes élettartamától korlátozva. Pedig ismerhetnéd a mondást: A semmiből nem lesz semmi. A mágnes lassú gyengülése fedezné az időben korlátlan energiatermelést? Hehehe.
- "Még ezek a mágneses összeállítások napi 24 órában termelnek, tájolástól, időjárástól függetlenül." - Mit termelnek, te kutyaütő kontár? A rejtett aksi szufláját fogyasztják! És ezt te komolyan állítottad, most meg utólag viccnek akarod beállítani. Ugyan már.
- "Nagyságrendekkel célszerűbb mint a napelemes töltő" - Hehehe, egy rejtett aksis motor és generátor együttese? Vagy egy rejtett aksival hajtott ventilátor, amit ugyan az odavitt mágnes kapcsol be, de egy szintén rejtett reed-relével? A kis mágnesek vagy vasdarabok csak parasztvakítás okából lettek a ventilátor szárnyaira ragasztva. És te ezt kezdted vérmesen védelmezni. Hehehe.
- "Csupán a szkeptikus felhasználó az egyedüli hátránya" - Ez a magadfajta sarlatánok fő magyarázata arra, hogy miért nem működik az örökmozgójuk. Mert "szkeptikusok vannak a teremben, és negatív agyhullámaikkal lefojtják a nullponti energiát, ami így kinyerhetetlenné válik."
- "Egyik sem rendelhető, de némi kézügyességgel elkészíthető, amint a videókban is látható otthoni körülmények közt." - Aha, elkészíthető. Hát készíts te örökmozgókat naphosszat holmi primitív bűvészvideók alapján, nagyokos.

"Most hogy megkaptad tőlem a gyorstalpalót, becsülettel elvégzed a házi feladatokat, és ha jól figyeltél akár elő is léptetheted magad naplopóvá" - Ízetlen dülleszkedésed rád hull vissza, te híg, jútyubos örökmozgó-prédikátor.

"tudható, hogy már csak becsületből küszködik, de vesztett. Ilyenkor rákell hagyni és képzeletben megpaskolni egyre nagyobb területen fénylő fejecskéjét" - Ugyan már. Minden tételes, ténybeli vitánkat rútul elvesztetted az oltáriszentségtől az erdőtörvényig, és olyankor kényszeresen áttértél az ocsmány bizalmaskodásra és a személyeskedő rugdosódásra. Azt pedig, hogy minden téren lefegyvereztelek és túljátszottalak, ilyen gyatra módon tudod csak az agyadban tárolni, különben nem állhatnál oda képzeletbeli közönséged elé, hogy sokadszori vereséged után is vulgárnapóleoni pózba merevedve eljátszd ripacskodó, bizarr bohózatodat.
 
"Régen ő is fenyegetőzött, hogy jajj óvónéni az a ronda forgione csúnyán nézett rám, tessék őt azonnal vízbe fojtani majd jól elverni, hogy ne tegyen többet ilyet." - Hazudsz, sosem szaladgáltam moderátorhoz amiatt, hogy mit vartyogsz nekem  R.Katolikusként vagy más nickeden. Leoltottalak, amint érdemelted, rád bizonyítván híg rámrontogatásaid ténybeli hibáit.

"Érdekes fordulat, de ahogy ezt a dedós fenyegetős szintet kinőtte, rá 2-3 évre meg is nősült" - Melléfogtál. Soha nem fenyegettelek, kitiltatni sem akartalak, és ez nem is változott. Tehát hibás összefüggést véltél fölfedezni.

Hát ennyire voltál most érdemes, Forgione1-Foresh-Uvegszikla-Frontapostol-Tekeri-R.Katolikus. De ha hiányzik neked még pár megszégyenülés és lebőgés - hát csak folytasd bátran eddigi támolygásodat, és bízvást ígérem: felbuksz még párszor saját lábadban.

Nemo Creative Commons License 2014.06.06 0 0 140

"Amit te írsz, az őt megmosolygó fiatalok, talán csak néhányra igaz" - Ő ezeket csak maga elé vetíti, valójában nincsenek ilyenek. Vagyis egyetlen kezdő túrázó sem rihegett-röhögött rajtam, miközben defektet javítottam nagy csomagokkal. De R.Katolikus (Foresh, Frontapostol, Uvegszikla, meg tudomisén hány efemer nick) a maga énképét düllesztve számos hasonló kitalációt megeresztett már ellenem, mikor éppen kifogyott az érvekből a vadkempingezés, a predestináció vagy a r.k. dogmatika ügyében.

 

Az életkora persze némiképp elnézhetővé teszi a lendületét, ezért hajlok arra, hogy ne támadjam túl vehemensen, hátha idővel megkomolyodik, és a helyére áll, vagyis utánanéz azon dolgoknak, melyekről oly nagy mellénnyel nyilatkozik.

Előzmény: vizus (139)
vizus Creative Commons License 2014.06.06 0 0 139

Kedves Foresh!

Itt mondom el, mert ez a topicrész ebben a pillanatban kettőtökből "áll ki"!

Videód alapján alapvetően kedves, rokonszenves bicajosnak tartalak, aki életkorának megfelelően szeret csipkelődni, beszólogatni, főleg ha egy tanárról van szó.

Nemoval ugyanígy vagyok, alapvetően kedves, szerethető, tisztelhető kollégát látok benne. Amit te írsz, az őt megmosolygó fiatalok, talán csak néhányra igaz, de még ha csak néhányan vannak, akiknek a mosolya kedves, megértő, már az is elég nekem. Mivel egy időben publicista voltam, Nemot mindenképp szeretném jobban megismerni, és remélhetőleg egyszer veled is találkozom majd valami rendezvényen. Az én gyorsaságom elég relatív, inkább csak a saját korosztályomra érvényes.

Előzmény: Foresh (135)
Nemo Creative Commons License 2014.06.06 0 0 138

Külön hozzászólásomba foglalom érdemi válaszomat ugyanerre a (7718)-as írásodra:

 

"21 hozzászólásból nem megerőltető feladat kiválasztani azt a kettőt, ahol nevem adom." - Aha, külső forrás. Annak adattartalmára nem lehet másik személynek a fórumon hivatkozni. Mindamellett remélem, ez a két videó autentikusabb forrás rólad, mint a belinkelt diplomád, melyről utólag derült ki, hogy nem is a magadénak szántad.


"Tudom idétlenek, kezdő szintűek és felsem érnek a nagyok színvonalához." - Megnéztem őket még egyszer, de elsőre igenis tetszettek. Nyilván az őket hangjával ellátó személy életkorához képest kell őket megítélni, de mindenképpen ígéretesek. Mivel ez egy civakodótopik, úgy fogalmazom meg további megjegyzéseimet, ahogy itt illik:

 

- Most már tudom, miért verklized rám egyre ezt a "szuszogós videó" szövegedet. A tieid tipikus példái ennek a műfajnak. Ez nem leminősítés, miként azt te az enyéimmel kapcsolatban tetted, hanem műfaji besorolás.

- Eléggé zavaró a szélzörej, de nyilván nehezen lehet kiküszöbölni.

- Traktor mögött stéherezni nem életbiztosítás, és persze tilos is.

- A Mattoni-féle sasmadár példája mutatja a menet közben alámondott videók jelentős korlátját. Mikor először láttam ilyet, én sem tudtam, hogy ez egy ásványvízreklám, de legalább nem mondtam ezt videóra.

- A szoroskői hágót még Raisz Keresztély építette ki járható úttá a XIX. század elején, az alagút befejezését a szlovákok 2020-ra tervezik. Nem csoda, hogy erre csak most kerül sor.

- A Domicát nem k-val mondják.

- Könnyű nagyobb tartalmi hiba nélkül beszélni egy ismert terepen. De nem minden tájat lehet készségszinten ismerni első meglátogatásakor, és ez fokozza a hibás emlékezetből eredő tévesztések gyakoriságát.

- A videó narrátora (korához képest) örvendetes szerénységet mutat. Bárcsak itt is efféle lelkületet tanúsítanál olyan témákban, amelyekről kevesebbet tudsz, mint azokról, amikől videóidat készíted.

Nemo Creative Commons License 2014.06.05 0 0 137

Válaszom újabb sziszegéseidre:

 

"De Nemo vadkempinges hamis jogszabály értelmezése" - A konkrét, tételes vitában leolvadtál.

 

"és 36 fokban való takarós didergése" - Nem az enyém, és nem 36 fokon.

 

"gomba ügyi ön és közveszélyes állításai" - Ilyenek nem voltak.

 

"volt tanítványainak értékelése" - Ugyan már, aki csak név nélkül tud nyilatkozni rólam a hátam mögött (fogalmam sincs, kire célzol), annak szava annyit is ér.

 

"Természetesen jelenlegi tanítványainak ehhez semmi köze, akikhez keze még elérhet" - Ugyan már, soha egyetlen volt vagy jelenlegi tanítványomat nem bántottam semmiféle engem illető kritikáért. Frissítsd a sztereotípiáidat, R.Katolikus.

Nemo Creative Commons License 2014.06.05 0 0 136

Jellemző, hogy csak a személyeskedés folytatásával tudod fenntartani a folyamatos párbeszédet, R.Katolikus.

 

"Tudsz beszélni: időt, helyet nem kímélve, otthon hajnal 4 órakor vagy iskolai szünetben, órán" - Ugyan már. Akkor írok, amikor ráérek és kedvem van rá. Ma pl. most érek rá először.

 

"másoknak van, hogy napok múlva sem válaszolsz" - Sőt van, akinek hetek, hónapok vagy évek múlva sem. Leginkább azért, mert neki kellene futnom, és ahhoz idő kell. De a te megcáfolásodra nem kell külön készület, azt kirázom a kisujjamból egy lyukas órában is, pihenésül.

 

"ha éppen egy számodra ismeretlen nickel szólítottalak meg, akkor unalommal, fanyalogva és időhiányra hivatkozva nyögdécseltél" - Hát persze, egy magadfajta érvképtelen alak csak akkor tud érdeklődést kelteni, ha valami jó hegyes kirohanást ereszt meg a fórumon, különben nem nagy vonzereje van a te irományaidnak.

 

"kidörzsölted csipáid, bevágtál 6 adag kávét" - Nem iszom kávét, és hajnali négykor szoktam kelni.

 

"lesben állva 5 másodperces frissítésekkel várod a válaszom, hogy megfelelhess rá" - Ugyan már. Csinálj statisztikát, és lásd be, hogy sokszor elég hosszan kivárok.

 

"kár, hogy amiket írogatsz teli van tévedéssel. Kezdve a vallással, magánélettel, túrázással, pedagógusi értékrenddel és mindennel amiben csak megnyilvánulsz." - Duma. Amint konkrétumokra kerül sor, menten leolvadsz.

 

"Aminek alapja nem más, mint az alázat teljes hiánya. Mind Isten, mind az emberek felé." - Ugyan már: mi alázatot tanúsítsak egy magadfajta névtelen, arctalan nethős, érvképtelen fórumkrakéler iránt?

 

"Igazam van anyuci kedvence ugye?" - Sztereotípiáid kissé avíttak. Jobb nincs raktáron?

 

"Elég elmondanom és csupán elfogadni a szöveget" - Aha, és a helyesírási hibáid is a szoftverből származnak, mi? "Girincre," "túra költséget," "balek szerep," "nickel," "koca túrára," "internet kapcsolat," "fizika tanárnak," "míg" helyett "még," "amiben" előtt nincs vessző! Etess mást a blöffjeiddel, kamudiplomás R.Katolikus.

 

"A térképhez nem kell internet kapcsolat, azok gps alapon futnak. Még a google maps is fut offline, ha van mellé a kütyüben gps vevő." - Mindenféle számítógép kiesik, ami LCD-vel üzemel, túl hamar lemerül az aksija.

 

"Ha pedig az áramellátás probléma egy fizika tanárnak, akkor mondjon le" - Ha se napsütés, se lendület (pl. egy napig tolni kell az esőben, vagy felhőben gyalogtúrázom), akkor minden töltőm dacára ott állok idegenben térkép nélkül. Ezen csak egy kis fogyasztású eszköz segít.

 

"A nagy világcsavargó megjelenik kezdő fiatal túrázók csoportjában óriási pakkokkal. Már akkor diszkréten elfordulva dőlnek a röhögéstől" - Aki dől a röhögéstől egy felmálházott bicikli láttán, az meg is érdemli.

 

"amikor már másodjára fordítod a gépet girincre és szereled ki mindkét kereket" - Nagyon ritkán szoktam fejrefordítani a gépet, főleg nem mindkét kerék miatt.

 

"küszködve az 1 napos koca túrára hozott 17 kilós atlaszok és enciklopédiák és némi váltás fehérneműnek mondott sátorlapokkal" - Ha szerelnem kell, nem küszködöm egy kicsit sem.

 

"na akkor már visszafoghatatlanul kitör a közröhej" - Az ilyen híg alakok, mint te, csak rihegjenek kedvükre.

 

"Hazaérve felteszed a honlapodra az aznapi vérnyomásod, szívverésed ütemszámát" - Vérnyomást eddig még nem tettem fel, és a pulzust is csak hosszú túrán.

 

"beírva 1 szelet fogyókúrás csokiszelet és két darab küllőanya piaci árfolyamát, mint túra költséget" - A küllőanyákat harmincasával veszem, és fogyókúrás csokival nem élek.

 

"Amit az arányok szemléltetéséhez összevetsz 1 kiló kenyér árával és megadod 1 havi fizetésed összegét is." - Nem azt, hanem a százezrekre menő adathalmazt. És ez nagyon is helyénvaló. Történelmi távlatból ilyen tételek mutatják jól, melyik tétel mennyit ér mai áron.

 

No ennyit érdemelsz az időmből.

Előzmény: Foresh (133)
Foresh Creative Commons License 2014.06.05 0 0 135

vigyorgó célozgatásod éppen nem volt humoros,

 

 

Nem is az a humoros, hanem te magad:-)

Akár lehetnél a magas szőke férfi felemás cipőben is. No nem külsőleg hanem maga a balek szerep természetes viselkedésének megtestesítőjeként.

 

Első jelenet: A nagy világcsavargó megjelenik kezdő fiatal túrázók csoportjában óriási pakkokkal. Már akkor diszkréten elfordulva dőlnek a röhögéstől , de amikor már másodjára fordítod a gépet girincre és szereled ki mindkét kereket küszködve az 1 napos koca túrára hozott 17 kilós atlaszok és enciklopédiák és némi váltás fehérneműnek mondott sátorlapokkal, na akkor már visszafoghatatlanul kitör a közröhej:-)

 

Második jelenet: Hazaérve felteszed a honlapodra az aznapi vérnyomásod, szívverésed ütemszámát, beírva 1 szelet fogyókúrás csokiszelet és két darab küllőanya piaci árfolyamát, mint túra költséget. 

Amit az arányok szemléltetéséhez összevetsz 1 kiló kenyér árával és megadod 1 havi fizetésed összegét is.    

 

 

Előzmény: Nemo (132)
Foresh Creative Commons License 2014.06.05 0 0 134

- Ugyan már, te meg itt gépelsz a billentyűzeteden hatvan év technikai lemaradással, mikor megtehetnéd, hogy hangos üzenetben mondod el 

 

 

Miből gondolod, hogy gépelek? Csak nem önmagadból indulsz ki?:-)))

Elég elmondanom és csupán elfogadni a szöveget.

 

 

 

egyszerűen nem bízom az online térképekben, mert sem az áramellátást, sem a netkapcsolatot nem tudom garantálni, másfelől a telefonom sem valami okos, így a netes térképek eleve kiesnek.

 

Szokásod szerint megint ostobaságokat beszélsz, melyekkel megtéveszted a túrázókat. 

A térképhez nem kell internet kapcsolat, azok gps alapon futnak. Még a google maps is fut offline, ha van mellé a kütyüben gps vevő.

Ha pedig az áramellátás probléma egy fizika tanárnak, akkor mondjon le:-)))

 

Talán tudom javasolni az Asus memo padjait, melyek a szövegrámondástól kezdve mindent tudnak, amiről itt beszéltem.

Persze ha te leragadtál a semmit nem érő e-book olvasókon:-))))

 

 

 

Előzmény: Nemo (132)
Foresh Creative Commons License 2014.06.05 0 0 133

Tudnék én ..... beszélni ......, de tévedés nélkül nemigen.

 

 

No lám ezt az egyet jól látod.

Tudsz beszélni: időt, helyet nem kímélve, otthon hajnal 4 órakor vagy iskolai szünetben, órán. Ami megtisztelő részemre, mert ilyen szorgalmas csak velem szemben vagy, még másoknak van, hogy napok múlva sem válaszolsz.

Persze ha éppen egy számodra ismeretlen nickel szólítottalak meg, akkor unalommal, fanyalogva és időhiányra hivatkozva nyögdécseltél. Viszont amint szembesítettelek, hogy ki is vagyok, azonnal kidörzsölted csipáid, bevágtál 6 adag kávét és már pötyögtetted is klaviatúrád. Majd lesben állva 5 másodperces frissítésekkel várod a válaszom, hogy megfelelhess rá.

 

De jóóóóó:-))))

 

Viszont kár, hogy amiket írogatsz teli van tévedéssel. Kezdve a vallással, magánélettel, túrázással, pedagógusi értékrenddel és mindennel amiben csak megnyilvánulsz.

 

Aminek alapja nem más, mint az alázat teljes hiánya. Mind Isten, mind az emberek felé. Igazam van anyuci kedvence ugye?:-)))))))

Előzmény: Nemo (130)
Nemo Creative Commons License 2014.06.05 0 0 132

"Az általad kezdett vitát ide menekíted, ahol senkit nem érdekel?" - A vitát te kezdted a 7,5 kilós atlaszok vigyorgó említésével. A vitát pedig nem ide """"menekítem"""", hanem itt a helye.

 

 

 

"Fröcsögsz, hogy a 7500 gramm kultúra pakkod immár nem nyomja túratáskád súlyát. Na és akkor mi van?" - Nem """"fröcsögök"""" emiatt, hanem örülök neki. Te vagy az, aki ezen fröcsög. Na és miért?

 

 

"Viszed magaddal néhány év technikai lemaradással digitálisan" - Ugyan már, te meg itt gépelsz a billentyűzeteden hatvan év technikai lemaradással, mikor megtehetnéd, hogy hangos üzenetben mondod el kevéssé kulturált ellenvetéseidet. Különben ez a """"lemaradás"""" sem szégyen: egyszerűen nem bízom az online térképekben, mert sem az áramellátást, sem a netkapcsolatot nem tudom garantálni, másfelől a telefonom sem valami okos, így a netes térképek eleve kiesnek.

 

"még mások enélkül is fejből rögtönözve mondják a lényeget" - Atlasz nélkül hiába mondana a te hipotetikus """"mások""""-od bármit, mert eltévedne.

 

"Még te a félkönyvtárt magaddal cipelve csupán jegyzetelsz, amit a túra után valamikor összeállítasz 1, max. másfél oldalon." - Nem, hanem ezek alapján tájékozódom. Gondoltad volna, hogy egy atlaszt tájékozódásra használok? A jegyzeteim a helyszíni információk alapján készülnek, és napi két oldalnál is többre rúgnak.

 

 

 

"Ha 8 kilót írok és nem atlaszt, hanem enciklopédiát, akkor is magadra ismersz?" - Pechedre nem azt írtad.

 

 

"Tudod erre szokták mondani, hogy bármilyen azonosság valós személlyel csupán a véletlen műve." - Sajnálom, egyrészt nem mondtad, amit """"szokás mondani"""", másrészt ha mondtad volna, akkor sem a véletlen műve volna a hasonlóság.

 

 

"Persze ha magadra ismersz és fel is vállalod ezt a humorosan balek szerepet az dicséretes. De az, hogy mosdatod a szerecsent csupán szánalmas" - Ugyan már, vigyorgó célozgatásod éppen nem volt humoros, hanem verejtékszagúan kötekedő. És persze szánalmas is.

Előzmény: Foresh (131)
Foresh Creative Commons License 2014.06.04 0 0 131

Az általad kezdett vitát ide menekíted, ahol senkit nem érdekel?:-)

 

Fröcsögsz, hogy a 7500 gramm kultúra pakkod immár nem nyomja túratáskád súlyát. Na és akkor mi van? 

Viszed magaddal néhány év technikai lemaradással digitálisan, még mások enélkül is fejből rögtönözve mondják a lényeget.

Érted? :-) Ott és akkor! Még te a félkönyvtárt magaddal cipelve csupán jegyzetelsz, amit a túra után valamikor összeállítasz 1, max. másfél oldalon.

 

Ha 8 kilót írok és nem atlaszt, hanem enciklopédiát, akkor is magadra ismersz? :-)

Tudod erre szokták mondani, hogy bármilyen azonosság valós személlyel csupán a véletlen műve.

Persze ha magadra ismersz és fel is vállalod ezt a humorosan balek szerepet az dicséretes. De az, hogy mosdatod a szerecsent csupán szánalmas.....

 

 

Előzmény: Nemo (130)
Nemo Creative Commons License 2014.06.04 0 0 130

Ide jövök át azzal a témával, amit orrvérzésig erőltetsz a Túrakerékpározás c. topikban.

 

A miheztartás végett a tőled vett idézetem még egyszer:

 

"Atlaszok össztömege." - De te nem erről beszéltél, hanem "7.[sic!]5 kilós atlaszok"-ról.

 

"Már megint csak a levegőt csapkodod és azt akarod megmondani, hogy én miről beszéltem:-)" - Ellened intézett cáfolatom akkor volna puszta levegőcsapkodás, ha azt próbálnám kimutatni, hogy te ezt vagy azt akartad mondani. Ezt ugyanis nem állíthatom megalapozottan, hiszen kicsoda mondhatja meg, mi fortyog a te koponyádban, miközben írsz? Azt viszont, hogy te mit mondtál, igenis állíthatom megalapozottan. A megalapozáshoz elegendő a szavaid visszaidézése.

 

"Először is nem neked beszéltem, hanem másnak." - Először is ez egy fórum, és itt nem magánbeszélgetések folynak, kivéve ha ezt valaki külön jelzi. Ez esetben viszont érdemes a szavaidat elrejteni a külvilág elől. Ha már nem tetted ezt, akkor meg vállald a szavaid terhét is. Vagy vond vissza őket.

 

"Arról nem tehetek, hogy hozzászólásom tartalmát magadra vetted és okoskodsz rajta szokásod szerint, amiből rendre mindig rosszul jössz ki:-)" - Nem kellett """"magamra vennem"""", mert anélkül is rólam szólt.

 

"Viszont hamár így kisajátítottad, ami nem is neked szólt" - Nem nekem, de rólam.

 

"akkor lapozz vissza saját postodra, ahol 7.5 kilóval csökkentetted a túracsomagod össztömegét, mióta digitálisra cserélted az atlaszaid." - És ez mit bizonyít szerinted?

 

"Persze a te nagy gondod egyáltalán nem a darab vagy össztömeg megoldhatatlan kérdésének rejtélye" - Hát tényleg nem a darabé, mert azt csak te lőcsölöd rám azzal, hogy 7,5 kilós atlaszokról hebegsz. Viszont az össztömeg igenis fontossá vált a következő túrámon, mert repülőgépre kell ülnöm a biciklivel együtt.

 

"hanem hogy másnak se digitális, se nyomtatott atlaszokra nincs szüksége" - Engem nem idegesít az, hogy másvalaki milyen technikával dolgozik.

 

"ahhoz, hogy 8 napos túra útvonalat szóismétlés nélkül kapásból végigbeszéljen a környék történelmével, nevezetességeivel." - Mások vállalásai szintén nem tartoznak az én szempontjaim közé. Azt pedig érthetően kifejtettem, hogy a videóimban azért nem beszélek, mert az ott elkövetett pontatlanságokat és tévedéseket már nagyon nehéz kijavítani. Tudnék én is nyomasztó önismétlés nélkül beszélni egy akár nyolcnapos túrán is, de tévedés nélkül nemigen.

 

"Még a te szuszogósan mormolásszó videóid atlaszok tömkelegével megtámogatva is csupán másfél percesek." - Nincs szuszogós videóm, mormolászó sincs. Néhányszor belehallatszik a dúdolásom, mert kezdetben nem tudtam, hogy a hang a sisak közvetítésével nagyon jól terjed fölfelé. De van nekem számos tízpercesre vágott videóm is, aminek eredetije ennél is jóval hosszabb volt.

Nemo Creative Commons License 2014.04.06 0 0 129

Azazhogy nem "begipszelt", hanem "összevarrt" lábbal.

Előzmény: Nemo (128)
Nemo Creative Commons License 2014.04.06 0 0 128

Mikor felelsz végre a lajhárral kapcsolatos érvemre, R.Katolikus?

 

"A fórumon lévő link oda vezet" - Kontra: "Itt a fórumon kell meglennie." Felfogtad ezt? (Igen / NEM)

 

"Ha valaki fényezne az ott olvasottak miatt biztos nem nyavalyognál itt már hónapok óta, mint egy analfabéta kölök, hogy jajjjj szabályellenes" - Ez csak a te feltételezésed. Bizony szóltam már olyanért, amikor egyik ellenfelemet abálták a fórumon olyan információra támaszkodva, amit ő nem a fórumra írt be, hanem csak belinkelt. Koppantál.

 

"ne tölts fel idegbeteg kirohanásaidról sztorikat" - Ugyan már, az a sztori az autósnak az én életemet veszélyeztető közlekedési moráljáról szólt.

 

"egy sima fórumszabályzatot sem értesz" - Vide supra.

 

"Neked minden órád lyukas" - Hazudsz.

 

"De ugyanúgy készen állsz hétköznap hajnal 1-2-3 órakor is válaszadásra" - Néha igen, néha nem.

 

"aggódom érted, hogy az életed csupán a fórumból áll" - Emiatt nem kell aggódnod, mert ez csak a te hagymázos képzelgésed.

 

"Kialvatlanul mész munkába, majd ott is, szünetben, óraközben nemhogy beszélgetnél kollégáiddal hanem rohansz a fórumra" - A sztereotípiáid eléggé unalmasak. Fogalmad sincs semmiről, de annál hangosabban beszélsz mindenről. Óra közben amúgy nem tudok a kollégáimmal beszélgetni, mert egyedül szoktam órát tartani.

 

"honlapbeli elbeszéléseid, ahol csupán nők és gyerekek szerepelnek, akikkel erősködsz" - Egyikkel sem erősködtem. A suhancok az anyámat szidták, az idegenvezető meg elállta a gyalog- és kerékpárutat, és nem reagált a csöngetésre. De akad a gyakorlatomban több történet is, ahol férfit vettem elő a Kresz-tudásában ásító lyukak miatt, csakhogy az nem volt valami látványos, ezért nem tettem ki a honlapomra. A körforgalombeli elémvágásokat meg már nem is jegyzem fel, olyan sablonosak.

 

"még a férfiakat fura mód sosem éred utol" - Autóst sokkal nehezebb utolérni, mint gyalogost. Az anyámat szidó suhancok erdőbe, kerítés mögé ugráltak előlem. Az idegeneket az utcán lekokizó komát begipszelt lábbal nem értem utol. Hát ennyit az olvasni tudásodról.

 

"Viszont a honlapodon ott van szószerint ez a fenyegetésed, minden szabálytalankodó autós számára" - Nem ez van ott. Tanulj meg olvasni.

 

"De miért is nem tetted meg a beszámolóid szerint? Mert nem érted őket utol" - Nemcsak azért. A bizonyíték hiánya nem jelenti a nemlét bizonyítékát. Bár ez a logikai tétel neked kétségkívül túl magas.

 

"Mi lett volna ha a gyerekeket eltudtad volna kapni az erdőben mielőtt bemenekülnek a boltba és az ottani biztonsági őrtől kérhettek volna védelmet?" - Hát meg nem vertem volna őket, az biztos.

 

"Vagy ezeket már nem írtad meg a honlapodon" - Amit áttam és hallottam, mind megírtam.

 

"Agresszív habitusod itt is látszik, csak a te igazságod létezik, amit az agyad kiforgat" - Az életveszély és az anyám szidása még engem is kihoz a sodromból, ehhez nem kell agresszívnak lenni, sem pedig bármit kiforgatni.

"Sajnos te nem tudod kordában tartani" - Szerencsére tudom, te meg csak képzelegsz.

 

"és még keresztény se vagy, csupán a keresztyénségből kivált magánszektás, saját értelmezésű tanokkal" - A (ref.) keresztyénségből nem váltam ki soha. Egyébként eddig minden teológiai vitánkból te szédelegtél ki vesztesen. Legutóbb pl. a predestinációs vitát hagytad oda, mint a veszett fejszét.

 

"Vagy nincs:-) Ahogy gyakorlatod se" - Mindkettő megvan. Koppantál.

Előzmény: frontapostol (125)
frontapostol Creative Commons License 2014.04.05 0 0 127

Többször hívtam már tetemre férfi autóvezetőt a képességeiket és a tudásukat kétségbe vonva, míg nőt soha.

 

 

Ennek merőben ellentmond honlapbeli elbeszéléseid, ahol csupán nők és gyerekek szerepelnek, akikkel erősködsz, még a férfiakat fura mód sosem éred utol, mert ugyan látszólag utánuk mész, de mire odaérnél elindulnak és végül nem szólsz hozzájuk egy mukkot se:-)

 

 "szabálytalankodó autósokat fenyegetsz, hogy a másfél kilós lakatoddal beverd a szélvédőjüket" - Nem fenyegettem senkit ezzel.

 

Nem, mert nem éred őket utol:-)

Viszont a honlapodon ott van szószerint ez a fenyegetésed, minden szabálytalankodó autós számára!

 

 

A "majdnem megtettem" még nem rongálás.

 

De miért is nem tetted meg a beszámolóid szerint? Mert nem érted őket utol és nem azért mert kultúremberként megtudtad volna velük beszélni vagy önuralmat gyakorolva önként lemondtál volna az önbíráskodási kényszer hajlamaidról. 

 

Mi lett volna ha a gyerekeket eltudtad volna kapni az erdőben mielőtt bemenekülnek a boltba és az ottani biztonsági őrtől kérhettek volna védelmet?

 

Nem tetted meg, akkor és ott és amott nem. De nem rajtad múlt, azért nem tetted meg mert vagy nem érted utol vagy már volt közvetlen szemtanú. Vagy ezeket már nem írtad meg a honlapodon....

 

Agresszív habitusod itt is látszik, csak a te igazságod létezik, amit az agyad kiforgat, még akkor is ha tudod, hogy már régen nincs igazad, de azért is erőlködsz. Ugyanez köszön vissza a sztoridból is. Egyik eset sem rajtad állt, hogy nem tetted meg, szerencsére mindig lassú és szuszogós voltál. De a nagy számok törvénye alapján kezed közé kerülhet egy nő vagy gyerek amikor nem látsz a szemed elöntő lila ködtől....

 

 

keresztényeknek is vannak indulataik, amiket jó esetben kordában tudnak tartani.

 

Sajnos te nem tudod kordában tartani és még keresztény se vagy, csupán a keresztyénségből kivált magánszektás, saját értelmezésű tanokkal.

 

 

autóra van jogosítványom, immár húsz éve.

 

Vagy nincs:-)

Ahogy gyakorlatod se...... és ennek híján rálátásod se!

Előzmény: Nemo (120)
frontapostol Creative Commons License 2014.04.05 0 0 126

némelyik napon van néhány lyukas órám.

 

Neked minden órád lyukas.

De ugyanúgy készen állsz hétköznap hajnal 1-2-3 órakor is válaszadásra:-)

 

Furának hangzik mert ugye őrülnöm kellene, hogy percek alatt válaszolsz, de én inkább aggódom érted, hogy az életed csupán a fórumból áll.

 

Kialvatlanul mész munkába, majd ott is, szünetben, óraközben nemhogy beszélgetnél kollégáiddal hanem rohansz a fórumra.

 

Szedd össze magad Nemo, a fórum nem pótolja a személyes emberi kapcsolatokat!

Előzmény: Nemo (122)
frontapostol Creative Commons License 2014.04.05 0 0 125

Nem a fórumon van meg.

 

A fórumon lévő link oda vezet. Tehát  a kiindulópont maga a fórum, amit nyilván azért tettél be a bemutatkozásodba és számos hozzászólásodba, hogy rákattintsanak, megnézzék, eljussanak oda.

 

Ha valaki fényezne az ott olvasottak miatt biztos nem nyavalyognál itt már hónapok óta, mint egy analfabéta kölök, hogy jajjjj szabályellenes.

 

Már tanácsoltam, hogyha nem tudod vállalni akkor töröld vagy máskor ne tölts fel idegbeteg kirohanásaidról sztorikat.

 

Nem látod, hogy minél jobban erőlködsz annál inkább látszik, hogy egy sima fórumszabályzatot sem értesz, képtelen vagy felfogni, ami nem csupán a többi zavarodott agymenésedre ad (ok okozati) magyarázatot, de egyben munkaköri alkalmasságod is kétségbe vonja.....

Előzmény: Nemo (124)
Nemo Creative Commons License 2014.04.02 0 0 124

"Megvan, te magad linkeled az elérhetőségét folyamatosan" - Nem a fórumon van meg. Belefér ez az agyadba, R.Katolikus?

 

"Szépen is néznénk ki, hogyha az userek felvállalt weblapjairól csak akkor lehetne foglalkozni és csak azon részével amit ő már előtte beírt ide" - Sajnálom, az idéztem állásfoglalás éppen ezt mondja. Olvasd el, vagy ha nem megy, olvastasd fel magadnak.

 

"ess neki ennek lajháros dolognak újból" - Minek? A labda a te térfeleden pattog.

 

"De visszakeresni még a kedvedért se fogom" - Hát persze, a szemed előtt volt végig, és azért nem felelsz rá, mert derékba törte kidolgozatlan törvényértelmezésedet.


"Jelen pillanatban te tudod a legjobban, hogy mennyire nem blöff" - Ez egy újabb tartalmatlan blöff tőled.

Előzmény: frontapostol (123)
frontapostol Creative Commons License 2014.04.02 0 0 123

Ugyan már, ugyan már:-)))

 

Nyugi van, nem bánt a bácsi, ne idegeskedj:-)

 

A fórumon kell meglennie

 

Megvan, te magad linkeled az elérhetőségét folyamatosan:-)

 

Szépen is néznénk ki, hogyha az userek felvállalt weblapjairól csak akkor lehetne foglalkozni és csak azon részével amit ő már előtte beírt ide. Persze ilyen kényszerszülemény csupán a te háborgó agyadban születhet, nem meglepő. Ilyen korcs a Biblia értelmezésed és minden másod is.

 

Tehát rágódj még rajta:-))) Közben pedig ess neki ennek lajháros dolognak újból, ha ennyire nem tudsz tőle aludni. Direkt azért jöttem most fel, hogy válaszoljak rá. De visszakeresni még a kedvedért se fogom:-)

 

 

"A szeretetet nem ismered, így mástól sem elfogadni sem adni nem tudod" - Ugyan már, fogalmad sincs erről, csak blöffölsz és hebegsz a vakvilágba.

 

Jelen pillanatban te tudod a legjobban, hogy mennyire nem blöff....

Előzmény: Nemo (122)
Nemo Creative Commons License 2014.04.02 0 0 122

"Ha linkelted akkor a forrás már nem külső, mert innen is elérhető" - A fórumon kell meglennie. Érted azt, mi fán terem az a szó, hogy a "fórumon"? (Igen / NEM)

 

"a lajhár mondatod [...] fejből akár hogy is gondolod de nem emlékszem rá" - Pedig ott van az erdőben alvásos anyagban.

 

"valszeg még ott is fórumot olvasod ahová a királyok is gyalog járnak" - Ugyan már, némelyik napon van néhány lyukas órám.

 

"A szeretetet nem ismered, így mástól sem elfogadni sem adni nem tudod" - Ugyan már, fogalmad sincs erről, csak blöffölsz és hebegsz a vakvilágba.

Előzmény: frontapostol (121)
frontapostol Creative Commons License 2014.04.02 0 0 121

- A linkeléstől a külső forrás nem lesz fórumon található forrás. Érted azt, hogy "itt a fórumon kell meglennie"?

 

Ha linkelted akkor a forrás már nem külső, mert innen is elérhető:-)

 

Nehéz a fejed, de tudom, hogy lyukas óráidban már egyre nehezebben támasztod:-)

 

Ha a lajhár mondatod miatt csoki és szalonna kúrára fogtad magad, hát idézd vagy linkeld és válaszolok rá, mert fejből akár hogy is gondolod de nem emlékszem rá.

De az biztos, hogy lajhár nálad szebb és mozgásban gyorsabb is (válaszadásban nem, mivel te itt élsz és valszeg még ott is fórumot olvasod ahová a királyok is gyalog járnak.

 

Beszéljünk minden problémád gyökeréről a szeretethiányodról.

 

A szeretetet nem ismered, így mástól sem elfogadni sem adni nem tudod.

 

Önmagadtól fogadod és adod, de ez nem a szeretet, ugyanis szeretni csak mást lehet, önmagunkat nem. Ezt már az Atya is bebizonyította, így született Jézus. Most nyilván nem a Mária általi születésére értem, hanem a világ kezdete előttire.

Ahogyan az apostoli hitvallásban szerepel: született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű.

 

Márpedig ha egylényegű, akkor a szeretet visszafelé is áramlik, vagyis Jézustól az Atya felé. Ez a szeretetáramlás maga a Szentlélek.

 

A te szeretetáramlásod ott bukik, hogy nem áramlik sehová:-)

Sem Isten, sem ember felé nem áramlik, csakis magad irányában pang és büdösödik a sátán igen nagy örömére. 

Előzmény: Nemo (120)
Nemo Creative Commons License 2014.04.02 0 0 120

"erdő (föld) törvény kótyagosságod" - Az erdőtörvény nem földtörvény. Különben hol marad az érved ezzel kapcsolatban?

 

"hivatkozol a weblapjaidra, sőt mi több a bemutatkozásodban is megadod azok elérhetőségét, akkor azok már nem külső forrásként vannak jelen a fórumon, hanem amit te tettél közre" - De bizony, és erről szól a 4. állásfoglalás.

 

"Akit érdekel, megnézi és ha akarja szabadon felhasználhatja" - De a rám vonatkozó adatokat itt csak annyiban, amennyiben én azokat ide beírtam.

 

"nem is szokás (flood) blogok, cikkek bemásolása. Ezeket linkeljük" - A linkeléstől a külső forrás nem lesz fórumon található forrás. Érted azt, hogy "itt a fórumon kell meglennie"?

 

"Jelen esetben a fórumszabályzat a külső forrást úgy értelmezi, mely tartalom egy harmadik fél által lett összekötve egy nickkel" - Nem mondja, hogy harmadik fél által.

 

"Nagyon elhíztál?" - Nem.

 

"az októberi szuszogós videód" - Nincs szuszogós videóm.

 

"Szövegértelmezéshez nem kell bírónak lenni" - Amint az nem is állítottam.

 

"pont ezért etikátlan rájuk hivatkoznod, mint tanúidra" - Pont ezért nem az.

 

"Gyerekeket kergetsz, kerékpárúton lévő (dolgozó) idegenvezetőt ijesztgetsz" - Anyázó suhancokat követtem, az utat elálló idegenvezetőt figyelmeztettem többször is csengővel, és az arcom elé lógó kezét fogtam meg finoman.

 

"szabálytalankodó autósokat fenyegetsz, hogy a másfél kilós lakatoddal beverd a szélvédőjüket" - Nem fenyegettem senkit ezzel.

 

"az autó megrongálása igen szegényes és beteges jellemre utal" - A "majdnem megtettem" még nem rongálás.

 

"nem véletlen, hogy csak biciklire lehet jogosítványod" - Nem véletlen, hogy autóra van jogosítványom, immár húsz éve.

 

"férfinak meg nem merted beváltani fenyegetésed" - Többször hívtam már tetemre férfi autóvezetőt a képességeiket és a tudásukat kétségbe vonva, míg nőt soha.

 

"De tegyük fel eszement dühödben és lila ködödben bevágod egy hölgy hátsó szélvédőjét" - Ugyan már, a "majdnem megtettem" éppen azt jelzi, hogy nem tettem meg.

 

"lelki traumát a hátul utazó vétlen félnek" - Mondjuk úgy, hogy a vezető okozott ilyet nekem.

 

"Ebben az a legdurvább, hogy még kereszténynek vallod magad" - Nem, ebben az a legdurvább, hogy te nem tudod felfogni: a keresztényeknek is vannak indulataik, amiket jó esetben kordában tudnak tartani.

 

Az érveid hol maradtak? Pl. a feleleted a lajhárt tartalmazó mondatomra.

Előzmény: frontapostol (119)
frontapostol Creative Commons License 2014.04.02 0 0 119

"Ami saját weblap is lehet, így az már nem külső forrás" - De bizony külső, mert nem a fórumon van

 

 

Látod pont ilyen beteges a Biblia értelmezésed, erdő (föld) törvény kótyagosságod, ahogyan egy logikus fórum etikát sem tudsz érdemben felfogni:-)

 

 

Nyilvánvaló (és ezt már nem neked írom) ha számtalan fórumos hozzászólásodban hivatkozol a weblapjaidra, sőt mi több a bemutatkozásodban is megadod azok elérhetőségét, akkor azok már nem külső forrásként vannak jelen a fórumon, hanem amit te tettél közre.

 

Akit érdekel, megnézi és ha akarja szabadon felhasználhatja:-)

 

Akit meg nem érdekel azt szerencsére megkíméled tőle, hogy akaratlanul is lássa, szennyezve ezzel a fórumot, hogy ide feltöltöd minden részletét, ahogyan nem is szokás (flood) blogok, cikkek bemásolása. Ezeket linkeljük:-) Ahogyan te is linkeled hozzászólásidban a weblapjaid.

 

Jelen esetben a fórumszabályzat a külső forrást úgy értelmezi, mely tartalom egy harmadik fél által lett összekötve egy nickkel.

 

Mondok rá példát, hogy még te is megérthesd:-) Pl. külső forrás lenne, ha linkelnék egy videót rólad, ahol rózsaszín tangában vonaglanál egy táncrúd előtt - miközben te ezt egyetlen hozzászólásodban, sem pedig az itt megadott weblapjaidon nem tetted közzé. Viszont ha a link ott lenne a weblapodon, akkor már minden joggal szúrhatnám be a videós szereplésed.

 

 

"Ez maga a tárgy" - Nem ez a tárgy.

 

Túra topikban ez a tárgy:-) Maga a túrázás vagy éppen az elmaradása:-)

 

Nagyon elhíztál? Mennyit szedtél fel? 15? 20 kilót? Vagy többet is?

Vagy az bánt annyira, hogy az októberi szuszogós videód, áprilist írva még mindig csak 6-an nézték meg? Ebből ötször te, még én egyszer:-)

 

 

Egy bíró tud szöveget értelmezni

 

Szövegértelmezéshez nem kell bírónak lenni. Ej ha tudnád, hogy 8 általánossal sem rendelkező gyanúsítottak milyen hibátlanul vágják és értelmezik a rájuk vonatkozható jogszabályokat:-)

 

 

Az adott ügyben nincs mód a tanúknak a fórumra idézésére.

 

Na látod, pont ezért etikátlan rájuk hivatkoznod, mint tanúidra:-)

 

De nincs is rájuk szükség az ítélethez! Te egy indulatos és önbíráskodó pasas vagy. Gyerekeket kergetsz, kerékpárúton lévő (dolgozó) idegenvezetőt ijesztgetsz, szabálytalankodó autósokat fenyegetsz, hogy a másfél kilós lakatoddal beverd a szélvédőjüket.

 

Tudod ez egyrészt önbíráskodás, ami pedagógusnál egyáltalán nem tolerálható.

Másrészt az autó megrongálása igen szegényes és beteges jellemre utal, ugyanis nem az autó hibás ha a vezetője szabálytalankodik.

Harmadrészt pedig ahogy a szövegértelmezésed áll valószínűsíthető, hogy a Kreszt sem érted, tehát nem véletlen, hogy csak biciklire lehet jogosítványod:-))) Vagyis az autósokkal ért sérelmeid csupán véltek és nem valósak!

 

Persze és ez a te nagy szerencséd, hogy eddig női vezetővel nem akadtál össze, férfinak meg nem merted beváltani fenyegetésed. Ahhoz gyáva lennél, hiszen ott a lehetőség, hogy kiszáll egy mosókefével és szétkeni a flaszteren mind a 110 kiló házi zsírt:-)

 

De tegyük fel eszement dühödben és lila ködödben bevágod egy hölgy hátsó szélvédőjét, ami alatt a gyermeke játszik és szeme telemegy üvegszilánkkal. Nagyon sok autó üvege gyárilag sötétített, nem látsz be van e utasa. 

 

Ha nem éri el a rongálásod az 50 ezer forintot, akkor megúszod pénzbírsággal, ha eközben nem bizonyítható az önbíráskodás.

Ha sérülést okozol, lelki traumát a hátul utazó vétlen félnek, akkor nyilván súlyosságtól függően akár még 1-8 éved is lehet gondolkodni a történteken....

 

Ebben az a legdurvább, hogy még kereszténynek vallod magad:-) Milyen értékrendet követnél ha nem lenél keresztény? Költői kérdés volt:-)  

Előzmény: Nemo (118)
Nemo Creative Commons License 2014.04.01 0 0 118

"bármilyen adatot tesz közzé" - A fórumon. Felfogtad ezt, vagy csak a szád jár, és olvasni nem is akarsz?

 

"Ami saját weblap is lehet, így az már nem külső forrás" - De bizony külső, mert nem a fórumon van. Érted ezt vagy elmondjam még hatszor?


"Ez maga a tárgy" - Nem ez a tárgy.


"Az szebb és fürgébb is mint te." - Mellébeszélés. A mondatomról kellene felelned, nem az állatról vartyognod.

 

"Azt nem tudhatod" - De tudhatom. Egy bíró tud szöveget értelmezni, te meg nem tudsz.

 

"Viszont te csupán olyanokra hivatkozol, akik itt nem szólalnak meg" - Az adott ügyben nincs mód a tanúknak a fórumra idézésére.

Előzmény: frontapostol (117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!