Keresés

Részletes keresés

Dame6 Creative Commons License 15 perce 0 0 4265

Szerintem Agios Nikolaoszt ne hagyjátok ki, Sitiát sem. (én ugyan nem voltam ott, de az utazótársaim közöl akik voltak nagyon sok szépet meséltek ezekről a helyekről. Vai beach-ről azt hallottam, hogy nem egy nagy szám, ezt nem tudom. Nekünk Chrissi sziget is nagyon tetszett. Én biztos elmennék még Chaniába is a helyetekben.

Előzmény: jurita (4262)
Dame6 Creative Commons License 15 perce 0 0 4264

Szia!:) Ez az élet minden területén így van, mondhatni így középkorúan már megszoktam!:))) Nem foglalkozom a negatív, rosszindulatú emberekkel, nekik magukkal van bajuk és nem velem, erről meg én nem tehetek!:)))

Előzmény: utazópár (4259)
Dame6 Creative Commons License 20 perce 0 0 4263

Az igazság az, hogy a Kokkini Hani beach nevét nem tudom, csak leszálltunk a buszról és lementünk a legközelebbi strandrészre. Volt ott egy nagy szálloda is, ennyit tudok:) De ott szerintem minden partszakasz nagyon szép. Heraklionban csak a belvárost néztük meg, nem mentünk ki Knosszoszba, mert piszok meleg volt:)

Előzmény: Creathe (4258)
jurita Creative Commons License 2 órája 0 0 4262

Kedves Fórumozók! Két hét múlva megyünk Krétára a családdal. A szállásuk Gouves-ben lesz. Kocsink is lesz végig a 10 nap alatt. Kérlek benneteket 4-5 olyan látnivalót mondjatok amit feltétlenül nézzünk meg. Szantorinire nem hajózunk át, Heraklionba pedig esténként fogunk bemenni. Köszönöm 😊

szkati Creative Commons License 18 órája 0 0 4261

Szívesen!

Előzmény: utazópár (4259)
szkati Creative Commons License 18 órája 0 0 4260

Az elmúlt évekhez képest nemigen drágult semmi, de ha a 25 évvel ezelötti drachmás  árakra gondolok, akkor persze nem sokat.

Konkrétan valamivel magasabb az árszínt mint nálunk, de persze helye válogatja. Szerintünk Nyugat-Kréta lényegesen drágább, mint mondjuk a sziget keleti fele. Nincs is olyan ellátás, kevesebb a taverna, (gyroszossal sehol se találkoztunk )és azoknak az árai is magasabbak, mint pl. Hersonissosban.

 

Konkrétan 1 liter tej 0,85 és 2,20 eur

1/2 kg kenyér 2 eur

1 szendvics 2 eur

gyümölcsök 2-5 eur/kg

sör 0,75-3

 

gyros pitában 3,50

gyros tál 4-5

görög saláta 3-4

húsos kaják mint bárány, marha 8-12

halas kaják, polip, saganaki kagyló 10

2 gombóc fagylalt 3-5

A 95-ös benzin pedig ottjártunkkor 1,7 körül volt.

 

Görögország gazdaságával meg ne foglalkozz, mert biztos, hogy sok bajuk van, de abból a turisták nemigen vesznek észre semmit se.

 

VAD! Elégedett vagy?:))

 

 

Előzmény: krakler (4248)
utazópár Creative Commons License 19 órája 0 0 4259

Szia Szkati! Igazad van én is szivesen segitek, mert van tapasztalatom Kréta ügyben, de egy-két ember mindig beleköt a másikba. Én azt hittem, hogy majd itt mindenki segít, ha esetleg kérdés merülne fel, de jönnek a (tahók) és elveszik a kedved!  Ha van időd, akkor olvass csak vissza és mindjárt rájössz! Sajnos Vadba is csalódtam és az ő mindig nick nevet változtató fórumtársába. Szép napot és azért köszönjük az infót, amit küldtél mindig! Szia

Előzmény: szkati (4254)
Creathe Creative Commons License 20 órája 0 0 4258

Jó napot.Jó a tudósítás.Kokkini Haniban hol voltak melyik strandon? Heraklionban, Knossosban is voltatok?

Előzmény: Dame6 (4257)
Dame6 Creative Commons License 21 órája 0 0 4257

Sziasztok! Megjöttünk egy hetes krétai nyaralásunkból és szívesen válaszolok ha van kérdésetek!:) Pár mondatban, hogy merre jártunk, hol laktunk.  Herszonisszosz Porto Palazzo Hotel volt a szállásunk, nagyon jó volt minden, abszolút meg voltunk elégedve vele. Kirándulásaink: Kokkini Hani (napágy 2db+napernyő 5 euro), sima helyközi busszal magunknak mentünk. A buszok kb. 15-20 percenként jártak, felszállsz és már jön is a jegyszedő, megmondod hogy hová, ő elveszi az árát és szól, hogy hol kell leszállnod, nagyon kedvesek, segítenek!:) Star beach, szuper jó volt, ajánlom a fiatalos stílus kedvelőinek, csodaszép és jó zenék szólnak, (napágy 2db+napernyő 8 euro), Stalis, imádtam, gyönyörű a tengerpartja, helyközi busszal Herszonisszoszból kb. 15 percre van (napágy2db+napernyő 5 euro). Chrissi-sziget, helyi utazási irodával mentünk, de a mi idegenvezetőnk szervezte le nekünk, 26euro+17euro a hajójegy/fő, csodálatos volt, ott a napágy2db és a napernyő 10 euro volt. Heraklion, szintén magunk mentünk helyközi busszal, buszjegy kb. 4 euro/fő oda. 

Krisztina K Creative Commons License 22 órája 0 0 4256

Kedves Sz.Nikki!

Majd megírod, hogy ment az autóbérlés? Én is náluk foglaltam július közepére, és hát most egy kicsit megijedtem (egyébként is ez életünk első autóbérlése ...).

Jó nyaralást!

Előzmény: Sz.Nikki (4240)
Vad Creative Commons License 30 órája 0 1 4255

Esküszöm, nem látom a kérdésre adott válaszodat

Előzmény: szkati (4254)
szkati Creative Commons License 1 napja -1 1 4254

Tudod mit? Egy ilyen kérdésre nem az a válasz, hogy menj Siófokra! Igaz? Nem kötök bele senkibe, de az illető belekötött, egy esetleg tudatlan, naiv egyedbe( akit a Kréta topic azonnal kipi...zna) Te meg jobb lenne, hogyha a saját topicotod belül sertepertélnél. Mint mondtam, azért vagyok itt, ezért adtam különféle információt itt, mert ez egy barátságos topic, és nem kell attól félnem, hogy valami nyughatatlan tag, az általam leírt dolgokba őrült módon beleköt. Te pl. miért teszel ilyet?

Tudod, ez az a hely, ahol hülye kérdésre is készségesen válaszol mindenki nyugodt hangnemben. Tudom, hogy ez érthetetlen neked, de hát ez van:))

Előzmény: Vad (4253)
Vad Creative Commons License 1 napja 0 0 4253

Ez itt Barátságos Kréta topik. Nem tévedtél el esetleg? Válaszadásra lennél kötelezve a topikcím miatt, ehelyett belekötsz egy kommentelőbe, mert hülyekérdésre nem játssza el készségest? Te mennyire játszottad el készségest?

 

Előzmény: szkati (4251)
forceberg_avs Creative Commons License 1 napja 0 0 4252

Itt is felteszem a kérdést: egyénileg a Samaria-t hogy lehet megjárni?

 

1.: kocsival Omalosba(Xiliskalo), szurdoktúra le, komppal Sougiaba, majd busszal Omalosba a kocsihoz?

2.: korán kocsival le Sougiaba, az első reggeli busszal Omalosba(Xiloskalo), szurdoktúra le, komppal Sougiaba.

A buszmenetrend elvileg ez:

http://www.e-ktel.com/images/pdfs/SOUGIA_FROM_5-06-2017.pdf

Ez az Omaloson átmenő busz megáll a Xiloskalohoz vezető út közelében?

szkati Creative Commons License 2 napja -1 1 4251

Ez itt a " barátságos Kréta topic"- mint ahogy a címe is mutatja. Nem tévedtél el esetleg?

Előzmény: pythmis (4249)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 3 napja 0 0 4250

most hallotátok? pedig már vagy 5 éve téma ez, ha nem több.

Előzmény: krakler (4248)
pythmis Creative Commons License 3 napja 0 0 4249

Ez most komoly kérdés? Ha az, akkor inkább Siófokon kellene időznöd. 

Előzmény: krakler (4248)
krakler Creative Commons License 3 napja -4 0 4248

Sziasztok, szeptemberben megyünk nyugat Krétára, és most hallottuk, hogy eléggé bajos a gazdaságuk, meg mindenféle államcsődről rebesgetnek, tudtok esetleg infót erről? Vagy aki most éppen ott van, milyenek az árak? Mennyire szálltak el az utóbbi évekhez képest?

Köszi előre is!

Agica0406 Creative Commons License 4 napja 0 0 4247

Köszi szépen! Mondjuk egyből gondoltam hogy nem görögök loptak,de én is az oroszokra tippeltem.Úgy olvastam hogy az utóbbi időben nagyon sok orosz túrista  van a szigeten,Majd figyelünk,vigyázunk mindenre!

Előzmény: szkati (4246)
szkati Creative Commons License 5 napja 0 0 4246

Mi laktunk Malian, Kissamoson, és Hersonissosban is, miután majdnem egy hónapot töltöttünk a szigeten. Ahol panaszkodtak nagyon, az Hersosisos volt, ami azért közel van Stalishos.

Nem szeretnék senkit sem gyanusítgatni, de persze mindenki az oroszokra gondol, akik azért itt korábban nem fordultak annyit elő. Félpucéran, cipő nélkül vásárolnak a szupemrarketekben, nem gusztusos látvány, és mondjuk az eltűnt cuccunk mellet is csak oroszok voltak.

Előzmény: Agica0406 (4245)
Agica0406 Creative Commons License 5 napja 0 0 4245

Szia! Megkérdezhetem hogy hol volt a szállásotok? Ez a lopásos dolog kissé elriasztó.Stalisra megyünk 3.-án.

Előzmény: szkati (4243)
geodo1 Creative Commons License 5 napja 0 0 4244

jó pár bérlőcég van itt ajánlva a fórumban, azoknál semmi terhelés, önrész, stb. nincsen.

Előzmény: MM1969 (4242)
szkati Creative Commons License 5 napja 0 1 4243

NA akkor csak gyorsan 1-2 lényeges dolog azoknak, akik ezután utaznak:

 

Sok a lopás. Ez régebben egyáltalán nem volt jellemző, sőt volt olyan is, hogy egy strandon otthagyott fényképezőgépemmel  utánam rohantak.

Nem érdemes a strandokon a cuccokat egyedül hagyni, figyelni kell a bevásárlásnál is. Konkrétan úgy loptak el tőlünk egy zacskónyi vásárolt élelmiszert, hogy amíg a férjem a második zacskót pakolta, közvetlenül mellőle eltűnt az első zacskó. Erről panaszkodnak az alkalmazottak is, hogy pénztárcára, bevásárolt cuccra vigyázni kell.

 

Olyan erős a sugárzás, hogy a rendelőintézet Hersonissosban( ahová én egy méhcsípés miatt voltam kénytelen elmenni) tele volt végletekig megégett emberekkel. Tehát 20-astól felfelé kell alkalmazni a naptejeket.

 

 

A kisebb élelmiszereseknél az árak, a nagyobb szupermarketek áraihoz képest akár háromszorosok is lehetnek.

Nagyon jól ellátott Lidlik vannak teljesen normális áron, és sok helyen Krétán.

 

Aios Nikolaus környéként legalább 4 helyen, Kissamosnál 2 helyen, Heraklion és Chana környéként legalább 3 helyen fix. trafipax van, és az autókölcsönzők előrevetítik, hogyha utólag büntetés érkezik, azzal megterhelik a hitelkártyát. A megengedett maximális sebesség 90 km, de ez csak az új országúton lehetséges. A régi országúton 80km a max. Egyébként meg nagyon jó minőségűek az utak:))

 

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Jó nyaralást Mindenkinek!

MM1969 Creative Commons License 5 napja 0 0 4242

Sziasztok!

Autóbérléssel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy valóban ragaszkodnak a dombornyomott hitel illetve bankkártyához a bérbeadók?

Az összes leírásban ez olvasható a neten.

Mivel nekem nincs ilyen kártyám autót mindenképpen szeretnék bérelni csak ezért kellene kiváltanom.

Szükséges, valóban ragaszkodnak hozzá?

 

08 31-09 10 -i leszek Maliában. 4-5 napra szeretnék bérelni.

Esetleg megbízható kölcsönzőt tud valaki ajánlani a környékről?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Gábor

szkati Creative Commons License 2017.06.16 0 0 4241

Nem akartam rádhozni a frászt. Lehet, hogy ez csak a mi egyéni pechünk volt, és veletek nem fog ugyanez megtörténni. De sajnos velünk ez történt.

Előzmény: Sz.Nikki (4240)
Sz.Nikki Creative Commons License 2017.06.16 0 0 4240

Holnap megyünk és mi is tőlük béreltük az autót. Nekünk is azt mondták, hogy majd táblával várnak a reptéren.

Most jól rám hoztad a frászt. Ráadásul babával leszünk, nem lenne jó szívni. :(

Előzmény: szkati (4239)
szkati Creative Commons License 2017.06.16 0 0 4239

MA érkeztünk. Nagyon jó volt, imádtuk, gyönyörű ezt a sziget, érdemes annak, aki bírja, kicsit hosszabban is maradnia.

Most nagyon gyorsan csak a legfontosabbakat.

Valaki itt ajánlotta az Europeo autókölcsönzőt, én meg ráharaptam, pedig lényegesen nem olcsóbb, mint a többi, de az ember ki akarja próbálni.

Miután a gépünk elég későn érkezet este, igyekeztem volna az autós dolgot gyorsan lerendezni, hogy még kicsit világosban tudjuk megtalálni az első szállásunkat Malián. Nem jöttek értünk a kijárathoz, de a csaj eljátszotta, hogy ott volt. Ezért a két bőröndünket fel kellett húzni egy magas dombra akkor, amikor az öszes több autókölcsönző értement a bérlőkért egy kocsival.

Az Europeo első kőrben egy kb. 15 éves, igen leharcolt skoda fábiát adott(volna), aminek az ülései vastagon zsírfoltosak, erősen nikotínszagú, és a benne lévő 115 ezer km sem győzött meg arról, hogy ezzel kellene eltöltenünk több, mint 3 hetet. Mondtam, hogy ezt nem. Akkor előkerült egy hyundai i20-ast, ami bár kisebb volt, mint amit akartunk, végülis megfelelt. Aztán már olyan ideges voltam, hogy nem néztem meg, de a tank nem volt tele, hanem csak jóesetben is félig.

Szóval ezt az autókölcsönzőt NE! Marhára útálom, ha hülyének néznek!

Sz.Nikki Creative Commons License 2017.06.16 0 0 4238

Sziasztok,

 

Holnap indulunk Krétára. Eddig passzív olvasó voltam, nagyon sok hasznos infót köszönhetek Nektek.

 

Abban tud esetleg valaki segíteni, hogy melyik a legjobb szupermarket lánc? Rethymno környékén leszünk. Láttam, hogy van Lidl, INKA, Carrefour a szigeten.

Babával utazunk, így ebből a szempontból is érdekelne, hogy melyik láncnak lehet szerintetek a pelenka-babakaja részlegen a legnagyobb választéka. Sok helyen a Lidlt említik, de az itthoni Lidl választékból kiindulva ettől kicsit félek. Persze viszek is valamennyit, de egy hétre való ellátmány az kicsit sok lenne. :)

Előre is köszönöm!

Dame6 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 4237

Nagyon szeretnénk elmenni Chrissi szigetre is! Végül nem mertem autót bérelni a neten, remélem sikerül ott a városban bérelni készpénzért egy napra valami kisautót, vagy még jobb lenne ha valamilyen helyi utazási iroda szervezne oda, fakultatív programot. A magyar irodáknak sajnos nincs ilyen programjuk...

Dame6 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 4236

Ja, ez olyan, mint Erdélyben, ott is kell inni pálinkát reggel este! Én, aki a pálinka szagát sem bírom reggel, ott teljesen természetes volt, hogy azzal indítottuk a napot!:)))

Előzmény: szkati (4233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!