Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Nachtstern júl. 18. © 7389

Kedves Emberek!!
Ausztriába vendéglátós munkákat kinálok!(szakács,felszolgáló)
Kérem csak olyanok jelentkezzenek akik a szakmájukban megfelelö kvalitásokkal
Rendelkeznek(szakács=tud fözni, felszolgáló=tud németül vagy esetleg 3 tányért összefogni,stb..és hajlandòak egyàltalán sajàt költségre kiutazni!!!jelentkezni kizárólag telefonon:00436642246056

ficere50 júl. 6. © 7388

Az én élet-tapasztalatom az, hogy ezen a "piacon" nagyon erős a török+balkáni jelenlét!

Ezzel számolni kell.

Előzmény: ger81 (7383)
Order of Hermes júl. 4. © 7387

Nem lehet a potencialt megmondani reszletes piackutatas nelkul. Alapvetoen ki kell talalnod, hogy a torvenyi plusz minosegbiztositasi keretek kozott maradva hogyan tudod minimalis aron elvegezni azt a szolgaltatast. Aztan fel kell merni, hogy ezen az aron erre van e kereslet. Ha van, akkor van potencial.

 

A problemanak ket osszetevoje van.

 

Egyreszt a sajat koltsegszinted meghatarozasa. Milyen standardoknak kell megfelelned? Milyen eszkozoket kell beszerezned, azok amortizacioja hogy nez ki? Mennyibe kerul az adott teruleten egy alkalmazott eltartasa. Mik a valtozo koltsegek stb stb.

 

Masreszt a piac. Az oke, hogy elmeletben van egy piaci res, ahova be tudsz lepni. A gyakorlat azonban altalaban az, hogy a cegek szeretnek jol bevalt utakon maradni, regi, megbizhato partnerekkel egyuttmukodni, meglevo semakat hasznalni. A piacra belepni bazi nehez es jelentos koltsegei vannak. Pl ismerek egy szoftverceget otthon, ami mar a negyedik projektjet csinalja hot ingyen a negyedik ugyfelnek, hogy legyenek referenciai, es betegye a labat a piacra. Kozben persze a koltsegek gyulnek. Ezt be tudod vallalni? Nem biztos, elore fel kell merni. A koltsegek zome kivalthato, ha vannak mar meglevo kapcsolataid, amire epithetsz, de ezek meg altalaban olyanok, hogy eles szituban dol el, hogy a kapcsolat tenyleg minosegi-e.

 

Egyszoval mindent osszevetve nagyon nehez kerdes.

 

Ha a megerzeseimre vagy kivancsi, szerintem ez egy erett piac, eros szereplokkel, akiknek komoly iparagi tapasztalatai vannak. Ez alatt azt ertsd, hogy amit lehetett azt mar kitalaltak, ami koltseget csokkenteni tudtak, azt mar csokkentettek.

Ilyen piacra altalaban csak radikalisan uj dolgokkal lehet effektiven betorni (nem muszaj vilagrengeto dolgokra gondolni, eleg ha csak lokalisan radikalis a valtozas) Na most, a te otleted ilyen? Szerintem nem, de pontos valaszt csak akkor kapsz, ha a fenti elemzest vegigjatszod.

Előzmény: ger81 (7383)
Nachtstern júl. 4. © 7386

Nagyon rosszul tudod. 

Így csak azok a cégek kerülnek alapításra, amiknek nem kell profitot termelnie (pénzmosás) vagy amik hamar meg is szűnnek.

A jól menő cégek komoly tudás és tapasztalat birtokában kerülnek alapításra és vérprofin kell őket vezetni. És még gyakran így is egy küzdelem a felszínen maradni...

Előzmény: ger81 (7384)
Nachtstern júl. 4. © 7385

Na de elmondásod szerint nem tudod a részleteket. Az ördög pedig abban rejlik.

Nincs benn semmi potenciál, ha:

- ilyen metódussal eleve tilos a vendéglátásban takarítani (szerintem tilos)

- ha az eszköz és munkaigénye magas, mert akkor a költségek terén nagyon el fog menni az egész

- ha nincs élőszerződésed hotelekkel, ugyanis a semmire nem lehet üzleti tervet készíteni

- ha a kidolgozott üzleti terved alapján nem várható el profit

 

A tanács az, hogy a lényeges tudás birtokába legyél, mert az alapján amit leírtál, csak azt tudod, amire eddig a munkaadód megtanított.

Az ötlet pedig a te dolgod. Ha nekem van jó ötletem, azt magam valósítom meg, vagy eladom...

Előzmény: ger81 (7383)
ger81 júl. 3. © 7384
Gondolom mikor valaki céget alapít nincs nagy tapasztalata,hogy is fog majd működni!
Az üzleti tervem készül,és abból pontosan tudom mi mennyibe kerül majd!!
ger81 júl. 3. © 7383
Ennek mind utánnajárok,a kérdésem csak az volt hogy lát-e valaki potenciált egy ilyen cégbe!
ötleteket,tanácsokat szerettem volna olvasni,de mindenki csak a negatívumokat sorolja,semmi tanács esetleg ötlet.......
Nachtstern júl. 3. © 7382

Na de ez az. Tudod mik az ide vonatkozó egészségügyi előírások? Tudod mibe kerül egy vállalkozás, hogy kell alapítani és hogy működik? Tudod mibe kerül a megfelelő felszerelés, alkalmazottak?

Ha csak azt a részét tudod, hogy követed a jelenlegi főnököd utasításait, az nagyon-nagyon kevés...

Előzmény: ger81 (7381)
ger81 júl. 3. © 7381
Ez így nem pontos,hogy nincs Fogalmam róla mire szeretnék vállakozni!!Én is hotelba dolgozok már 12 éve,soha semmilyen ellenőrzés mem volt,a főnökségnek egy a fontos hogy tisztaság legyen!!És persze hogy minnél olcsóbb legyen az egész!
A konkurenciaánál csak a hagyományos módszerekkel tisztitanak,szóval lenne mit keresni,a főnökömnek 4 hotele is van kezdésnek és referenciának kíváló lenne is lesz is!
köszönöm a sok nagyon hasznos hozzászólást!
Nachtstern júl. 3. © 7380

Ne vedd sértésnek, de olyanra akarsz vállalkozni amiről fogalmad sincs?

Ha te ezt szeretnéd csinálni, akkor profivá kell válnod. Neked kell pontosan tudnod, hogy mit lehet és mit nem, és neked kell profibban, gyorsabban és olcsóbban dolgoznod mint a konkurencia, különben felejtsd is el az egészet. Én nem tudom hol tudnál utánanézni, nem érdekelt soha a dolog.

 

Ez így halva született ötletnek tűnik....

Előzmény: ger81 (7378)
JAMIE222 júl. 2. © 7379

Lényeges különbség van az között, hogy takarító vagy és mások által meghatározott módon és eszközökkel végzel egy feladatot, avagy te vagy az a szaki, aki meghatározza, hogyan kell azt tenni...Tehát mérnök vagy szakmunkás kérdés.

Nyilván a szálloda-iparban is vannak minőségbiztosítási-rendszerek, utána kell nézni, hogy mi áll bennük, ki hitelesíti, milyen alapon.Esetleg kérdezd meg a főnöködet...

Előzmény: ger81 (7378)
ger81 júl. 2. © 7378
Hol lehetne ennek utánna nézni??
most én is egy Hotelban dolgozom,nálunk is sok kémiai tisztítót használnak,de pont ez lenne a lényeg hogy én ezt nem szeretném!
Azt viszont nem tudtam hogy valami előírás lenne,erről nem volt információm!
Mivel a gőz is fertőtlenít,ebből gondoltam hogy nem kell semilyen más tisztítót használni.....
Nachtstern júl. 2. © 7377

A véleményem az, hogy próbálj hotelekkel élőszerződést kötni, meg nézz utána, hogy elfogadják e az ilyen tisztítást. Csak mert én dolgoztam Hotelben és szigorú előírás volt a takarításra. Megvolt milyen tisztítószereket és fertőtlenítő szereket kellett használni. Nem szabadott tisztítószer nélkül maszatolgatni, még az alkoholos fertőtlenítőt sem lehetett elhagyni, mert egy esetleges mintavételen azonnal kibukott.

Előzmény: ger81 (7376)
ger81 júl. 1. © 7376
Sziasztok!

a véleményetekre lennék kiváncsi!
Egy takarítással foglalkozó céget szeretnék alapítani Ausztriában,Burgenlandi tartományba.A cég főleg hotel takarítással foglalkozna,a környezettudatosság miatt csak gőzt használnánk a tisztításhoz!
Mivel nem használunk semmilyen kémiai tisztítószert,ezért megsporoljuk a tisztítószerek költségét,valamint Ezáltal iskolák,óvodák,bölcsödék takarítását is eltudnánk nyugodtan válalni!
A kérdésem az lenne hogy egy ilyen cégnek lenne-e az való életben üzleti potenciálja,vagy a piac telítettsége miatt már eleve bukásra van ítélve??
Végezzek piackutatást.....???
Ötletek???......
estibo jún. 30. © 7375

Igen a honosítás folyamatban van! Sajna lassan őrölnek a malmok idehaza, így lassan vannak meg a papírok amik kellenek a (Bundesministeriumba). A lényeg, hogy nem adjuk fel, megyünk utánatok :).

Csendes nyugodt napot! (tűzoltósan mondva)

Nachtstern jún. 29. © 7374

Tudtommal az egészségügyben előbb honosítani kell a papírjait, addig nem érnek semmit.

Korábban valakinek aki hasonló kérdéssel jött, valaki betette mi a módja, de én bizony nem fogom ezt az írást előkeresni...

Előzmény: JAMIE222 (7372)
JAMIE222 jún. 26. © 7372

Javíts ki ha tévedek, de mintha nem olyan állásra-munkára jelentkeznél, mint amiből praxisod van...

Előzmény: estibo (7370)
asx jún. 26. © 7371

Ha kétszer kérdezed ugyan azt akkor nagyobb az esély rá, hogy valaki válaszol?  :))

(a másik topicban válaszoltam!)

Előzmény: estibo (7370)
estibo jún. 26. © 7370

Kíváncsi vagyok a véleményekre, hátha van már ezzel a dologgal valakinek tapasztalata, mert aki szeretett volna segíteni az sajna nem tudott :( . Azoknak ez úton is köszönöm!!!

 

22 éves tapasztalattal (betegápolás osztályon és, mint szülésznő) rendelkezem egészségügyben. Ahol dolgozok ott minden fajta beteg megfordul a ami létezik. Naponta foglalkozok a 18-tól a legidősebb korú betegekkel.

Szeretnék elhelyezkedni szociális otthonban Ausztriában, de mindig nemleges választ kapok (Leider haben wir keine Ihrer Ausbildung entsprechende Stelle frei). Az AMS-en próbáltam legtöbbször keresni munkalehetőséget, de próbáltam egyéb lehetőségeken keresztül is. Jelentkezéseimben elküldtem mindig a lefordított bizonyítványaimat (hivatalos fordítás), önéletrajzot és egy motivációs levelet (természetesen mindet lefordítva).

 

Szeretném kérdezni mi az ami szerintetek nem tetszhet nekik? Amúgy legtöbb esetben válaszolnak kedvesen, néha még levélben is (postai úton). Talán túl nagy a képzettségem (érettségi szakiskola, szülésznői, mind OKJ-s). Amennyiben igen akkor nem lehet "kisebb" beosztásban elhelyezni? Nem gondolják, hogy, ha én arra a hirdetésre jelentkezem akkor engem nem érdekel a végzettségem "magas foka".

 

Előre is köszönöm értelmes válaszotokat, jó lenne valamit összeszedni belőle amin változtassak.

asx jún. 26. © 7369

Mit is kérdeztél? Mire kellene válaszolnunk?

Előzmény: Csapó Imre (7368)
Csapó Imre jún. 25. © 7368

Segítség nem nagyon érkezik.

Fiduli jún. 3. © 7367

Szia asx.

 

Sajnos a beirt cégnévre nincs találat. Többször is próbáltam, azt hittem nem jól irom be.

Suchbegriff: beirtam a cégnevet.

Standort : beirtam a helységnevet

Aztán kijött az, hogy: Ihre Suchabfrage " Cégnév "  liefert keinen Treffer.

 

Köszi.

Üdv.

Előzmény: asx (7366)
asx jún. 3. © 7366

Teljesen mindegy mit csinál egy cég, Gewerbeberechtigung az feltétel ahhoz, hogy működjön és számlázni tudjon!

Nézd meg itt a céget ---> http://firmen.wko.at/Web/SearchSimple.aspx

 

"Informationen zu weiteren Unternehmensstandorten (Berechtigungen)"

szövegalatt ott kell lennie az összes tevékenységi körnek amivel a cég foglalkozhat.

 

Firmeninfos <--- fent rákattintasz

ott megtalálod az érvényes (Berechtigungen aufrecht) és a szüneteltetett (Berechtigungen ruhend) Gewerbeberechtigung-okat.

Előzmény: Fiduli (7365)
Fiduli jún. 3. © 7365

Sziaszok.

 

Szeretnék tanácsot kérni a hozzáértőktől.

Találtam munkát Ausztriában. A tulajjal mailben tartjuk a kapcsolatot úgy 2 hete. Holnap fog felhivni, hogy személyesen is beszéljünk.

A cégének utánanéztem, a Firmen ABC ezt dobta ki ( bemásolom ):

 

Ehemals Handelsgewerbe, Durchführung von Lohnarbeiten und land- und forstwirtschaftlichen Dienstleistungen sowie Lohnpressen von Stroh, Papier, Torf, etc. Die Gewerbeberechtigungen wurden mit 23.10.2012 gelöscht. Ob und welcher operativen Geschäftstätigkeit das Unternehmen derzeit nachgeht konnte nicht festgestellt werden.

 

Amikor ezt vele tudattam, akkor azt válaszolta, hogy:

 

Die Firma ist  aufrecht haben nur den Gewerbeschein zurückgelegt, da ich keinen Techniker fand der die Maschinen bedienen konnte.

Die Firma beschäftigt sich  zur Zeit nur mit den  Handel von  Maschinen .

 

A kérdésem az, hogy dolgozhat-e a cég ilyen feltételek mellett? Nem nagy kamu az egész?

 

A válaszokat előre is köszönöm.

 

Üdv.

Fiduli jún. 3. © 7364

Sziasztok.

 

Tanácsért fordulok hozzátok.

Jelentkeztem egy cégnél Ausztriában. Mailben tatjuk a kapcsolatot 2 hete.

Utánanéztem a cégnek, és a Firmen ABC szerint (bemásolom) :

 

Ehemals Handelsgewerbe, Durchführung von Lohnarbeiten und land- und forstwirtschaftlichen Dienstleistungen sowie Lohnpressen von Stroh, Papier, Torf, etc. Die Gewerbeberechtigungen wurden mit 23.10.2012 gelöscht. Ob und welcher operativen Geschäftstätigkeit das Unternehmen derzeit nachgeht konnte nicht festgestellt werden.

 

A tulaj szerint ha kimegyek oda dolgozni, bizositva leszek teljesen Gondolok az egészség-, nyugdij-, és a többi biztositásra. Mert szerinte:

 

Die Firma ist  aufrecht haben nur den Gewerbeschein zurückgelegt, da ich keinen Techniker fand der die Maschinen bedienen konnte.

Die Firma beschäftigt sich  zur Zeit nur mit den  Handel von  Maschinen .

 

Namost:

 

Dolgozhat a cég legálisan ilyen körülmények között?

Előre is köszönöm a válaszokat.

 

Üdv.

Warnika máj. 30. © 7362

Aki körültekintően megy külföldre dolgozni az nyilvánvalóan utánanéz milyen bejelentési kötelezettségei vannak otthon ezügyben. Semmi újdonság, hálIstennek!

Előzmény: zoo84 (7360)
Nachtstern máj. 30. © 7361

Semmit. Egyrészt jogos, másrészt meg nem érint....

Előzmény: zoo84 (7360)
zoo84 máj. 29. © 7360
Warnika máj. 28. © 7359

Nos, itt a nyári szünet, én tuti feláldoznám arra, hogy ezzerrel keresem az albit, így azért sikerülhet. Kicsit gyors volt, hogy a gyerekeknek már van helyük csak laknotok nincs még hol, ezt én tuti fordítva csináltam volna a helyetekben.

 

Azért kérdeztem, hogy ki fizeti az albit, mert ha a cég akkor gondolom mindegy mennyi a ktg, tehát simán jelezném az összes létező ingatlanosnak, akik Eisenstadtban dolgoznak, hogy mit kerestek, szerintem hamar találnak valamit. De ha Ti fizetitek akkor gondolom nem mindegy, hogy mennyit fizettek ki. Ingatlanossal simán kiadsz 5-7 havi lakbért indulásnak....általában 2 hónap provízió (jutalék) 2-4 havi kaució és első havi lakbér, 5 fő részére alaphangon minimum (!) 4-5000 EUR...ha privát hirdetést sikerül találni ott csak a kaució van és az első havi lakbér.

 

Tehát emiatt kérdeztem. Ha ti fizetitek akkor meg ezerrel bújni a netet és nyomatni a Privat hirdetéseket, de tény, pár óra alatt elmennek a jók és olcsók. Ugyanakkor én pl induláskor azt csináltam, hogy otthonról leegyeztettem több tulajjal találkozót azonos napra (szombat) aztán kijöttünk, végignéztük, vettünk egy friss Bazar újságot, mert abban is vannak jó hirdetések, egész nap nyomattam az internetet is, aztán nap végére megvolt az albink.

 

Ausztria kemény dió. Kevés az albérlet, annyit kérnek amennyit akarnak.

Előzmény: bozsoda (7358)
bozsoda máj. 27. © 7358

Köszönöm a linkeket. Hát már látom, hogy nem fog ez olyan könnyen menni... de azért próbálkozunk. Sajnos már nem működik az ingázás az iskola miatt. November óta már amúgy is ingázik a férjem és egy kicsit megviselte a családot, így most mindenképpen megy az egész család. A kérdés csak az, hogy hova.

Más városban meg azért nem gondolkodunk már, mert már bevették a gyerekeket az iskolákba, óvodába, tartják a helyüket a kiválasztott osztályokban, nagyon kedvesek voltak, csak a lakcímkártya kell a véglegesítéshez.

Nem gondoltam, hogy ez ennyire nehéz lesz. Itthon minden 2. ház kiadó, a szomszédaink pedig hónapok alatt zökkenőmentesen települtek át gyerekestől Angliába. Azt hittem itt a szomszédban egyszerűbb.

Egyébként miért kérdezted hogy a cég bérli-e? Úgy esetleg egyszerűbb az ügyintézés? A cég fizeti az albérletet egy bizonyos összegig, de úgy tudom a férjem lenne a szerződő.

Sajnos nem tudtunk előbb elkezdeni intézkedni, mert csak most kapta meg az osztrák munkaszerződését, idáig a magyarral járt ki dolgozni, azzal meg semmit nem tudtunk elkezdeni intézni.

Előzmény: Warnika (7356)