Keresés

Részletes keresés

Shiro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 25
nálunk a két nagy között másfél év van, Bobo az első éjszaka ébredt meg Zsófira és azóta sem, pedig sokáig szopott éjszaka is a kisasszony. Átmentem érte, átvittem a saját ágyunkba, megszoptattam és visszavittem. Most Menyus (Zsófi után 4 évvel) szintén bekerült velük egy szobába. Szintén az első éjszaka volt zűrösebb, azóta nem ébrednek fel rá. Éjjel még kétszer eszik, de én is inkább átmegyek és fotelban etetek, ringatok, csak szükség esetén pelenkázok, illetve most ebben a melegben minden alkalommal, hogy ne fülledjen bele a popsija, de azt is csak a folyosóról beszűrődő fényben. Csak hatalmas kakik esetén kapcsolok kislámpát, de a nagyok arra sem ébrednek fel.
Délután ma aludtak először együtt. Már többször próbáltuk, de csak ma sikerült. Menyus példát mutatott a tesóknak, ugyanis ő aludt a legtovább :o)
Ja, és ami még pozitiv szerintem, hogy ők az oviban sem ébrednek fel, ha kicsit zajosabb a társaság. Nem tudom, hogy ez annak köszönhető-e, hogy mindig volt alvótársuk.
Ja, és még valami a sok gyerek egy szobában érv mellett: Menyus vasárnap egy tizensokfős szülinapi parti kellős közepén a visitva rohangáló gyerekek mellett aludt vigan....;o)))

Üdv.: S.
mamua Creative Commons License 2007.07.13 0 0 24
nem, hülyén fogalmaztam. kb. mintha azt mondtam volna, hogy nekem nagyon fontos a meleg ebéd, én meg azt nem tudnám abszolválni amit mások, hogy bkv-val utaznak.:)))
szóval nem hiszem, hogy van összefüggés. bár lehet, hogy van gyerek, aki azért ébred éjszaka, mert ott van anyu és ha ott van, akkor már miért ne szopizhatna egyet? vagy esetleg éberen alszik a szülő mellett, holott egyedül mukk nélkül átaludná az éjszakát.
nekem csak olyan tapasztalatom van, hogy a gyerekek nem velünk alszanak, de mindkettő igen hamar átaludta az éjszakát. lányom is 9-5-ig alszik általában. lehet, hogy ez véletlen, nem függ össze a külön alvással, de még az is lehet, hogy igen. két gyerek után még nem állitanék fel szabályt.:)
Előzmény: henn (23)
henn Creative Commons License 2007.07.11 0 0 23
nekem nagyon fontos az éjszakai pihenés, én meg ezt nem tudnám abszolválni, amit mások, hogy évekig éjjeli néhányszori felkelés, hú, ebbe belehülyülnék.

Ugyan konkrétan nem írtad, de a fentiek alapján én azt sütöm ki, hogy szerinted az éjszakai kelések elhagyásában szerepet játszik, hogy a bébi nem veletek egy szobában alszik?
Előzmény: mamua (11)
anyabanya Creative Commons License 2007.07.10 0 0 22
Nálunk Anna és Tomi közt 3 nap hijján van egy év. Tamás bögös volt, de Anna ugy aludt mindig, mint a bunda. Ök együtt voltak és sosem ébredt fel Tamásra. AZtán etinél már volt lehetöség arra, hogy a pici egyedül legyen egy szobában és Anna-Tomi együtt egy másikban és ez is jó volt, mert ha P ébredt, akkor lehetett lámpát használni, ha délelött aludt, akkor sem zavarta a nagyobbakat, akik csak ebéd után aludtak. Amikor Peti nagyobb lett a két srác költözött össze és Anna kapott egyedül egy szobát, mert hát mégis csak ő a hercegnő. A srácok másként és mást játszottak. Persze sokat voltak együtt. Ma már sok szobánk van és Anna ma is egyedül van, a srácaink viszont kettesével. Az egy szobában lévök többet veszekszenek, de ettől még sokkal jobban kötödnek egymáshoz és ez igaz a Tamás-Péter csapatra, ahol csak 18 honap a különbség és igaz a Csabi-Matyi csapatra is, ahol azért van 4 év is. No de a veszekedések igy kamasz kor tájékán néha azért elég rázosak is lehetnek, idönként a gulágra küldenék egymást. Idönként megállapitják az együttélés lehetetlenségét, de 10 percet nehezen bírnak ki egymás nélkül.
ecsv Creative Commons License 2007.07.10 0 0 21
Nálunk kicsit nagyobb a korkülönbség (1 hónap híjján 4 év), de egy szobában alszanak és működik. Egyik sem ébred fel a másikra. Múlt héten volt egy 1,5-2 órás bömbölés éjjel, a nagy akkor sem ébredt fel. A kicsi 4,5 hós. (én sem kapcsolok éjjel lámpát, az éjszakai fény bőven elég ahhoz, hogy lássam, amit kell, a nagyfiamnak is elég, ha netán éjjel felkel és pisilni megy)
andixka Creative Commons License 2007.07.10 0 0 20

Korkülönbség 19 hónap, különböző neműek.

Du. és éjjel is egy szobában aludtak, alszanak az első pillanattól. A kicsi sem kel fel a nagyra és ez fordítva is igaz volt/van. Mondjuk az utolsó etetés már fél 11-kor van és reggel 7- fél 9-ig alszik a kicsi. (11 hetes múlt)

Az elején én átmentem érte éjjel, ha kellett, a pelenkázólapot már este áthoztuk pár pelenkával, popsitörlővel és kész. Pár alkalom után eleve csak akkor pelenkáztam éjszaka, ha baj volt.

Annyira kellett csak vigyáznunk, hogy ne úgy érezze a nagy, hogy jött egy betolakodó, aki az ő ágyát is elvette. Jan. végén kapott egy normál ágyat, azóta azon alszik, és persze "sokat beszélgettünk vele" a kistesóról érkezése előtt.

jufok Creative Commons License 2007.07.09 0 0 19
Hát én nem látok sötétben. Gyereket kivenni, cicit a szájba találni, esetleg pelusozni.
Előzmény: tasha (17)
tasha Creative Commons License 2007.07.09 0 0 18
Henn, a délutánit én is így csináltam egy darabig. Martin a szobájukban, Domi a hálóban utazóágyban, vagy a kertben babakocsiban. Aztán valahogy összekerultek du-ra is és nincs probléma, még úgy sem, hogy Domi elobb ébred általában. M-et ez nem zavarja, gyorsan kihozom a kicsit, o meg alszik tovább (reggel viszont ez nem muködik, akkor kelnek egyutt)
Előzmény: henn (5)
tasha Creative Commons License 2007.07.09 0 0 17
nekem meg sem fordult a fejemben ejjeli szoptatáskor mászkálni vagy villanyt gyújtani :) Nem is ébredt fel a nagyobbikom sohasem.
Előzmény: jufok (14)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.09 0 0 16
nálunk nem működik az egy szobában altatás, felverik egymást és nekem nem hiányzik a hajnali kelés (3 és 1,5 évesek)
glad Creative Commons License 2007.07.09 0 0 15
Köszönöm mindenkinek a véleményét!
jufok Creative Commons License 2007.07.09 0 0 14
Ez érdekes. Meg sem fordult a fejemben, hogy egy szobába tegyem a gyerekeimet. 3 hét múlva szülök, és a két gyerek is külön, ill. mi is a hálónkban szeretnénk aludni. Ideiglenesen egy ágyat teszünk a kicsi szobájába nekem szoptatni, aludni stb. (a nagyot is mindig fekve szoptattam, ezért gondoltam, hogy jobb az ágy, mint a fotel)
Nem tudom elképzelni, hogy a nagyot (21 hó) nem zavarná éjjel, ha a kicsi felsír, én lámpát kapcsolok, fél óráig szoptatok, esetleg sétálok. Hogy még őt is csitítgatni, altatni kelljen? Mindezt a hálónkban sem szeretném kivitelezni, mert az meg a férjemet zavarná. Aztán ha beáll egy rendszer, tervezem őket együtt altatni. Hogy ez majd 3 hónap, vagy 1 év után jön el, azt nem tudom.
dudde Creative Commons License 2007.07.09 0 0 13

alaphelyzet nálunk: 2 lány, egy évnél kecesebb korkülönbséggel. a nagyobb októberben lesz 4 éves. egy szobában alszanak, és ez mindaddig így is marad majd, ameddig nem merül fel részükről az igény a külön kuckóra. délután is együtt alszanak, nincs gond, remekül egymáshoz csiszolódtak. ha lesz harmadik, megírom az új tapasztaltokat:)

én az öt évvel fiatalabb húgommal összezárva nőttem fel, ami gyerekkoromban még megfelelt, tizenéves koromtól kezdve viszont igencsak szenvedtem ettől.   

kicsinap Creative Commons License 2007.07.09 0 0 12

HÁt szerintem ez egy olyan dolog, hogy kinek mi a helyzete, az a jó.:-)

NÁlunk külön szobában alszanak a gyerekek (korkülönbség 2 év), nekünk ez így jó. Ugyanaz van, mint hennéknél, hogy reggel azért felébrednek egymásra, különösen a nagyobb a kisebbikre, amikor az jó hangosan kurjongat, pedig külön szobában vannak, igaz egymás mellettiek. Délután én a hálóban szoktam a kicsit letenni (az messzebb van a nagy szobájától).

Én nem hiszem, hoyg ettől önzőek lennének, hiszen az alváson kívül az egész napot együtt töltik, a nappaliban.

Amúgy a lányom 8 hós koráig velünk aludt (kényszerűségből, egy pici garzonban laktunk) és bevallom, hogy mindhárman akkor aludtunk végre egy igazán jót, amikor külön lehetett tenni. Azóta sem tud velünk aludni, ez a tavalyi nyaraláskor is bebizonyosodott.

Mi 3-an vagyunk tesók, és nagyon sokáig voltunk úgy, hogy először én az öcsémmel egy szobában, aztán a két öcsém egy szobában. Én nem emlékszem arra, hoyg ez gond lett volna nekem (bár szüleim szerint sokszor ébredtem fel a tesómra, és akkor őt kihozták), de az öcséim bizony sokat veszekedtek, mert két nagyon különböző természetű emberkéről van szó.

mamua Creative Commons License 2007.07.09 0 0 11
aha, jó volt.:) amikor meghallottam, hogy felsir, rohantam hozzá, egyből ébren voltam (mióta ő megszületett, nagyon éberen alszom, most is felébredek a lányom első nyikkanására), fotelben szoptattam, aztán hagytam, hogy a karomban elaludjon, sokszor nagyon sokáig igy tartottam és gyönyörködtem benne. aztán letettem az ágyába és visszafeküdtem a sajátunkba.
egyrészt ettől nem szenvedtem, másrészt meg nekem nagyon fontos az éjszakai pihenés, én meg ezt nem tudnám abszolválni, amit mások, hogy évekig éjjeli néhányszori felkelés, hú, ebbe belehülyülnék.
a délutáni alvás egyelőre csak a fiam életében fix: déltől kb. 2 óra. ha Linda is épp akkor álmosodik el, őt is beviszem a gyerekszobába, ha nem, akkor vele vagyok. ha ő máskor alszik, mint a fiam, akkor is bent van a szobában, az ágyában, ez esetben a fiammal kijövök, esetleg még az udvarra is. (van bébiőrünk)
Előzmény: henn (10)
henn Creative Commons License 2007.07.09 0 0 10
én bizony átjártam szoptatni hozzá éjjel

de neked ez így jó volt?

és a délutáni alvás? arról nem írsz. az is működik?
Előzmény: mamua (9)
mamua Creative Commons License 2007.07.09 0 0 9
a fiam kezdetektől fogva a saját szobájában aludt, én bizony átjártam szoptatni hozzá éjjel (nem sokáig kellett, mert hamar átaludta az éjszakát).

a lányom 7 hetes, őt pedig kezdetektől fogva a gyerekszobában, a testvére mellett helyeztük el. már ő is átalussza az éjszakát.

egymást nem zavarják fel, ha a pici hajnalban mégis kér szopit, vagy a nagy rosszat álmodott és ezért hiv engem.

én egészen addig egy szobában szeretném őket, amig ők maguk nem kérik a külön szobát.
4Hópihe Creative Commons License 2007.07.09 0 0 8

az egyidöre összehozott délutáni alvást altatást ugy oldottam meg, hogy kifeküdtünk a nagyágyra, az egyik jobbról a másik balról. a kicsi szopás közben elcsitult a nagynak halkan meséltem vagy csevegtünk, és vártam melyik fárad le hamarabb...

néhány hónap mulva rájöttem jobb ha én is ilyenkor pihenek közöttük,és nem akkor akarom a lakás többi részét felboritani és vissza ,

hogy a félkezem szabad legyen minden  váratlan,pillanatra..

Előzmény: henn (5)
4Hópihe Creative Commons License 2007.07.09 0 0 7

khmm hát sok gyerekkel megtanultam akár egyszerre is szoptatni mesét olvasni és közben kakispopsit törölni..

a kalapálás kivédése  volt a legegyszerübb.. akkor javasoltam menjünk odébb, és a lakás másik helységében kalapálunk, vagy mutattam incsiklandozobb csendesebb játékra ingert...

---

igen a rohangálás,hogy te is meglegyél kimélve megoldása sokkal nehezebb és az orditások,mikor a nagyobb szunyokálna. tényleg jó az átmeneti odaköltözés,mig a kicsinek ki nem alakul a nappal -éjszaka folyamata,és az a fajta biztonság és elégedettség érzete, amikor nem érez ellenállhatatlan vágyat arra,hogy látszólag ok nélkül orditson.

Előzmény: henn (6)
henn Creative Commons License 2007.07.09 0 0 6
vannak nehéz pontjai amikor ö éppen szerelni kaalapálni szeretne te pedig éppen altatgatnád a kicsit, de ezek mind áthidalható tényezök.

Ezt hogy lehet áthidalni?
Előzmény: 4Hópihe (4)
henn Creative Commons License 2007.07.09 0 0 5
Látom, mindenki pro-egyszobában altatás. nálunk is így van (még), de azzal fűszerezve, hogy a két bébi (2 1/4 éves + 6 hónapos) a mi hálószobánkban. Döbbenet, de tényleg működik (nagyjából). Kivétel talán a reggel, amikor a nagy tovább szundikálna (már nem az igazi mély alvásban, hanem olyan ejtőzősben), na, akkor fel szokta ébreszteni a korán kukorékoló féléves.

Egyébként van külön gyerekszoba, jó nagy, (nagyjából) be is van már rendezve, csak még gyűjtöm az erőt, hogy átrakjam őket. Vagy csak a nagyot? Na, ez a dilemmám. Lehet, hogy a nagy nem szívesen költözne ki az öccse nélkül, a kicsi viszont még kétszer szopik éjszaka. Ez önmagában is kényelmetlen, még így is, hogy az ágyamtól másfél méterre alszik, de ha a messzi gyerekszobába kéne rohannom szoptatni, hát.... Ráadásul le szeretném már szoktatni ezekről az éjszakai szopásokról, és az meg természetszerűleg nagy ordításokkal jár. Jó lenne ettől is megkímélni a nővérét.

A harmadik problémakör pedig a délutáni alvás. Meg vagyok győződve róla, hogy nem, az nem működne. Mondjuk ha ki is raknám mindkettőt a gyerekszobába, a délutáni alvást a kicsivel akkor is a mi hálószobánkban bonyolíttatnám. Sokkal instabilabb a délutáni alvás az éjszakainál mindkettejüknél. (Azért írok feltételes módban, mert a délutáni alvását a nagy már most is a gyerekszobában végzi, a kicsi meg a mi hálószobánkban.) Gyakorló egy szobában altatók, nálatok működik a délutáni alvás is?
4Hópihe Creative Commons License 2007.07.09 0 0 4

szia.

egyáltalán nem hülye kérdés

amugy is csak az elsö gyerekeknek adódik meg nyugodtan pihenjenek  a többi születendönek be kell simulnia egy  alkalmanként akár csatazajos életközösségbe 

ez egy fontos pont a testvérféltékenység leküzdésében.

ha kellö köritéssel is tálalod. hiszen ö lesz a fönök mármint a nagyobb, és különleges megbizatás,hogy  a testvérkéért ö is felelös.

vannak nehéz pontjai amikor ö éppen szerelni kaalapálni szeretne te pedig éppen altatgatnád a kicsit, de ezek mind áthidalható tényezök.

nálunk korábban 4gyerek volt egyszobában. nagyon egymáshoz szocializálodtak.

és ma amikor külön vannak, sem probléma,hogy egymás szobájába vándoroljanak.

olykor az embernek zsong a feje,hogy pillanatról- pillanatra kész konfliktus megoldások legyenek készen ,de a "jó testvérek vagyunk" szempontjából remek nevelö hatásu eszköz..

ma már nagyon divatos és klassz dolog,hogy a az ifju herceg vagy hercegnö a rengeteg szoptatás és megfigyelhetöség miatt legyen a szülök szobájában. egy ideig, de akár te is beköltözhetsz egy szivaccsal hozzájuk pl.

Előzmény: glad (-)
Benkri Creative Commons License 2007.07.09 0 0 3
Nálunk 2,2hó volt a nagy amikor a pici született. Gondot nem okozott az egy szobában alvás és most sem. Októberben születik a harmadik és ő is velük egy szobában lesz. Annak idején én is az öcsémmel egy szobában voltam 12 évig és még se lett belőle semmi baj.
milendee Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2
mi lány-lány vagyunk.
Előzmény: milendee (1)
milendee Creative Commons License 2007.07.09 0 0 1
18 hónappa idősebb nővéremmel így nőttünk fel, imádjuk egymást, 4 éve külöm élünk (végre:), 30.32 évesek vagyunk. sztem fontos, így jó. ne tedd őket elszigetelt, "önző" emberekké. így tanulják meg a kedves, közösségi életet!
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.08 0 0 0
nálunk 2 év a korkülönbség, lány-fiú, az egy szoba pedig nagyon bevált! és egyre jobban:)
glad Creative Commons License 2007.07.08 0 0 topiknyitó
Lehet hülyekérdésnek tünik, de most merült fel az, hogy egy 1,5-2 éves gerköc mellé ha bekerül egy újszülött kistestvér akkor ez okoz e valami problémát, esetleg van e valami amire figyelni kell?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!