Keresés

Részletes keresés

Aminah Creative Commons License 2009.07.21 0 0 19
Különböző színűre fested őket és aztán lehet belőle mozaik képet kirakni.
Vagy veszel iskolai füzetcimkét a papírboltban, és abból kivágsz olyan korongokat, amik a kupak belsejébe férnek. Mindenféle mintát rajzolsz rá, mindegyikből kettőt, majd beleragasztgatod a kupakok belsejébe és lehet memória játékot játszani. Korábban nem is gondoltam volna, hogy egy ekkora gyereknek ez mennyire tetszik és mennyire megy :-)))
Előzmény: Szellőke (16)
*bonjour* Creative Commons License 2009.07.20 0 0 18
Szia

itt találsz ötletes dolgokat:

http://picasaweb.google.com/vsulien/Sucatas2#5209677569085784322
krinyi Creative Commons License 2009.07.11 0 0 17
Én nemrég láttam egy ötletet, bár ahhoz néhány darab is elég: a tetejére különféle alakzatokat vágtak dekorgumiból, így lehet pl. társasjátékhoz bábukat gyártani.
Szellőke Creative Commons License 2009.07.11 0 0 16
Van egy nagy halom PET palack kupakunk, mindenféle színben. Van valakinek valami ötlete, hogy milyen jópofa dolgot lehetne csinálni vele? 3 éves a kisfiam.
helego Creative Commons License 2007.07.03 0 0 15
Jaj, a papírdoboz!

Az óriásiból (fűnyíró, hűtő, bojler...) készült házikó még a legvirgoncabb, legmozgékonyabb gyereket is leköti. (ablak, festés, kémény, ajtó gyártás) Utána még min 2 nap nyugi van, addig feltétlen érdekes benne játszani....
Előzmény: krinyi (14)
krinyi Creative Commons License 2007.07.02 0 0 14

Szintén fiús anyukáknak ajánlom a másik dobozból készült világot: a dínók földjét. Ehhez is egy papírdoboz kell, amijobb, ha nagyobb alapterületű és nem magas. Én kapásból ragasztottam az oldalához egy kisebb dobozt is, amibe át lehet menni a nagyból; ez volt a dínó barlangja. (Azon kifelé csak egy kis ablak volt) Jól jött, hogy egy csomó Buci-macink meg egyéb gyerekújságot örököltünk, mert a doboz oldalát erdős-bokros-sziklás képekkel dekoráltam körbe. Volt egy kis zöld filc anyagom, azt ragasztottam talajnak, amire itt-ott szárított-préselt faleveleket is ragsztottam. Egy kék színespapírból vágtam és ragasztottam egy részre tavat, amit körülvettem apró kövekkel, csigákkal, kagylókkal, papírbólkészült fákkal. És ide is került a jó öreg selyemvirágkészletből.. :)  Tehát, így berendeztük a dínóvilágot, ahol aztán jöttek  raptorok, de a kis növényevők elbújhattak a barlangba, a veszély elmúltával pedig mehettek a tóhoz inni...

Ezeket azért szerettük, mert olyan sokféle képpen lehetett játszani velük, lehetett bővíteni, átrendezni... 

krinyi Creative Commons License 2007.07.02 0 0 13

Nézegettem az ajánlott oldalt és egyből találtam egy olyat, amit mi is megcsináltunk Robóval: az akváriumot. Elég hosszú időre lekötött minket...Cipősdoboz 4 oldalán majdnam teljes méretben ablakot kell vágni. Az ablakokra azt a keményebb befőzőfólát (ami olyan merev) ragasztottunk; kész az akvárium. Az egyik hosszabb ablakára tengeri mintájú  papírszalvétából hátteretkészítettünk. Az akvárium aljára növényzetet ragasztottunk. Lehet színes papírból is, de én pl. lopkodtam el egy-egy darabot a készleten lévő selyemvirágokból (egyszerűen lenyisszantottam belőle..)

A doboznak, ugye, nem kell, hogy legyen teteje, ott be lehet ezeket pakolni, lehet rögzíteni az aljára. A doboz felső részében 4 helyen keresztbe hurkapálcákat duktunk, úgy, hogy lehessen forgatni őket. Ezekre 2-2 cérnát kötöttünk, aminek a végére különböző halakat, cápákat, polipokat ragasztottunk (persze, előtte meg kellett rajzolni őket, mindkét oldalukat kiszínezni, kivágni) Így a hurkapálcáknál fogva lógnak be a tengeri állatok az akváriumba és attól függően, hogy mennyire tekerem fel a cérnát a pálcára, állíthatom a halak úszási mélységét.

Eddig tartott a leírás szerinti elkészítés, de nálunk végül kicsit zsúfolt lett az akvárium: ha pl. festettem egy hűtőmágnesnek szánt gipsz-polipot, az is itt kötött ki, mint ahogy az ajándékba kapott üveg halacska...

Előzmény: borka23 (12)
borka23 Creative Commons License 2007.07.02 0 0 12

Ezen az oldalon van egy csomo dolog, amit gyerekekkel lehet kesziteni otthon. En nagyon szeretem.

http://www.enchantedlearning.com/crafts/

krinyi Creative Commons License 2007.07.02 0 0 11

Ez is nagyon aranyos! :)

Előzmény: helego (10)
helego Creative Commons License 2007.07.02 0 0 10
Csigacsoszogó verseny???

Amelyik már tud ujjai közt hurkapálcikát forgatni.
Kartonból csigát vágsz, cérnára fűzöd, a végét hurkapálcikához erősíted. lerakod a földre, és fel kell tekerni a pálcára a cérnát. Így közelednek a csigák. Korkülönbség mértékében változhat a cérna hossza. (ha a gyerek nem is, a felnőt élvezni fogja :))
Maggancs Creative Commons License 2007.07.01 0 0 9

persze hogy érdekel!

nálunka célbadobás volt jó móka, először puhakockából közösen tornyot, majd Marcinak el kellett találni. A lóci is bekibicelt, ő gurítot illetve rombolt, de élvezték.

Előzmény: krinyi (8)
krinyi Creative Commons License 2007.07.01 0 0 8

Maggancs! Megnéztem, amit ajánlottál és nagyon csábít kipróbálásra az ehető gyurma... Erről jut eszembe, hogy nekem is van egy gyűjteményem, amiben olyan ötletek vannak, amik nem igényelnek túl nagy előkészületeket, de érdekesek lehetnek. Van köztük olyan "süti", amit gyerekkel együtt lehet készíteni, vannak kreatív dolgok is, de vannak más játékötletek is.

Pl. Robikának nagyon tetszett, amikor kisebb volt, amikor fa építőkockából labirintust építettünk és egy ping-pong labdát végigfújtunk rajta...

Másik kedvenc volt a festés egyik formája: vízfestékből egy-egy nagyobb csöppet raktunk a rajzlapra, közel egymáshoz (pl. egy piros és egy kék csöppet; folyós legyen) és egy szívószállal egymáshoz tereltük azokat, hogy összekeveredjenek. Nem csak hasznos, de tanulságos is volt...

Ha érdekel még valakit ilyesmi, akkor írok még...

krinyi Creative Commons License 2007.06.29 0 0 7

Igen, kreatívkodás nálunk is hasonló: csak a naggyal (és az itt lévő gyerekekkel) tudok, az egyéves kicsi még ehhez. A nagynak most kaptunk egy kísérletezős könyvet, sztem jópofa és látványos dolgok vannak benne, érdemes elvégezni belőlük néhányat.

Előzmény: mzsperx (5)
krinyi Creative Commons License 2007.06.29 0 0 6
Kölcsöngyerek minden nap - na jó, csak hetente 4-szer van... De ők a fiam ostztálytársai,társnői. A szülők dolgoznak (nekem csak hetente egyszer kell), nekik is jó, hogy jó helyen van a gyerkőc, meg nem unatkozik, én is örülök, hogy van játszópajtás. Ilyenkor én a kicsivel vagyok.
Előzmény: Maggancs (4)
mzsperx Creative Commons License 2007.06.29 0 0 5
én is benézek :)
itt egy 3 és egy 4,5 van, veük is nehéz együtt, mert a nagyobb szeretne s tudna mondjuk kreatívkodni, de a kicsi még kicsi ehhez. igényelnék a külön foglalkozást, nagyon... festeni mondjuk lehet...
Maggancs Creative Commons License 2007.06.28 0 0 4
és kölcsöngyereket nem tudsz szerezni?, egy kettejük közöttit? Nekünk az segített még sokat, amikor egy 1.5 éves kislány volt velünk. Pont félúton volt a korkülnbség, én meg csak olvastammelelttük, szinte unatkoztam.
Előzmény: krinyi (3)
krinyi Creative Commons License 2007.06.28 0 0 3
:) De aranyos!!! Már most látom, ha csak ketten leszünk, akkor is érdemes volt ezt a topicot megnyitni!!! Én legalább is profitálok belőle(tek)!!
Előzmény: Maggancs (2)
Maggancs Creative Commons License 2007.06.28 0 0 2

az enyém még csak 3, de totál leveszi, hogy a kicsi még rombol, így ráveszem, hogy azért építsen, hogy a kicsi szétrombolhassa... megérti.

ezt nagy játszótéri unatkozások alkalmával olyan tökélyre fejlesztettük, hogy van egy "cifra palota" ami nagy és szép, és előtte van egy "ál-vár" (vatgy "csapda" szerepjátéktóél függően), amit a kicsi/nagy "pamut" elrombolhat...

Előzmény: krinyi (1)
krinyi Creative Commons License 2007.06.28 0 0 1

Köszi a tippet, benézek mindenképpen az ajánlott oldalra!

A bábokat már nagyon várom, szerintem tetszeni fog nekik. Nálunk talán az a nagyobb gond, hogy nagy a korkülönbség. A nagy is igényel, de másképp... Tegnap például homokot hozott párom. Nem lehet egyszerre játszani benne, mert a nagy várat épít, a kicsi meg, ugye, rombol még... De ha elviszem a kicsit mást játszani, jön a nagy is,mert kíváncsi, mert egyedül nem olyan jó...Mától úgycsináljuk, hogy amikor a kicsi alszik, a naggyal akkor építünk homok-monstrumot és kipakoljuk a sergenyi kelléket (katonák és társaik...) 

Előzmény: Maggancs (0)
Maggancs Creative Commons License 2007.06.28 0 0 0

Krinyi! A montessoris topicban nagyon jó otthoni játékok összegyűltek

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9158912

az ujjbábokat meg már postáztam :) mi otthon azzal szórakozunk. ha pedig a kertben vagyunk, ahol nincs gyerek, legtöbbször hideg-meleg játékot játszunk: Bár az egy éves nem érti, a 3 évesnek meg sok segítség kell még, de pont ez teszi érdekessé, jó lassan lehet csinálni. Eldugunk valamit (úgy hogy részleteiben a nagy látja, hogy hova, tehát hogy kb a kert melyik része), aztán ő lesz a nyomozó és keresi. Nem szigorúan játszuk a szabályokat, kicsit a barchoba alapjai is benne vannk. Kérdezhet is, és ha elakad segítek. 1.5 órára leköti kb a figyelmüket. A kicsi meg mint egy kis bolond kacag azon, ha kacag a nagy és keres, ha a nagy keres valamit :)

Előzmény: krinyi (-)
krinyi Creative Commons License 2007.06.28 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Két gyerkőcömmel vagyok itthon: az egyik csupán egy éves, a másik most volt elsős. Próbálok minden nap valamivel előrukkolni, hogy a nagyobbnak is élvezetes legyen a szünidő, de a kicsivel is tudjak közben foglalkozni. Ami a lényeg: vidéken, pici városban élünk; itt nincs se állatkert, se vidámpark, se Tropicárium... Egy félig kész játszótér van...

Szeretnék tőletek ötleteket hallani/olvasni, mit érdemes csinálni ekkora gyerekekkel.

Persze, néhány dolog már nekem is összegyűlt, én is leírom majd, ha valakit érdekel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!