Egy mosogatógép vásárlási fórumot találtam ugyan, de oda az ilyesmi nem igazán illik.
Írj ide, ha tönkrement a géped, vagy furcsa dologokat, hibajelzéseket produkál.
Akkor lenne teljes a topik, ha tanácsadással beszállna egy-két szakember is.
Addig is segítsünk egymáson, osszuk meg tapasztalatainkat.
És mindezt miért? Mert egy-két okosság megosztásával talán páran megúszhatunk egy költséges szervizes kalandot...
Esetleg a szivattyú nem nyom eleget - lapátok közé beszorult valami, vagy elszabadult a lapát... Az, hogy te, vagy szaki azt neked kell eldönteni. Szerintem utóbbi, de ez szubjektív...
Whirlpool WSIO 3O34 keskeny mosogatógép nem tisztít rendesen. Tabletta elolvad, program végigmegy, a program végén az edények melegek. Karokat, szűrőket megnéztem, tisztítottam, de a probléma továbbra is fennáll. 5 éves gép, videót nem találtam javításáról, szétszedéséről. Van valami javaslatotok, mi lehet a probléma? Érdemes szakembert hívni?
Milliméteres műanyag, vagy kartonlapból vágtam ki a tömítést, berakni alulra, ré az eredetit... nem panaszkodtak, hogy folyna. De a legeszerűbb a por, vagy tabletta.
Jó ötlet(nek tűnt), én is gondoltam már rá, ma meg is próbáltam, de nem jön össze. Ezt az "üreges tömítés"-t nem sikerül pont annyira megemelni, vagy túl sok, vagy kevés (többféle keresztmetszetű drótot-vezetéket raktam körben bele, nincs jobb ötletem) :):)
Érdemes egy új fedéllel próbálkozni? Vagy ez más gépnél, típusnál is előfordul?
Bosch ügyfélszolgálatos nagyon kedves volt, de szerinte nem biztos, hogy megoldja a csere a gondot és ugye már fizetős:)
Lehet átállunk inkább tablettára, jó pár éve folyékonyat használtunk az előző gépben is már, valahogy hatékonyabbnak tűnt mindig.....Van jó ajánlás esetleg, ami nem csak a marketinget hozza?
Kb 3 éves Bosch SMI4ECS mosogatógép csúszós mosószer adagoló fedele nem tömít rendesen, szép lassan kifolyik a mosogatószer belőle. Kezdetek óta folyékony szert használunk.
Fedél és tömítés tiszta, nincs rajta kopás, stb....
Az az érzésem, hogy a fedél csere nem biztos hogy megoldja a gondot.....
Háát... ilyet még nem hallottam, hogy átugrál a futó program. Max beázás, vagy valami elektronikus kontakt/határértéknyúlás okozhat ilyet. A kezelőpanel ellenőrzése is megér egy misét. Ebben az esetben viszont a szivattyú egyelőre storno...
Köszönöm az infót. Még a szétszedésik nem jutottam el, hogy a szivattyút megnézzem belülről. Az új tünete, hogy mindig a 2- es programra ugrik vissza mikor elindítjuk, pedig az a program amit amúgy sem indítunk, mert nem fut végig. A 7- es gyorsprogram elindítása után is és az 1- es és a 3-as program kiválasztása és elindítása után egyszer csak a 2- es programot mutatja. A szivattyú hiba visszajelzése miatt törölheti a programot?
Két panel van a gépben, az egyik a kezelő, ahol a programokat választod ki. A másik a gép aljában van, az végzi a vezérlést. Ez utóbbin van a tápegység is.
Köszönöm a segítséget! Ennél a típusnál az a fő panelbe/alaplapba lehet beépítve (mert a fázis/nulla egyből ebbe a panelbe érkezik)? Vagy valahol máshol kell keressem?
Gorenje GV672C62-vel adódott a következő probléma. Tisztító/átmosó program megállt valahol félúton. Azóta semmi életjel. Ajtónyitásra nem reagál, háttérvilágítás nem kapcsol be a gépben sem és a kijelzőn sem.. Az ajtónyitás érzékelő mikro kapcsoló működik, kicsipogtattam nyit zár az érzékelőkön kapcsoló nyomkodásra. Biztosítékot nem nagyon láttam sehol, de amikor keresés közben véletlen felemeltem a gép aljában a "kármentő" szintkapcsolót, akkor a szivattyú elindult és a gépben aljában maradt vizet szépen kiszivattyúzta..ráöntöttem még pár liter langyos vizet azt is szépen vitte a kármentő kapcsolójával indítva.. Viszont a helyzet maradt változatlan, se kép se hang.. Ha valakinek van ötlete azt megköszönöm!
Én is gondoltam erre is. Az a fura, hogy a ritkán használt programnál, például az 1- es programon ma is szépen végigment és nem maradt benne víz. Panel hibás lehet?
Bocsánat az elírásért. Whirlpool WCIO 3032 PE a típus. A nyegtetés alatt azt értem, hogy végig nem futó programoknál a gép teljes kikapcsolásáig egy búgó hangot ad és a víz leeresztése elmarad azért gondolom a leeresztő szivattyú csinálhatja ezt. Digitális vezérlőmodul van benne.
Sziasztok Adott egy whirlpool WICO 3032 nem mai csirke mosogatógép, ami tette a dolgát a múltkori keringető szivattyú csere és medence lyuk orvoslása után rendesen, de most viszont a kb 8 éve használt programok 2- es 3- as azt csinálja, hogy nem megy végig és nem szivattyúza ki a vizet a program végén csak nyekteti a szivattyút kikapcsolásig. Mivel induljak neki a hibakeresésnek? Ti találkoztatok már ilyennel? A többi programnál minden szépen lefut.