Keresés

Részletes keresés

bazidzsó Creative Commons License 1 napja 0 1 1169

Mi amikor repülővel utaztunk, mindig hoztunk haza a bőröndben egy-egy üveg bort vagy olivaolajat. A technika a következő: középre kell rakni és minden egyes üveg bort bele kell tekerni külön-külön egy törölközőbe. Így ha még a ruhákkal is körbe van véve, nagy valószínűséggel nem fog széttörni (nekünk soha nem tört össze évek alatt egy sem). Ehhez még kiegészítésként hozzátenném, hogy mi keményfedeles bőröndöt használunk, ez is plusz stabilitást ad. Még egy hasznos dolog a törölközővel kapcsolatban:) mi a hűtőböl kivett italt ebbe tekertük bele, ha motoros kirándulásra mentünk. Így nagyon hosszú ideig kellemesen hűvös maradt az innivaló.

 

Annak még esetleg utána nézhetsz, hogy Karpathos szigeten van-e a repülőtéren duty free bolt, mert az ott vásárolt termékek, akár bor is pl. felvihetők a gépre. Mi nem repülővel utaztunk oda ezért nincs erről infóm... :)

 

A pontos súlyokról meg az utazási irodában vagy esetleg tájékoztató jelleggel itt is utána tudsz nézni: kézipoggyász.

Előzmény: Ági-ka (1166)
Ági-ka Creative Commons License 2 napja 0 0 1168

Köszönöm szépen a hasznos információkat! 

Előzmény: BekeToni (1167)
BekeToni Creative Commons License 2 napja 0 1 1167

Szia, az üveg törékeny, bármit azért ne tegyél a feladandó poggyászba…

 

Kérdéseidre itt találsz választ:

https://www.travelservice.aero/attachments/14/conditions-of-carriage-2018-03-15-hu.pdf

 

 

 

Biztonsági ellenőrzés után, amit a duty free-ben vásároltál azt viheted a fedélzetre.

Előzmény: Ági-ka (1166)
Ági-ka Creative Commons License 2 napja 0 0 1166

Sziasztok! 

 

Segítséget kérnék attól, akik már jártak a szigeten.

Én most fogok először utazni, sőt charterjárattal sem utaztam még sehová, épp ezért nem tudom a megengedett bőröndök súlyát. Gondolom van egy kb 15 kg-os feladható és van kb 8 kg-os kézi.

A feladhatóba bármi tehetek? Pl. egy üveg bort vagy egyéb folyadékot is ki- illetve behozhatok?

A kézi itt felmehet a repülőre és nem veszik el mint a fapadosokon? 

Köszönök szépen minden segítséget!

 

újbudai51 Creative Commons License 6 napja 0 2 1165

DiakoftisOlymposPigadiaKyra PanagiaKyra PanagiaMenetes

újbudai51 Creative Commons License 6 napja 0 2 1164

OlymposPigadia strandPigadiaPetra apartman

újbudai51 Creative Commons License 6 napja 0 2 1163

újbudai51 Creative Commons License 6 napja 0 1 1162

Végre eljutottam oda, hogy képeket is tegyek fel kedvcsinálónak.;) Fakultatív kiránduláson a Blue Day hajókiránduláson vettünk részt. Első hely a Vasilis paradise, mely kizárólag csak hajóval közelíthető meg. Itt volt az ebéd is. Következő strandolási lehetőség az Apella öble. Itt fel lehet menni és gyönyörű fotókat lehet készíteni. :) Utolsó megállás a Kyra Panagia öble, ahol egy félórás nyílt vízi fürdőzésen vehetünk részt.

Zsebóbebó Creative Commons License 2018.08.14 0 1 1161

Szia

 

Teljesen igazad van, a kirándulás helyét elfelejtettem. A Blue day nevű kirándulás voltunk a Sofia's my love hajóval. Első megállónk a Vasiliko's paradise volt, majd ezt követte Appella és a nyílt vízi fürdőzés Kyra Panagiánál. Bocsi de fénykepet nem tudok felrakni, mert túl nagyon, de majd konvertálok át. 

Előzmény: BekeToni (1156)
bazidzsó Creative Commons License 2018.08.14 0 1 1160

Mi is jártunk így: nem azt a szobát kaptuk amit kifizettünk. Mivel késő este érkeztünk, így az éjszakát abban töltöttük, de másnap reggel jeleztük a problémát a hotel és az idegenvezető felé is. Elmondtuk, hogy ha nem sikerül megoldani, akkor jegyzőkönyvet kérünk felvenni az esetről.

 

Szerencsére mindkét részről jól álltak a dologhoz és egy napon belül megkaptuk a hotel véleményünk szerint legjobb szobáját.

 

Ilyen esetben nem kell azonnal kétségbe esni; határozottan, de udvariasan kell fellépni. Érződjön az, hogy tisztában vagy a jogokkal és lehetőségekkel, de nem kell "lealázni" azt, aki tudna segíteni.

Így az vagy azok, akik elintézik ezt a problémát, más "szájízzel" állnak ahhoz, hogy valakinek segíteni kell. Mennyivel jobban hangzik az, hogy segítséget kérek, mint az, hogy b...meg nem azt kaptuk amit kifizettünk :) Még abban az esetben is, ha minden bizonnyal nekünk van igazunk.

 

Emberek vagyunk tévedhetünk; és a hibák, tévedések jó része kis jóindulattal megoldható...

Előzmény: Pontikos1 (1159)
Pontikos1 Creative Commons License 2018.08.14 0 0 1159

Ugye az megvan, hogy a nyilvános megszólalás reakciókat vált ki, és kommenteket generálhat? ;-)

Nem kell durcizni, nem azt mondtam, h baromságot írsz, és nem igaz semmi belőle, csak árnyaltam a képet. Talán másnak (de netán neked is) hasznos lesz legalább az, hogy de, tudsz mit tenni, ha nem akarnak akkor és ott szobát adni. Ahelyett, hogy a nyaralásod első teljes napján már kényelmesen pihenj, még költözöl, mert hát így jártam... Nem, nem jártál így, átvertek, és betömték a szád egy éjjeli vacsorával meg egy reggelivel. Ilyen esetben egészen nyugodtan lehet magasabb kompenzációt kérni és/vagy jegyzőkönyvet felvetetni. De minimum az idegenvezetőtől tájékoztatást kérni...

Előzmény: laciesemma (1158)
laciesemma Creative Commons License 2018.08.14 0 0 1158

Pontikos1 

én a tapasztalatimat írtam le. Nem kértem és más sem szerintem hogy a gondolataiddal kommentáld a véleményemet a szigetről

 

 

Előzmény: Pontikos1 (1151)
bazidzsó Creative Commons License 2018.08.14 0 2 1157

Kérem megérteni, hogy ez a topik az ősidőkben keletkezett, amikor Karpathosra eljutni nem volt olyan egyszerű, mint manapság. Akik ezt a topikot indították szívvel, lélekkel keltek útra és igyekeztek átadni a tapasztalataikat a nyomukban haladóknak.

Jaja, ez így van :)

Amikor Cha-cha megnyitotta a topicot, sokunkban megfogalmazódott, hogy el kellene oda jutni valahogy :)

 

Nagyon úgy néz ki, hogy mi is csak 9-10 év elteltével jutunk el Karpathosra ismét...lesz mit feleleveníteni :)

Pl. anno még egy rossz földúton jutottunk el Olymbosba, mára már jó minőségú út vezet oda...

Előzmény: BekeToni (1155)
BekeToni Creative Commons License 2018.08.14 0 0 1156

Örülök, hogy írtál a tapasztalataidról,

 

A hajó kirándulás során, az első helyen kb 3 óra szabad idő voltegy souvlaki ebéddel egybe kötve  majd a következő helyen kb 2 óra szabad program volt,majd egy fél órás nyílt vízi úszkálás.

 

Ha készült fénykép, talán sikerülne kitalálni hol lehetett ez...

Előzmény: Zsebóbebó (1150)
BekeToni Creative Commons License 2018.08.14 0 1 1155

A mindenkori utazók számára:

 

Kérem megérteni, hogy ez a topik az ősidőkben keletkezett, amikor Karpathosra eljutni nem volt olyan egyszerű, mint manapság. Akik ezt a topikot indították szívvel, lélekkel keltek útra és igyekeztek átadni a tapasztalataikat a nyomukban haladóknak.

 

A ma ide látogatók zöme, csak mint egy szolgáltatás látja a sziget egészét, hozzászólásaikban az igazi tartalom elhagyásával, csak kereskedelmi tevékenységeket minősítgetnek.

 

Hát ezért nem értjük egymás szavát és haragszunk is olykor…

Előzmény: Pontikos1 (1151)
BekeToni Creative Commons License 2018.08.14 -1 2 1154

Sajnálom, hogy negatív élmények is beszűrődtek az emlékeidbe,

 

Az utcán becsalogató pincéreken kívül nem túl kedvesek a görög emberek. 

 

Ahogy ezt olvasom, mintha a szívemet csavargatnád…

 

… és eszembe jut egy pici falucska, Stes, ahol véget ér az aszfalt, csak az jön ide, akinek dolga van. De itt vezet keresztül a KA8-as gyalogút, két vándor megpihen az árnyékban, az Ag. Panteleimonas forrás mellett. Épp reggelizni készülnek. A padre amint ezt megpillantja, tüstént egy tányér Karpathosi baklavával igyekszik oda. Szóba elegyednek. Kiderül, hogy az úton lévők magyarok, erre az atya nyomban rávágja: Ott most baj van a demokráciával. Aztán néma csend, kis idő eltelik mire újra hallani a szél zúgását…

 

… és eszembe jut, Olymbos, ahol sokszor jártunk, és volt, hogy ott is aludtunk. Egyszer, estefelé a másnapi mászáshoz készülve, vizespalackjainkat akarjuk megtölteni a forrásnál, de az elapadt. A következő vízvételi lehetőség a Mike’s Restaurant már bezárt, a tulaj, az öreg EMBER látva felszereléseinket és viharvert ábrázatunkat, szó nélkül nyújtja a kezét, palackjainkat jéggel és vízzel tölti kérés nélkül, remegő, fáradt kézzel némán. Köszönömért, holott az üzlet tele volt palackozott ásványvízzel… 

Előzmény: laciesemma (1149)
Zsebóbebó Creative Commons License 2018.08.14 0 0 1153

A szoba leosztás szerintem már az érkezés előtt meg volt. Én amikor lefoglaltam a nyaralást, már akkor rákérdeztem az irodánál, hogy hova fogjuk kapni és azt mondták hogy biztos, hogy tengerre néző lesz. Így is történt, az első emelet 13-as szobáját kaptuk. Szerintem az egyik legjobb, mert a fürdőnek van külön ablaka így huzatot lehet csinálni, ami az éjszakákat kellemessé tette. A többi szoba is már amennyit láttunk belőle) szép tágas, csak picit más elosztással. 

Megérkezést követően a recepción (aznap csak az érkezők miatt, egyébként 9-13-ig van) beregisztráltunk, kifizettük a 3,5 euró idegenforgalmi adót és már mehettünk is a szobába.

A szoba kiosztás szerintem foglalási sorrendben történhet, vagy ki mit szeretne, mert nálunk volt olyan is aki földszinti szobát kapott, bár lehet hogy ő azt is szeretett volna. Amíg van hely jobban lehet válogatni.

Összességében nagyon jó kis apartman, szoba teljesen felszerelt (rezsó, hútő-ami nem zúg még 7-es fokozatban sem :), melegszendvics sütő, két személynek étkészlet). A konnektorok egy kicsit érdekesek, mert a nálunk megszokott aljzat csak egy volt a szobában, de az max a szendvics sütőnek kell, a telefon töltés pedig megoldható volt.

A wifi jól működött, néha voltak kisebb szünetek, de nem volt vele probléma.

Az étteremben mi csak gyros tálat és makarounest ettünk, finom és bőséges volt, kedves kiszolgálással ugyan olyan árakkal mint a központban, talán az italok voltak 1 euróval drágábbak mint bent. De a környéken több étterem is van,róluk nem tudok véleményt mondani, mert azokat nem próbáltuk,de mindig tele voltak (van ahol egész este élő zene is van). 

Előzmény: Krepuska (1152)
Krepuska Creative Commons License 2018.08.13 0 0 1152

Szia!

 

Szeptember 6.-án mi is oda megyünk, 2 éve a szomszédban (Minos) voltunk. A szobaelosztás mikor volt? A lenti étteremben (Zoriana) kajáltatok, ha igen, mik a tapasztalatok?

Fura, 2 éve a hajókiránduláson néhány magyar kivételével szinte csak norvég lányok voltak. Piáltak rendesen és délutánra pecsenyére sültek..

Dóri bármikor, bármiben segítőkész volt. Odafelé este kegyetlen szélviharba érkeztünk, hazafelé 1 órát vártuk a repülőt. Akkor a Minos-ban este 7-ig ingyen biztosítottak egy szobát, bepakoltunk és ment mindenki fürödni..

Előzmény: Zsebóbebó (1150)
Pontikos1 Creative Commons License 2018.08.13 0 2 1151

csak pár apróság:

 

erről gondolom és remélem az IBUSZ nem tudott semmit, mert különben mondaniuk kellett vna). Hát nem tudtunk mit csinálni beleegyeztünk

De, tudtatok volna, erre (is) van a helyi idegenvezető. Akinek egyébként az érkezés előtt ellenőriznie kell, rendben vannak-e a foglalások. Ilyen esetben föl kell hívni...

 

Hűtő 3-as fokozat felett egész végig zúg, aludni nem lehet tőle

A zúgó hűtő a szálláson olyan, mint a gyárilag rozsdás kerítés... - hozzátartozik. :D

 

Elolajozták a kajánkat, borzasztó volt.

A görög konyha alapvetően (oliva)olajos, így örüljetek, hogy igazi görög kaját kaptatok, nem turista-szájízre formáltat. ;-)

 

Érdekességek: nincs jet-ski bérlés sehol a szigeten és semmi „banán” vizi szórakoztató eszközök.

Istennek hála. Kevesebb szennyezés, kevesebb zaj, kevesebb tengeri élőlény sérül meg.

 

Az utcán becsalogató pincéreken kívül nem túl kedvesek a görög emberek.

Ez mindig szubjektív dolog, sosem homogén, és általánosítani sosem túl szép. Érted ... rossz élmények érnek mondjuk Piripócsalsón. Akkor nem túl kedvesek a magyarok? Ráadásul attól még, hogy görögül beszél, nem biztos ám, hogy görög (sőt). Ezzel együtt ok, nektek nem voltak szimpatikusak az emberek (mondjuk így).

 

Előzmény: laciesemma (1149)
Zsebóbebó Creative Commons License 2018.08.13 0 1 1150

Sziasztok! 

 

Mi is 9-én érkeztünk haza Karpathos róla.

A repülőgep sajnos késett, de nem sokat. 

Az első este egy gyors víz vásárlásé és egy gyros-os keresésével telt. 

Az éjszakák klíma nélkül is teljesen elviselhetők voltak, talán 2 este volt amikor nagyon meleg volt. 

Szállásunk a Baywatch apartmanban volt. A szoba tiszta, rendezett, tágas és tengerre néző erkélyű volt. Minden nap takarítottak, a héten háromszor cserélték törölközőt és egyszer ágyneműt. Van alatta egy étterem, aminek a zaja abszolút nem zavaró, éjfélkor teljesen bezár. Utolsó nap plussz 10 euróért lehetett maradni 6-ig.

A szállásnak egy "hátránya“ volt, hogy távol van a központtól, de ez egyben az előnye is hiszen nagyon csendes.

Fakultatívon az Olymposi túrán és  a Blue day-én vettünk részt. Mind a két kirándulással teljesen meg voltunk elégedve, az Olymposi részletesen mesélt a szigetről és egyéb érdekességekről Dóri, a hajó kirándulás pedig szintén jó hangulatban telt. Itt nincs különösebb tájékoztató, itt mindenki kedvére nézelődhetett, pihenhetett. Az túrán volt kb 2 óra szabad program, amely alatt lehetőség volt kipróbálni  a helyi ízeket, és kedvünkre nézelődni. A hajó kirándulás során, az első helyen kb 3 óra szabad idő voltegy souvlaki ebéddel egybe kötve  majd a következő helyen kb 2 óra szabad program volt,majd egy fél órás nyílt vízi úszkálás.

Az első olyan hely volt ahol az idegenvezető nem azt éreztette velünk hogy, de jó hogy itt vagy, de mikor fizeted már be magad az összes fakultatívra. Úgymond szabadjára voltunk engedve a szigeten, ami eleinte fura volt de hamar rájöttünk hogy ez így nagyon jó. Persze ha segítségre volt szükség, akkor maradéktalanul megkaptuk. Főként norvég, svéd, finn, osztrák turistákkal van tele, akik teljesen kúltúráltak. 

Szerintem a helyi emberek közül nem csak az éttermi dolgozok a kedvesek, hanem a többi is. Nagyon közvetlenek,ezt többször is tapasztaltuk. 

Az éttermekben szerintem elég nagy a választék, a halas ételek drágábbak, de a gyros 2,5, a tál 7-9 között, egy mousaka szintén, a halas ételek pedig 14-tőle kezdődnek.

laciesemma Creative Commons License 2018.08.12 -3 0 1149

Sziasztok

Jöttem a friss élményekkel - tapasztalatokkal:

most 08/09-én szálltunk le BP-en. Hát, tudtuk hogy összességében mit fogunk kapni, ezért helyén tudjuk kezelni ami élményt kaptunk.

1 órás késéssel érkeztünk Karpathos repterére, szerencsére ott minden felgyorsult, ott vártak a buszok, gyorsan megkaptuk a csomagokat. 15 perc volt kb a busz út Diakonis hotelig. Magunk elé engedtünk a szoba kiosztásnál mindenkit (csak 3-4 családot) aztán mikor mi következtünk a tulaj mondta, hogy van egy kis kellemetlenség. Nincs nekünk szobája, 1 éjszakáig túlfoglalása van. DE elvisz egy hasonló jó hotelbe, a rokonáé és kapunk (éjfélkor) egy vacsorát és másnap reggelit ingyen és persze oda-vissza transzfert (erről gondolom és remélem az IBUSZ nem tudott semmit, mert különben mondaniuk kellett vna). Hát nem tudtunk mit csinálni beleegyeztünk. Egy nagyon ósdi bútorokkal és kemény ágyakkal rendelkező "hotel"-be vitt minket. Első 2,5 napig nagyon fújt  a szél és persze meleg volt. Tehát nyitott ablakokkal próbáltunk aludni kisebb- nagyobb sikerrel. Másnap kaptunk reggelit, az kielégítő volt. 9-kor jött értünk a Diakonis tulaja és vitt át minket. Elnézést kért még1x és mondta hogy a legszebb és jobb szobát adja kárpótlásul nekünk egész héten át ingyen légkondival. Ennyit az első kb 12 óráról a továbbiakban nem leszek ennyire részletes.

Diakonis "hotel": vízköves minden konyhai dolguk, mosószert, szivacsot nem adnak. Rezsót mi nem használtuk, szóval nem tudjuk hogy működik e. Hűtő 3-as fokozat felett egész végig zúg, aludni nem lehet tőle, de persze 3-as alatt alig fagyott meg a hűtőaksink, így folyamatosan tekergettük este- reggel. A hotel fekvése jó abból a szempontból hogy nyugodt környéken van, csendes volt nálunk a hotel, nem volt estig szóló zene, minden dolgozója segítőkész.

Pigadia központja 20-30 perces sétára van, mi lusták voltunk és autóval mentünk el mindig + bevárásoztunk a szürke Szuper Marketben, ahol ott sütött péksütik is voltak. Strandja megfelelő, azonban 2. napos leégett test és a nagy szél miatt homokfúvások rossz kombó volt. 7-8 Eurók a napozóágyak. Nem próbáltunk venni napernyőt, mert úgy gondoltuk úgyis elfújja a szél. Ahogy láttuk mások sem próbálkoztak.

Olimpusz szép volt.

Strandok szépek voltak, Nekünk a kedvencünk Kyra Panagia. Letúráztunk még az erdőben Kato Lakos-hoz is.

Finikibe csak ebédelni néztünk be, ha már halászfalu. Elolajozták a kajánkat, borzasztó volt. Az étterem azt hiszem vmi Delfines nevű volt, és persze mivel friss hal volt csomót fizettünk érte.

Kocsibérlés: egyszerű – gyors, pláne nekünk az volt mivel a Diakonis tulajától béreltük 4 napra 140euró-ért, ami elvileg olcsónak számít, azt hiszem. Szerpentinekkel semmi baj nincs, csak oda kell figyelni.

Érdekességek: nincs jet-ski bérlés sehol a szigeten és semmi „banán” vizi szórakoztató eszközök. Sok a meleg pár, éttermekben szerintem nincs túl nagy választék, 5 féle hal kaja és 5 féle húsos kaja kb.. Mi ugye 2 hotelben voltunk és mind a 2 hotelben kényelmetlenül kemények az ágyak. Az utcán becsalogató pincéreken kívül nem túl kedvesek a görög emberek. Viszonylag sok kocsi volt a partokon de ott már eloszlott ez az ember tömeg, mindenki nyugodt volt, nyaralt.

Összességében jó volt, 1x el kell menni megnézni ezt a szigetet is, de mi nem megyünk vissza, más görög sziget nekünk jobban tetszett, de jobb volt természetesen kint lenni mint itthon ebben a hőségben.

Ha még vmi kérdés van szóljatok.

PMesi Creative Commons License 2018.08.11 0 0 1148

Szia,

ez így egyszerűnek tűnik.

Remek, hogy jól érezték magukat a gyerekek.

Nekünk is van ugye egy 2,5 éves kislányunk, ezért miatta szükséges lesz megfelelő partot találni, persze miattam is mert én lelkes lubickoló vagyok. Mi mindig, mindenhol megyünk, nézünk, látunk, élvezzük,hogy ott lehetünk. Most szeptemberben azonban már gyermekkel kell megoldani mindent.

További kellemes nyarat!

 

 

Előzmény: kulker76 (1147)
kulker76 Creative Commons License 2018.08.10 0 0 1147

Szia. Az önrész az autó átvételekor a bérleti szerződésben szerepel. Ezt csak akkor kell fizetni (utólag) ha kár keltkezik az autóban. 

 

A Suntrustnál én kitöltöttem a weblapjukon az űrlapot pl. milyen típusú autó, felvétel-leadás dátuma, helyszíne, elérhetőségeim stb.

 

Pár órán belül kaptam tőlük ajánlatot emailben és sms-ben is.

 

Küldtem rá egy nagy ok-t és igényemet a gyerekülésre.

 

A megadott napon és helyszínen ott volt az autó.

Foglalót, előleget nem fizettem. Kp-ban átvételkor mindent.

Vezetői engedély kellett csak.

 

Gondolom cégenként változnak a feltételek, de nekem velük nagyon egyszerű és gondtalan volt.

 

Megjegyzés: Pigadia gyönyörű, élettel teli belvárossal. Azonban a strandjai nekem nem igazán voltak fürdésre csábítóak. Sok a nagy kő, szeles, nem igazán rendezett. Autóval eljuthattok a filmekbe illő csodálatos öblökbe. Kisfiam simán megjárta mindet, néha kellett ölbe vinnem vagy a babakocsival ha elfáradt. 

 

Olympos is bejött neki nagyon, bár itt nekem Apukának kihívás volt a sok lépcső és kis utca a gyerkőccel. A település végén megpihentem vele egy árnyékos, hűvös 300 éves szélmalomban ami tavernaként üzemel. Nem siettünk sehová soha, kényelmesen bejártuk a szigetet autóval.

Előzmény: PMesi (1146)
PMesi Creative Commons License 2018.08.10 0 0 1146

Kedves kulker76!

Az önrészes biztosítás, amit írtál, az gondolom akkor fizetendő pluszban, ha káresemény történik (?).

Náluk csak az internetes előre foglalás működik (mi is Pigadiában leszünk)?

Előzmény: kulker76 (1141)
PMesi Creative Commons License 2018.08.10 0 0 1145

Köszönöm! Remélem sok hozzám hasonló leendő utazót (kisgyermekkel utazót) segítettek és segíteni fognak a hozzászólásaitok.

BekeToni Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1144

Kedves kulker76!

Mindenekelőtt köszönöm a Karpathos-ról szóló lelkes szavakat.

 

Apró kiegészítést tennék a strandok és szélirányok témához.

A szigeten uralkodó szélirány ÉNy ill. NyÉNy. Ebből következik, hogy a keletipart általában szélcsendesebb, mint a nyugati.

 

Kato Lefkos (nyugatipart) strandjai, Limani és Chorafi egy-egy védett öböl, inkább csak hullámmentes… Potamos az a hosszúkás, itt szélre és élénkebb hullámzásra is lehet számítani.  

 

Ammopi a legjobb választás kisgyerekkel, ezt helyezném első helyre…

Előzmény: kulker76 (1142)
kulker76 Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1143

Ha kisgyerekkel utaztok: vigyetek esernyö babakocsit. A Travel service ingyen szállítja, a repülőig eltolhatjátok és vissza ugyan így :-)  A szigeten is jó haszna lesz pl. ha kirándultok Olymposra. P

Karpathoson előre engedig a check in pultnál a gyerekeseket. Sajnos Budapesten nem. Max az utastársak jó indulatán múlik, de konkrétan Ferihegyen minket fellöktek... Tolakodtak,  a bőröndöt áthúzták a lábunkon ...

 

Kendőt vittem, fejre, ami eltakarta a pici fülét a nagy szélben.

 

Törölközőt amit a hátsó ablakának az autónak befelé logattam. Így árnyék volt hátul a kocsiban a hosszab utak alkalmával.

 

Üres falkont amit vízzel a reptéren megtöltöttem. Budapesten nem engednek be folyadékot. Karpathoson ha beleiszol az ellenőrzésnél előttük viheted :-)

 

U.i.: Gyakorlott vezető vagyok 25 éve, hivatásos jogsival. Karpathos a nagy szintkülönbségek és szerpentinek miatt még nekem is feladta a leckét. Átlag sebesség 35 km/óra, bárhová mész. Forgalom viszont 0. Csúcsszezonban is alig van autó az utakon.

 

Ha béreltek kocsit jól jön esténként bejárni a belvárosba, bevásárolni stb. Pl. 35 fokban nem jó gyalogolni 20-30 percet az éttermekig, super marketba. Parkoló hely mindenhol van és nem kell fizetni. Pl. Pigadia kikötőben ami pont a belváros alatt van.

 

Előzmény: PMesi (1140)
kulker76 Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1142

Egy dolgot elfelejtettem. Érkezésünkkor nagyon durva szél volt Pigadiában és többnyire az egész szigeten. Giorgos az autókölcsönzős elmondta és bejelölte térképen hogy a szeles napokon hová tudunk menni a gyerekekkel fürödni, valamint szélcsendesebb napokon holt találjuk a legszebb öblöket strandokat.

 

Ezzel rengeteget segített. Az első két napon amikor mindenki fejét majd leszedte a szél, a kis Citroenünkel eljutottunk olyan starndokra, ahol a gyerekek tudtak homokozni, matracozni, szélcsendben pihenni. Pl. Lefkos... homokos szélcsendes, Ammopi szintén.

 

Utána jöhettek a legcsodálatosabb öblök. Kyra Panagia.. köves, apró kavicsos, de gyönyörű, Apella szintén.

 

Utolsó nap Diakofti. Ez viszonylag autót próbáló, sík de kavicsos murvás út a repülőtér kifutópályája mellé. Csodálatos homokos strand, szerencsés esetben ha jön repülő, a strand felett száll le. Izgi. 

 

Strandokról tudnék még sokat írni, hol milyen szolgáltatások vannak. Van ahol minden elérhető pl tavernák, zuhanyzó, wc, parkoló, van amelyik nomádabb fel kell rá készülni.

 

De ajánlom bárkinek az autóbérlést, mert rengeteg csodálatos helyet csak így lehet felfedezni. Mi 6 nap alatt azt hiszem mindent láttunk amit ki lehet hozni Karpathosból és nem vezettem egész nap. A legtávolabbi helyekre is 1-2 óra alatt eljutottam.

 

 

 

Előzmény: PMesi (1140)
kulker76 Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1141

Kedves PMesi,

 

Én 2,5 éves kisfiammal és 10 éves kislányommal utaztam.

 

A gyerekülés kötelező, ellenőrizhetik a hatóságok, bár ott tartózkodásom alatt nem láttam rendőrt :-)

 

Én előre jeleztem és kértem az autókölcsönzőtől gyerek ülést a kicsinek. A nagylánynak elfelejtettem, de olyan figyelmesek voltak hogy előre bekészítettek neki egy ülés emelőt, kérés nélkül.

 

Mindkettőt ajándékba kaptuk az autóbérléshez, nem kértek plusz pénzt érte. ( máshol úgy tudom fizetős )

 

Fontos volt számomra hogy kényelmes, biztonságos és viszonylag új autót kapjunk. ( nem mini vagy fapados kategóriát és ne bontószökevényt )

 

Így találtam a "SunTrust Rent a Car" cégre. Nem csalódtam!

Teljesen új cég, ezáltal az autóik is újak 2018-as gyártmány az összes.

Az újdonságból eredően kedvezményt is adtak.

 

Egy 2018-as, 2500km futásteljesítményű Citroen C3-at kaptunk 6 napra.

Ingyenesen kiszállították a szállodához és utolsó napon érte jöttek. Megjegyzem bárhová ingyen kiszállítják a szigeten.

 

Napi 40 Eurot kértek. 6 nap x 40 Eur = 240 Eur. Ebből kaptam 20 Eur kedvezményt, így 220-at fizettem kp-ban átvételkor.

Bankkártyát, kauciót nem kértek. Giorgos a tulaj személyesen hozta ki az autót, kedves volt, előre tájékoztatott sms-ben 

a percre pontos érkezésről. Egyenruhát viselt, minden papír előre ki volt töltve, nem rabolta az időmet, 3 perc alatt átvettem a kocsit, ami kívül belül makulátlan tiszta volt.

 

A gyerekülés és az ülés emelő is tiszta, új volt, ha jól emlékszem Recaro márkájú. Ingyen!

 

Ami fontos! Ebben az árban C.D.W. biztosítás van, aminek van önrésze, ha jól emlékszem 300 Eur káresemény esetén.

Az önrész nélküli F.D.W. 8,99 Euro plusz naponta. Én ezt nem kértem.

 

Nem szeretném őket reklámozni, de csak pozitív tapasztalatom van velük. Ha érdekel leírom elérhetőségeiket. Vannak olcsóbb autóik is.

 

Giorgos Piliaris

SunTrust Rent a Car Arkasa, Karpathos, GRPhone  (+30)22450-61213 Mobile (+30)6974611548  

http://www.suntrust.gr/

 

 

 

 

Előzmény: PMesi (1140)
PMesi Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1140

Kedves kulker76!

Karpathoson az autóbérlésekről lehet olvasni egyes hozzászólásokban.

Olvastam, hogy gyerekekkel voltatok idén, ezért kérdezném Tőled, hogy az autóbérléshez van-e plusz információd. A mi gyermekünk 2,5 éves. Gyermekülés tekintetében tudsz valamit?

Köszönöm előre is a válaszodat.

Előzmény: kulker76 (1139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!