Keresés

Részletes keresés

mittak63 Creative Commons License 2 napja 0 0 989

mittak63 Creative Commons License 2 napja 0 0 988

Az egyetlen étterem,amit nem ajánlanák. Megtévesztett a zene. Kívülről hangulatosnak tűnt, de az adagok kicsik,nem túl jók és mint külföldit másodrangúként kezeltek. Nem voltak udvariatlanok, csak az előételhez nem kaptunk olajbogyó pasztát. A helyiek igen.  

mittak63 Creative Commons License 5 napja -2 0 987

Diakonis apartman hotel

- a medence vize érdekes,  csak a nagyon elszántak merészkednek bele. Naponta eresztenek bele egy kis friss vizet, ennyi a medence ápolás.

- bogár pedig van a földszinti apartmanokban, csotány, hangya nameg macska.

- valóban rendszeresen takaritanak, egyik nap ezt, a másik nap azt.

- a fürdőszobában nincs egy polc sem, nagyon hiányzik.

- viszont szép a kilátás, csendes és nyugodt hely!

Előzmény: freedive (984)
mittak63 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 986

Mi az autó bérlést megoldottuk itthonról, neten. 72 ezer volt 7 napra teljes körű biztosìtással.

Előzmény: GYuGYu206 (982)
mittak63 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 985

Szintén 14.-n megyünk a Diakonisba. Keresd a kapitányt!

Előzmény: GYuGYu206 (982)
freedive Creative Commons License 2017.09.03 0 0 984

Üdv Mindenkinek!

 

Csütörtökön megyünk saját szervezésben Karpathosra 2 hétre, részben szörfözni, részben "lazulni"... :-)

Most fedeztem fel, hogy létezik, illetve létezett egy 300 oldalas, elég részletesnek tűnő, díjazás ellenében letölthető, magyar nyelvű digitalis útikönyv (ebook). Nagyon megörültem neki, amíg a honlapról (karpathos.hu) ki nem derült, hogy mindez csak augusztus 31-ig volt letölthető, és legközelebb csak jövő tavasszal lesz hozzáférhető!!!!!!

Őszintén én még ilyet életemben nem láttam. Van egy könyv, amit valaki megszerkesztett, jó lenne, boldogan fizetnék érte, jövedelme lenne belőle és a szezon vége előtt megszűnik a hozzáférhetősége...???!!! Elképesztő.

Nem tud esetleg valaki segítene ez ügyben?

 

Köszönettel:

Ákos 

Krepuska Creative Commons License 2017.08.31 0 0 983

Mi tavaly a szomszédos Minos-ban voltunk, szuper hely volt, de állítólag megvették az oroszok, mert ők is jól érezték magukat.. Idén mi is a Bay Watch-ot néztük ki, de a nagy szervezkedésben sajnos lemaradtunk, de jövőre tervezzük. Így szívesen vennénk majd egy részletes beszámolót. Illetve ha valami érdekel, szívesen segítek, hiszen csak 20 méterrel arrább laktunk..:-)

Előzmény: ata58 (980)
GYuGYu206 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 982

Helló!

 

 

Mi is 2017.szept.14.-én megyünk Karphatosra és a Diakonisban fogunk lakni!

Egy ismerősöm kb.egy hónapja jött haza és ő is ott lakott. Az ő véleménye kimondottan pozitív volt a hotelről! Tiszta, udvarias a személyzet, nincsenek bogarak, nagyon jó a medence, 5  perc séta a part, 5-10 percre van a belváros. A hotelben is lehet bérelni autót. A buszmegálló a hotel előtt van. Majd keressétek a debreceni mentőst! Remélem, hogy jó időnk lesz és egy örök élménnyel leszünk gazdagabbak!! 

 

Elpízo na ta kszanapúme színdoma! (remélem, hamarosan találkozunk)  Üdv! Kiss György (gyugyu)

Előzmény: mittak63 (969)
bogkriszt Creative Commons License 2017.08.22 -3 0 981

Mi is 31-én megyünk, de a Panorama Hotelbe. Nekem is jó lenne egy kis info a szállodáról.

 

Előzmény: ata58 (980)
ata58 Creative Commons License 2017.08.19 -3 0 980

Üdv. mindenkinek,

aug.31.én megyünk  Karphatosra.

A Bay Watch apartházban foglaltunk.

Van valakinek tapasztalata a helyről?

Előre is köszi:Ata

turbogabor13 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 979

Sziasztok, ide is bemásolom a Hellaszos írásomat, köszönöm itt is az infókat.

Múlt héten érkeztünk mi is haza, gondoltam írok néhány sort.
A legfontosabb, hogy jól éreztük magunkat, a két gyerek különösen, így rossz már nem lehetett a nyaralás. Repülő: időben indult, időben ért, transzferrel kicsi kellemetlenség, hogy nem tudott letenni a szállás előtt, csak 100 méterre onnan, de ez csak nekünk volt kellemetlen a sok csomaggal. Szállás: Sea Stone: Azon kívül, hogy a nappali konyha rész rendkívül zajos mi mindennel elégedettek voltunk. Tágas, nagyon jó volt, hogy két légterű, 2x takarítottak, egyszer törölközőt cseréltek. Utolsó nap 15 euró ellenében este 6-ig maradhattunk. Központ közel (100 méter) 2 supermarket is 2-300 méter távolságra (a strand felőli szerintünk a legjobb). Strand 7-8 perc gyalog 2 gyerekkel. Strand: átlagos, semmi extra, többszöri fürdésre kiválóan alkalmas, nagyon apró kavicsos, a meder többnyire homokos, babakocsit simán le lehetett tolni. A főváros központja nekünk nagyon tetszett, pont akkora ami kényelmesen bejárható, kellemes sétákat tettünk. A legfontosabb, hogy nem azt éreztük, hogy egy turista gyár lenne, és ez nagyon szimpatikus. Helyi busszal voltunk Amoopi strandon, Apellán és Menetesben. Amoopi: kiváló homokos strand, meleg a víz, de oda nem mennénk egy hétre szinte semmi sincs a strandon kívül. Apella szép volt, megérte elmenni, a sziklára felmászva fantasztikus képeket lehetett készíteni, zárt cipőt vigyetek, úgy fel lehet menni biztonsággal. Nekünk Menetes testszett a legjobban, nagyon jó hangulata van, és az a csend....:) Időjárás: első három nap kánikula, 1-2 nap kellemes meleg, szerda és csütörtök hihetetlen szél (fürdeni gyerekkel ilyenkor nem lehet, mert olyan szinten hordja a kicsi kavicsot a szél, hogy szabályosan szúr. Addig úgy voltunk vele, hogy vissza kell jönnünk, de peches esetben ki lehet fogni itt talán 1 ilyen hetet is, és az már nem kellemes. Sajnos egyebet a két kicsi gyerek mellett nem volt lehetőségünk megnézni, így is le a kalappal a gyerekek előtt:) Külön köszönjük annak a néhány útitársunknak a segítséget, akik akár a csomagok pakolásában, akár csak annyiban segítettek, hogy megfogták a nagyobbik kezét, lesegítették apellán a strandra vagy csak nem sértődtek meg azon, hogy kislányunk szeret ismerkedni, beszélgetni a repülőn és mindenhol. Aki meg csúnyán nézett vagy nem köszönt, kívánom egyszer legyen neki is ilyen csodálatos gyermekei! Árak: drágaság, de tényleg figyelembe kell venni, hogy ide mindent úgy hoznak, szóval kibírható, aki ide jön, úgy kell számolni a költőpénzre. Éttermek: volt jó és rossz élményünk is, röviden annyit, hogy nem mindig az a legjobb ahol a legtöbbet fizeted....negatív példa: poseidon, pozitív: Manolis grill house. Jó átlag a sétálóutcából nyíló kék szőlőlugasos görög étterem, de sok helyen voltunk. Összegezve ez egy jó nyaralás volt, visszatérnénk, de csakis nagyszülőkkel, hogy a sziget többi részét be tudjuk járni! Kérdés esetén szívesen válaszolok.

Krepuska Creative Commons License 2017.07.19 0 0 978

http://www.euromotokarpathos.com/

 

Kb. autó árban vannak..

Előzmény: Mila8 (975)
Krepuska Creative Commons License 2017.07.19 0 0 977

Ott elég nehéz..:-) A kölcsönzőben nekünk adtak egy térképet, de nem nagyon volt rá szükség.

Előzmény: Peti0405 (976)
Peti0405 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 976

köszönöm szépen a választ :) autót szeretnék bérelni csak nem akarok eltévedni :D

Előzmény: viizo7 (974)
Mila8 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 975

Sziasztok!

 

Karpathosra mennénk idén, aug. 24-i indulással. A héten foglalnám le az utat. 

 

* A Seven Stars Hotelt néztük ki , medence miatt ...de elég sokan lehúzták. Igazából csak alszunk a szobában, mert folyton "menésben" vagyunk nyaralásokon, de érdekelne, hogy mi a baj vele.

 

* Van, aki szintén aug. 24én utzik oda?

 

* esetleg körülbelüli árat tud valaki mondani erősebb quad bérlésre?

 

Köszönöm előre is! 

 

Üdv: Melinda 

 

viizo7 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 974

Karpathos maga a fakultatív program, amerre csak jársz látványos strandok, bájos falvak és vad természet vár. Átmennél Krétára, ami egy 260 km hosszú külön kis földrész, és irdatlan nagyok a távok? :)

 

Irány autót bérelni (tudom, itt elég drága más úticélokhoz képest, de ha nincs rávaló, akár busszal is eléggé jól körbejárható) és megnézni amikkel Karpathos szolgál - nem olyan apró a sziget hogy hagyná unatkozni a felfedezni vágyókat.

Előzmény: Peti0405 (973)
Peti0405 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 973

Sziasztok nagyon örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot :)

mi aug 3. án utazunk Karpathosra nagyon nagyon várjuk 

mi az amit feltétlenül meg kell néznünk? Mi a Petra apartmanba megyünk 

nézegette a neten a fakultatív programokat de 3 at találtam összesen ami elég kevés :(

Krétára esetleg nem lehet áthajózni vagy másik szigetre?

Krepuska Creative Commons License 2017.07.11 0 0 972

Maximálisan egyetértek az előttem szólóval. Mi 3 nap alatt kb. 250 km-t autóztunk, feleségem nyugtató készlete megcsappant, de elismerte, hogy hatalmas élmény volt, sokszor megálltunk gyönyörködni, fotózni.

Azt mi is tapasztaltuk, hogy egy úton odafelé nem, visszafelé már voltak kövek rendesen.

Én azért láttam quad-al elég eszetlenül száguldozni embereket

Előzmény: BekeToni (971)
BekeToni Creative Commons License 2017.07.09 0 1 971

Ha Te nem akarsz autót bérelni, akkor mutasd meg ezt a videót a feleségednek.

 

Ha mégis akkor, köss teljes körű biztosítást, a belátható útszakasznak megfelelő sebességet válassz, kerüld el a kanyarba találkozást, számíts rá, hogy lehetnek sziklaomlásból származó törmelékek az úton, légy előzékeny, néhány kanyar csak egy nyomon járható, ha nagyon rád mászik valaki, lassíts és engedd el a következő félreállási lehetőségnél. (…ezeket ne vedd kioktatásnak.)

Quadok és robogók kis teljesítményük miatt lassúak, de általában csak a következő strandig mennek. A helyiek elenyésző veszélyt jelentenek a számodra, ellenben itt is akadnak helyismerettel nem rendelkező, meggondolatlan versenyzők.  

Előzmény: turbogabor13 (966)
Dójimója Creative Commons License 2017.07.08 0 0 970

Sziasztok,

 

Augusztus elején készülünk Pigadiaba, a Personal Tourssal. Melyik szállást ajánlanátok?

Pantheon apartmanház

Lliada apartmanház

 

Parasailing van a városban? Esetleg árat tudtok mondani?

Autókölcsönzés, egy kis kocsira mennyi lehet?

 

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget :)

mittak63 Creative Commons License 2017.07.08 0 0 969

Szerbusztok, van valakinek élménye a Diakonis apartman hotelről? Mi szeptember 14.-n megyünk oda.

Pötya30 Creative Commons License 2017.07.05 0 0 968

Sziasztok!

Karpathosra szeretnénk utazni a feleségemmel augusztus végén.

A szálloda, amit kinéztünk az a HOTEL NEREIDES    .

Valaki volt már ebben a szállodában?

Illetve a Zoriana tavernáról, ahol a vacsorát ajánlják?

Előre is köszönöm a válaszokat :)

Krepuska Creative Commons License 2017.07.05 0 0 967

2-3 napra mindenképp érdemes bérelni autót. Szerintem elég a legkisebb Hyundai is, mi nagyobbat béreltünk, de a szerpentineken (ahonnan gyönyörű a kilátás) ugyanolyan lassan mentünk. Mi 3 nap alatt hosszában bejártunk szinte mindent, kár lett volna kihagyni. Utána én robogóval még 2 napig csalinkáztam. A kölcsönzők szinte látótávolságon belül vannak, érdemes először végig járni néhányat az árak miatt. Játszóteret mi sem láttunk, de a tengerparton bizonyára feltalálja magát. A boltok este sokáig nyitva vannak, ásványvizet mindenütt kapni..

Előzmény: turbogabor13 (966)
turbogabor13 Creative Commons License 2017.06.28 -1 0 966

Köszönjük neked is az infókat!

Autóbérlés lehet hogy érdekel majd minket, feleségem kitalálta, hogy lehet jobb lenne, mint buszozni, kérdés, hogy két gyerekülésre számolnak e fel plusz árat? Esetleg ha valaki járt már ilyen cipőben megírhatná. Köszi előre is.

Előzmény: Bobek6 (965)
Bobek6 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 965

Szintén Pigadiából:-)

Az A kategóriás autó az idegenvezető által ajánlott kölcsönzőnél 139,50 4 napra önrész nélküli biztosítással ami 40 euró a fenti összegből.

Az utak Korfuhoz és Krétához képest meglepően szélesek, csak néhány helyen okoz gondot, ha szembe jönnek:-) Alig van forgalom, a kilátás gyönyörű.

A 1,5 l-es víz 0,65, étteremben 1,5

Nektarin 2,70/kg

tölcséres magnum 2,7

Étteremben eddig mindig hoztak kenyeret kéretlenül, és fel is számoltak a végén 1,5 eurót.

Frappe 2,5

Szép napot!

Előzmény: turbogabor13 (964)
turbogabor13 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 964

Köszönjük a friss infókat, ha időd engedi várjuk a továbbiakat:)

Előzmény: Dorka Nyuszi (963)
Dorka Nyuszi Creative Commons License 2017.06.25 0 2 963

Sziasztok! Pigadiából jelentkezem☺ Az idő csodás, sok napsütés, kis szél, a tenger 21-22 fokos. Az árak:2,5 Euró a gyros pita, a tálak 8 eurótól kezdődnek, krémes piték 2 euró, tortaszelet 2,5 euró,1,5 literes cola 1,75 euró, az éttermekben a 3dl cola meg 2 euró. Fogkrémet érdemes hozni mert a legolcsóbb is 3,5 euró.Pari 1 euró, őszibarack 1,20 e., nektarin 1,80. Olymposra a fakultatív buszos kirándulás 35 euró/fő, a menetrendszerinti járattal 16euró (oda-vissza).A helyi kalózhajó 25 euró. (Egész napos kirándulás) 

turbogabor13 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 962

Köszönöm válaszaid!

Időközben sok mindent kiderítettünk némi telefonálással. Csak azért írom le, hogy senki se vegye készpénznek, amit az utazási irodákban mondanak....

Jó a lapra csukható babakocsi is (travel service), főleg hogy az kilókkal könnyebb, mint amit vettünk. Na azzal a lendülettel el is adtuk még aznap (szerencsére nem buktunk rajta). Sőt! A kicsinek ha akarjuk minden további díj nélkül akár feladott poggyászként egy utazóágyat is vihetünk (innentől már csak apa kapacitása a határ:). A biztonsági ellenőrzésen minden gyereknek szükséges cuccot átengednek (reptér, telefon), nem kell 100 ml-ként csomagolni. Egy kérés volt, hogy az utazás előtt, alatt és utáni időtartamra tekintettel ésszerű határokon belül. Pl.: 2 liter bontatlan babavizet simán átengednek. Hirtelen ez jutott eszembe, de nagyon segítőkészek voltak telefonban mind a reptéren, mind a travel servicenél.

Tűkön ülünk, főleg kislányom:)

Előzmény: BekeToni (960)
BekeToni Creative Commons License 2017.06.19 0 3 961
BekeToni Creative Commons License 2017.06.19 0 0 960

Hááát, ezek amúgy nagyon jó kérdések, csak a pontos választ nem minden esetben tudom…

 

Az esernyőre csukható babakocsit a sztyuvik (az utas közreműködésével) általában berakják a felső poggyászrekeszbe, oda ahol a többi fedélzeti kacatot tartják. Majd kiszálláskor utolsóként előszedik. Jó tanács, be- és kiszálláskor maradj hátra. A bébiétel is a fedélzetre vihető kivételek között van, de szerintem érdemes betartani a 100ml bezacskózva szabályt. Fontos lehet még, hogy a baba felszerelésekből legyen tartalék, késés esetére.

 

Sofia My Love vagy a Chrisovalantou egy héten többször is elhajóz Diafániba, 8.30 indulás, 18.00 visszaérkezés, nem feltétlenül bébi program, árat sajnos nem tudok, esetleg kérdezd meg, a Sofia mail címe: emmkritsiotis@gmail.com

 

Általában 6 éves kor alatt, Görögországban is ingyen utazhatnak a gyerekek a helyi buszon. A hajó és komp társaságonként változik, általában 4 éves korig ingyenes, 12 éves korig félárú.    

 

Játszóteret csak nyitott iskolaudvaron láttam, amúgy az egész sziget egy nagy játszótér.

 

Ui.: és itt a Muszaka is más… (nálam is nagybetűs)

Előzmény: turbogabor13 (959)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!