Keresés

Részletes keresés

Krepuska Creative Commons License 2 napja 0 1 1187

Mi idén másodjára voltunk, ez a válasz arra, hogy jól éreztük-e magunkat. A természet erőit elfogadjuk és alkalmazkodunk, meg persze csodáljuk. Voltam már vendégségben Írországban, ott a parkolóban átcsaptak az autónk fölött a hullámok dagálykor, bármerre mentem, mindig szembe fújta a szél az esőt. És? Pigadia-ban a természet teszi a dolgát az évezredek, milliók alatt, emiatt áll össze a parti homok betonszerű padkákká. Ha valaki közelről megnézi, lát benne milliónyi apró kagylókat. Diakoftis-ban a strand két szélén is van, jobbára a víz alatt. Elhinni a betonozást, nem semmi..

Én imádom a macskákat, semmi bajom velük, Olympos felé kecskét többet látni a hegyekben. Persze, ha valakinek itthon jobb a szúnyog, poloska, parlagfű és egyebek.. Mi tudtuk, hogy 2 éve mennyit költöttünk, így elég pontosan tudtuk kalkulálni, hogy indulás előtt mennyi pénzt váltsunk. Boltban, kölcsönzőben kártyával fizettünk, forintra annyi árfolyamon, mint itthon váltottunk.

Szinte minden nap láttuk a hatalmas kompokat, a hűtőkamionokkal. Ennek bizony van költsége, így mindennek, amit a szigeten eszünk, iszunk.

Ezt a fórumot visszaolvasva nagyon sok hasznos és informatív dolgot lehet megtudni..

szilisofor Creative Commons License 2 napja 0 1 1186

Nos, 13 Görög szigettel a hátam mögött talán az én szavam is ér valamit.

Karpathosz az egyik legszebb és legjobb hely.

Persze mindig vannak akik más mércével mérnek... Ki szeretném emelni a helyiek nyugalmas mentalitását és a sziget fantasztikus légkörét. Tele van eldugott öblökkel ahol a nyugalmat és szépséget szinte egyedül lehet élvezni mert a tömegtúrizmus még nem nagyon érte el a szigetet. Meg lehet nézni mennyire tönkretették Rodoszt, Santorinit, Míkonost stb... Ha a luxus kell valakinek akkor nem jó helyre jött. És egy kulcsszó: Sziget.! Alapból minden drágább mert nem tudja megtermelni a saját ellátását és szinte mindent máshonnan kell beszerezni.

 

Sajnos vannak olyanok akik beleugranak egy nyaralásba és nem néznek utána, hogy hova is mennek.  Később persze lehet panaszkodni mert nem az elképzelésük szerint történtek a dolgok. Ez majdem olyan mint amikor egy muszlim ország hiper-szuper szállodáját lehúzták mert nem volt alkohol.... Ha valaki Görög szigetre megy(és pláne ha már többön is volt) akkor felkészül, hogy eszméletlen mennyiségű macska van mindenhol. Valamint nem Izlanda  vagy Dubaiba ment ahol még a fagyit is lehet kártyával fizetni. Ez kérem egy kicsi mediterrán földdarab és a hasonló helyekhez igazodva bizony a számlán is meg lehet találni olyat pl. ,hogy kötelező borravaló....

 

Mindenképp aki ide utazik és mégse találja meg a számítását az csak magába keresse, hogy miért is nem érezte jól magát.

Pontikos1 Creative Commons License 2 napja 0 0 1185

Ui.: Biztos sokan örömmel olvasnák a beszámolódat a sok, sokkal jobb (és nem balkáni) görög szigetről is.

Előzmény: HunJules (1182)
Pontikos1 Creative Commons License 2 napja 0 2 1184

Akinek ezzel elvetted a kedvét, az egyébként is jobb, ha nem utazik ide, szóval mindenkivel jót tettél. ;-)

 

"ha készpénzt veszel fel 400ft/euro körüli lehúzásra számolhatsz (automata)"

Az azért ugye megvan, hogy erről nem a sziget tehet? :D

 

"Fürdeni elég kevés helyen lehet mert olyan hullámok vannak"

Megsúgom, sok egyéb szigeten is vannak hullámok, főleg ha augusztusban-szept. elején nyaralsz. De akár máskor is. A tenger mégsem a feszített víztükrű úszómedence. Nagyjából lehet tájékozódni az interneten szelességről, és annak megfelelően tervezni... Karpathoson ráadásul több csodás, szélvédett öböl is van. 

 

illetve a part mentén betont öntöttek a vízbe hullámtörőként ami vagy csúszik vagy a lábadban okoz sérülést

Mindössze Pigadiáról beszélsz, és ott is a strand egy szakaszáról. Vsz az volt a hotelod előtt. Tudnád, mennyien fürdenek ott sérülés nélkül, és inkább a szép panorámát vagy a színes halakat emlegetik utána... ;-) Ha elmentél volna a város felé, full homokos part van - kívül/belül.

 

Azért jó, hogy legalább a természet tetszett. :)

Előzmény: HunJules (1182)
BekeToni Creative Commons License 3 napja 0 3 1183

Sajnos az én kedvemet máris sikerült elvenni... Görögország még akkor is nagybetűvel kezdődik, ha nem tetszett.

Aki meglehetősen sok szigeten járt már, az ilyeneket nem ír.

Betont öntöttek a tengerbe… macskaszőr(t)…fúj a szél… hullámzik a tenger…a kajának nincs görög mentalitása…

 

(Nem kell sokat utazni... Otthon a Tesco-ban a legolcsóbb a Mythos és lehet kártyával fizetni. Az nem Balkán.)

Előzmény: HunJules (1182)
HunJules Creative Commons License 3 napja -4 0 1182

Sziasztok!

 

Senkinek nem szeretném elvenni a kedvét, pláne az első utazóknak akik görögországot válassza célul de ez a sziget egyszerűen balkáni. Meglehetősen sok szigettel a hátam mögött tapasztalatként írom. Az a Görög mentalitás ami jellemzi őket nyomokban (Olympos) vagy egyáltalán nincs. Ami más szigeten bevett szokás volt,  hogy kártyával rendezem a számláimat nem igazán volt elérhető, illetve ha készpénzt veszel fel 400ft/euro körüli lehúzásra számolhatsz (automata). Persze a sziget a maga szépségével és változatosságával gyönyörű. Fürdeni elég kevés helyen lehet mert olyan hullámok vannak, illetve a part mentén betont öntöttek a vízbe hullámtörőként ami vagy csúszik vagy a lábadban okoz sérülést. A kaja sajnos nagyon alulmúlja magát egyetlen szigeten sem tapasztaltam sem árban sem adagban ezt a fajta mentalitást. Egy hét alatt háromszor fordult elő, hogy macskaszőr volt a tányérban a sziget különböző faluiban. A számlát mindig kalkuláljátok ki nagyjából mert előszeretettel tesznek bele olyat is amit nem fogyasztottál. Egyszóval nem ez a sziget amire visszamegyek bár a természet adta dolgok gyönyörű emlékekkel gazdagított minket.

Krepuska Creative Commons License 5 napja 0 0 1181

Szia! Sajnos hazajöttünk, nagyon jó volt. Pigadia-ban elég nagy volt a hullámverés, Amoopi-ban és Diakoftis-ban nagyon jó volt. A tenger végig 27 fok körül volt, arra nem lehetett panasz.

A Mamma Cuisin-ban 2 személyes tengeri herkentyűt ettünk, de szerintem más hozzávalókból is is készítenek.

Tegnap este a buszra várva (Bay Watch) egy ott igen ritka időjárási eseményben volt részünk, óriási felhőszakadás volt. A reptérre érve láttuk, hogy ott egy csepp sem esett..

Nagyon finomakat ettünk még az alattunk lévő Zoriana's Place-ben (Chicken a la Zoriana) és a To Perasma-ban (Grill Mix).

Előzmény: PMesi (1180)
PMesi Creative Commons License 2018.09.10 0 0 1180

Szia,

köszönjük az információkat. A tenger hőmérséklete remélem nem csökken majd sokat (reméljük az időjárás besegít majd nekünk is). A Mamma Cuisinben van kétszemélyes tál?

Nagyon kellemes időtöltést kívánok!

Előzmény: Krepuska (1179)
Krepuska Creative Commons License 2018.09.08 0 0 1179

Sziasztok! Itt vagyunk épp a Bay Watch-ban. Eddig nagyon meleg volt, hivatalosan akármennyit is írnak. A tenger 27,2 fokos hivatalosan, a szél nem nagy, nekem a hullámzás sok egy kicsit, de van, aki élvezi. Autót 3 napra béreltünk, utána 1 napra quad és 1 nap robogó. Holnap Olympos, láttuk már, de párom visszavágyik. Ma Finikiben ebédeltünk a Mamma Ciusin-ben, mindenkinek ajánlom enni, strandolni.

A reptéren 2 órával indulás előtt a 180 utasból 160 már ott állt sorban a 48-50-es pultnál, nagyon lassan haladt a csekkolás, igaz egy nagy szörfös csapat a méretes csomagjaival sem gyorsította a haladást. Épp csak annyi időnk volt, hogy vizet vegyünk és már nyílt is a kapu. A 17:55-ös indulásról annyit, hogy 18:10 kor még békésen, beszélgetve rakodták a szalagra a bőröndöket, 18:15-kor kezdtünk kigurulni. Az út sima volt, kaptunk egy hosszűkás szendót és pohárban ásványvizet, mi persze még vittünk utánpótlást. Itt a szokásos lazaság, jön a szalagon a bőrönd, az ember csak kisétál vele és már ott vár Dóra a listával. Megmondja melyik buszra szálljunk. Másnap este tart eligazítást. Mindezt azoknak írtam, akik még ezután jönnek.

gordon93 Creative Commons License 2018.09.02 0 0 1178

Szia. 09.06-13-ig megyünk a Hotel Panoráma Pigadia. Üdv..

Előzmény: MÓNI1234 (1177)
MÓNI1234 Creative Commons License 2018.09.02 0 0 1177

Szia mi megyünk, 6 fővel érkezünk baráti társaság ,a Diakonis apartmanba leszünk,a reptéren találkozunk. Üdv Móni

Előzmény: Krepuska (1176)
Krepuska Creative Commons License 2018.09.02 0 0 1176

Sziasztok! Most 6.-án jön innen valaki? (Bay Watch)

BekeToni Creative Commons License 2018.08.24 0 1 1175

Örömmel látom, hogy a kötelezők némelyike felkerült ide.

Csakhogy van benne kakukktojás…

(Még az is lehet, hogy direkt van ez, mintegy feladvány, vizsgázzanak csak a rutinos szigetszakértők…?)

Előzmény: újbudai51 (1165)
bazidzsó Creative Commons License 2018.08.23 0 0 1174

Teljesen rendben van. Azt mondanám, hogy szeptember végéig, október első napjáig igen. Fürdeni és napozni is ok :)

 

Annyi előnye van ennek az időszaknak még, hogy ez már utószezon, az árak (szolgáltatások) valamivel mérséklődnek.

Előzmény: jeszko (1173)
jeszko Creative Commons License 2018.08.23 0 0 1173

Bazidzso! szept közepén még általában jo az idö?

jeszko Creative Commons License 2018.08.23 0 0 1172

Bazidzso! Köszönöm a választ.

bazidzsó Creative Commons License 2018.08.23 0 0 1171

Szia Jeszko!

 

Mi pont ebben az időszakban voltunk ott 2010-ben. A tapasztalatunk alapján a sziget valóban elég szeles, de ez ne tántorítson el az utazástól:)  Bár az utóbbi időben sokkal több turista megfordul ott, de egyelőre Karpathos még egy kis gyöngyszem a görög szigetek között. Szerintem kár lenne kihagyni. Addig kell elmenni oda, míg ezt is be nem "szippantja" a tömegturizmus...

 

Ettől függetlenül lehet találni szélvédett partokat, nekünk a kedvenc helyünk Apela volt. A sziget túloldalán lévő partok voltak ilyen szempontból problémásak: Lefkos, Finiki, Arkasa, stb. A másik oldalon lévő strandok sokkal védettebbek, így azokat kell esetleg előnyben részesíteni.

 

Kiindulópontnak mi Pigadia-t választottuk, ha valamikor még eljutunk oda, akkor ismét ez lesz a "bázis".

Előzmény: jeszko (1170)
jeszko Creative Commons License 2018.08.22 -1 0 1170

SZIA BAZIDZSO! TÉNYLEG NAGYON SZELES A SZIGET? SZEPTEMBER ELEJÉN MENNÉNK,DE HÁT MÉG VACILÁLUNK.

 

bazidzsó Creative Commons License 2018.08.20 0 1 1169

Mi amikor repülővel utaztunk, mindig hoztunk haza a bőröndben egy-egy üveg bort vagy olivaolajat. A technika a következő: középre kell rakni és minden egyes üveg bort bele kell tekerni külön-külön egy törölközőbe. Így ha még a ruhákkal is körbe van véve, nagy valószínűséggel nem fog széttörni (nekünk soha nem tört össze évek alatt egy sem). Ehhez még kiegészítésként hozzátenném, hogy mi keményfedeles bőröndöt használunk, ez is plusz stabilitást ad. Még egy hasznos dolog a törölközővel kapcsolatban:) mi a hűtőböl kivett italt ebbe tekertük bele, ha motoros kirándulásra mentünk. Így nagyon hosszú ideig kellemesen hűvös maradt az innivaló.

 

Annak még esetleg utána nézhetsz, hogy Karpathos szigeten van-e a repülőtéren duty free bolt, mert az ott vásárolt termékek, akár bor is pl. felvihetők a gépre. Mi nem repülővel utaztunk oda ezért nincs erről infóm... :)

 

A pontos súlyokról meg az utazási irodában vagy esetleg tájékoztató jelleggel itt is utána tudsz nézni: kézipoggyász.

Előzmény: Ági-ka (1166)
Ági-ka Creative Commons License 2018.08.19 0 0 1168

Köszönöm szépen a hasznos információkat! 

Előzmény: BekeToni (1167)
BekeToni Creative Commons License 2018.08.19 0 1 1167

Szia, az üveg törékeny, bármit azért ne tegyél a feladandó poggyászba…

 

Kérdéseidre itt találsz választ:

https://www.travelservice.aero/attachments/14/conditions-of-carriage-2018-03-15-hu.pdf

 

 

 

Biztonsági ellenőrzés után, amit a duty free-ben vásároltál azt viheted a fedélzetre.

Előzmény: Ági-ka (1166)
Ági-ka Creative Commons License 2018.08.19 0 0 1166

Sziasztok! 

 

Segítséget kérnék attól, akik már jártak a szigeten.

Én most fogok először utazni, sőt charterjárattal sem utaztam még sehová, épp ezért nem tudom a megengedett bőröndök súlyát. Gondolom van egy kb 15 kg-os feladható és van kb 8 kg-os kézi.

A feladhatóba bármi tehetek? Pl. egy üveg bort vagy egyéb folyadékot is ki- illetve behozhatok?

A kézi itt felmehet a repülőre és nem veszik el mint a fapadosokon? 

Köszönök szépen minden segítséget!

 

újbudai51 Creative Commons License 2018.08.15 0 2 1165

DiakoftisOlymposPigadiaKyra PanagiaKyra PanagiaMenetes

újbudai51 Creative Commons License 2018.08.15 0 3 1164

OlymposPigadia strandPigadiaPetra apartman

újbudai51 Creative Commons License 2018.08.15 0 2 1163

újbudai51 Creative Commons License 2018.08.15 0 1 1162

Végre eljutottam oda, hogy képeket is tegyek fel kedvcsinálónak.;) Fakultatív kiránduláson a Blue Day hajókiránduláson vettünk részt. Első hely a Vasilis paradise, mely kizárólag csak hajóval közelíthető meg. Itt volt az ebéd is. Következő strandolási lehetőség az Apella öble. Itt fel lehet menni és gyönyörű fotókat lehet készíteni. :) Utolsó megállás a Kyra Panagia öble, ahol egy félórás nyílt vízi fürdőzésen vehetünk részt.

Zsebóbebó Creative Commons License 2018.08.14 0 1 1161

Szia

 

Teljesen igazad van, a kirándulás helyét elfelejtettem. A Blue day nevű kirándulás voltunk a Sofia's my love hajóval. Első megállónk a Vasiliko's paradise volt, majd ezt követte Appella és a nyílt vízi fürdőzés Kyra Panagiánál. Bocsi de fénykepet nem tudok felrakni, mert túl nagyon, de majd konvertálok át. 

Előzmény: BekeToni (1156)
bazidzsó Creative Commons License 2018.08.14 0 1 1160

Mi is jártunk így: nem azt a szobát kaptuk amit kifizettünk. Mivel késő este érkeztünk, így az éjszakát abban töltöttük, de másnap reggel jeleztük a problémát a hotel és az idegenvezető felé is. Elmondtuk, hogy ha nem sikerül megoldani, akkor jegyzőkönyvet kérünk felvenni az esetről.

 

Szerencsére mindkét részről jól álltak a dologhoz és egy napon belül megkaptuk a hotel véleményünk szerint legjobb szobáját.

 

Ilyen esetben nem kell azonnal kétségbe esni; határozottan, de udvariasan kell fellépni. Érződjön az, hogy tisztában vagy a jogokkal és lehetőségekkel, de nem kell "lealázni" azt, aki tudna segíteni.

Így az vagy azok, akik elintézik ezt a problémát, más "szájízzel" állnak ahhoz, hogy valakinek segíteni kell. Mennyivel jobban hangzik az, hogy segítséget kérek, mint az, hogy b...meg nem azt kaptuk amit kifizettünk :) Még abban az esetben is, ha minden bizonnyal nekünk van igazunk.

 

Emberek vagyunk tévedhetünk; és a hibák, tévedések jó része kis jóindulattal megoldható...

Előzmény: Pontikos1 (1159)
Pontikos1 Creative Commons License 2018.08.14 0 0 1159

Ugye az megvan, hogy a nyilvános megszólalás reakciókat vált ki, és kommenteket generálhat? ;-)

Nem kell durcizni, nem azt mondtam, h baromságot írsz, és nem igaz semmi belőle, csak árnyaltam a képet. Talán másnak (de netán neked is) hasznos lesz legalább az, hogy de, tudsz mit tenni, ha nem akarnak akkor és ott szobát adni. Ahelyett, hogy a nyaralásod első teljes napján már kényelmesen pihenj, még költözöl, mert hát így jártam... Nem, nem jártál így, átvertek, és betömték a szád egy éjjeli vacsorával meg egy reggelivel. Ilyen esetben egészen nyugodtan lehet magasabb kompenzációt kérni és/vagy jegyzőkönyvet felvetetni. De minimum az idegenvezetőtől tájékoztatást kérni...

Előzmény: laciesemma (1158)
laciesemma Creative Commons License 2018.08.14 0 0 1158

Pontikos1 

én a tapasztalatimat írtam le. Nem kértem és más sem szerintem hogy a gondolataiddal kommentáld a véleményemet a szigetről

 

 

Előzmény: Pontikos1 (1151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!