Keresés

Részletes keresés

Petya084 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 275
Ebben is igazad van, de azért a legtöbb emberből hiányzik ez a komoly akaraterő. Szerintem.
Előzmény: Kiállhatatlan maca (274)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2007.11.07 0 0 274
dehogynem :)
Egyik ismerősöm 22 éves korára már csúnyán köhögött a cigitől. Egyik nap - lévén nem buta gyerek és nem is öngyilkos típus - minden hókusz-pókusz nélkül letette a cigit, és azóta sem gyújtott rá. Azt mondta, minden csak az elhatározáson és annak komolyságán múlik. Elmúlt a köhögése, bár hízott pár kilót. Mondjuk, ha néha mozogna is, biztos azzal sem lenne gondja... :)
Előzmény: Petya084 (273)
Petya084 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 273
Nyílván nem mindegy, de nem hiszem hogy csupán önszugerálással egy függőségből egyik pillanatról a másikba ki lehet gyógyulni.
Előzmény: Kiállhatatlan maca (272)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2007.11.07 0 0 272
igen, de a csoda bennetek van vagy a gépben?
talán ez a nem mindegy :)
Előzmény: Petya084 (271)
Petya084 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 271

Én csak annyit szeretnék a témához még hozzárakni, hogy van a városunkban egy cigi leszoktató gép, az is ilyen eletródát megfogom, fólia pántot fejre felrakom típusú készülék. Egy orvos csaj üzemelteti. Megkérdeztem tőle, hogy működik.

Amit lenyomott szöveg ultra hablatynak tűnt, a cigi csikket bele kell rakni egy üvegtégelybe, onnan a gép a cigi rezgéseit felerősíti, majd a szervezetbe vezetve, az ott lévő káros rezgéseket ennek segítségével semlegesíti.

Mondtam neki, hogy nekem ez az egész nagyon megfoghatatlannak tűnik, ha teljesen mást megyarázna a működésre még azt is "elhinném".

Gondoltam azért megpróbáljuk, ment már el nagyobb hülyeségre is pénz.

Mivel én alkalmi dohányos vagyok, a barátnőm meg napi másfél dobozzal elrántott, gondoltam meglepem ilyen leszoktató kezeléssel (mondjuk egyszeri alkalom elég). Bejelentettem neki, hogy már pedig mennie kell, hiába is nyafog, meg nem hisz az egészben.

Elmentünk, végig csinálta, és azóta valóban nem nyúlt egy szál cigihez sem, ennek lassan másfél éve( azt azért hozzárakom hogy a barátnőmben nem volt semmi elhatározás, hogy le akar szokni, nem is hitt ebben az egészben marhaságnak tartotta). 

Azóta az unokatesóm, annak felesége is kipróbálta és azóta ők a cigi füstjét sem tudják elviselni, pedig ők is napi két dobozzal szívtak. 

 

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy biztos sokan átverésből élnek, de azért vannak a hétköznapi értelembe vett "csodák" is, bármennyire hülyeségnek is tűnik.

Zottjoghurt Creative Commons License 2007.11.04 0 0 270

Elektromos vértisztító

 

Tényleg nagy ez az állatkert:)

Előzmény: Carlos_Santana (269)
Carlos_Santana Creative Commons License 2007.11.03 0 0 269

Hú .. igen .. én is pont ezt tanultam az iskolában ..

 

Az egyenáram bontja a vért ...

-----------------------------------------

 

... csak reménykedtem , hátha mégsem ilyen egyszerű a helyzet és van valamiféle orvosi alkalmazása a jelenségnek...

 

mint laikust  némiképp megzavart , hogy Dr. Hummel professzor úr (Pécs... orvosi egyetem...)(ha minden igaz Ő írt az egyik fórumba)  kísérletekkel igazolt gyógyhatásról számolt be...

Azt gondoltam , hogy Ő "jobban tudja" mint én ...

 

----

Kétkedéseim hatására utánanézegettem a témának ,  az "SPA eljárást" nem alkalmazzák sehol a gyógyításban... (legalábbis amennyit a számítógép mögül laikusként meg tudtam állapítani)...

 

Azt gondolom , hogy ez végül is Hummel dr. úrnak igazán kínos...

 

persze azt sem tudom eldönteni , hogy valóban volt-e olyan orvos aki hitt benne és alátámasztotta -e valamilyen kísérlet a gép hatását / esetleg annak ellenére "nyomta az ügyet" , hogy tudta , hogy ez a betegek becsapása ....

 

 

a vásárlók beszámolóit sem értem , mert van aki pl. esküszik rá... ezek az emberek tapasztaltak valamit ... csak azt nem értem , hogy mit ???

 

 

személy szerint én nem vennék ilyen gépet  mert  rövid vizsgálódásom után sokkal több ellenérv szól  ellene mint mellette...

 

...pedig jó lenne látni már valami csodát ...

 

sajnos attól tartok ez nem az :-(

 

Zottjoghurt Creative Commons License 2007.11.03 0 0 268

Mégis a víz színével operálnak eladáskor..

Kívánja a tested az egyenáramot? Inkább lebeszéllek:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=68346643&t=9015742

Előzmény: Carlos_Santana (267)
Carlos_Santana Creative Commons License 2007.11.03 0 0 267

a lavórban a vizet elszínező elektródák látványától eltekintve a testen átfolyó kisfeszültség hatására létrejött egyenáramnak mégis mi az élettani hatása ?

 

----

ez az igazi kérdés,  nem a lavórban levő víz színe  :-)

 

 

Louis55 Creative Commons License 2007.11.02 0 0 266

 

Szia Gammarus!

 

  Irtad,hogy tudsz segiteni. Rokonságunkban egy temékbemutatón rásóztak az apósomra egy Hydrosana gépet. Utána néztem ,elöször is 80E Ft-ért adták neki, amit 25 ezerért is meg lehet itthon venni. Németországban szállitással együtt 89 Euróért házhozszállitják Magyarországra.Egyébként szerintem egy kalap füttyöt se ér. Szeretném vissaadni és a pénzt visszakapni.3 hete sózták rájuk.Szerencsétlenek meg tudatlanul megvették. Irdd le légyszi mit tegyek ez ellen a szélhámosság ellen. Köszi Louis

Előzmény: Törölt nick (136)
H_G Creative Commons License 2007.10.29 0 0 265
Azzal a ronggyal biztos mérgeket töröltél föl előtte! :)

Előzmény: Petya084 (262)
Fido Dido Creative Commons License 2007.10.28 0 0 264

Furcsa módon eltüntek a hívők. Pedig most a metró áruházban is van akciós "méregtelenítő" készülék. Bár finoman csak ionspa megnevezéssel merték ellátni.

Leírás: A készülék meghatározott arányú pozitív és negatív ionokat állít elő. :))

Előzmény: Zottjoghurt (263)
Zottjoghurt Creative Commons License 2007.10.26 0 0 263

nem csodálom..:) idézem Üveges mondatát: kognitív disszonancia érzésüket a vakhittel próbálják csökkenteni.

Kognitív disszonancia

Előzmény: Petya084 (262)
Petya084 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 262

Édesanyám is vett ilyen csoda méregtelenítő gépet, természetesen muszály is volt kipróbálnom, először az eredmény engem is meglepett, de vhogy egyre jobban úgy éreztem hogy átverés az egész.

 

Később rájöttem, hogy nem kell félóráig áztatnom a lábamat, hogy elszíneződjön a víz az elektróda körül, ugyanis addig nyugottan elmehetek a boltba, vagy akár moziba is, az eredmény ugyanaz lesz.

Tehát az elektróda szinezte el a vízet, nem pedig a bennem felgyülemlet nikotin.

 

A csuklópántnak  csak annyi szerepe van, hogy nehezebben lehessen "leleplezni" a gépet, ugyanis ha az elektróda és a csuklópánt között túl nagy vagy túl kicsi áram folyik, kikapcsol a műszer. Tehát nem műxik az, hogy a csuklópántot az elektródával együtt a vízbe dobom, vagy egyszerűen nem is használom.  Ezt a problémát is sikerült megoldani, egy vizes rongy segítségével aminek kb. akkora volt az ellenállása mint az emberi testé.

Láss csodát a víz még koszosabb lett mint amikor a lábamat lógattam bele.

 

Ui.: anyámnak nem volt szívem megmondani, hogy csúnyán átverték. 

Amióta megvan a gép azóta váltig állítja, hogy napról napra jobb a közérzete.

Zottjoghurt Creative Commons License 2007.10.07 0 0 261


Mindenki kiválaszthatja a kedvenc színét!


A nátrium-klorid-oldatot grafit elektródok mellett elektrolizálva a katódon
hidrogéngáz és nátrium-hidroxid keletkezik, az anódon klórgáz fejlodik.

 

Az anód és katódfolyamatot összefoglaló bruttó reakció:
2Na+ + 2Cl- + 2H+ +2OH- = 2Na+ +2OH- + Cl2 + H2


A SPA-ban nagy eséllyel mindkét elektród vas, amit a klórgáz megtámad, így vasklorid keletkezik, miközben lassan kopik az elektróda.

 

vas(II)-klorid

Zöldessárga, elfolyósodó vegyület, FeCl2; Létezik kristályvizes formában is: FeCl2.2H2O (zöld, monoklin) és FeCl2.4H2O (kékeszöld, monoklin elfolyósodó). A vízmentes vas(II)-klorid előállítható száraz hidrogén-klorid gázt áramoltatva a hevített fém felett; a kristályvizes formák pedig híg sósav alkalmazásával, vagy vízzel átkristályosítva. Klór hatására vas(III)-kloriddá alakul.

 

vas(III)-klorid (FeCl3)

Feketésbarna, szilárd anyag, FeCl3; Létezik hexahidrát formában (FeCl3.6H2O), amely egy barnássárga, elfolyósodó, kristályos anyag. A vas(III)-kloridot úgy állítják elő, hogy a klórgázt vashuzalon vagy acélgyapoton vezetik át. A folyamat kezdetben izzással jár és a vas(III)-klorid szublimál majdnem fekete szivárványszínű pelyhekként. A vegyület nedves levegőn gyorsan hidrolizál. Oldatban részlegesen hidrolizál, a hidrolízis visszaszorítható sósav hozzáadásával.


Esetünkben vas(III)-klorid keletkezik a klórgáz hatására. Ez adja a fekete színű csapadékot.


A vas(III)-klorid egy része biztosan reagál a keletkező nátrium-hidroxiddal, mellette újra konyhasó keletkezik: FeCl3 + 3 NaOH = Fe(OH)3 + 3 NaCl

 

A vas(III)-klorid (FeCl3)-oldatból a nátrium-hidroxid barnásvörös színű csapadék alakjában választja le a vas(III)-hidroxidot  Fe(OH)3.


Az, hogy mikor milyen árnyalatú lesz a víz, gyakorlatilag a véletlenen múlik. Lényegében sosem lesz egyforma színű. Az elektróda kopik, az elektrolízis erőssége folyamatosan csökken, a hozzáadott só mennyisége nem egyforma, a víz minősége különbözik, mindenki más mennyiségű/minőségű izzadságot enged ki magából fél órányi 38 fokos lábfürdőben. stb. stb.

 

A színárnyalatot az döntheti el, hogy mennyi szabad klór távozik buborékként a vízből, és mennyi reagál a vaselektróddal, illetve az így keletkező vasklorid a nátrium-hidroxiddal.

 

Az egész SPA katyvasz parasztvakítás a köbön. (Vegyetek inkább Macskagalvanizálót! Saját találmány.)


kép: opálosodott vízminta vashidroxid Fe(OH)3 csapadék kiválással.

 

Beraktam ide is #48:  A lábfürdő színe és visszája

Előzmény: üveges (260)
üveges Creative Commons License 2007.10.07 0 0 260
Ez pontosan így van, hiszen közelről figyelve látszik is, ahogyan a fémelektródából pezsegve válik le az anyag az oldat töménységének megfelelő intenzításban. Ez magyarázza, hogy a szín mindig más és más. Hiszen találomra lehetetlen azonos mennyiségű vizet kimérni és abban azonos mennyiségű sót feloldani. Nem beszélve arról, hogy a fémelektróda állapota is folyamatosan változik...

Persze ezt sok becsapott vásárló már tudja, de kognitív disszonancia érzésüket a vakhittel próbálják csökkenteni, ahelyett hogy beismernék, hogy hülyék voltak és azonnal követelnék a vételár visszafizetését. Persze más a helyzet azokkal, akik árulják is a MÉRGEZŐ készüléket. Ők az igazán veszélyesek ebben a történetben...
Előzmény: Zottjoghurt (259)
Zottjoghurt Creative Commons License 2007.10.04 0 0 259

Valószínűleg azért lesz barna a víz, mert sima vaselektródát használnak, amit a fejlődő klórgáz szétmar. Ha krómacélt használnának, akkor nem lenne ilyen látványos színeffekt, viszont kevesebb balekot lehetne fogni vele, és a milliomos kereskedők száma is érezhetően kevesebb lenne.

Nagy az Isten állatkertje...:)

Előzmény: üveges (253)
ostyascukor Creative Commons License 2007.09.30 0 0 258
jo hat akkor a foldhoz ragadtabb tudomanyok kedveloinek, szublimal :P
a lenyeg hogy kiveszi a zoxigent a vizbu'
amugy meg edesanyam is vett egy ilyet, ugyhogy megkertem hogy barmit vesz a jovoben elotte szol nekem :(
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.30 0 0 257
Te, ebben az asszimilációban egészen biztos, hogy semmi, de semmi politika sincs? :-P
Előzmény: ostyascukor (256)
ostyascukor Creative Commons License 2007.09.30 0 0 256
mi sem egyszerubb
az anyag aszimilalodik, es atlenyegul a zacskon hogy aztan ujrakotodve immar oldott femnek alcazva materializalodjon a vizben
igen, kovetkezo? :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.30 0 0 255

Nem rossz a riposztod. Hát az anyag hogy megy át rajta? Merthogy muszáj neki. A löttyben kémia zajlik.

Előzmény: ostyascukor (254)
ostyascukor Creative Commons License 2007.09.30 0 0 254
elfelejted hogy a biomezoknek nem akadaly egy satnya nejlonzacsko
üveges Creative Commons License 2007.09.29 0 0 253
Üdv Mindenkinek!

Kaptunk kölcsön egy ilyen gépet. A feleségem azonnal ki is próbálta, és tényleg barna meg fekete lett a víz. Közölte, hogy neki egy ilyen gép KELL! Mondtam neki, hogy meg kellene gondolni, mert gyanús a dolog -miután beleolvastam a fórumba főleg!

Gondoltam, egy kísérlet meggyőzi. A lányom volt a kísérleti alany. Minden ugyanúgy, előírásszerően, de nylonzacskó a lábra. És csodák csodája, barna lett azonnal a víz, talán még barnább is mint előzőleg. Szerintem azért, mert több sót tettünk a vízbe. 6 perc után már ki is kapcsoltuk, ne fogyassza az áramot... A feleségem teljesen paff lett, nekem meg valamicskét nőtt a tekintélyem. :-)

Szóval ezer százalék, hogy a barna szín a fémelektródából származik.
EGY NAGY ÁTVERÉS, KAMU AZ EGÉSZ!!
Fido Dido Creative Commons License 2007.09.28 0 0 250

Most újra olvasva értem, hogy mi az a másik dolog, amit nem értettél meg:

 

Az ellenzők táborából senki nem tagadta, hogy fémmérgezért okoz a gép! Sőt, ez az egyik ellenérv. Viszont a fémmérgezést nem az elektrolízis okozza, hanem a felszívódás!

Előzmény: Carlos_Santana (248)
Fido Dido Creative Commons License 2007.09.28 0 0 249

1. Nincs ilyen gépem.

2. Egy általad összetákoltba nem lépnék bele. Főleg a tudásod ismeretében.

 

Előzmény: Carlos_Santana (248)
Carlos_Santana Creative Commons License 2007.09.28 0 0 248

Én Rád gondoltam mint kísérleti alanyra ...

Elméleteid cáfolatára kísérleti berendezést fogok összeállítani ... és ebben fogsz egy próba erejéig részt venni ...

 

Nehézfémeket  tartalmazó fürdőben fogsz állni és egyenáram fog a testeden keresztül folyni.

 

Ha a bőröd ellenáll az elektrolízisnek akkor igazad volt.

 

Azért kell a modell , mivel nincs ilyen gépem ...

Ha Neked van akkor elhozhatod ...

(Végül is jogos  a felvetésed )

 

Azért nem magamon próbálom ki , mert én nem mernék beleállni , de szerencsére van itt egy olyan PÁCIENS JELÖLT aki biztos a maga igazában :-)

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Szeretném ha jelentkeznél , és nem futamodnál meg :-)))))

Fido Dido Creative Commons License 2007.09.28 0 0 247

Egy kereskedelm forgalomban kapható gép tesztjéhez miért kéne modell? Önkéntesekkel kell kipróbálni.

Amúgy is, milyen modellre gondoltál? A bőrcipődre? :)))))

Előzmény: Carlos_Santana (245)
Fido Dido Creative Commons License 2007.09.28 0 0 246

"Ha egy adott feladatot akarsz megoldani a számítógéppel akkor mindegy , hogy Windows  ,Linux , vagy egyéb..."

 

Örülök, hogy "megértetted". Fuss neki mégegyszer!

 

"Fémek kivonása egyenárammal lehetséges különböző oldatokból...és elképzelhető ugyanez egy élő ember esetében is.."

 

Valóban. Ha a bőr olyan lenne, mint amilyennek elképzeled, akkor így lenne. Szerencsére a bőr nem olyan! És ez az, amit makacs módon próbálsz nem megérteni!

 

"Ehhez kellene tudni  a kezelés után a "lé" összetételét...

Tehát meg kellene mérni mi van ott ?

Mérés hiányában a bizonyításra  eszköz lehet  kísérlet  , amely bizonyít vagy cáfol.."

 

Ha okfejtegetés helyett visszaolvastál volna, akkor gazdagabb lennél a válasszal!

Előzmény: Carlos_Santana (244)
Carlos_Santana Creative Commons License 2007.09.28 0 0 245
Kísérletezni pedig valamiféle  modellen lehetne ... ezt próbáltam eddig kifejteni..
Carlos_Santana Creative Commons License 2007.09.28 0 0 244

Ha egy adott feladatot akarsz megoldani a számítógéppel akkor mindegy , hogy Windows  ,Linux , vagy egyéb...

 

Az SPA géppel kapcsolatban is az  a kérdés , hogy működik-e az a funkció amelyet ígér a gép ?

 

Fémek kivonása egyenárammal lehetséges különböző oldatokból...és elképzelhető ugyanez egy élő ember esetében is..

 

Ehhez kellene tudni  a kezelés után a "lé" összetételét...

 

Tehát meg kellene mérni mi van ott ?

 

Mérés hiányában a bizonyításra  eszköz lehet  kísérlet  , amely bizonyít vagy cáfol..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!