Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 25
Meg is kívántam a dödöllét!
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.12 0 0 24
Györök, Vonyarc, Diás -Szentháromság!
Kirándulók Paradicsoma!

Itt aztán nem az a lényeg mit ejéndekel az ember, csak megyen és megyen...
danikeszthely Creative Commons License 2011.05.29 0 0 23

Balatongyöröki Jazz Fiesta 2011

 

Balatongyörök, sétálóutca 2011. július 7., csütörtök 19.45 óra


Műsor:

 

19:45-től Zenés táncos felvonulás közönség toborzás-Happy Dixiland Band és a Csak csajok táncegyüttes-charleston kosztümben.

20:00 -21.00 Zenés táncos produkciók a színpadon régi magyar slágerekkel megtűzdelve.

21:10 -22:00 Kollmann Gábor- jazz szaxofon előadóművész műsora

22.10 -23:00 Urbán Orsolya Jazz énekes jazz blues és tánczenei blokkja

23:10 -23:45 Közös örömzenélés jam session.vonyarcvhegy Creative Commons License 2010.09.03 0 0 22
Vonyarcvashegy a szomszéd és szintén remek hely.
TOP 10 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 21

 

BALATON ESŐBEN, GYEREKEKKEL.

 

Öt napra terveztük a balatoni fürdőzést, de a gyakori eső miatt csak két alkalommal tudtunk megmártózni. Még jó, hogy a gyerekek tudnak úszni, így a kicsit borzongató, de selymes vizet elég jól bírták. Nem úgy én! Alig mártottam be a lábujjam, jobbnak láttam megfutamodni, mint egy kiadós tüdőgyulladást összeszedni.

A Balatongyörökhöz tartozó Becehegyen béreltünk egy szép nyaralót. A gyakori esőzés csak a fürdési kedvünket tudta elvenni, a természet csodálata megmaradt. Én még sosem láttam ilyen szép balatoni panorámát. A helyi „Szépkilátó”-ból, és a hegyoldalban álló házból a kék, zöld, szürke, ezüst, és ki tudja még milyen színekben játszó víz túloldalán a Fonyód feletti dombokra, emitt a Badacsonyra, Gulácsra, Szigligetre, Szent György hegyre nyílt gyönyörű kilátás.

Az idén kiszámíthatatlan az időjárás – most is az első naptól az utolsóig kánikulát jósoltak a meteorológusok – ezért már itthon tervbe vettük egy-két közeli látnivaló felkeresését. Az esős órákat meseolvasással, rövid TV-zéssel is ki lehetett tölteni.

Első utunk Tapolcára, a Tavas barlanghoz vezetett. Mesébe illő tapasztalatokkal gazdagodtunk. A parkolási díj 240 Ft/óra, ami a későbbiek tükrében, az esetleges bírságot is bekalkulálva meglehetősen drága. A bejárat környékén többen, főleg kisgyerekes szülők várakoztak. A pénztáros megnyugtató tájékoztatása – mely szerint kb. ¾ óra múlva kerülünk sorra – után, belépő gyanánt több ezer forintot befizettünk. Nyaralunk felkiáltással nem tettük szóvá a számla vagy a belépőjegy elmaradását.  A vejem kíváncsi lett arra, hogy lent a csónakoknál milyen hosszú a sor. A levezető lépcsőnél egy „sós ropi” nem akarta leengedni, sőt azt is megtiltotta, hogy a helyszínt elhagyjuk, kimenjünk az épület elé. Durva hangú megregulázásunkat, kioktatásunkat először csak viccnek véltük. Kiderült, hogy lenn a víznél, az ott ácsorgó 50-60 ember rendelkezésére 6 db 3 személyes csónakot indítanak kb. 20 percenként. Ehhez hozzáadva a lépcső mellett (unatkozó, egyre éhesebb, és szomjasabb gyerekekkel, ülőhely nélkül, gyorsan fogyó levegőben) velünk együtt „raboskodó”- kat, nem volt nehéz kiszámolni, hogy jó esetben is csak 4-5 óra múlva kerülhetünk sorra. A befizetett összeget, csak a felügyeleti szerv említése után voltak hajlandók visszaadni, így rá kellett jöjjünk, hogy pofátlan lehúzás szenvedő alanyaivá váltunk.

Csalódottságunkat a Malom tó és környéke feledtette. A tiszta, virágos park, a vízben úszkáló sok-sok színes hal (a legtöbb csak halacska, de volt közöttük több kg-ot nyomó hatalmas matuzsálem is), a szobrok, ivó kutak, a szökőkút szépsége varázslatos. A kellemes séta után, a szigligeti Nádas borozóban ebédeltünk. Aki teheti, látogasson el ide. Nagy a választék, az árak elfogadhatóak. A finom, különleges ételeket udvarias, figyelmes, és segítőkész pincérnők gyorsan szolgálták fel.

Estefelé a györöki parton fedeztük fel, hogy pont most kezdődött a 3 napos Bor - Dal fesztivál. A kicsik nagy örömére bábszínház volt az első műsor.

A következő nap célpontja a Sümegi vár volt. 25 évvel ezelőtt - emlékeim szerint - lepusztult hely volt, a várhoz árkon-bokron át, főleg négykézláb másztunk fel. Akkoriban kezdték a renoválást. Alig ismertünk a helyre. Már messziről láttuk a várbástyákat, a hegy aljától buszokkal mehettünk fel a várkapuig. Bár itt-ott még munkálatok folynak, az egész építmény csodálatos lett. Különböző kiállítások, vásárlási lehetőségek voltak. Fiatalok műsort szolgáltattak. A játék – talán az egyre sűrűbben záporozó eső miatt – elég kezdetleges volt. Számomra azóta is megfejthetetlen, hogy mit keres egy magyar végvárban Arthur király, és az udvarhölgyek vajon miért ír zenére lejtettek. No, de ilyen kicsinységekre nem adunk, a fő, hogy a gyerekek élvezték az előadást.

Innen a szigligeti várhoz vezetett az utunk. Korunkra tekintettel mi ezt a hegyet nem másztuk meg, amit utólag a gyerekek elbeszéléseit hallgatva megbánhattunk. A várakozást a kézműves ház áruinak (kézimunkák, fazekas termékek, csiszolt üveg) megtekintése töltötte ki.

Másnap reggel vonatoztunk Keszthelyig. A város szép, tiszta, és virágos, nem véletlenül nevezik (ha jól hallottam, a siófokiak bosszúságára) magukat a Balaton fővárosának. Kár, hogy a Helikon park elhanyagolt maradt. Fagyizással egybekötött, kellemes sétát tettünk a városban. Megnéztük a Festetics kastélyt, a gyönyörű parkot, majd visszahajókáztunk Balatongyörökre, ahonnan ismét vonatozhattunk Becehegyre.

Bíztunk abban, hogy az utolsó napot ismét strandolással tölthetjük. Az erősebb napsütésig felkerestük a Mini Golf pályát. A két gyerek egész jól belejött a golyók lökdösésébe, de sajnos ismét rázendített az ég, egyre vadabbul esett. A zuhogó esőben hazaindultunk.

 

joker01 Creative Commons License 2009.07.27 0 0 19
Hát igen, én Sümegi vok, itt tudok ajánlani jó helyet, de györökön (pont ezért, mert közel lakom) nem.
Előzmény: Amerigo61 (18)
Amerigo61 Creative Commons License 2009.07.27 0 0 18
A látnivalókat már nagyjából feltérképeztem, csak kajálda terén vannak bizonytalanságaim. Valaki a Varga vendéglőt istenítette, de ez csak egy vélemény volt, lehet, hogy érdekelt a bizniszben :-). A pocsék kaja amúgy nagyon el tudja rontani a pihenés hangulatát, ezért próbálom elkerülni ezeket a helyeket, de úgy tűnik senkinek sincs györöki tapasztalata. Mindegy, legfeljebb kísérletezünk ...
Előzmény: joker01 (17)
joker01 Creative Commons License 2009.07.27 0 0 17
Csak nem látogatják a fórumot :)
A szépkilátót nézd meg, szép környék.
Előzmény: Amerigo61 (16)
Amerigo61 Creative Commons License 2009.07.27 0 0 16
Úgy tűnik, Balatongyörökön még senki sem tesztelt éttermet. Intő jel :-)
Előzmény: Amerigo61 (15)
Amerigo61 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 15

Üdv!

 

Balatongyörökön hol érdemes vacsorázni? Melyik étteremben/vendéglőben/ csárdában főznek jól?

joker01 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 14
Edericset akartam írni
Előzmény: joker01 (13)
joker01 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 13
Végig edercsig tudsz horgászni, akár a nádasban stégröl is.
Előzmény: juditboci (4)
juditboci Creative Commons License 2008.07.22 0 0 12
Végre egy Balatongyörökös:)

Mi most jöttünk haza....Hamar eltelt a nyaralás...:(
Előzmény: cydor (8)
cydor Creative Commons License 2008.06.29 0 0 11
szállás tekintetében [link www.balatongyorok.hu ]
vagy [link mailto:info@balatongyorok.hu ] e-mailcímen a györöki Turista információs iroda illetve az idegenforgalmi egyesület kapja meg az érdeklődést, és a legjobb ajánlatokkal hoznak össze.
cydor Creative Commons License 2008.06.29 0 0 10
akinek van iwiw-je keressen rá Balatongyörök profilra (a klubrendszer óta automatikus a belépés) akinek kell meghívó a balatongyorok@gmail.com címen, vagy a fórumokban kérhet, biztos hogy lesz valakinek felhasználatlan meghívója.

a fórumban rendszeresen hírt adunk a friss hírekről, programokról.
cydor Creative Commons License 2008.06.29 0 0 9
szállás tekintetében www.balatongyorok.hu
vagy info@balatongyorok.hu e-mailcímen a györöki Turista információs iroda illetve az idegenforgalmi egyesület kapja meg az érdeklődést, és a legjobb ajánlatokkal hoznak össze.
cydor Creative Commons License 2008.06.29 0 0 8
örülök, hogy idelátogattok, akinek van iwiw-je az keressen rá Balatongyörök profilra, már klubbá alakult, és így azonnal lehet csatlakozni.
van fórum is, érdemes figyelni, igyekszünk minden fontos infót itt jelezni.

infók tekintetében balatongyörök weboldala, online szállás infóval www.balatongyorok.hu
mailto:info@balatongyorok.hu
juditboci Creative Commons License 2007.08.03 0 0 7

Programok az év hátralévő részére Balatongyörökön:

 

augusztus 3.

 Utcabál /Minigolf-pálya

augusztus 4.

 XI.Balaton Minigolf-Kupa  /Minigolf-pálya/

augusztus 4.
augusztus 5.

Török Ádám és a MINI koncert /strand/

Velünk élő külföldiek találkozója /móló melletti sétány/

augusztus 10-12. 

III.Balatoni Bordalfesztivál /móló melletti sétány/

augusztus 11-22. Csáji Attila grafikus kiállítása  /Művelődési Ház/

augusztus 17.

Utcabál  /Gesztenye csárda előtt/

augusztus 18.

Ünnepi koncert  /móló melletti sétány/

augusztus 20.

Szent István napi ünnepség  /Szent I.utca, strand/

augusztus 21-26.

VILÁG MAGYARJAINAK TALÁLKOZÓJA

                  Balatongyörökön (részletek a lap alján)

Szeptember 1.

 Szeptember 16. 

Györöki szüret és V.Halászléfőző Verseny /móló melletti sétány/
Murci-ünnep, nyitott pincék napja /Szépkilátó/

Szeptember 30.         Szent Mihály napi búcsú

juditboci Creative Commons License 2007.08.01 0 0 6

Szia!

 

Mi most voltunk a Topáz appartmanházba 2en 1éjszakára 5ezerért szálltunk meg...mondjuk ebben nincs reggeli.... de kaptunk partnerkártyát és így féláron volt a strand és van olyan étterem is ahol jár rá kedvezmény!

 

A kastélyszálló sajna ennél drágább...

 

de szerintem ha a szálláskeresőre felmész akkor ott van még több cím is telefonszámmal...

 

Nem tudom pontosan mi az igényetek ( nekünk az volt hog yminnél közelebb a vízhez) de szerintem ami kicsit távolabb van a parttól lehet hogy olcsóbb!

 

Szálláskeresők:

 

www.balatoniszallas.hu

www.balatongyorok.hu ( hogy maradjunk témánál)

 

Meg még jó pár szálláskereső van ami hasznos infókat tartalmaz

 

Jó keresgélést!

Remélem azért tudtam vmi hasznosat mondani!

Előzmény: maglew. (5)
maglew. Creative Commons License 2007.07.26 0 0 5
Nekem valami olcsóbb szállás kellene. Nem tudnál ajánlani valamit? A neten általában 2800 - 3000 Ft/fő áron van,  Csopakon 45 ezerért   3-an nyaraltunk 1 hétig.  Itt picit sokallom (főleghogy nem is egy olyan nagyon felkapott hely, mint mondjuk Füred, Tihany vagy Siófok.  Ha tudsz valamit akkor megköszönném.
Előzmény: juditboci (4)
juditboci Creative Commons License 2007.07.25 0 0 4

Sziasztok!

 

Már 3 éve rendszeressen lejárunk a férjemmel Györökre....

Nagyon szeretjük! Nagyon szép kis csendes...jól lehet piheni és kikapcsolódni...

A kikapcsolódáshoz említeném a horgászatot....amivel egyedül csak annyi a problémám hogy a mólón kívül ne igazán találtunk még helyet ahonnan be lehetne lógatni a botot! A mólón meg néha tumultus van....

 

Tud vki még horgászhelyet a partról?

inside81 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 3
Köszi, bár ha messzebb van a szállás a Balatontól, akkor meg több megy el benzinre, ergo ugyanott vagyok
Előzmény: kerol_t5 (2)
kerol_t5 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 2

Hy!

A györöki környéken annyira nemvagyok ismerös de Becehegy kapcsán ne olyat várj mint pl a badacsony.Ha jol tudom az a Keszthelyi hegység  egy része ahol igen jokat lehet turázni az erdöbe . A 71-es melett van az Afrikamuzeum és a "Szépkiláto".

Ha hegyre szeretnél mászni a Csobáncot várrommal , Badacsont , Szentgyörgyhegyet az "orgonasipokkal" vagy a Szigligetet ajánlanám .Rosszidö esetén is sok látnivalo van mindenfele . Tapolca tavasbarlang csonakázási lehetöséggel , Afrikamuzeum , Keszthelyen a kastély .

Olcsobb szállást lehet hogy nem közvetlen a parton kell keresni inkább a közeli falvakba amik a partol 10-15km-re vannak .

A nyára szép idöt és kellemes pihenést

Előzmény: inside81 (1)
inside81 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 1
Milyen látnivalók vannak azon a hegyen?
inside81 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 topiknyitó
A Balaton egyik legjobb helye, ahol még fürdőzésre alkalmatlan időben is lehet kirándulni...közel van szinte minden nevezetesség..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!