Keresés

Részletes keresés

nagykémény Creative Commons License 2008.11.09 0 0 18
Kedves Érdeklődők!
Hamarosan nyíló website-unkon megtalálhatjátok a Túró Pite és már hasonló finomságok receptjeit! Igyekszünk, hogy mihamarabb éles legyen, a cím: www.nagykemenyfogado.hu.
Üdvözlettel: a Nagykéményfogadósok.
ChiliChili Creative Commons License 2008.06.14 0 0 17
Mi négy napig voltunk télen és mennénk minden évszakban, mert jó a kaja, gyönyörű a környék, a vendéglátók még barátnak is kellenének, úgyhogy csak ajánlani tudom.
gubcsinyul Creative Commons License 2008.03.21 0 0 16

Drága Nagykémény, ha olvasod, amit rólad írnak, leírnátok a túrós süti receptjét? Telefonáltam volna, ha megtaláltam volna a számotokat, csak sajnos a farmerommal együtt kimostam... Szóval a túrós süti receptjét írjátok meg!

A szombati két lány egyike vagyok, a hosszú hajú.

Gabeszka Creative Commons License 2008.01.14 0 0 15
van:)
Előzmény: Levendula (12)
Gabeszka Creative Commons License 2008.01.14 0 0 14

Jelentem, mi is kipróbáltuk.

Igaz a hír, kedves, helyes, igényes, kényelmes házikó, óriási adag kajákkal. Gyerekeseknek is jó!

A kutyát nem tudom, de síléctároló van!

evucy001 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 13

Hali!!

 

 Szóval felcsigáztatok ezzel a fogadóval... Múlt héten voltunk Mátraszentimrén egy panzióban, hát hogy is mondjam-mézesmadzag majd a nagy pofáraesés. Kutyussal mentünk, szó nem volt róla hogy tök más szobát kapunk, mint ami a neten le volt fényképezve. A full új felújított, családias szoba helyett kaptunk egy szocialista munkásszálló jellegüt,csak azért mert ezek a kutyás szobák. Még jó hogy elöre szóltak és még jó hogy ugyanannnyit fizettünk, mint azok a kik a tetötérben voltak... melegvíz csak este 6 után, a kaja nem volt rossz, de mivel mi nem vagyunk csipegetös fajta, az adaggal voltak problémáink... Röviden ennyi...

 

  Szóval most keresünk egy másik helyet ahova legközelebb visszatérhetünk....

 

 Most akkor lehet vinni kutyust ide vagy sem??

 

   :)

Levendula Creative Commons License 2007.10.25 0 0 12
kattantbob!

SzénsavMENTES ásványvíz van?:)
nagyzsuzsa Creative Commons License 2007.10.07 0 0 11

Végül is kutya helyett férjjel voltam - bár többen azt mondják, egykutya :-). Ami tetszett: tiszta szoba, jó kilátás, nagyon finom konyha. Olyan meg, ami nem tetszett, tulajdonképpen nem volt. A háziak nagyon aranyos emberek, különösen Tünde, aki a pultot kezeli, meg Lászlót, a szakácsot. A férjem eleinte morgott, merthogy busszal mentünk és megviselte a szerpentin, meg a tötymörgés Mátraházáról, de aztán L. beleerőltetett egy pálinkát, amiből este elfogyott több is. Hát, inkább kutyával jöttem volna... De ez nem von le a hely érdemeiből semmit. A konyhára szakácskönyvet lehetne alapozni, az "anyám főztje, csak jobban" stílusban. Szerintem. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 

Gabex22 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 10

Nyáron háromszor is voltam. A konyha télleg nagyon ott van. Ekkora adagokat nem is tudom, mikor ettem utoljára. Viszont hiba, hogy nincs sztrapacska. Töpörtyűvel. 

kattantbob Creative Commons License 2007.10.01 0 0 9
kattantbob Creative Commons License 2007.10.01 0 0 8
Itt egy link. Nem tudom, kutyát be lehet-e vinni, de valószínűleg meg tudják oldani, mert nekik is van egy. És egy macska is.
nagyzsuzsa Creative Commons License 2007.09.30 0 0 7
Bocs! Szóval még 1x: hol is van ez a nagykémény? Csak azért, mert pont a múlt héten voltam Sztlászlón és csak valami Vöröskő nevű helyre sikerült bekeverednem, de az nem sikerült igazán. Nem voltak jó fejek, és a kaja nagyon levevősre sikerült. A kutyám viszont imádta a környéket, és a héten ismét mennék. Küldd el légyszíves a címet! Nem tudod, lehet kutyával menni?
Előzmény: nagyzsuzsa (6)
nagyzsuzsa Creative Commons License 2007.09.30 0 0 6

Hol is van ez a Nagykémény?

Előzmény: kattantbob (5)
kattantbob Creative Commons License 2007.09.29 0 0 5

Ismét voltam, és megint csak a legjobbakat mondhatom. vargányás szarvastokányt kaptam - pedig valami kímélőt akartam kérni első körben - és fenomenális volt. Lefolytásnak pedig cigánymeggy pálinka és szilvalekváros töpörtyűs pogácsa, úgy, hogy közben kinn bőgtek a szarvasok.

in_sider Creative Commons License 2007.06.17 0 0 4
Ehhez én is csatlakozhatom. Egyszerűen fenomenális, amit ott művelnek konyha szintjén. Senki ne gondoljon semmi különösre, csak egyszerűen úgy főz a pasi a konyhában - ha jól tudom, ő a tulajdonos is - mint ahogy nagyanyám főzött. Ráadásul még a szobák is tiszták és otthonosak, ami azér errefelé ritka. Mintha nem is panzióban, hanem szállodában lennél. Semmi faxni, olcsó, de nagyon jó értéket kapsz a pénzedért. És a konyha télleg fenomenál.
kattantbob Creative Commons License 2007.05.29 0 0 3

Nem reklám. Egyszerűen be vagyok lelkesedve. 8 éve túrázom a Mátrában, és helyek tömkelegében aludtam már. Most az utcáról estem be a Nagykéménybe, péntek este. A hely tiszta és kulturált volt, ami ugye, természetes kell, hogy legyen, de általában sajnos nem az. A tulaj volt ott meg egy hölgy a pultban + 2 - ez később kiderült - helyi vendég. Alapból azzal indítottak, hogy bár este volt már, nem húzták a szájukat, hanem megkérdezték, kérek-e vacsorát. Én választottam valamit az étlapról, majd odajött a tulaj, és azt mondta, hogy nagyon szívesen elkészíti, amit választottam, de inkább javasol egy szarvastokányt. Édesség helyett meg a ház specialitását, ami egy felfújt volt. Na, erről van szó. Én életemben ilyen finomat még nem ettem. És a csodák folytatódtak a másnapi reggelivel - frissen készült kenyérlángos - és ebédkotr a húslevessel. Vendégek jöttek-mentek (nekem úgy tűnt, többen csak kajálni ugrottak be), a tulajnak mindenkihez volt egy kedves szava, stb... Szóval, ez a vendéglátás. A környéken voltam több helyern is, a Vöröskőben meg a "világhíres" Szlovák csárdában is, de a hely mint kajában, mint miliőben kenterbe veri őket.

A pultos lány mondta, hogy sokan visszajárnak hozzájuk, azért kértem, hogy írjanak a Nagykémény fanok, mert tudni szeretném, mielőtt visszamegyek, hogy másnak is van-e jó tapasztalata velük, vagy beleér a kezem a bilibe, és felébredek. Volt már rá példa sajnos, hogy valami nagyon tetszett elsőre, aztán utána nagyon elromlott - ilyen például a Fatál étterem a belvárosban.

Szóval, ennyi.  

:sn4ke: Creative Commons License 2007.05.27 0 0 1
reklám
kattantbob Creative Commons License 2007.05.27 0 0 topiknyitó
Ha valaki volt már Mátraszentlászlón, véletlenül se hagyja ki a Nagykémény panziót.  Két napig voltam csak, de beleszeretni egy pillanat - jó, egy ebéd és egy vacsora - műve volt. Mintha a nagyanyám főztjét fejlesztette volna tovább egy mesterszakács - valódi ízek, hatalmas adagok, és mindig érdemes rákérdezni mi van az étlapon. Nem tudom, másnak is feltűnt már, hogy milyen gyöngyszem van Szentlászlón, de ha igen, írjon ide. Különösen érdekelne, hogy volt-e már ott valaki huzamosabb ideig. Én visszamennék, csak nagyon félek, hogy az élmény egyszeri és megismételhetetlen volt. Nagykémény fanok, írjatok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!