Keresés

Részletes keresés

Pathmaster Creative Commons License 2018.03.26 0 0 41

Egy termékleírásban találtam: szőlőtörköly kivonat. Úgy rémlik, mintha leggyakrabban alkoholos főzéssel készítenék a növényi kivonatokat; ezért azt valószínűsítem, hogy a szőlőtörköly kivonat is alkoholos főzéssel készül. Azt is biztos, hogy a szőlőtörköly kivonat összetétele attól is függ, hogy milyen eljárással készült a szőlőtörköly: a szőlőtörköly kivonatban a szőlőmag kivonat tartalom attól is függ, hogy a törkölyt centrifugálással vagy préseléssel állították elő; ezért a préseléssel előállított (töredezett szőlőmagokat is tartalmazó) törköly kivonata kaparósabb. Érdekelne, hogy van-e valamilyen tévedés abban, amit most itt leírtam.

Klári12 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 40

10 tipp az emésztőrendszer négyhetes nagytakarításához

Azt szeretnénk elérni, hogy térjen át négy hétre a tisztító hatású mediterrán diétára, változtassa meg tipikus nyugati, nehezen emészthető, nyákképző étrendjét, ami renyhévé teszi az emésztést és székrekedést okoz. Segítségül tíz egyszerű tippet ajánlunk, hogy a közérzete rövid idő alatt sokkal jobb legyen. Az alapelvek ezek a többit megtaláljátok neten pl a protexinesek oldalán. 

nézek Creative Commons License 2015.12.15 0 0 39

-pincér!  legyenszíves!...khmm...tessékmondani alkoholmentes sörük van?...

-igen kérem, ...itt van mindjárt ez a háromhármas dobozos ...

-rendben...akkor öntse ki ezt a szart, és hozzon egy üveg kőbányait...

AndieK Creative Commons License 2015.12.15 0 0 38

Ki mondta, hogy a pizza vagy a túrógombóc nem lehet diétás?A mézeskalácsot is lehet büntetlenül habzsolni? Egészséges, diétás, kényeztető finomságok és egy új alakformálásos technológia. Ezekről szól oldalunk. :) https://www.facebook.com/narlkokai/

FarkasAlexa Creative Commons License 2015.08.26 0 0 37

Szerintem aki egészségesen akar élni, az tud is!

Oda lehet figyelni az étkezésre már csak azzal is, hogy a megszokott recepteket odafigyelve állítjuk össze, organikus összetevőkből és friss fűszernövényeket felhasználva (semmiből nem telik egy kis fűszernövényes kertet csinálni balkonládákba....csak tudatosan kell gondolkodni).
A sport pedig télen is megoldható - igen, több lelki erő kell hozzá, hogy a hidegben is kimerészkedjünk, de a megfelelő öltözékben tökéletes egy téli, havas futás is. Én sem szeretek télen kint futni, de vannak alkalmak, amikor kifejezetten jól esik. Máskülönben megyek edzőterembe vagy otthon edzek. Minden megoldható, csak akarni kell.
Fehér kenyeret felcserélheted teljes kiőrlésűre vagy akár otthon is süthetsz
Fehér cukrot nádcukorral/édesítővel/nyírfacukorral/gyümölcscukorral helyettesítheted
És ami még fontos, az a táplálékkiegészítők - sajnos a mai gyümölcsök zöldségek már nem tartaémaznak annyi vitamint és ásványi anyagot, mint régen, ezért szükséges  a napi vitaminpótlás (főleg ha valaki rendszeresen sportol - nekik a plusz kiegészítők is fontosak, pl. fehérje és aminosavak)

Ennyi, nem nehéz, csak elhatározás és kitartás kérdése, hogy szeretnél-e hosszú, egészséges, boldog életet vagy 30éves kor felett gyógyszereken élsz majd, mert mindenféle betegséggel küzdesz a rossz táplálkozás és mozgásszegény életmód miatt...
Te választasz :)

kellyboy2006 Creative Commons License 2013.01.31 0 0 30

Ha esetleg sikerült túltennünk magunkat az MLM cégek szponzorációin, javasolnám, hogy a topik témája felé fordulva próbáljuk megközelíteni a kérdéskört.

 

Jó pár éve szakácskodok itthon és külföldön egyaránt.Sok féle hatás ér, de ami a legalapvetőbben a szemléletemet meghatározza, hogy amennyire lehet organikus, helyi termékekből és minőségi alapanyagokból próbáljak valamit összehozni. Illetve saját termesztések mentén, ami pl. ott indul, mint Olaszországban, a zöldfűszerek használata, a szárítmányok helyett..

 

Legalábbis, kis léptékben. Mivel sajnos még 4 csillagon is leginkább az ipari tömegcikkek felhasználása a jellemző, illetve naívság lenne 100%-os felhasználást remélni itthon is, mikor a család kosarába ugyanúgy kerülnek helyben nem előállítható "bolti termékek" is.

 

Hasonlóan ehez a filmhez:

 

 

Szóval nem igazán hiszek az ilyen update és társai készítményekben és az arra alpozott diétában.

 

Ha diéta van soron, akkor nekem a tudatos és rendszeres minőségi étrend, a csökkentett energiabevitel (kalóriaszámlálás), kiegészítve energetizálással (pl. L-karnitin) és vitaminokkal, valamint a rendszeres testmozgás a nyerő stratégia.

 

Ez főként az ilyen télt követő időszakokban jellemző. Mert hát télen nehezebb azért a Margitszigeten 2-3 kört lefutni,mint akár nyáron még késő este is, de a jobb közérzethez még ilyenkor is lehet jó pár túrát teljesíteni.

 

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2013.01.29 0 0 29

Csak óvatosan a hazugságokkal gyógyhatások felsorolásával, mert ezért töbmilliós bírságot is kaphatsz!

 

http://www.gvh.hu/gvh/alpha?null&m5_doc=8024&pg=72

 

 

a KAQUN víz, illetőleg a KAQUN Sport víz elnevezésű termékek kapcsán tett azon kijelentései, melyek szerint "a Kaqun víz mellékhatások nélkül jelentősen megemeli szervezetünk NK-sejtjeinek számát, így a vírussal, baktériummal fertőzött, illetve tumorossá vált sejtek elpusztításához több NK-sejt áll a szervezet rendelkezésére. Vélhetően fokozza a sejtes immunválaszt, valamint a fehérvérsejtek ölőképességének fokozódását eredményezi", illetve "a KAQUN Sport víz" segít a betegségek távoltartásában" gyógyhatás-állításnak tekintendők, így kereskedelmi kommunikációban való szerepeltetésük az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 10. §-ának (3) bekezdésébe ütközik, és ekként a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül,

 

.....

 

A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa 4.000.000 Ft (Négymillió forint) bírság megfizetésére kötelezi a Kaqun Hungária Kft.-t és 1.000.000 Ft (Egymillió forint) bírság megfizetésére kötelezi a Kaqun Sport Kft.-t.


jogszabályi háttér:

 

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2007:012:0003:0018:HU:PDF

 

+

 

37/2004. (IV.26.) ESZCSM rendelet

 

 

6. § (1) Az e rendelet előírásainak megfelelő termék „étrend-kiegészítő” megnevezéssel hozható forgalomba.

(2) Az étrend-kiegészítő jelölése, megjelenítése és reklámozása során tilos a terméknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Előzmény: Törölt nick (27)
kellyboy2006 Creative Commons License 2013.01.29 0 0 28

Teljesen egyet érték! De tudtommal nincs gyógyszerré minősítve, ettől függetlenül ajánlom bátran otthoni termesztésre.

 

Így jóval olcsóbban rendelkezésre áll, mint a boltokban és mlm ügynökönél kapható készítmények:

http://www.gombajo.hu/pecsetviasz_termodoboz

 

Sok sikert!

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (27)
SzatmáriIvett Creative Commons License 2013.01.06 0 0 25

Hétköznapi ételekkel is le lehet fogyni, ha tudod, hogy melyek ezek:D Nekem a savanyúkáposzta a leghatásosabb

Takianti45 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 22

Valaki tud valami finom receptet afrikai harcsához?Eddig mindíg vajasan készítettem el...Köszönöm

Naturalweb Creative Commons License 2012.03.07 0 0 20

Sziasztok! Aki régi áron szeretne vásárolni  hidegen sajtolt növényi olajokat

( mákolaj, mandulaolaj, máriatövis magolaj, tökmagolaj, szezámolaj, fokhagyma napraforgó étolaj,

lenmagolaj, mustármagolaj, dióolaj) az március végéig rendelhet.

Az akciós termékeket is keressétek.

www.naturalweb.hu

 

 

Naturalweb Creative Commons License 2012.02.20 0 0 19

Sziasztok!

Azoknak akik ismerik a hidegen sajtolt növényi olajok egészségre ható hatósait, és azoknak akik még nem hallottak róla,

ajánlom ezt az oldalt: www.naturalweb.hu

Információk és várárlási lehetőség.

Február végéig 30%- os árengedmény egyes termékekre.

adopt29 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 16
Én az aloe verás gélt használom előszeretettel,csípésekre,erre-arra bevált.
Pathmaster Creative Commons License 2009.01.13 0 0 15
:)
Előzmény: KrumpiLee (14)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.03 0 0 14

 

   Mértékletesség.

 

   (Mondom ezt  két szép töltött káposzta bevételezése után).

Pathmaster Creative Commons License 2007.05.25 0 0 13
Csirkés-aloe verás gyümölcssaláta (4 személyre)

Hozzávalók: 4 deciliter aloe vera kockás baracklé, 2 db csirkemell, 1 fej jégsaláta, 2 db őszibarack (lehet konzerv is), 1 db narancs, 8 szem koktélparadicsom, 1 csokor petrezselyem zöldje, pár levél friss bazsalikom, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, kevéske őrölt feketebors, kakukkfű, 2 evőkanál margarin a csirke sütéséhez

A kicsontozott csirkemelleket szórjuk meg őrölt feketeborssal, sóval és kakukkfűvel. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek jól átjárják a húst. Pár óra múlva hevítsünk fel a margarint serpenyőben, és süssük a csirkemellek mindkét oldalát pirosra. Tegyük előmelegített 160 fokos sütőbe 8-10 percre. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Egy salátás tálba kockázzuk fel a barackokat, adjuk hozzá a meghámozott és ugyancsak felkockázott narancsot, az aloe vera kockás baracklevet és a félbevágott koktélparadicsomokat. Tépkedjünk rá a petrezselyem zöldjét, a bazsalikom levelet, és ízesítsük feketeborssal. Csorgassuk meg olívaolajjal, citromlével, és óvatosan keverjük össze.

Egy nagy tányér közepére halmozzunk a felcsíkozott jégsalátából, tegyünk a tetejére a vékony csíkokra vágott hideg csirkemellből, majd az egészet borítsuk be az aloe verás gyümölcssalátával.

Ezt a salátát más idényjellegű gyümölccsel is elkészíthetjük.
Olyan finom, mint amilyennek látszik.
Előzmény: Pathmaster (9)
Pathmaster Creative Commons License 2007.05.25 0 0 12
Az Aloe Vera lapja.
Előzmény: Pathmaster (-)
Pathmaster Creative Commons License 2007.05.18 0 0 11
Több mint 3000 cég gyárt a világon aloe verából készített termékeket, melyek között vannak olyanok, amelyeknek még a színe sem hasonlít az aloe verára, és vannak egészen kiválló minőségűek. A borversenyekhez hasonlóan az aloe verából készült növényi leveknek is van versenye, amelyre évről évre több cég is benevez.
 
A környezetszennyezés problémáit hasonlóan látom, és csak az vígasztal, hogy a folyók öntisztulásához hasonlóan a szervezetünknek is van öntisztulása (amit többek között az aloe vera is képes fokozni).
 
Előzmény: tsabee (6)
Pathmaster Creative Commons License 2007.05.18 0 0 10
Ha valaki nem tengeri sót fogyaszt, akkor a szervezetében fellépő ásványi só hiányt úgy fogja megtapasztalni, hogy sósabban fogja kívánni az ételeket. Ha viszont továbbra sem fogja fogyasztani a szükséges ásványi sókat, akkor a hiányállapot fennmaradásán túl még a szervezete NaCl háztartását is túl fogja terhelni.
 
Ugyanígy az alacsony tápértékű ételek fogyasztása is az étvágy fokozódásával jár, még akkor is, ha a táplálék energiatartalma egyébként megfelelő lett volna. Ilyenkor gyakori a szükségesnél nagyobb mennyiségű táplálék fogyasztása a túlsúlyhoz vezet.
 
Előzmény: Danchy bácsi (5)
Pathmaster Creative Commons License 2007.05.18 0 0 9
Sonkatekercs aloe verával
 
Hozzávalók:
  • szeletelt gépsonka
  • tehéntúró
  • jó minőségű aloe vera
  • metélő- vagy lilahagyma
  • ecetes torma
  • tengeri só
 
Elkészítés:
Az ecetes tormával ízesített tehéntúrót a hozzáadott jó minőségű aloe verával kenhető állagúra keverjük az az apróra vágott metélőhagymával és tengeri sóval izlés szerint tovább ízesítjük, majd rátesszük a gépsonkára és feltekerjük.
 
 
Az aloe vera hagymára emlékeztető íze tökéletesen harmonizál a sonkatekercs töltelékének többi részével.
Előzmény: házmesternéni (1)
Pathmaster Creative Commons License 2007.05.18 0 0 8
Szerintem, ha azt írom, hogy étkezésre használj tengeri sót, mert a szervezetünknek mindazokra az ásványi anyagokra szüksége van, amelyek a tengeri sóban megtalálhatóak, akkor ez nem reklám, mert ebben egyetlen tengeri sólepárlót sem nevezek meg. Ehhez hasonlóan amikor a jó minőségű aloe vera fogyasztására hívom fel a figyelmet, akkor sem említek meg egyetlen gyártót sem.
Előzmény: Wúdi ellenes effekt (0)
Vasco Núnez de Balboa Creative Commons License 2007.05.18 0 0 7
sirály eza höriwcé
Előzmény: Danchy bácsi (5)
tsabee Creative Commons License 2007.05.14 0 0 6

Egyetértek. Egészséges étkezés fontos lenne. Aloe Vera? hmm... nem biztos, hogy reklámozni kellene a tevékenységet, amibe beszervezett valaki. Ettől függetlenül biztosan nagyon jó hatásai vannak, többek között a tequilát is egyfajta aloe verából készítik :)

mindenesetre, bármennyire is igyekszel, alapvetően megvalósíthatatlan az egészséges táplálkozás (permetszer mindehol van, ha meg biokertészet van, akkor a talajvíz szennyezett minden szarral, ha húst eszünk, akkor az állat meg tele van mérgezett növénnyel).

És még ha valahogy a méreg nélküli étrendet meg is lehetne valósítani, a levegőszennyezettséggel akkor sem tudnál mit kezdeni - ha sarkítani akarjuk, lehetetlen nem mérget enni/inni/belélegezni.

Előzmény: Danchy bácsi (5)
Danchy bácsi Creative Commons License 2007.05.14 0 0 5
Nemtom...nekem nincs szükségem semmi segítségre, kaktuszevés nélkül is extrém mennyiségű kaját tudok reggeli gyanánt jó étvággyal a fejembe helyezni.
Különben sem azért küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára, hogy vega legyek :-))
Na megyek is, eszek valami húsfélét :-)))
Vasco Núnez de Balboa Creative Commons License 2007.05.14 0 0 4
de ez valami rajzfilmes izé hát tiszta hülye vagy hogy lehet így becsapni
Előzmény: házmesternéni (1)
Zitka Creative Commons License 2007.05.14 0 0 3

:-))))))))))))))))

A múltkor láttam ezt a humoros fotót, el is mentettem magamnak. Remélem, jól látszik a képen a zászló színe... :-)

 

Előzmény: trofimov (2)
trofimov Creative Commons License 2007.05.14 0 0 2
a förevörösök agymosott mlm-es dumája, az nem az aloe mellékhatása? :-)
Előzmény: Pathmaster (-)
házmesternéni Creative Commons License 2007.05.14 0 0 1

Hát, ezt edd meg Te! Én a rántott csirkét jobban szeretem. :)

 

Előzmény: Pathmaster (-)
Wúdi ellenes effekt Creative Commons License 2007.05.14 0 0 0

0 aloa - 0 reklámtopic.

Előzmény: Pathmaster (-)
Pathmaster Creative Commons License 2007.05.14 0 0 topiknyitó
Az egészséges táplálkozás titka

 

Az egészséges táplálkozás fontosságával a legtöbb ember tisztában van. Ennek ellenére az egészséges táplálkozás megvalósítása világméretű probléma, és mindaddig az is marad, amíg egy olyan megoldást nem találunk, amely megfelel a szociális, kulturális és intellektuális igényeknek. Mindez azt jelenti, hogy olyan táplálékra van szükségünk, amely megfizethető, beilleszthető az étkezési szokásainkba, tartalmazza mindazokat az anyagokat, amikre szükségünk van, és semmilyen módon nem károsítja az egészséget. Minderre úgy tűnik, hogy az aloe vera a legtermészetesebb megoldás.

 

A legjobb aloe vera készítmények megfizethetőségét talán az szemlélteti a legjobban, hogy az egészség megőrzéséhez szükséges napi adagjuk kevesebbe kerül, mint a szegények napi cigarettája. Az aloe vera megfizethetőségét azok a történelmi dokumentumok is igazolják, amelyek szerint az aloe vera sohasem luxus, és a fogyasztása a történelem hajnalától mind a mai napig általánosan elterjedt szokás.

 

A legjobb aloe vera készítmények úgy illeszthetőek be legkönnyebben az étkezési szokásainkba, ha ébredés után éhgyomorra fogyasztjuk. Ezt követően a reggeli készülődés alatt már az aloe vera kifejti jótékony hatását, és a reggeli idejére egészséges jó étvággyal tudunk az asztalhoz ülni. Valamint a gasztronómia iránt érdeklődőknek jó hír, hogy rengeteg aloe verát tartalmazó recept gyűlt össze, melyek között némelyik hatezer éves; és vannak olyan egészséges életmódklubok, melyek elkötelezett tagjai lelkesen cserélgetik egymás közt a jobbnál jobb kipróbált receptjeiket.

 

Végül, de nem utolsó sorban a legjobb aloe vera készítmények megfelelnek az egészséges táplálkozással szemben támasztott intellektuális követelményeknek is, mert a lehető legjobb minőségben és a megfelelő arányban tartalmazzák azokat az anyagokat, amelyeket táplálék formájában kell bevinnünk a szervezetünkbe. Az egészséges táplálkozás azért titok, mert csak az képes rá, aki felismeri a helyes arányok jelentőségét, és azt, hogy a minőségi hiányosságok nem pótolhatóak a mennyiség fokozásával.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!