Keresés

Részletes keresés

intrusion Creative Commons License 2008.07.27 0 0 374
Mi a különbség az alkohol és a fű között?

Ha berúgsz, másnap nagyon másnapos beteg vagy, fűtől nincs másnaposság.
Az alkohol olyan függőséget okozhat, amely elvonási tünetekben bele is lehet halni, a fű elvonásától az erősen függők csoportjában max. ingerlékenység alvászavar léphet fel.
Az alkohol esetében egyszerűen nincs olyan szerv amire ne hatna (máj, hasnyálmirigy, gyomor, agy stb), a fű pszichoaktív hatóanyaga a THC nem testidegen. Van olyan alkoholista ismerősöm akinek kivették a fél gyomrát.
Alkohol hatása alatt lévő emberre jellemző a hőbörgő agresszivitás, aki be be van tépve fűtől, az békés, punnyadt emberke.
Részegen a szex nem mindig működik, saját tapasztalat hogy egész egyszerűen nem tudtam elélvezni részegen, komolyan. Fű hatása alatt csodálatos a szex, egészen új dimenziókat nyit meg.

Most csak ennyi jutott eszembe, de biztos van még pár különbség az alkohol és a fű hatásait tekintve.
Hwang Creative Commons License 2008.07.26 0 0 373
nice topik

:)))
Siphersh Creative Commons License 2007.05.13 0 0 372

Pope: God will punish drug dealers

 

"I urge drug-dealers to reflect on the grave harm they are inflicting on countless young people and adults from every walk of life. God will call you to account for your deeds."

 

http://www.asianews.it/index.php?l=en&art=9249

 

 

Kamukáze Creative Commons License 2007.05.06 0 0 370
"De a fu utat nyit a kemeny drogok fele. Ne mondd, hogy nem, mert ahhoz tul sok ismerosom valtott at."

Ne haragudj, Pipi, de ez marhasag. A kemeny drogok fele az alkohol nyit utat. Vagy nem is! A kenyer. Illetve az anyatej. Ez pont olyan, mintha azt allitanank, hogy a szex halalhoz vezet, elvegre, aki szexel, az elobb vagy utobb mind meghal. Hiszen ha a vegeredmenyt vizsgalod, akkor barmit kiragadhatsz az oda vezeto utbol.
Előzmény: Törölt nick (211)
Kamukáze Creative Commons License 2007.05.06 0 0 369
Ez a mondat valoban kristalytiszta, es igaz is, csak eppen indiferens. Bort inni lehet a tudatmodositas szandeka nelkul. Fuvezni is lehet a tudatmiodositas szandeka nelkul. Fejbe is lehet loni valakit ket lepesrol a gyilkolas szandeka nelkul. Az eredmeny azonban minden esetben fuggetlen a szandektol.
Btw: Mennyi bor tudatmodositasi szandek nelkuli fogyasztasanal huznad meg a hatart jarmuvezetes tekinteteben?
Előzmény: DegeneraBocsinka (206)
Kamukáze Creative Commons License 2007.05.06 0 0 368
Es ha az alkoholt gasztronomiai cellal fogyasztjak, akkor karos hatasa nyomban elillan. :)
Előzmény: DegeneraBocsinka (94)
Kamukáze Creative Commons License 2007.05.06 0 0 367
Mar hogy a loszarba ne lenne? A harmincas korosztalyban elvetve talalni olyat, aki nem kostolta meg a fuvet.
Előzmény: Törölt nick (66)
Kamukáze Creative Commons License 2007.05.06 0 0 366
"ez csak téged minősít.az egyház nélkül európa se ilyen lenne"

Hanem? Milyen lenne Europa az egyhaz nelkul? Biztos hogy rosszab? Es milyen szempontbol?
Előzmény: itakop (37)
Kamukáze Creative Commons License 2007.05.06 0 0 364
"Viszont roppant kártékonynak tartom, hogy keresztény érzülettől mentes, erkölcstelenségben tobzódó ateista egyének is vállalhatnak vezető pozíciót az államban."

Mondjuk azt en is tamogatom, hogy csak erkolcstelensegben tobzodo kereszteny(Nagyvonalu leszek: barmilyen egyhaz megfelel.) egyenek vallalhassanak vezeto poziciot barmely allamban.
Előzmény: Törölt nick (32)
b.viridis Creative Commons License 2007.05.06 0 0 362
Az szdsz hatására lett az etanol sejt- és idegméreg, vagy mi a nyavaját akarsz mondani?
Vagy ez már a hatás?
Előzmény: Törölt nick (360)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.06 0 0 361
:))
Előzmény: b.viridis (359)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.06 0 0 360
he he szdsz
Előzmény: b.viridis (359)
b.viridis Creative Commons License 2007.05.06 0 0 359
Pedig roppant egyszerű a bizonyítás.
Pár éve, amikor a marhák szivacsos agykárosodása volt éppen a divat, született egy aranyos kis vicc:
Két tehén beszélget:
-Te, hallottad, hogy megint támad ez a szivacsos agykárosodás?
-Igen, hallottam.
-Szar egy dolog. De milyen szerencse, hogy minket, pingvineket ez nem érint.
Előzmény: LegottTegel (357)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.06 0 0 358
Ja igen, csak a kettős mérce miatt, utulien 15x5-nek válaszolt, aki gyakorlatilag komplett lehülyézett mindenkit, aki nem ért vele egyet.
Mi is általánosítsunk?
Előzmény: borzimorzi (356)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.06 0 0 357
Heló, én írtam a topik címét, csak lemaradtam a dolgokról, meg tudnátok ismételni a hazugság vagy csúsztatás bizonyítását?

A terhes nőkre valóban tekintettel kell lenni, például én a feleségemmel mostanában nem megyek szórakozóhelyekre, mert tudom, hogy ott dohányoznak, ellenben felháborít, hogy a városban nem tudunk a tömegközlekedéssel úgy utazni, hogy a megállókban, aluljárókban, mozgólépcsőkön ne kelljen a többiek cigarettájának füstjét szívni. na de ez itt off.
Előzmény: borzimorzi (356)
borzimorzi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 356

Ha ezt a hsz-edet újraolvasod, talán rájössz, miért érzik úgy az emberek, hogy lekezelsz másokat és képmutató vagy. Ha pedig nem sikerül rájönnöd, akkor sajnálhatod - magadat. Mert akkor bizony komoly szövegértési gondjaid vannak.

 

És kérlek, ne fogd a fizikai munkára, melyet állítólag 20 évig végeztél. Sokkal több köze lehet hozzá a kannabiszfogyasztásnak. Mellesleg, midőn nyilvános helyen szívod barátnőddel együtt, akkor még az utóbbiban sincs annyi női szolidaritás, hogy legalább az esetlegesen terhes jelenlevőkre való tekintettel inkább otthonra tegye el a füvet? Na, ez minősít. Nemcsak őt, téged is. Tudod, madarat tolláról...

 

Innentől kezdve nem látom be, minek kéne még ide írnom. A topic címe nyilvánvaló hazugság ill. csúsztatás. Ezt bebizonyítottuk. Magadról meg bizonyítottad a bizonyítandókat.

 

Na, pá.

 

b

Előzmény: Törölt nick (351)
horex Creative Commons License 2007.05.06 0 0 353

 borrá változtatta a vizet, "

 

Ezt M.o-gon is eljátsz/ott/ák, csak kannásbornak hivják :)

 

by horex

Előzmény: Siphersh (352)
Siphersh Creative Commons License 2007.05.06 0 0 352

12x5, nem tettem semmiféle egyenlőségjelet a kulturált borfogyasztás és az alkoholizmus közé. Egyszerűen csak megállapítottam a tényeket. Ezek az emberek a bor terjesztéséért és népszerűsítéséért fogtak össze. A marihuánát senki nem népszerűsíti. Vannak, akik a fogyasztók karhatalmi üldözésének a megszüntetését szorgalmazzák. Vannak, akik a forgalmazás szabályozás alá vonását szorgalmazzák. Ez nem egy kategória azzal a népszerűsítéssel, amit Erdő Péter és a többiek folytatnak.

 

Ahogy nem egy kategória az alkohol és a marihuána. Nincsen semmi "megdöbbentő" a marihuána veszélyességével foglalkozó szakirodalomban. A megdöbbentő az, hogy a tudományos eredmények a bulvársajtón keresztül úgy jutnak el hozzád, hogy azt hiheted, hogy a marihuána még az alkoholnál is veszélyesebb lehet. Talán nem vagy tisztában az alkohol veszélyeivel.

 

Ami még a kulturált borfogyasztást illeti: az a bor, aminek a terjesztését ez az újonnan alapított gazdasági társaság az egymilliárd forintnyi befektetésével támogatja, nem borfogysztás. Hanem maga a bor. Amit ki így fogyaszt, ki úgy. A kokain esetében ugyanezek az emberek talán különbséget tesznek a kulturált fogyasztás és a mértéktelen fogyasztás között? A marihuána esetében talán különbséget tesznek? Még a gyógyászati célú használat és a nem gyógyászati célú haszálat között sem tesznek különbséget!

 

Az illegálisdrogok esetében éppenhogy a fogyasztás kultúrájának a rombolását támogatják! Nincsen hatékonyabb kultúra-romboló stratégia, mint a kriminalizálás. Az alkohol-tilalom is ugyanilyen kultúra-romboló hatással volt. Előtérbe helyezte a töményitalokasztását, és a bűnvilág kultúráját kényszerítette bele az alkoholfogyasztási szokásokba.

 

"Amúgy az Utolsó Vacsorán a Megváltó ezek szerint drogot terjesztett"

 

Nyisd ki a szemedet! a Megváltó az Utolsó Vacsorán drogot terjesztett. Sőt, a legelső csoda, amit ez Evangéium szerint véghez vitt, szintén ugyanezzel a droggal kapcsolatos: borrá változtatta a vizet, hogy teljes legyen az ünnep a Kánai mennyegzőn. Minden dolgot, a drogokat is lehet jól használni, és lehet rosszul használni. Egy feltétel nélküli drogellenesség teljességgel összeegyeztethetetlen ezekkel az evangéliumi történetekkel. Az alkohol nem kevésbé drog, mint a marihuána. Hanem egy másik drog. Lehet sokmindent mondani a két drog közötti különbségekről, de az, ami a drogokat droggá teszi, az éppúgy jellemző az alkoholra is, mint a marihuánára.

Előzmény: Törölt nick (343)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 350
Olvastam.... pont az ilyen fazonokról szól, mint amilyen képmutató te is vagy... (Amúgy az Utolsó Vacsorán a Megváltó ezek szerint drogot terjesztett...annyira, de annyira hülyék vagytok...meg én is, hogy már megint felültem egy mocskos kis provokációnak....) OFF!
Előzmény: Törölt nick (348)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.05 0 0 347
A sötétség felénk nagy lehet...hm. Nyilván lemaradtál arról, amikor az Independent cikkét megvitattuk, úgyhogy minimum egy bocsánatkéréssel jössz.
Előzmény: Törölt nick (340)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.05 0 0 346
Nem szégyellem. Ha figyelmesen elolvasod amit írok, rájössz, hogy mi a bajom, és miért adtam a topiknak ezt a címet.

A bor alkohol. Az alkohol drog. Ez tény.
Aki kereskedik a droggal, az díler. Ez is tény.
A bíboros borral fog kereskedni.
Tehát...

A pedofilos példád teljesen rossz analógia, nem is fecsérlek rá több időt.
Előzmény: Törölt nick (341)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.05 0 0 345
A Lancet kutatásokat is olvastad? Na az megdöbbentő.
Előzmény: Törölt nick (343)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 344
Nem találom a cikkben, hogy fél jointtól meghalt vki. Egyébként: Március 18-án az Independent című brit liberális lap címoldalon kért elnézést amiatt, hogy tíz éve, 1997-ben a kannabisz fogyasztásának dekriminalizálása mellett kampányolt. A hírre szinte az egész magyar sajtó lacsapott. Mi magunkba néztünk, és szétszedtük a lap cikkét.http://index.hu/politika/belfold/thc0326/
Előzmény: Törölt nick (340)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 343
Nevetséges amit írsz...értelmesnek tűnsz, ezért nem értem, hogy a kulturált borfogyasztás népszerűsítése és az alkoholizmus propagálása közé hogyan tehetsz egyenlőségjelet... Amúgy meg éppen itt lenne az ideje annak is (hamár a drognál tartunk), hogy a fű magyarországi népszerűsítői is bocsánatot kérjenek, amint azt tette az egyik neves brit újság az első oldalán (az, amelyik korábban harcosan védelmezte a marihuána liberalizációját-nem jut az eszembe a neve...mindegy). Ti. a legújabb kutatások megdöbbentő eredményeket produkáltak joint-ügyben...
Előzmény: Siphersh (342)
Siphersh Creative Commons License 2007.05.05 0 0 342

A marihuána meg a rasztafáriánusok számára nem csak egy növény. És? Attól még a drogdílerkedés drogdílerkedés marad. Ez nem "értelmezés" kérdése. Az, hogy "engedjétek hozzám a gyerekeket" nem azt jelenti, hogy Jézus pedofil. De az, amit Erdő Péter szervez, az egészen pontosan egy nagyon erős függőséget okozó, nagyon sok ember halálát okozó, sok erőszakot és balesetet okozó keménydrog népszerűsítését és terjesztését jelenti. Hiába próbálod meg eltorzítani az igazságot. Szégyelld magad!

Előzmény: Törölt nick (341)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 341
Topiknyitó! Hívő evangélikusként is kötelességemnek érzem, hogy ezt a topikcímet a leghatározottabban visszautasítsam! Amikor a címet olvastam, azt hittem, hogy itt valami olyan dolog történt, ami elkerülte a figyelmemet...de nem! Kiderült, hogy már megint csak egy nyomorult, ócska kis provokációról van szó, amivel nem tudok mit kezdeni... Amúgy a bor a keresztyének számára nem csak egy ital a többi közül, ahogy azt talán te is tudod(?). Ezt összehozni a drogdílerséggel kb. olyan, mint ha a Megváltó szavait, miszerint..."Engedjétek hozzám jönni a kis gyermekeket és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké a mennyek országa!" (Máté 19,14) úgy értelmeznéd, hogy Jézus (Isten bocsássa meg, hogy leírom ezt) tkp. egy pedofil volt... SZÉGYELLD MAGAD!!!
phare Creative Commons License 2007.05.05 0 0 337
"Lehet, hogy valaki képes elszívni három jointot minden további nélkül, úgy a másvalaki meg egy féltől is meghal."

Jót röhögtem rajtad. Nem is hiszed mekkora hülyeséget írtál... Közlöm veled Magyarországon még senki nem halt bele a fűfogyasztásba.



De nagy az emberi sötétség, istenem....
Előzmény: Törölt nick (319)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 334
Ez a világ (társadalom) nem a logikus szabályokra épül, hanem az emberi egó diktálta szabályokra, amik az egó tulajdonságainak lenyomatát képezik (álszentség, kapzsiság, stb.). Ahhoz vmi forradalmi változás kellene, hogy ez másképpen legyen. Ha Jézus vagy Buddha lenne a minielnök, akkor biztosan legális lenne a fű, és az összes drog.
Előzmény: KukacAV (329)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 331
Sokan meg másmilyen emberekkel nem szeretnének találkozni (pl. olyannal, mint te), oszt mégis találkoznak. Az csakis a te problémád, hogy neked nem tetszik a világ (benne beszívott emberekkel), mivel ezek az érzések benned keletkeznek, és ezért te vagy a felelős. Ne várd a világtól, hogy megváltozzon (mert nem fog), neked kell megváltoznod olyan irányba, hogy a világ jelenségei ne zavarjanak. Arra inkább nem írok semmit, hogy szerinted vki meghal egy fél jointtól, talán csak annyit: muhahaha :)). Fegyvert pedig nyugodtan tartsál (engem nem zavar), mert én is nyugodtan tartok itthon füvet. Bár most nincs, mert éppen tisztulási időszakomat élem, mivel én tisztán is nagyon jól érzem magam, jobban, mint betépve. De nyilván fogok még életemben füvet szívni, mert az olyan emberien tökéletlen. És én ember vagyok, nem isten. Písz.
Előzmény: Törölt nick (319)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 330
Neked a félelmeid jelentik a problémát, ezek szerint. Azt tudom mondani, hogy engedd el a szívedből ezt az érzést. Nekem már sikerült. A múltkor 1 bp-i szórakozóhely kerthelyiségében szívtam a csajommal. Félrevonultunk 1 félreeső asztalhoz, ami kb. 3 méterre volt a többitől, és szép nyugodtan elszívtuk a dzsót. Majd ezt még 2szer megismételtük az este folyamán. 1 másodpercig sem volt bennem félelem (onnan tudom, hogy figyeltem magam), igaz, alteres jellegű volt a hely. Amúgy félni egészséges, de ha már az örömöd rovására megy, akkor érdemes elengedni.
Előzmény: Törölt nick (312)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!