Ide várom a külföldi újságokkal/napilapokkal/hetilapokkal kapcsolatos tapasztalatokat. Melyiket érdemes olvasni, és miért? Melyik lehet egyáltalán itthon is beszerezni?
A legolcsóbb, mert h ingyen van :) a Netes verziókat olvasni, bár azok zanzásított cikkek. Nekem a www.nytimes.com jön naponta, dél körül, regisztrálsz és kész. Régen jött a Reuters is, de ha x ideig nem olvastam, abbamaradt.
1. THE ECONOMIST 2. FINANCIAL TIMES 3. DER SPIEGEL 4. TIME 5. NEWSWEEK 6. NATIONAL GEOGRAPHIC / AMERIKAI 7. CREATIV IDEE 8. CIGAR AFICIONADO 9. INT. HERALD TRIBUNE 10. TV SPIELFILM
Sajnos a külföldi újságok terén elég tájékozatlan vagyok, így eddig még nem hallottam THE ECONOMIST-ról, de gondolom nem hiába van az 1. helyen. FINANCIAL TIMES-ról, TIME-ról, és a NEWSWEEK-ről mit érdemes tudni?
Perpillanat engem a NYT-szerű napilapok/hetilapok érdekelnének elsősorban. Tehát amik nem csak egy témával (pl gazdaság,politika) foglalkoznak, hanem komplexen mindennel: politika, kultúra, sport, gazdaság, világ hírei,stb.
Kössz a tippet. Ahogy néztem a honlapjukat NYT-t nem kapni náluk. De jövő héten azért elnézek az egyik nagyobb üzletükbe. Egyébként milyen hasonlú kaliberű/színvonalú újságot ajánlánál a NYT helyett? Sajnos nem nagyon találtam rangsort a legolvasottabb külföldi újságokról.
A hungaropress foglalkozik külf. lapok mo.-i terjesztésével. www.hungaropress.hu
Nekik boltjuk is van, hogy NYT is azt nem tudom. Amúgy egy csomó belvárosi újságosnál lehet külf lapokat venni, Relay, inmedio-ban is.
ha az internet korában a könyvtáralat sem mellőzöd, az Szabó Ervin Központi Könyvtárában egy csomó külf. újság folyóirat van, és az Idegennyelvű Könyvtárban is.
Pár napja sikerült letöltenem egy New York Times példányt. Őszintén szólva nagyon megtetszett, de neten sajnos nem tudtam kideríteni, hogy beszerezhető-e Budapesten rendes formában. Tud erről valaki valamit is?
Ide várom a külföldi újságokkal/napilapokkal/hetilapokkal kapcsolatos tapasztalatokat. Melyiket érdemes olvasni, és miért? Melyik lehet egyáltalán itthon is beszerezni?