Keresés

Részletes keresés

áim Creative Commons License 1 órája 0 0 52406

És csak heti háromszor repül a gép Burgaszba, tehát erre is figyelni kell a szállásfoglalásnál.

 

A reptérről a szállodába és vissza sima tömegközlekedéssel is el lehet jutni, a busz a termináltól kb 300 méterre áll meg, a jegyár talán 6 leva.

Előzmény: stevie-13 (52405)
stevie-13 Creative Commons License 6 órája 0 0 52405

Elnézést kérek,de csak még 1etlen tanácsot kérhetnék!? Repülős utazás szerintetek mennyivel lenne több?

 

 

Repülővel kétféleképpen lehet utazni. Vagy a szállásfoglalással egy időben intézel charter járatot. Ennek fix ára van, biztosan oda megy, ahová kell, esetleg rendezik a reptéri transzfert is.

 

A másik módszer az egyéni utazás. A Wizzair repül Burgaszba. A repülőjegyek árát a Wizzair.hu oldalon tudod megnézni. A dolognak az a rákfenéje, hogy akár óráról órára is változnak az árak. Ráadásul mindkét irányba változhatnak. Igazából a legprofibbak sem tudják, mikor a legolcsóbb egy jegy. Pláne ha több ember utazna együtt. Durván számolva fejenként 20 és 60 ezer között minden reális. Ehhez hozzá kell adni a ferihegyi és a burgaszi kétszeri transzfer díját - ez a tétel önmagában pár tízezer forint lehet.

Előzmény: keca043 (52404)
keca043 Creative Commons License 13 órája 0 0 52404

Sziasztok megint ..Elnézést kérek,de csak még 1etlen tanácsot kérhetnék!? Repülős utazás szerintetek mennyivel lenne több? 

keca043 Creative Commons License 1 napja 0 0 52403

Köszi,persze résen vagyok..figyelek minden szavatokra! Mindjárt pontosítom is,hogy melyiket is néztük ki..mert már bezavarodtam kicsit..:)

Előzmény: gy_cs (52401)
keca043 Creative Commons License 1 napja -1 0 52402

1re jobban megoztad a kedvünket :) köszi!!  

Előzmény: stevie-13 (52400)
gy_cs Creative Commons License 2 napja 0 1 52401

Kicsit elgondolkodtattál. Visszaolvastam, a két hotel ua., csak régen a necki nord és süd végződéssel árulta egyéni utazással, s emlékeim szerint a repcsis katalógusban szerepeltette resortként. Pár éve már csak resortként kínálja. Mi igaz még más medence kombinációval, de az általad linkelt hotelben voltunk, a süd részben. A süd rész előnye, hogy abban található az étterem és a medencék is ott vannak, a nordból kicsit sétálni kell. A süd a narancssárga rész, a nord emlékeim szerint zöld, a linken valamennyi látszik a képeken a háttérben. A gmapson beazonosítható a két rész, a recepció is külön van.

Az utolsó pár mondat NEKED IS FONTOS LEHET KECA.

Előzmény: stevie-13 (52399)
stevie-13 Creative Commons License 2 napja 0 1 52400

Szuper!! :) Köszi! Hihetetlen vagy!! :) 

 

 

Olvass bele a blogomba:

 

hurrabulgaria.blog.hu

Előzmény: keca043 (52398)
stevie-13 Creative Commons License 2 napja 0 1 52399

Naposparton ezidáig 6x voltunk, ebből 3x (első 3 alkalommal) az NBS-be (így is rákereshetsz itt), 3x másik helyen, de az NBS szomszédságában lévő Burgas éttermében volt az ellátásunk.

 

 

Szerintem a kérdező nem az NBS-be tervez foglalni. Az NBS = Nessebar Beach Süd, a Nessebar Beach Resort meg szerintem tök más.

 

https://www.neckermann.hu/szallas/nessebar-beach-resort/42175

Előzmény: gy_cs (52394)
keca043 Creative Commons License 2 napja -2 1 52398

Szuper!! :) Köszi! Hihetetlen vagy!! :) Nem jössz velünk? :) :) 

Előzmény: stevie-13 (52396)
keca043 Creative Commons License 2 napja 0 0 52397

Kedves Gycs! Neked is  köszönöm a számunkra nagyon hasznos választ!! Tök jó ,hogy vannak ilyen emberek! :) Én is ilyen vagyok amiben tudok ,szívesen segítek! Meghoztad a kedvünket GMAPS -hoz! Nem akarunk minden megolldásra 1 problémát keresni..:)  Próbálunk miahamarabb pontot tenni a dologra! Csak körül járjuk picit,hogy minél kellemesebben teljen a nyaralásunk..Így már azért sokkal könnyebb lesz ,hála nektek is!! Majd még pontosan átolvasom a stevie útvonal leírását is! 

 

Üdv: keca

 

Előzmény: gy_cs (52394)
stevie-13 Creative Commons License 2 napja 0 1 52396

Csak a tengeri herkentyűk miatt agódtam..:D

 

 

Sokan meglepődnek, de a bolgár tengerparton viszonylag kevés a tengeri herkentyű. A Fekete-tenger ugyanis túl meleg a halaknak, így a halászat nem annyira jelentős, mint akár Horvátországban, Montenegróban vagy Görögországban. Az éttermekben kapható halak jó része is import. 

Előzmény: keca043 (52395)
keca043 Creative Commons License 2 napja 0 0 52395

Köszönöm a választ! Igazán precíz! Nem olyan mint az én kérdésem..:) Sajnos nem tudtam jól megfogalmazni hirtelen mi is a fontos nekünk,hiszen senki nem 1forma..Csak a tengeri herkentyűk miatt agódtam..:D Amúgy mi Szolnokról indulnánk..,de csak azt szerettem volna tudni,hogy van e vmi amit biztos ki kell e kerülnünk..Nagyon nem szeretek  vezetni . Ha rajtam múlna tényleg elég lenne ismét a Balcsi is..én imádom.!:) _sajnálom,hogy ha ez ma már szégyen .. De a gyerkőc már "igazi" tengerre vágyik..:) Sajnos a pénz határt szab így ez is befolyásolja,hogy hová megyünk..Nem is húzom tovább! Nagyon köszönöm még1x a segítséget! Ennél tökéletesebbet még nem láttam..! Nekünk sokat jelent!! 

 

Üdv.: Keca 

Előzmény: stevie-13 (52393)
gy_cs Creative Commons License 2 napja 0 1 52394

Szia!

 

Stevie nagy BG mágus, s rettentően segítőkész. Mindenképpen érdemes megfontolni a tanácsait. Igaz kicsit más elképzelése van Bulgáriáról és az ottani nyaralásról, mint néhányunknak. Vagy sokunknak? :)

A lejutásról.

Mi Borsodból járunk, oda-vissza 5-600 km-l hosszabb a szerb irány a román tranzittal szemben, de nekünk időben ugyanannyi lenne, s mivel a szerbeken keresztül majd 90%-ban pályán mehetünk az éjszakai utazás miatt azt favorizáljuk. Sajnos a határátkelés, s a szerb kapuk megtréfálhatják az embert. Ha rákeresel a hszeimre, találsz egy másodpercre :) pontos kimutatást a lejutásról.

Az ellátás.

Naposparton ezidáig 6x voltunk, ebből 3x (első 3 alkalommal) az NBS-be (így is rákereshetsz itt), 3x másik helyen, de az NBS szomszédságában lévő Burgas éttermében volt az ellátásunk. Mindkét hellyel meg voltunk elégedve, s mint már írtam régebben, a sütemény, gyümölcs, gyümölcslé mennyiség, minőség miatt az NBS jobban bejött (azóta nem tudom változott-e, de sokan járnak oda, s nem nagyon panaszkodtak). A többi étel forma-forma, nem lehet éhen halni, bár az utolsó napokra már egy kissé egyhangúvá válhat a kaja.

Ha nincsenek kisgyerekek, megfontolandó lehet az önellátás is. Ha nem túl sok az italfogyasztási igény, nagyjából ugyanannyiból ki lehet jönni, s azt esztek amit szeretnétek, s minőségibb ételeket, italokat kaphattok, ha sikerül megfelelő helyet, helyeket találni. 

A part nekünk bejön, előfordul algásodás, hínár, de csak egy kicsit kell beljebb menni, s minden OK. Számunkra ez jobban bejön, mint a kavicsos, agyonsózott :), túlárazott Adria. (elnézést a HO fanoktól, már ha idekeverednek)

Az elhelyezkedés.

Az NBS szerintem már kiesik a nagy nyüzsgésből. GMAPS, s be lehet járni a környéket. Biztos ami biztos alapon tengerre néző szobát kell kérni, s így nem lehet gond az utca zajaival. Bár szerintem egyáltalán nem hangos a környék. Ha ide mentek a nyáron, majd megtapasztalhatjátok egy kis sétával a nyűzsit, na az hangos. Vidámpark az nincs mellette, pár száz méterre van egy óriáskerék.

 

Úgy nagyjából ennyi.

Remélem tudtam segíteni.

 

Üdv gycs

Előzmény: keca043 (52392)
stevie-13 Creative Commons License 2 napja 0 2 52393

Az ennivalóval megvoltatok elégedve? Hasonlít a magyaros ételekhez,vagy nagyon eltérő?

 

 

Ugye ez nem szempont? :-) Mert akkor Siófok. De tényleg.

 

Az AI-t többnyire úgy csinálják, hogy az ételek nagyobb része amolyan európai dolog, spagetti meg rántott sajt (bár a bolgár sajtok alapvetően másmilyenek) meg ilyenek, és csak kis részben a helyi konyha. A nyári bolgár konyha amúgy kifejezetten zöldség-alapú, nagyon kevés zsírt/olajat használ, és nem paníroz. 

 

 

Autóval mentetek e és ha igen akkor melyik vált be,mert 3 alternatívát látok a térképen..időben nem sok különbséggel..

 

 

Ez attól függ, honnan indultok és mikor.

 

Régi, de folyamatosan frissített írásom:

 

http://www.utikalauz.hu/del-eu/szekeres_istvan_-_stevie_szerbian_at_a_bolgar_tengerpart_deli_reszere__2015/

 

 

 

És még 2 kérdés lenne.. ,hogy azt olvastam vmi vidámpark van a közelbe és nagyon hangos,meg,hogy rengeteg alga van..:(

 

 

Napospart az alapvetően mindenhol hangos a főútvonal és a tenger között. A csendesebb helyek a főútvonaltól kívül vannak - azok viszont így messzebb esnek a tengerparttól.

 

Az algák megjelenése időjárás-függő. Az alga problematika a nyár nagy részében nulla, de bizonyos körülmények között gyorsan el tud algásodni a part. Szerencsére néhány nap elég, hogy kitisztuljon a víz.

Előzmény: keca043 (52392)
keca043 Creative Commons License 2 napja 0 0 52392

Szeretnék kérdezni,ha nem baj..Az ennivalóval megvoltatok elégedve? Hasonlít a magyaros ételekhez,vagy nagyon eltérő? Autóval mentetek e és ha igen akkor melyik vált be,mert 3 alternatívát látok a térképen..időben nem sok különbséggel..És még 2 kérdés lenne.. ,hogy azt olvastam vmi vidámpark van a közelbe és nagyon hangos,meg,hogy rengeteg alga van..:( 

Előzmény: gy_cs (52390)
keca043 Creative Commons License 2 napja 0 0 52391

Köszi a gyors választ!! Igazad van már nézem is..! :) De lehet még lesz 1-2 rövid kérdésem..Sajna eléggé át gell gondolnunk..Mert vannak alternatívák.

Előzmény: gy_cs (52390)
gy_cs Creative Commons License 2 napja 0 2 52390

Index keresőbe szálloda név. Nagyon sok találat lesz. Közkedvelt, jó szálloda. Mi többször voltunk ebben a hotelben, igaz pőr évvel ezelőtt. Nekünk nagyon bejött anno. Ha átolvastad a találatokat, s kell még infó kérdezz nyugodtan.

Előzmény: keca043 (52389)
keca043 Creative Commons License 3 napja -1 0 52389

Üdvözletem mindenkinek! Szeretnénk érdeklődni,ha vki jártas lenne "nessebar beach resort" szállodával kapcsolatban ,vagy esetleg ezzel hasonló színvonalú üdülési lehetőséggel kapcsolatban? Mostanában  szeretnénk foglalni a nyárra ,kb 7napos üdülést tervezünk autóval..Szívesen fogadom a véleményeket,előre is köszönjük! :) 

További szép estét v. napot ! 

Kele64pisti Creative Commons License 3 napja 0 0 52388

Helo!

A Szofiai reptér mellett van egy 2 éve nyilt szálloda. Nagyon OK. Én a nyitás után voltam ott néhány hónappal. Teljesen OK.

IBIS Szofia Airport a neve..

Jó árak, jó ennivaló.. A két vége a reptérnek tényleg gáz, az egyik végén cigányputrival, a másik része kopár rétes, ocska elkerülő autóút stb.. - de a két végén is voltam katonai repülőnapon :)

 

 

Előzmény: stevie-13 (52387)
stevie-13 Creative Commons License 5 napja 0 0 52387

Valaki tudna írni szállás kb. árat egy szófiai éjszakára 2gy,2fn számára?(reptér közeli vagy vasútállomás közeli)Köszönöm

 

 

A repülőtér eléggé külváros.

 

A pályaudvar meg belváros, de az Szófia viszonylag rossz hírű része. Pont mint Budapesten a Keleti környéke.

 

Én a belső belvárosban vennék ki egy szobát vagy apartmant (filléres). Odafelé a reptérről metró visz be, a lakástól a pályaudvarig meg nyugodtan lehet taxiba is ülni, kizárt, hogy 4-5 levánál drágább legyen.

 

Szófia nem egy nagy szám, de egy kellemes esti sétát és sörözést/borozást bőven megér.

Előzmény: ujvarosinekata (52384)
János 2 Creative Commons License 5 napja 0 0 52386

Üdv.

Hol tartotok, mégis szofiai irany lesz? Megalszotok es nappali vonattal mentek? Én még várok.

Udv Janos

Előzmény: ujvarosinekata (52384)
Tulip990911 Creative Commons License 5 napja 0 0 52385

Booking.com-on keresgélj, mi mindig ott foglalunk útközbeni szállást.

Előzmény: ujvarosinekata (52384)
ujvarosinekata Creative Commons License 6 napja -1 0 52384

Valaki tudna írni szállás kb. árat egy szófiai éjszakára 2gy,2fn számára?(reptér közeli vagy vasútállomás közeli)Köszönöm!

Gagnes17 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 52383

Szia mi is oda készülünk!☺

Engem is érdekel a kérdés!

Előzmény: joe söv (52381)
zs1975 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 52382

Üdülés lefoglalva repcsivel félpanzió lion sunny beach hotel

Már csak gyere nyár😄

joe söv Creative Commons License 2018.01.03 0 0 52381

Sziasztok. Mi a véleményetek a Marlin Beach hotelról?  Köszönöm előre is a válaszokat. 

dzsonivir. Creative Commons License 2018.01.03 0 0 52380

Száni Bics  drágább  átlag Bulgáriához képest,mivel ez egy 100% nyaralóváros, gyakorlatilag őslakosság nélkül.

Előzmény: zs1975 (52377)
urano Creative Commons License 2018.01.03 0 0 52379

BUÉK mindenkinek , szálloda lefoglalva , repülőjegy meg véve csak a júliust várom .

 

 

stevie-13 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 52378

Sunny beachröl tudtok árakat irni?? Italok éttelek meg ilyesmi.

 

 

Kb balatoni árak.

 

20 kilométerrel arrébb jelentősen olcsóbb minden.

Előzmény: zs1975 (52377)
zs1975 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 52377

Sziasztok.

Sunny beachröl tudtok árakat irni??

Italok éttelek meg ilyesmi.

Elöre is köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!