Keresés

Részletes keresés

szamcsika Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44084

Sziasztok! Vasárnap értünk haza Bulgáriából, Sveti  Vlasból. A Primasol Sineva Parkban töltöttünk egy hetet all inklusive ellátással. A kaja bőséges és finom volt, nagyon jól éreztük magunkat. Miskolc környékéről mentünk autóval  Románián keresztül. Éjszaka utaztunk, rengeteg volt a kamion, nagyon lassan lehetett haladni. Mindenhol sebességkorlátozások vannak, amit ellenőriztek is pechünkre. Visszafelé Szerbia felé jöttünk  julius 6-án, de még mindig nem volt átadva Burgasznál az autópálya teljesen. Ennek ellenére akik autóval utaznak Bulgáriába, ezt az útvonalat ajánlom, azonban errefelé is sok a rendőr. Ha valaki bővebb infót szeretne, szivesen válaszolok.

stevie-13 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44083

Találtam egy blogot (http://hurrabulgaria.blog.hu/) Isteni! Nagyszerű! Pompás!

 

 

Kár, hogy ritkán frissül :-)

 

Előzmény: Dydand (44080)
gambl-R Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44082

Sokmindenben igazad van, de nem mindenben... A fapadosok arkepzest azert nem annyira egyszeru kovetni. A wizzre pl. abszolut nem igaz, amit irsz. A jegyeket valoban nem szabad tul koran megvenni. De a ket honappal korabbi vasarlas is igen korai!

Az sms visszaigazolast meg, nem is ertem! :-)

 

Előzmény: Dydand (44080)
nitricircus Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44081

én csak AI-be járok szinte nyaralni, de sose voltak még ilyen gondjaim, hogy epekedjek mások után, hogy ő végigette a helyi ételekt, én meg csak a pocsék nemzetközi konyhán éltem.

 

midnig januárban foglalok, mert egy 8-10 fős társaságot összeszervezni mindenévben szabikra, meg minden más nem egyszerű

AI-ba pihenni, lábat lógatni megy az ember, nem a helyi kulináros élvezeket halmozni. a kényelem nekem megfizethetlen, hogy abba az egy-két hétbe, mikor eljutok nyaralni az évbe, minden egy helyen van, és nem kell a társaságot mindenfele cibálni, hogy eljussunk egy ebédre, vagy egy sörre.

ezért is megyünk idén a Sunset Resortba, minden megvan benne, ami nekünk kell.

 

ja és gazdag se vagyok, csak másként látom a nyaralást, mint te, mások az értékrendjeim, de nem hiszem, hogy ettől függetlenül én ne élvezném legalább annyira a nyaralásom, mint te a sajátod.

Előzmény: Dydand (44080)
Dydand Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44080

Sziasztok!

Végigolvastam az idei év termését a Bolgár tengerpartról használható infók után kutatva, így jutottam el a mai naphoz és ehhez a topichoz ;)
Mi 09.07-09.12-ig leszünk Bulgáriában (Neszebárban), azaz 6 nap. Most hétvégén foglaltuk le a repülőt és a szállást is. A repülő fejenként 27.500,-Ft-ba (egy feladott csomag kettőnknek bőven elég, plusz sms értesítés), a szállás (plusz 10 napos autópálya díj, plusz benzin Ferihegyig oda-vissza, plusz fedettparkolo.hu mindentől védve autóparkolás) fejenként 17.000,-Ft-ba került, azaz fejenként 44.250,-Ft-ból 6 napig élvezhetjük a Bolgár tengerpartot repülővel, szállással, utazással együtt.

Rengeteg hozzászólást olvastam, hogy több százezer forintért mennek emberek nyaralni Bulgáriába (ilyen-olyan utazási irodával). Ennek csak örülni lehet, hiszen ők akkor nagyon gazdagok!;)

A Wizz-ről: sok hozzászólás volt, hogy milyen algoritmussal számolnak a fapados cégek. Nos, ez nem ennyire bonyolult: az utazás előtt 2-2,5 hónappal MINDEN fapados társaság eszméletlenül csökkenti a jegyárait, ergo NEM szabad márciusban lefoglalni egy ilyen jegyet nyárra (sőt: naponta TÖBBSZÖR is változhat -és változik is!!!!- az ár.... )

A Booking.com-ról: a nyelvtudással nem rendelkező olvtársaknak jó hír (amellett, hogy a XXI. században BESZÉLJÜNK MÁR LEGALÁBB ANGOLUL...), hogy az oldalon át lehet állítani magyar nyelvre, és Ft fizetőeszközre. A megérkezés és a távozás időpontját megadva lehetőségünk van a szállás x személyes szoba árának szűrésére is. Így kb. MAX egy óra alatt meg tudjuk találni a nekünk tetsző szállást (és eközben el tudjuk olvasni a szállásról az esetenként több száz pozitív-negatív kritikát is, így nem kell megkérdeznünk, hogy cserélik-e a törölközőt naponta - de mi cseréljük otthon naponta?-...)

Rengetegen választják az AI ellátást. Ha nekik jó én nem szólok bele. Ha ők a nyaralás alatt kizárólag generál (a legtöbb embernek megfelelő) rántott húst, bolognait és társait szeretnék enni (MINDEN NAP, RENDSZERESEN!), akkor fizessenek jó sokat érte, és élvezzék egész nap. Én BIZTOS, hogy a helyi ételek, hangulatok, érzések és szokások miatt a hazai, OTTANI ételeket részesíteném előnyben. Ergo ők azok, akik nagyokat nyelve sétálnak végig az adott városon, és azt mondják: milyen jó lett volna megkóstolni a helyi ételeket! Mert helyi ételek az AI ellátásban NEM léteznek! Persze van pár kivétel: Tarator (jól felvizezve), pár sült, de ez csekély.

Olvastam, hogy valahol caca-t adnak 8 leváért. Nekik csak gratulálni tudok, amikor a kikötők mellett ugyanezt megkapni 2-ért, ők egyék csak étteremben (magyar felirattal) sokkal többért.

Nagyon sok JÓ infót is kaptam! Találtam egy blogot (http://hurrabulgaria.blog.hu/) Isteni! Nagyszerű! Pompás! Mi többször is voltunk Bulgáriában (legutóbb tavaly szeptemberben Szófiában, szintén kettesben, ami meg is jelent a blogunkon -ha valaki Szófiában akar kis időt eltölteni itt az első rész a hatból:

Balkán fanatic - Szófia 1.

Balkán fanatic, igen. Szeretjük a Balkánt, a Kelet-európai embereket, kultúrát, mindent. Úgy alakult, hogy nemrég Szófiában töltöttünk majd' egy hetet, így természetes -és adott- volt, hogy pár részen keresztül beszámolok a városról, szokásokról, kultúráról[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 )

Jön valaki Ajka vagy környékéről ekkor? ;)

1l Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44079

Szia

Mennyire lehet fürdőzni, hideg még a tenger?

A Wela milyen száloda (napospart), volt már valaki? 

köszi a válaszokat 

Előzmény: milva07 (44075)
Inwood1964 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44078

Köszi a linkeket,ezeket mi is megtaláltuk,hisz fent vannak a neten. Magáról a a Villa Magnóliáról szerettem volna megtudni valami konkrétumot.Építkeznek még mellette...zajos környék...a szobák,studiók állapota...a személyzet...  De azért köszönöm!

Előzmény: Jeff. (44074)
Sundance7 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44077

Ó,nagyon köszönöm a sok belinkelt oldalt! Ezeket már átmazsoláztuk néhány hete....gyönyörű a városka,a tenger...hmmmm!!

 

Vmi friss élményt azért még várnék,hátha megszállt vki a Magnoliában mostanában!  :-)

 

Szép napot!

Előzmény: Jeff. (44074)
remeny8 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44076

Sziasztok!

Igyekeztem átnézni a hozzászólásokat az oldanon, de ne haragudjatok, ha ez a kérdés már előfordult amit szeretnék kérdezni.
Egy hónap múlva megyünk nyaralni a Napos parta és érdeklődnék a vízi soprt árakról. Engem pontosan a parasail, illetve a jetski árak érdekelnének.
Köszönöm annak, aki tud nekem segíteni.
Szép napot!

milva07 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44075

Sziasztok!

 

Gyors helyzetjelentés Napospartról: szeles, de gyönyörű napos idő van, 30 fok, a tenger teljesen tiszta! Aki esetleg a Neptun Beach Hotelbe készül, vagy gondolkodik rajta: csakis jót tudok mondani- tiszta, kényelmes, nagyon jó konyhával és személyzettel. Az AI ellátás nagyon megéri, választékos, finom ételek, gyors kiszolgálás, makulátlan rend és tisztaság van.

Az árak a parton tavaly óta nemigen változtak, már amit én néztem és ahol jártunk. Sör 2-3 leva, óriáspalacsinta 2,5-5-ig tölteléktől függően, minifánk: 3-5 leva, gyros 4-6 leva, pizzaszelet: 3-4 leva, csavaros fagyi: 1-2 leva, töltött burgonya 5-7 leva (isteni). Ha bárki bármire kíváncsi, kérdezzen, ha tudok, válaszolok szívesen!:)

 

Jeff. Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44074

Fotók a Villa Magnoliáról:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/tag/villa_magnolia

 

 

Információk képekben. Napernyő, nyugágy bérlésének árlistája, busz és szárnyashajó menetrendek, "diszkont udvar" és az OTP BANK ATM helye képekben:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/tag/sozopol_informacio

 

Információk képekben. Néhány étterem, kajálda és egyéb étkezdék ajánlatai, étlapokkal, árlistákkal, véleményekkel képekben:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/sozopol_ettermek_kajaldak_etel

 

Sozopol városáról képekben:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/sozopol

 

Júliusi reggel Sozopolban:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/juliusi_reggel_sozopolban_july

 

Néhány kép a Sveti Ivan szigetről itt található:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/sozopol_st_ivan_island

 

Nesebar képek:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/nesebar

 

Naposparti fotók:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/napospart_sunny_beach

 

Képek Burgas városáról:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/tag/burgas

 

Néhány sozopoli kikötőbeli fotó:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/sozopol_marina_kikoto_hajnalban

Előzmény: Sundance7 (44066)
rebkaa Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44073

Elfelejtettem még valamit írni neked a Dolfin-nal kapcsolatban. Általában nekünk a csomagokban 12 db. törölköző foglalja a sok helyet ha az egész család utazik, 6-an vagyunk.

Itt nagyon jó volt, hogy a napágy, napernyő, tengerpartra, medencéhez a törölközők mind ingyenesek. Első nap a szoba kártyára adják ki a kinnti törölközőket, utána pedig csak vissza kell adni és cserélik az újra.

Nagyon jó nyaralást!  Mikor mentek?

Mi már ilyenkor nem tudunk menni sehova, úgyhogy irigykedem:))

Előzmény: Lurkó Kuckó (44041)
Nikimaki Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44072

Wizzairrel, kis kézipoggyásszal utazunk Burgaszba. Online becsekkoltunk, feladandó poggászunk nincs, így egyből a biztonsági kapuhoz kell mennünk.

 

Visszafele is ez lesz a menet? Vagy Burgaszban még pultos megoldás van?

 

Köszi!

anci0419 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44071

Szia Attila!

 

Őszintén megmondom, hogy nem tudom vannak-e koktélok, mi csak mentalikőrt és néha masztikát ittunk, de olyan hogy gin-tonik, vodka-narancs, wiski-kóla ilyenek vannak. Van 1 féle sör, vörös-fehér bor, üdítők gépi DE nem vizezett, piros-fehér rum, gin, konyak, mentalikőr, masztika(quzo), rakija(törkölypálesz), wiski, kávé(nagyon gyenge nincs kirakva de adnak tejport hozzá azzal iható), legalább 6 féle tea cukor, citrompotló az nekik nincs itthonról vigyetek ha akartok teát inni. 

A tenger az több mint 80 m, kb:100-110, de nem vészes, 2 perc mi is azért választottuk ezt a szállodát, hogy kint a parton ne kelljen fizetni sör meg üccsikért. Megszomjazol besétálsz kérsz és viszed magaddal, mi így csináltuk, viszont a bárokban mindent műanyag pohárba adnak. A gyereknek mi vittünk flakont és abba öntöttük át. Ja a sör, üccsi nagyon hideg, a tömény az kint van nem teszik hűtőbe, ami a medencebárnál van az szó szerint meleg, mi ezt is úgy oldottuk meg, hogy kértünk felvittük a szobába be a hűtőbe és utána iható.

 

Légkondi működik, hűtő is hűt rendesen, tv van, de nem magyar, eggyet találtunk mese csatornát ahol magyarul beszéltek, persze azt is a hazautazás napján, majd jövőre már tudjuk. A szobát 2-kor adják és a karszalagot is addig nem tudtok semmit inni! Mi reggel 1/2 8- du2-ig vártuk a szobára, de vannak rendes magyarok megkérdezték kérünk-valamit nekik ugye semmibe se került de nekünk nagyon jól esett és mi is ezt tettük. Hazafele 12-ig kell kijelentkezni és a karszalagot nem veszik le és még ebéd jár.

 

További szép napot ha kérdésed van írj!

 

Üdv!

Előzmény: m.attila06 (44067)
mepetya Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44070

"Most vettem észre, hogy a Google térkép már végig mutatja az autópályát Sofia és Burgasz között..."

 

Már nem :))

Előzmény: Richie1979 (44018)
gradinar Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44069

Az autópálya Yambol és Karnobat között még valóban nincs átadva

 

A cikk szerint az egesz kormany azon dolgozik, hogy julius 15-iken hetfon tenylegesen atadhasak az emlitett, muszakilag mar elkeszult utszakaszt.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/07/08/2099358_sled_40_godini_avtomagistrala_trakiia_e_zavurshena/

 

G.

Előzmény: johnny37 (44019)
utazo idegen Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44068

Lehet,hogy nincs sok szép kagyló de érdekes formájú van.

Előzmény: stevie-13 (44029)
m.attila06 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 44067

Szia.

Köszi az infót,nagyon sokat segítettél mert mindenki be volt feszülve,hogy milyen lesz.A  szállodai bárokban koktélok benne vannak az AI-ben,a tenger valóba 80 métere van?

Köszi Attila.

Előzmény: anci0419 (44065)
Sundance7 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44066

Szia!

Mi is ott fogunk megszállni.....:-)....szóval én is kíváncsi vagyok minden infóra!!

Mikor indultok,honnan és mivel....?

 

Köszi mindenkinek előre is-ha írtok a Villa Magnoliáról és Sozopolról!  

Előzmény: Inwood1964 (44063)
anci0419 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44065

Szia Attila!

 

A hotel nagyon jó helyen van, személyzet kedves barátságos, mosolyognak akkor is ha nem kéne és ez komoly. Tisztaság van, minden nap takarítanak, wc papír csere, türcsi csere napi szinten. Mi adtunk a takarítónőnek 5 levát 2 nap utána még a pizsit is összehajtotta a gyereknek, meg a plüsseit is szépen betakargatta, szóval nincs gond, nyugi! A 3 bárban a srácok már az első nap este megjegyezték mit iszunk és már előre mondták mit is akarunk kérni. Aranyosak!!! Bulgár, angol, orosz, német nyelven beszélnek, mi csak magyarul de tanítottuk egymást. Az animátorok haláli jópofik a gyerekekkel nagyon kedvesek és a felnőttekkel is. A kaja változatosnak mondható rengeteg a választék, nem lehet éhen maradni, nekünk nagyon finomak voltak, egyszóval tényleg nagyon jó választás a hotel. Remélem jövőre vissza tudunk menni oda. Éhezni, szomjazni nem fogtok, de ha a boltba akartok menni akkor az Orange Disconál a sarkon van a hoteltől kb: 100 m ott aránylag elég olcsón tudtok vásárolni, hazafelére az útra. A többi szupermarket drága, főleg a Zora, végijártuk szinte az egyész napospartot és ez a legolcsóbb. Voltunk az Aldiba is, drága. Talán 1 negatívum: a csomagszoba! ne tegyétek be, nem mintha eltünne valami is, csak vannak akik szó szerint rádobják egymás hegyére a bőröndöket, tesznek a mások értékeire de ezt nem a személyzet csinálja.

 

Nagyon szép és kellemesen tartalmas nyaralást kívánok, ha kérdésed van írj!

 

Üdv! 

Előzmény: m.attila06 (44062)
anci0419 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44064

Szia!

 

Napágy, napernyő darabja 8 leva. Legalábbis ahol mi voltunk, de nekünk nem kellett, megoldottuk úgy, hogy a szállodából egy türcsit vittünk magunkal azt is a gyereknek ha esetleg fázna, papucs le, irány a víz.

 

További szép estét!

 

Üdv! 

Előzmény: 1l (44059)
Inwood1964 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44063

Sziasztok!

Volt már valaki Szozopolban a Villa Magnoliában? Nagyon megköszönném,ha tudna valami felvilágosítást adni róla!

Köszönöm!

m.attila06 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44062

Szia.

Szeretnék infót a szállodáról a személyzetről és a kajáról, mert a vasárnap este indulunk és még senki nem irta meg a véleményét.

Köszi Attila. 

Előzmény: anci0419 (44024)
1l Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44061

Köszönöm, azt gondoltam bulgáriában olcsóbb mint görögbe :)

THX

 

Előzmény: johnny37 (44060)
johnny37 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44060

"tudja valaki mennyiért lehet napágyat és napernyőt bérelni a napos parton, vagy érdemes inkább megvenni ott és használni. "

 

Napágy is, napernyő is egységesen 8 leva/nap. (Lehet, van ahol csak 7.) Érdemesebb venni, de az általában kisebb és gyengébb. Nagyobb széllökések problémát okozhatnak.

Előzmény: 1l (44059)
1l Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44059

sziasztok.

tudja valaki mennyiért lehet napágyat és napernyőt bérelni a napos parton, vagy érdemes inkább megvenni ott és használni. 

kösz a válaszokat. 

Előzmény: anci0419 (44052)
johnny37 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44058

Köszönjük, mi is hasonlóan szép napokat kívánunk Nektek'

Előzmény: Utazó75 (44045)
johnny37 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44057

"Európa :-)"

 

Kiváltképp azok a magasszintű eszmecserék, amik az új tulajok és a visszatérő hoppon maradtak között zajlanak. Mintha rossz szagú leányági felmenők ősi foglalkozása is szóba kerülne olykor ...

Előzmény: stevie-13 (44030)
.бг Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44056

A szőrös mellkasú sirályok

Új sorozatot indul ma, ugyanis arra kértem az országfelelősöket, írjanak arról, hol és hogyan nyaralnak a környezetükben élők. Elsőként a magyarok körében is egyre népszerűbb bolgár tengerpartra látogatunk el Max val segítségével. Kiderül, miért kötelezően szőrös a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

margo12 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 44055

Köszi a választ ! Nem tudsz valahol biztonságos, és megfizethető parkolót a reptér közelében ? Mint irtam, mi Bp.ről megyünk.

Előzmény: Nagybalu1978 (44054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!