Keresés

Részletes keresés

T-boy01 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41373
Előzmény: jéézus (41372)
jéézus Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41372

Sziasztok Fórumozok!tudna nekem felvilágosítást adni arról hogy a Cacao Beach-en milyen tipusú zene szól egész nap,hohy tudok ilyen zenéket letőlteni hallgatni??nagyon jó zenék szolna egész nap!!!!

dzsonivir Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41371

Naposparton 8 leva a napernyő és 8 leva a napágy darabja.

Neszebárban ez 5-5 leva.

Előzmény: Tboy70 (41368)
János 2 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41370

T. Tboly!

 

Sok kérdést tették fel, nem tudni a létszámot, miért pont a Napospart!

 

Azt írom amit én tennék ebben a helyzetben: Nem a Napospartra mennék, mást választanék és közvetlenül a tulajtól foglalnék, vagy foglalás nélkül indulnék ell egy kicsit korábban. Vagy egy kicsit délebre mennék úgy Primorskóig, vagy egy kicsit északabbra, Obzorig bezárólag. A legtöbb helyen aug 20 után már van kedvezmény és helyben is lehet szállást találni.

A napernyők igénybevétele nem kötelező, de közéjük nem telepedhetsz le és általában  a tenger mellé sem előttük. Az ágy 5-8 leva ugyanennyi az ernyő, délbe is. Én elvileg tudok egy apartmant a naposparton, de messze van a parttl én nem mennék oda. keresd a kapcsolatot az "utazó idegennel" ő kint van és többet tud mondani és segíteni.

 

Üdv: János

Előzmény: Tboy70 (41368)
Jennym Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41369

Köszönöm Gyurmóka!

 

( egyébként végig olvastam az egész fórumot..!  : )  és valóban olvastam erre vonatkozó információt,de nem emlékeztem milyen

dátummal olvastam,és gondoltam hátha van frissebb-és talán pozitívabb tapasztalat.  )

De tényleg köszi!

Tboy70 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41368

Sziasztok!

 

Mi most keresgetünk éppen szállást aug. 21-től naposparton 8 éjszakára a booking.com-on és felmerült bennem egy két kérdés.

(bár ha valaki tud valami nagyon jó helyet, ami még foglalható az ne fogja magát vissza :)  nem kell AI v. FP max. reggeli )

Sok mindennel tisztában vagyok, amit lehetett elolvastam a fórumban, bár nem kevés a hozzászólás és néha nehéz megtalálni ami kifejezetten érdekel, ezért maradtak bennem kérdések;

 

- Tudtok nekünk ajánlani igazán jó és megfizethető kategóriájú éttermet, ahol nem a pizza és a standard kaják miatt mennek be az emberek, hanem a valódi Bolgár konyha miatt. (esetleg olyan ételt amit érdemes kipróbálni) Esetleg egy jó pékárust a reggelihez?

 

- Tudtommal a  Cacao Beach rész "ingyenes", így a kérdésem az, ha napospart másik részére megyek akkor az esetben a "nem ingyenes", az azt jelenti, hogy kötelezően bérelnem kell napernyőt + 2 ágyat? Ha így van akkor ennek kb. mi a költsége és van erre módom akkor is, ha csak délbe megyek le a partra?  Van  olyan partszakasz, amely nem ajánlott?  Több booking-os hozzászólás az északi csücsköt leminősíti.  Akinek van nagyobb tapasztalata, hogy melyik partszakaszt érdemes választani, az írjon már egy pár sort, mert ahhoz mérten választanék szállást.

 

- Mivel este 22 órakor szeretnék Budapestről indulni, milyen esélyekkel tudok a Röszke-Horgos határátkelőn könnyen átmenni? Van olyan lehetőség, hogy telefonon érdeklődhet az ember a határátkelő várakozási idejéről?  Visszafelé aug. 29 éjszaka 30 hajnalban érnék, akkor milyen esélyeim vannak az átjutásra?

 

- Érdemes nézegetnem, hogy melyik szálláson van Wifi vagy nem, mert ha van, akkor is használhatatlanul lassú vagy túl drága? Itt jegyezném meg, hogy a Vodafone-nál találtam napijegyet 990ft/24 óra itthoni tarifával lehet hazatelefonálni és 50MB internet van benne. Ez esetleg van, akinek jól jön mint infó.

 

Hirtelen ennyi

A válaszokat előre is köszönöm.

GYURMÓKA Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41367

"Olyan kérdésem lenne,hogy volt már valaki vmilyen formába Isztambulban fakultatív keretében? "

 

Szia !

 

Erről is írtak már itt a fórumon, és ha jól emlékszem , az volt a vélemény, hogy nem éri meg. Nem is az ára miatt, hanem azért, mert messze van, nagyon kevés az idő Isztambulban, és nagyon fárasztó. Én is kacérkodtak a gondolattal, hogy átmegyek, de

aztán letettem róla. Amit én  láttam kiírást, az úgy nézett ki, hogy indulás a késő esti órákban busszal. Egész éjjel fetrengés a buszon. Kora reggeli érkezés Isztambulba, reggeli valamelyik szállodában, után azonnal városnézés, majd délután  pár órás vásárlási lehetőség, és az esti órákban indulás vissza. Érkezés a hotelbe az éjszakai-hajnali órákban.  Az ára 150 leva +15 euro a vízum. Ha mindenképpen ki akarjátok próbálni, szerintem valamelyik helyi utazási irodánál vegyétek meg az utat, mert a magyar idegenvezető tuti, hogy drágábban értékesíti. Lehet, hogy van valamilyen hajós lehetőség is Burgaszból, de ezt nem tudom pontosan.

 

üdv

Gy   

Előzmény: Jennym (41365)
solozo Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41366

Ilyen szállást mi alapján sikerült foglalni? Mert olcsó volt? A képet elnézve soha nem mennék ilyen helyre.

Előzmény: Maci58 (41355)
Jennym Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41365

Mi 21.-én indulunk vonattal-Napospart : ) ,már nagyon várom.Olyan kérdésem lenne,hogy volt már valaki vmilyen formába Isztambulban fakultatív keretében?És hogy a parton lehet banánozni v. motorcsónakos ernyőzni?

GYURMÓKA Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41364

Szia !

 

Én augusztus 28-tól megyek -immáron negyedik alkalommal az NBS -be. Nagyon szeretem, és mindíg  elégedett voltam, mint ahogy sokan innen a fórumról. Ennek a hotelnek  nagy magyar rajongótábora van, akik évről évre  (3-4-5 ödjére ) visszatérnek.

Tuti, hogy nem  fogsz csalódni benne. Én is alíg várom már, hogy ott legyek !

 

Jó utat !

 

üdv

Gy 

 

Ui: Írtam itt a fórumon elég sokat a hotelről, a nevemre kattintva visszaolvashatsz. 

Előzmény: eripa (41362)
Daruska978 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41363

Köszönöm a válaszokat,szerencsére időközben, (ma) megérkezett az útlevél,pont az utolsó pillanatban :) 

Egyébként Bulgáriáról, Nessebar-Sunny Beachről: Mi tavaly is ott voltunk , 7 napot, a Hotel Amforában,most is oda megyünk, a véleményem, hogy szuper volt, szuper a hely is. A szálloda, én azt mondom aki nem 5*-os luxus nyaralásra készül, annak minden igényét kielégíti. A szobák rendezttek, jól felszereltek,klimás (nekünk ilyenhez volt szerencsénk), igaz a szőnyeg már jócskán több éves, de ez a legekevesebb...A kiszolgálás tökéletes volt (all inclusive), jó, ha nagyon akarnék kukacoskodni, akkor vizesek a tányérok, poharak, de hozzá kell tenni, hogy 2 szálloda vendégeit szolgálják ki. Az étel bőséges, nagy a választék.2 bárban korlátlan az alcohol fogyasztás-persze ezeket valószínű vizezik, lightos koktélok, de nem inni megy az ember, hűsítőnek pedig tökéltesen megfelelnek. Sajnos egy "apróbb" baleset miatt, volt "szerencsék" korházi látogatásra is, párom újbegyét profi módon varrták vissza, az orvosok maximálisan helyt állnak,segítőkészek,kedvesek, angolul perfect beszélnek. A tengerpart kifogástalan, talán ami szemet szúrt az a rengeteg csikk a homokban, de ez az emberek szegénységi bizonyítványa. A ngyobb szállodák Sunny Beachen szerintem tökéltesek , hogy az ember eltöltsön ott 1 hetet. Nessebár óvárosába mi gyalog mentünk be, kb. 30-50 perces séta a tengerpart mellett-már maga az is egy élmény... Kicsit érződik a balkáni hangulat, de az külön varázst nyújt a helynek. Éjszakai élet hatalmas, a bazársoron pedig csak azt nem talál az ember (rengeteg gagyi), amit nem akar, és itthoni áraktól kb.20%-al olcsóbban. Én azt mondom, aki nem Thaiföldre jár nyaralni luxus szállodába, az maximálisan meg lesz elégedve mindennel.

Előzmény: anikó2012 (41360)
eripa Creative Commons License 2012.08.15 0 0 41362

Mi 1 hét múlva indulunk szintén Debrecenből, szintén a NBS-be. Nagyon örülök, hogy ilyen pozítív véleményt írtál, kicsit bizakodóbban indulunk útnak.Szívesen venném, ha kicsit részletesebben is írnál, ha időd engedi.Minden érdekel! Voltatok esetleg más városban, élménystrandon, stb.?

Köszönettel! 

Előzmény: zyzy78 (41344)
bimibumikam Creative Commons License 2012.08.14 0 0 41361

Köszönöm! Ott már voltunk. Nagyon szép  volt. A Tivat melletti homos strand viszont túl kevés, hogy olyan messzire elutazzunk miatta. 

Előzmény: Törölt nick (41357)
anikó2012 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 41360

Mi hétfőn hajnalba értünk haza Napospartról a 69 éves nagymamával, akinek a régi típusú, keményfedeles személyi igazolványa van. Már Tiszaszigetnél a szerb határőr problémázott rajta,  azon gondolkoztunk, hogy a nagy bőröndbe kell a ruhák helyett átcsempészni a mamát.:) Aztán sok gondolkozás után átengedett, de azzal "nyugtatott" bennünket, hogy majd a szerb-bolgár határon lehetnek gondok. Dimitrovgrádnál a szerb viszonylag könnyen átengedett, de a bolgár láthatóan még sosem találkozott ilyen okmánnyal, úgy nézett rá, mint gyújtogató a vizes szalmára.Kézzel-lábbal magyaráztuk, hogy határidő nélküli, no finish.Elvitte, majd negyedóra múlva tért vissza és továbbengedett. Hazafelé jövet is tanakodott minden határőr, de csak átengedtek bennünket.

Mindenesetre ha mégegyszer megyünk, a mamának is csináltatunk új igazolványt, elég volt az izgalomból.

 

A nyaralásról: nagyon jól éreztük magunkat, mindenkinek a szerb utat ajánlom, sokkal gyorsabb min Románia felé. Stewie-nek köszönjük az útleírást, nagyon sokat segített. Belgrádon és Szófián is keresztül mentünk, gyorsan és egyszerűen.

Előzmény: Daruska978 (41346)
Pötyi71 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 41359

Mindegyiket übereli Bulgária!

Előzmény: Törölt nick (41357)
Ace Combine Creative Commons License 2012.08.14 0 0 41358
+1:)
dzsonivir Creative Commons License 2012.08.14 0 0 41356

Szóval kezdem azt érezni, hogy az egyre több szállodájukat ami nő a földből mint a gomba nem tudják megfelelő közlekedési infrastruktúrával kiszolgálni.

 

 

 

Pontosan.Nagyon szeretnének az idegenforgalomból minél többet szakítani,de még nem jöttek rá,hogy ehhez adni is kell.

Pl,szállodánkban egy lift volt(ami pl volt,hogy leállt egy teljes napra is)

5 szintes szállodába egy lift szerintem kevés.

alapesetben 5 percet kellett várni,mire megérkezett a lift,egyszerűbb volt lemászni a harmadikról.

Pl ilyenekre is figyelni kellene.

Persze főszezonban ennyi pénzért nem nyaralsz szállodában sehol,de kérdés,hogy nem éri-e meg jobban egy utószezonos görög utazás:)))

Előzmény: gondolkodó2 (41351)
Maci58 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 41355

Mi is most jöttünk vissza Bulgáriából, szállásunk Primorskóban a, Perla str. 2 jelölésű névtelen apartmanházban volt, tulajdonos, szállásadó: Mario Angelow lengyel üzletember. A foglaláson csak az szerepelt, hogy Perla2, Primorsko. Ha nincsenek GPS koordináták megadva nem találtuk volna meg. A Limbán keresztül foglaltunk.

Az apartmanház lelakott ápolatlan, takarítatlan volt, minden szétesőben (leszakadt szekrényajtó, szivárgó mosogató), csak óvatosan bántunk mindennel nehogy összerogyjon. Itt a klíma működött volna, ha lett volna távirányító, de a "bábuska" közölte, hogy éppen szerelőnél van a távirányító és megpróbálta elmagyarázni hogyan kell manuálisan működtetni a klímát. Harmadik nap estéjére addig vertem az asztalt, míg lett távirányító, és működött is. 11 nap alatt míg ott voltunk egyszer sem takarítottak, törölköző csere sem volt.

A hűtőről nem beszélve, még jó hogy nem vittünk semmi kaját, mert két üveg víz és egy dobozos margarin fért el benne.

Kárpótolt viszont a tenger, a jó időjárás, és a jó olcsó kaják.

Még az sem vette el a kedvem, hogy visszafelé szombat délután a szerb rendőr teljesen jogos indokkal egy záróvonal átlépése miatt kiintett és közölte ez 150 Eurómba fog kerülni. Kb. 20 percig énekeltem neki, hogy ne csináljon már problémát és a rendőkocsi ajtajának oldalzsebébe ejtettem végül 30 Eurót és futni hagyott. Egyébként olcsón megúsztam. Tehát ennek ellenére visszatérek még Primorskóba, de nem ebbe az apartmanházba.

 

bimibumikam Creative Commons License 2012.08.14 0 0 41354

Kedves Fórumozók!

Mivel én is sok segítséget kaptam innen, néhány tapasztalatot én is megosztok. Tegnap éjjel ékreztünk vissza Csernomoretsből. Az út vissza Pomázig 17 óra volt. Ezt egy kisbusszal, kilenc fővel tudtuk így megcsinálni. Sehol sem kellett várakozni. Tompa felé jöttünk. Mindezt 5 kisgyerekkel tettük meg. 

De kezdjük az elején. Szófiai tranzit szállásunk kifogástalan volt (http://www.booking.com/hotel/bg/blok531.en.html). 4 szoba, kilenc ággyal összesen 57 euróért. Nagyon tiszta, nagyon új, közel a kivezető úthoz, saját parkolóval, kedves személyzettel. Odafelé keresztülmentünk Belgrádon, ami kb 25 perbe került. Ezt az utat felújítják, így volt is egy kisebb dugó. Visszafelé az elkerülő utat választottuk. Azt 30 perc volt. Tehát nagyjából mindegy, merre megy az ember. Szófián mindkét irányba keresztülmentünk. Mindenkinek ezt ajánlom. Sokkal rövidebb, mint az elkerülő. 

Rila helyett, mi Bacskovot néztük meg. Nagyon közel van az autópályához, útba esik egy erőd, szép folyó. A kolostor ingyen látogatható, a parkolásért fizetni kell. Nagyon szép, mindenkinek ajánlom. Bacskovo összeköthető plovdivi városnézéssel. Gyönyörű óváros, sok szép látnivalóval. A parkolás nem túl drága, a hely is olcsóbb, mint a tengerpart. 

Csernomorecban egy kellemetlen élményünk volt. Egy palacsintázás után mindnyájunknak megfájdult a hasunk, hánytunk, lázasak voltunk. A palacsintázó a sétálóutca tenger felőli végén található, fentről menve a bal oldalon. Egy középkorú férfi és egy fiatal srác dolgoznak ott nagyon lassan. Aki teheti, ússza meg az a minusz két napot. 

Nesszebár és Szozopol (nagyon ajánlom) mellett Várnába is elmentünk. A feleségem és a gyerekek nagyon akarták látni a delfináriumot. Az előadás tetszett nekik, de a parkolás egy rémálom volt. A delfinárium parkolójába nem engedtek be. Azt mondták, álljuk meg kicsit odébb az út menti füvön. Hamarosan odajött egy motoros rendőr, és messziről hadonászva jelezte, hogy menjünk el onnan. De nem volt hova menni. Hamarosan újabb rendőrök jöttek kamerákkal és felvették az ott parkolókat. Nekem ez nem tetszett. A város sem nagy szám. A római fürdőt és az örmény templomot ajánlom. Az utóbbit csak ablakon keresztül lehet megnézni. A város maga szemetes, vizeletszagú hely. Kerülendő. A várnai csata emlékére épített múzeumot kötelező megnézni. 

Összességében szép nyaralás volt néhány kellemetlenséggel. Két év alatt sikerült bejárni a bolgár tengerpartnak a még izgalmas részeit. Azt hiszem, mi már nem fogunk visszamenni. Vagy Görögországba, vagy Horvátországba megyünk. 

Maci58 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 41353

Mellékelem az előző hozzászóláshoz az apartmanház képét.

 

Előzmény: Maci58 (41352)
Maci58 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 41352

Csatlakozom az előttem szólóhoz, csak éppen Primorsko, Perla str. 2 jelölésű névtelen apartmanház, tulajdonos, szállásadó: Mario Angelow lengyel üzletember. A foglaláson csak az szerepelt, hogy Perla2, Primorsko. Ha nincsenek GPS koordináták megadva nem találtuk volna meg. A Limbán keresztül foglaltunk. A problémáink teljesen hasonlóak voltak, lelakott ápolatlan, takarítatlan szállás, minden szétesőben, csak óvatosan bántunk mindennel nehogy összerogyjon. Itt a klíma működött volna, ha lett volna távirányító, de a "bábuska" közölte, hogy éppen szerelőnél van a távirányító és megpróbálta elmagyarázni hogyan kell manuálisan működtetni a klímát. Harmadik nap estéjére addig vertem az asztalt, míg lett távirányító, és működött is. 11 nap alatt míg ott voltunk egyszer sem takarítottak, törölköző csere sem volt.

A hűtőről nem beszélve, még jó hogy nem vittünk semmi kaját, mert két üveg víz és egy dobozos margarin fért el benne.

Kárpótolt viszont a tenger, a jó időjárás, és a jó olcsó kaják.

Még az sem vette el a kedvem, hogy visszafelé szombat délután a szerb rendőr teljesen jogos indokkal egy záróvonal átlépése miatt kiintett és közölte ez 150 Eurómba fog kerülni. Kb. 20 percig énekeltem neki, hogy ne csináljon már problémát és a rendőkocsi ajtajának oldalzsebébe ejtettem végül 30 Eurót és futni hagyott. Egyébként olcsón megúsztam. Tehát ennek ellenére visszatérek még Primorskóba, de nem ebbe az apartmanházba.

 

gondolkodó2 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 41351

Sziasztok!

 

Szombaton indultunk haza a nyaralásunkból St Vlas Hotel Cesar Palace-ból, ismét egy szép hetet töltöttünk el. Az ár érték arány megfelelt a várakozásnak, szerintem nagyon kedvesek voltak a hotel dolgozói. Az ellátás egy kicsit bulgárosabb kevesebb európaibb kaja de aki nem finnyás nagyon az nem maradt egyszer sem éhes. A tenger a nyugodt délelőtti órákban csodás alga nélküli, délután hullámos algás de nem vészes. A gyerek nagyon élvezte.

 

Mi autóval mentünk és azért erről van egy két mondatom.

Ajka-Baja-Belgrád-Szófia-Burgasz-St-Vlas útvonal majdnem végig autópálya, amelyiknek a régebben elkészült része elég rossz állapotú, az új részek teljesen jók, de a Szófia-Burgasz szakasz új részén pl egy benzinkút és egy WC sincs úgyhogy előtte Plovdid kürül tankolni érdemes. Van egy 60 Km-es rész ahol nincs pálya, hát mindkét alkalommal 3 órát vett igénybe a megtétele és nem értettem, hogy miért. A pályán a forgalom gyér volt amikor vége lett elközdődött az őrület egyszerüen 10-20 km hosszan állt a sor és nem volt semmi oka, se baleset, semmi. Aztán egyszercsak vége mintha mi sem történt volna, máig nem értem. 

Nem akartunk autózni busszal mentünk Neszebárba, hát 20 km 40 perc alatt egy gombostűt sem lehet leejteni, mondhatom "nagyon jó volt" visszafele taxiztunk mert nem vállaltuk mégegyszer ezt az élményt. Pedig csak annyiból állna, hogy nem 40 percenként indítják a forgalmas órákban a buszokat, hanem 10 percenként.

Szóval kezdem azt érezni, hogy az egyre több szállodájukat ami nő a földből mint a gomba nem tudják megfelelő közlekedési infrastruktúrával kiszolgálni.

A határokon semmi gond nem volt egyszer sem nézték át  a csomagtartókat.

 

Végezetűl köszönet annak a két magyar családnak (egyikük erdélyből) akik segítettek amikor baj volt.

 

Bulgária azért továbbra is a kedvencem marad.

 

Mindenkinek jó nyaralást. 

 

 

dzsonivir Creative Commons License 2012.08.13 0 0 41350

Ez egy jó ötlet lenne,kinyomtatni az adott jogszabályt bolgárul v angolul  és azt lobogtatni  előttük.

Előzmény: Daruska978 (41348)
dzsonivir Creative Commons License 2012.08.13 0 0 41349

Naugyehogy létezik bulgáriában is kakaó:))

Előzmény: sulep (41335)
Daruska978 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 41348

Igen, köszönöm...idáig mi is eljutottunk, csak gőzöm nincs, h. mit tegyünk...Most keresgélek valami írott szabályzatot...mondjuk bolgárul ;) ....

Előzmény: dzsonivir (41347)
dzsonivir Creative Commons License 2012.08.13 0 0 41347

Elvileg el kell fogadniuk ,de gyakorlatilag kifoghatsz egy kötekedő határőrt,aki nem biztos,hogy elfogadja.

Előzmény: Daruska978 (41346)
Daruska978 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 41346

Sziasztok! :)

 

Biztos volt már kérdés-válasz,de sajna nem találtam...Aki volt már régi, keményfedeles személyivel Bulgáriában, Szerbián keresztül, legyen kedves írjon pár sort....Fontos lenne, péntek este indulnánk, útlevél júli.19.óta még nem érkezett meg, talán nem biztos ,h. kellene 39 ezret kiadni a gyorsított 1 napos ügyintézésrt, ha személyivel is mehetünk simán... Köszönöm előre is a válaszokat Mindnekinek! :) D.

robi_hlt Creative Commons License 2012.08.13 0 0 41345

Sziasztok,

Érdemes a szálloda recepcióján megkérdezni. Mi a Dolphin Marinában voltunk (Grand Hotel Várna komplexum) és a GHV "Marketing Office"-ban nagyon segítőkészek voltak. Odaülhettem a gépükhöz, használhattam az Internetet és nyomtathattam nyugodtan. Mindezt ingyen és még kedvesek is voltak:-)

Üdv: Robi

Előzmény: GYURMÓKA (41307)
zyzy78 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 41344

Szombaton érkeztünk haza a Nessebar Beach Hotelből (NBS). Debrecenből mentünk repülővel, egy 1,5 éves babával. Mindennel maximálisan elégeddetek voltunk,csak ajánlani tudom ezt a szállodát. Akit érdekel esetleg bővebben, annak szívesen válaszolok privátban :) Mi biztos ide megyünk legközelebb is.

ingatlanbulgaria Creative Commons License 2012.08.13 0 0 41343

Sziasztok!

 

Ha valaki apartmant szeretne vásárolni Bulgáriában akkor keressen meg.

 

üdv

Rules

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!