Keresés

Részletes keresés

sonar123 Creative Commons License 2015.09.08 0 0 34

A JazzLoftban minden rendben. Majdnem nem épült fel, de aztán szerencsére mégis. Azért szerencsére, mert itt lakunk. Hát a 2. ütem (a régi malomépület), az nem nagyon jött össze, abból nemtom mikor lesz valami.  A CIB most árulja, de szerintem az oda tervezett lakásokat még most is nehéz lenne eladni. Neki sem kezdtek az építésnek, mert a 33 tervezett lakásból 1 v 2 volt akkoriban eladva. Az elkészült részben mostanra majdnem minden lakás elkelt.

Volt egy-két zökkenő építés közben is, aztán a Malomvári becsődölt, de most már mindegy. Én még kötbért is kaptam. Kellett is, mert Zsanettka helyből átb*szott a palánkon (ez volt életem első újlakás-vásárlása). Azóta is csuklik, remélem.

 

 

Attila_1980 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 33

Jelenleg mi a helyzet a Jazz Loftban? Láttam, hogy még mindig vannak eladatlan lakások, engem érdekelne az egyik, de nem nagyon találok információt az állapotokról.

transztér Creative Commons License 2012.02.06 0 0 32

Sajnos Takács Imre a simlis vállalkozó iskolapéldája. Mi 2010. októbere óta lakunk a Jazz Loftban, az 5 hónapos csúszás miatt kötbért persze nem kaptunk, hiába volt benne a szerződésben. Takács arra hivatkozott, hogy azért csúszott az átadás, mert mi nem fizettünk (ami persze úgy marhaság, ahogy van, hiszen csak a jogerős használatbavételi kézhezvétele után kellett fizetnünk). Magyarán Takács hazudott.

 

A vita több mint fél évig húzódott, egészen addig, amíg a Malomvári Kft. felszámolás alá került. A lakóparkot időközben eladta a felszámoló a CIB bank leánycégének, a mi követelésünkre persze már nem volt elég a befolyt pénz

 

Szóval annak a gazember Takács Imrének a cége örökre adósunk marad a járó kb. 300 000 Ft kötbérrel.

 

Ettől függetlenül a lakóparkot nagyon szeretjük. 

stavika Creative Commons License 2010.02.18 0 0 30

Nálam az a helyzet, hogy írásban és visszavonhatatlanul "hivatalosan" (ügyvéd által írt levélben) álltam el a szerződéstől, ekkor  ajánlottak nagyobb lakást meg hamarabbi átadást (vagyis nem akarták, hogy kiszálljak). Ezt írásban utasítottam vissza, ezután nem reagáltak: nem is fizettek, nem is írtak. Ügyvédem benyújtotta a bíróságra a keresetet, de hogy kompromisszumkészségem kifejezzem, kb. egy hónap elteltével rátelefonáltam Takács úrra, érdeklődtem, vajon miért nem utaltak még; ő csodálkozva azt mondta, már mindent aláírt, de a bankra nincs ráhatása, beszéljek a Zsanival. Zsanett ekkor tájékoztatott, hogy tudomásuk van már a keresetemről, és így nem olyan egyszerű a pénzügyi rendezés, meg különben is, aki a foglalót nem foglalóként kérte, azzal már megegyeztek... stb. Ezután az ügyvédjük az én ügyvédemnek azt írta, hogy az én elállásom határideje nem volt egészen világos ?!! Egy következő levélben pedig azt állította, hogy a beruházóval személyesen beszéltem arról, hogy elfogadom a befizetett összeget. (Ez szemen szedett hazugság).
Természetesen a Jazzloftos lakásra szánt, maradék pénzemen én is vásároltam már egy másikat, új építésű ez is, és már itt is karácsonyoztunk :-)

 

Ezek után nagyon remélem, hogy a bíróság helyre teszi őket, és megkapom, ami a Ptk. és a szerződés szerint megillet - ez a befizetett 10% foglaló duplán, illetve az általam számlákkal igazolt anyagi, ill. nem anyagi kár + ügyvéd + bíróság. (Mennyivel jobban jártak volna, ha korrektek. Megjegyzem: értelmes, peren kívüli ajánlaton természetesen elgondolkodnék, de felbosszantott, hogy ilyen hülyének néztek/néznek).

Előzmény: csabiman (29)
csabiman Creative Commons License 2010.02.18 0 0 29
Én már tavaly, amikor az előszerződést szerették volna véglegesíteni, akkor kiléptem. A kötbértől "el szerettek volna tekinteni tekintettel a lakások időközbeni értékemelkedésére", úgyhogy vita nélkül és békében visszamondtam + azonnal visszakaptam az előleget és a foglalót, bármiféle plusz követelés nélkül.

Utána vettem egy használt, felújított lakást - az illetéket, CHF vs. HUF árfolyamot tekintve nem jártam túl jól, de legalább van saját lakásom :))
Előzmény: stavika (28)
stavika Creative Commons License 2010.02.17 0 0 28

Sajnos, én is beleugrottam egy lakásba a Jazz Loftban , amely mind a mai napig nem épült meg, sőt, most már 2. ütemben szerepel (eredetileg ilyen nem is volt).
Az előszerződés és a végszerződés között csak telt az idő, nevetséges kötbér, magyarázkodás és határidőmódosítás. Talán a mostani határidőt tartani fogja az új generálkivitelező, de én belefáradtam:

 

-miután a kötbért nem utalták szerződés szerint, elálltam a szerződéstől és visszakértem a foglalót (természetesen a dupláját), valamint mindazt a pénzt, amivel nekem a szerződés nem teljesítésével kárt okoztak (albérlet, ügyvédek, adótartozás). Csak akkor vettek komolyan, ha a leveleket ügyvéd írta, és akkor tettek egy szerintük jó, szerintem nevetséges ajánlatot 8először dupla kötbér: amit szimplán sem fizetnek..., aztán nagyobb és hamarabb átadandó lakás...).

- nagyon megsértődtek, hogy jogi útra tereltem a dolgot, de továbbra sem fizetnek (a szerződő Malomvári Kft. még áll), így bírósághoz fordultam, hamarosan jön az 1. tárgyalás.

 

Ha netán sorstáram olvassa soraimat, kérem, hogy jelentkezzen.

 

Sok sikert és kitartást azoknak, akik még nem adták fel!

taqy42 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 27
Hat ez a projekt sem tul biztato. De a Zen Garden sem a nyugalom szigete, majdnem ezekben vettem lakast, most nagy szarban lennenk.
ezol Creative Commons License 2008.11.01 0 0 26
  Lakóépületek, lakások műszaki ellenőrzését vállalom épités közben valamint a műszaki átadáson.




06-30-294-73-00




csabiman Creative Commons License 2008.03.15 0 0 25
Na, beszélt még valaki személyesen az Imréékkel? Nektek mondtak valami érdemlegeset?
csabiman Creative Commons License 2008.02.25 0 0 24
Na, elbeszélgettünk a főnökkel, most talán tényleg lesz valami érdemleges előrelépés. A végleges szerződéseket mindenesetre pár napon belül előkészítik :))

Ígéretet kaptunk arra, hogy pár héten belül tényleges építkezést láthatunk... nos, mivel minden nap arra járok, ezért nem lesz nehéz szemmel tartani őket!!
Előzmény: csabiman (14)
RL lakó Creative Commons License 2008.02.17 0 0 23
Ha a befizetések - foglaló, vételárrészlet - a finanszírozó banknál letéti számlára kerül, akkor nem férnek hozzá átadásig. Vagyis nemhogy az alkalmazottakat, de az alvállalkozókat, közüzemi díjakat sem tudják ebből fizetni.
Előzmény: Gaperovics (19)
csabiman Creative Commons License 2008.02.17 0 0 22
Áttervezés volt többször is, azóta talán már megvan a végleges építési engedély, nem tudom biztosan...
Előzmény: Gaperovics (19)
martindoc Creative Commons License 2008.02.17 0 0 21
A Malomvári Kft. tulajdonosa egy ciprusi (gondolom offshore) cég:

TESTRA CONSULTANTS LIMITED HE-149572
Gr. Xenopoulou 17 ., P
Limasol , Ciprus
Gaperovics Creative Commons License 2008.02.17 0 0 20
Nem is. A weblap szerint a megrendelő:
Malomvári Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft.

Úgy látszik, hogy lebonyolítást és ellenőrzést végzi az Óbuda Újlak.

A generál kivitelező lehet a Murus zRt.

AZ Óbuda Újlak régóta a piacon van, de a bevételt a Malomvári teheti zsebre. Hogy mennyit kapnak szervezésre, nem tudni. Az Óbuda Újlak is csak egy alvállalkozó, úgy tűnik.

Ez a késés nem tetszik nekem. :(
Kockázatosnak érzem...
Előzmény: RL lakó (17)
Gaperovics Creative Commons License 2008.02.17 0 0 19
http://www.obuda-ujlak.hu/refdetails.php?id=221
Ez a lap.
Szóval 2007-es átadási dátum van.

Többet nem tudok én sem.

1. Nem tartották a határidőt.
2. Érdemes lenne megkeresni a fővállalkozót, hogy tud-e bővebb információt mondani. Kiderülhet akár a késés oka is... De talán a tervezők is tudhatnak valamit, hiszen érkezhetet hozzájuk áttervezési igény is. És ha az alapokat érinti, akkor nem lehet addig neki fogni, amíg nem engedélyeztetik.
3. Az építkezés sehol sem tart. Persze hideg van... de hát még mindig gödör van...
4. Egy projektcéget könnyű felszámolni, kimenteni a vagyonát. Talán ez nem történik meg, hiszen árthet a csoport nevének. Kérdés, hogy ennyi ártalom, mennyit számít egy cégnek, ha ráadásul nem is egészen ugyanaz a cég....
5. Marad a szerződés olyan kitartása, hogy a vevő ne tudjon visszalépni. Ha ezt sem szervezték meg, és azt sem, hogy a foglalójuk elbukását elkerüljék, akkor még korrekt is lehet. :)

De a tény, hogy nem készül a lakás.
Az eddig befizetett pénz akár el is fogyhat a sok áttervezésben, és nem marad pénz a befizetésből a befejezésre... Ráadásul az alkalmazottakat is ezekből a befizetésekből fizetik. Azaz csak fogy a tőke...

A kivitelezőn múlhat a késés, de a beruházó azonnal tönkre teszi, ha nem halad, és csődbe viszi. Szerintem lesz ebből még lakás, de hogy mikor, és hogy ki fogja befejezni... Példaképpen említhetném a Beethowen házat, ahol csak fialtatják a befizetéseket, de 3 év alatt csak a betonszerkezeig jutottak el. Ekkora összegnek a kamatából is meg lehet élni. :)

Szerintem nem a kivitelező miatt áll az ügy. A beruházó pedig ködösíteni szokott, hogy ne legyen ok a visszamondásra, a foglaló elbukására.

Vagy áttervezés lehet, vagy rossz szándék a késésé miatt. Talán a tervezőktől kellene érdeklődni...






Előzmény: Gaperovics (18)
Gaperovics Creative Commons License 2008.02.17 0 0 18
Nos annyit látok, hogy az Óbuda Újlak csoport tagja leánya, vagyis projektcége lehet ez a társaság.
Az Óbuda-Újlak csoport régóta tevékeny. De ez semmire sem biztosíték, mert nem véletlenül saját név alatt dolgozik. Egy projektcéget oda lehet dobni a kutyák martalékának.
A cégek nincsenek felszámolás alatt, de ez sem jelenti azt, hogy kedvező vége lenne a történetnek.
Az Óbuda-Újlak csoport lapján 2007-es
Előzmény: RL lakó (17)
RL lakó Creative Commons License 2008.02.16 0 0 17
˝Generálkivitelezőként a Murus Zrt-t jelölték meg a legutóbbi, novemberi keltezésű levelükben.Mond valamit?˝

Nézz bele a Rákóczi-liget topicba. 28-án lesz 1 éve, hogy át kellett volna adniuk...
Előzmény: csabiman (16)
csabiman Creative Commons License 2008.02.15 0 0 16
Beruházó és építtető elvileg a Malomvári Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. Tervező a T2A Építész iroda.

Generálkivitelezőként a Murus Zrt-t jelölték meg a legutóbbi, novemberi keltezésű levelükben.

Mond valamit?
Előzmény: Nagyagy1 (15)
Nagyagy1 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 15

Melyik cég áll ennek az építkezésnek a hátterében? A weboldalon nem találtam.

Ki építi, ki a beruházó?

csabiman Creative Commons License 2008.02.14 0 0 14
Na, be lettem hívva meghallgatásra, konkrétumot nem oszthattak még meg velem, kíváncsian várom :)
_kate_ Creative Commons License 2008.01.30 0 0 13

Sziasztok!

 

A látványos tervek alapján nem gondoltam volna, hogy ennél a lakóparknál is csúszás lesz. A gödör a helyén nagyon durva...

 

A közös költséggel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy a párommal mi a 13. kerülettben most vettünk egy újépítésű lakást és ott 200 Ft/nm lesz kb. az ár...

 

_kate_

csabiman Creative Commons License 2008.01.14 0 0 12
Jó, hát hasonló leveleket kaptunk még a nyáron is, vagy talán késő tavasszal? Ott is azt írták, hogy az építkezés "hamarosan" megkezdődik, stb. :))

Olyan ez, mint a téglajegyek hajdanán! Más emberről se tudok...
Előzmény: TLM (11)
TLM Creative Commons License 2008.01.14 0 0 11
Szevasztok,

Keresték már meg valamelyikőtöket végleges szerződéskötés címszóval? Az elmúlt 1 hónapban kaptam tőlük 2 levelet. Az egyikben decemberre ígérték a végleges szerződések megkötésének elindítását, a másikban januárra. A csúszások indoklása az volt, hogy teljesen áttervezték az egész projektek. A legutóbbi levél szerint decemberre ígérik a műszaki átadást.
Eddig engem még nem iskerült elérniük semmilyen konrkétumal. Tudtok olyan emberről akinél az ígéretek eljutottak a megvalósítás fázisába?

TLM
Előzmény: csabiman (10)
csabiman Creative Commons License 2007.12.15 0 0 10
Ja, ráadásul muterékkal lakom ezért, öcsémmel egy szobában - kicsit naiv voltam :D
Előzmény: csabiman (9)
csabiman Creative Commons License 2007.12.15 0 0 9
Nem állok jól, de már nem is nagyon hívom őket, hogy mi van. Mindig "majd a következő hónapban" kezdik :) csak azt remélem, hogy a foglalót nem bukjuk.

Lehet, hogy az Önkormányzatnál utána lehetne érdeklődni - bár a rendezési terv elvileg végleges, és nyilvános is volt.

Annyi a pozitívum, hogy a lakások árai közben csúnyán felmentek - ha egyszer tényleg felépül, akkor talán lesz 1-2 guriga hasznunk.

Előzmény: TLM (8)
TLM Creative Commons License 2007.12.13 0 0 8

Szevasztok,

 

Ki hogyan áll a türelem kérdésével? Itt az év vége, és gyakorlatilag még mindig csak az ígéreteknél járunk. Kaptam egy hivatalos levelet amiben tájékoztatnak a dolgok állásáról, de nem találom túl bíztatónak. Az előszerződés szerint a hivatalos átadás 2008 április vége lett volna, ehhez képest jó ha a földmunkákat befejezik decemberben. Nevetséges. Elbuktam miattuk egy 20 éves lejáratú 3 milliós kamatmentes céges hitelt...

 

TLM

Előzmény: csabiman (7)
csabiman Creative Commons License 2007.04.30 0 0 7
Helló! A garázs, valamint a tárolóhelyiség is csak opcionális, szóval emiatt nem kell aggódnod. Árakat most pont nem tudok mondani, de ha az oc.hu-n körülnézel és/vagy felhívod napközben a Zsanettet, rögtön szívesen segít.
Előzmény: Daytona1980 (6)
Daytona1980 Creative Commons License 2007.04.30 0 0 6

Sziasztok, én is tervezem, hogy esetleg vennék egy lakást a Jazz Loftban. Nem tudjátok, hogy kötelezö-e venni garázst és ha igen, akkor mennyiért?

 

Elöre is köszi az infót!

Új_építésű_lakás_veszélye Creative Commons License 2007.04.18 0 0 5
A 148 Ft elég sok ahhoz képest, hogy a ház új, és a javításokat garanciában kellene elvégeztetni.... Egy 70-80 ft lenne reális, hiszen portaszolgálat sincs... Ha a beruházó 1-2 éves határozott időtartamú szerződéskötésre tesz javaslatot, szerződésbontási tilalommal, akkor azt jósolnám, hogy a 250 Ft is kevés lesz... A határozott idejű szerződése révén ha nem tesz semmit, csak a pénzt beszedi, akkor sem lehet majd felmondani nekik.... El tudom képzelni azt is, hogy a drágán dolgozó alvállalkozóik a vállalkozási díjuk egy összegét visszajuttatják nekik. És határozott idejű szerződésének birtokában olyan drágán dolgoztathat, ahogy akar...
Előzmény: csabiman (4)
csabiman Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4
Huh, elég tekintélyes a lista ennek ellenére...

Én a Jazz Lofttal kapcsolatban akár 250 Ft/nm árról hallottam, bár ez az abszolút maximum lenne, és csak a takarítási-parkgondozási költség lenne benne.

Májusban elméletileg kezdik az építkezést, már csak az építési engedély jogerőre emelkedését várjuk. Remélem, most már tényleg kezdődik!!
Előzmény: Új_építésű_lakás_veszélye (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!