Sziasztok, új vagyok itt, eddig kisebb autókkal jártam, néha- néha átülétem egy nagyobba, de most cégesen bővülés miatt vennünk kell egy Ducato- Jumper- Movano- Boxer típusú autót, L3- H2. 2.2 vagy 2.3-as dízellel, a szokásos 2 tonnam önsúly, 3.5 tonna összsúly változattban. Első körben VALÓDI automata párti lennék, de nem baj ha az nincs, jó a kézi is, a motorokat- váltókat nem ismerem, így igazából az lenne a kérdés, van valamelyik részegységnek rossz híre, pl kerülendő motor, könnyen tönkremenő váltó, ami miatt ki kellene zárnom valamelyiket? 2025-ös új autó lesz, Opelék 200 ezer km vagy 5 év garival adják, az biztos elég, bele fogunk férni, és mégis megnyugtató, árlistám egyelőre csak tőlük van, nem tudom, mások mit és hogy vállalnak, hahun látom az új autó árakat.
Lenne valakinek annyi ereje- energiája, hogy az ajánlható, vagy a kerülendő változatokról ír pár sort?
Koszonom az alapos tajekoztatast. A flottakezelok szerettek. Jelenleg is van 900 volt DHL-es Iveco koffer ezzel a valtoval elado. Nalad hanyadik kuplung?
Nekem robotváltós 2,3-as,euro 5-ös Ducatom van,148 lovas 8 személyes busz. Trélert vontatok vele,eddig 418000 km-t tettünk meg együtt,most tart 591000 km-nél. Mondjuk, hogy volt időnk megszokni egymás f@szságait.
Ami negatívum: a kipörgésgátló,diffizár és a hillholder hiánya miatt egy takonyfolton is képes elakadni,nincs lehetőség a kuplunggal hintáztatva kiszabadulni. Emelkedőn,rakottan csak úgy tudsz másfél méter visszagurulás nélkül elindulni,ha bal lábbal nyomod a féket és jobbal egyszerre a gázt,majd amikor már érezhetően fog a kuplung,akkor elengeded a féket. Emelkedőn rakottan érdemes bekapcsolni azt a programot,amit "UP"-nak neveznek,a váltóbot mellett található a kapcsolója,ilyenkor az automata másként kezeli a kuplungot és tovább forgatja a motort,mielőtt felkapcsolna. Viszont lejtőre érve érdemes kikapcsolni,mert hülyére forgatja a motort a motorfékkel. Mivel a váltóvezérlő tanulékony,így figyeli a vezetési stílust és ennek megfelelően időzíti a kapcsolásokat,de ha hirtelen stílust váltassz,vagy valaki más ül az autóba,akkor eltelik egy idő,mire a nyugodt stílusból átáll sietősbe ,vagy fordítva.
Ami pozitívum: nagyon kényelmes. Dugóban araszolva,autópályán egyáltalán nem fárad el a lábad. Ugyanúgy,mint a rendes automatáknál a gázpedál kis visszaengedésére felvált,ha lerugód,akkor visszavált,normál haladáskor nem kell foglalkoznod a váltóval. Extrém esetben kell csak manuálisan belenyúlni. Több mint 2000000 km-t vezettem eddig,inkább manuális váltó párti vagyok,de megszerettem a robotot, sokszor napi 1000-1200km-t megyek, tempomattal még rakottan sem kell gépészkedni,max nagyobb a emelkedők alján kézzel visszarakom 5-be,hogy könnyeben felhúzza a tepsit,és ilyenkor nem kapcsol ki a tempomat,hanem megy tovább a beállított sebességgel.
ducato/iveco AGILE tipusu robotizalt valtorol kernek velemenyt. Nagyon sokak szerint borzaszto...
Volt itt a forumon valaki, akinek ilyen valtos autoja volt, sajnos elfelejtettem ki.
Mi az AGILE fo problemaja? Mondjak, vontatasra nem jo. OK. Mondjak hegyre fel nem jo. OK. De rengeteg kiszallitos kocsira kerult annak idejen, DPD, Tesco, stb. es ezeket sokat hasznaltak.... mukodtek. Amugy ugy tudom ZF gyartmany, Hatvanbol.
2014-es évjáratú Fiat Ducato bal oldali tükörben lévő hőmérő szenzort keresek - vagy "hosszú" komplett tükörházat.
A szenzor ára 8000-50000 Ft.-ig szóródik, de mi a nagy ár különbség magyarázata? Utángyártott - gyári? Fél évente tönkre megy a gyári is. Mi a tapasztalat? Miért...?
Sziasztok 2004 és Peugeot boxer beinditom jár a motor tompított fényszóró fel kapcsolás után leáll ha nem kapcsolok lámpát megy valaki találkozott már ezzel a hibával köszönöm
Sziasztok, 2007-es Ducato (250) fűtés illetve szellőzés állító tekerőgombját hogy tudom levenni? Próbáltam kifelé lehúzni, de nagyon nem szeretné.. én meg eltörni nem :)
használt boxer vásárlása előtt állok, és találtam egy hirdetést, ahol a tulaj azt írja azért van az autóban 88.123km mert az óra csak 400.000km-ig mér... létezhet ilyen? elvileg 2008as az autó
A dolog ott kezdődk,hogy a turbós motor direkt befecskendezéses,míg a szívó előkamrás. Kell hozzá turbó,adagoló,szívósor,komplett kipufogórendszer, stb.Jó sok szopással lesz hibrid szarod,amivel mindig csak a baj lesz.
Nem ismeri valaki veletlenul ezt az autot? Ducato zart furgon, SRW086 - muhelyauto volt, komoly BOTT polcrendszerrel, 2021-es, 113eKm-rel aruljak ... hiheto ez a km-e egy "szervizkamionnal" ?
Sziasztok! adott egy 1999-es 2.8-as Ducato, most került hozzám, és a vízhőfok mérő nem mutat semmit, a termosztátháznál van egy kétlábú jeladó amin nincs semmilyen vezeték, az lenne a vízhőfok mérő gombája? Valaki tudna egy képet feltenni, hogy milyen színű vezetékeknek kellene csatlakozni rá, illetve melyik kötegnél kellene keresnem? mert a motortérben nem találok kósza vezetékeket
Sziasztok! A következő problémával küzdök pár hete. Jumper 3.0 literes euro 5 motor menet közben letiltja a fordulatszámot kb 1500 ra. Hibakód nincs. EGR kiírva, új turbó, új porlasztók február óta. Nemrég kezdte a tiltogatást. Köszönöm.
Citroen Jumper 2.5 d platósra keresek magasítót. Valaki tud segíteni ebben? Igazából csinálnák rá, de nincsen kialakítás a platón vagy csak én nem tudom hogy rögzítettek.
Sziasztok olyan kérdésem lenne olvastam hogy már volt aki kérdezett ezzel kapcsolatban viszont választ megoldást nem talaltam egy Peugeot Boxer 2.8 HDI 2004 évjáratú autóról volna szó úgy emlékszem volt egy önindító csere még nyár végen és azóta nem mutat a sebességmérő nem is foglalkosztam vele időm se volt mert munkásautóról van szó most van időm rá van egy donor autó is megnéztem a jeladót a donorét is beleraktam sőt rendeltem bele újat is de semmi gyujtáskor felmegy a kezdő pozícióba és úgy marad a vezetékben ami rácsatlakozik van benne áram aszt hiszem kb 8.5v mértem szóval nem értem mi lehet a probléme kérem segítsen aki tudja mirő van szó,mi lehet a baja ja és a biztosítékokat is átnéztem sőt még a komplett órát is
A vezérműszíj belső széle kopik . . . vezérműszíj Continental,görgők illetve feszítő patron Fiat. Minden új lett felrakva és mégis. kb 30000km alatt 4mm ment le róla.
Esetleg a siklócsapágyas adagoló meghajtó keréknél lehet a hiba? Már másra nem tudok gondolni. Esetleg ha valaki járt így akkor hogy orvosolta a problémát? Perselyezés? Csapágyazás? Vagy komplett hajtóműház csere?
Sziasztok! Van egy 2014.nov. 2.3 130LE 206000km-es ducatom, aminek egyre nagyobb. erősebb a hangja. Pontosabban a motortérből lehet hallani és inkább a jobb oldalról valami pufogáshoz hasonlító hangot. Ha csak a motorhangra figyelek akkor szép lenne a hangja.
-Mondták hogy lehet porlasztó. Elvittem megnézetni a porlasztókat ott azt mondták, hogy azoknak semmi baja. Hibakód semmi, ami olyan dologra utalna ami előidézhetné ezt a hangot. Kiprobálták erő ok, csak füstöl. ( DPF szürő kivágva, még előző tulaj)
-Voltam másik helyen ott hidrotőkére gyanakszanak.
- A harmadik illető azt mondta szerinte mivel a DPF szűrő nincs benn azért van ilyen hangja mivel vissza jön a hang a kipufogón a motorhoz.
- A negyedik illető szerint lehet sortömítés. Hogy a szívó vagy kipufogót mondott azt már nem tudom.
Ha valakinek volt hasonló esete és megoldódott, megköszönném a segítséget. Minden ötlet érdekelne!
Sziasztok.Adott egy 2004 es Boxer 1997cm hdi.A tünet a következő:Indul simán,kipörög álló helyzetben.Terheléskor viszont ha hirtelen rálépek a gázpedálra letilt,chek lámpa,megáll a motor.Pár perc inditás lámpa nincs,simán indul.Valaki tudna ebben segiteni?