Keresés

Részletes keresés

Rzola Creative Commons License 2012.09.05 0 0 7096

Ja és ezt mind megspékelve fincsi étolajjal csinálja ,már mint a tüzelést.

Rzola Creative Commons License 2012.09.05 0 0 7095

Semmi gond nem volna a tüzeléssel ha valóban csak száraz és csak kerti hulladékot tüzelnének az emberek. Velünk szembe aki lakik az szerintem piromániás annak ha tüzelési nap van mindig valamit égetnie kell ha nincs más akkor műanyag flakont vagy valamilyen vizes füvet összekapar az árokpartról.Már kértem többször is ,hogy a műanyag flakont ne dobja a tűzre hanem vigye el valamelyik szelektív gyűjtőbe,erre az volt a válasz,hogy ő nem ér rá (pedig itthon van egész nap és kint rádiózik az udvaron) és különben is azt csinál amiit akar.
Még jó,hogy ennyire száraz nyár van különben hallgathatnám vasárnap délután a fűnyíróját is ! :(

tandabanda Creative Commons License 2012.09.05 0 0 7094

Ez azért nem egészen van így: városban összegyűjtik és elszállítják a lombot, levágot füvet és ágakat, de semmiképpen sem tüzelik el a parkban vagy a lakótelep kellős közepén. Itt miért kellene?

A fő kérdés azonban nem ez, erről nyugodtan lehetne vitatkozni. A gond a mostani szabályozás kétszínűségével van: egyrészről az önkormányzat mossa kezeit, az égetés szabályozásával és lehetővé tevésével mentesül a kerti hulladék kezelésének problémája alól, másrészt pedig az emberek is védve érzik magukat. Ameddig valaki az engedélyezett napon gyújt tüzet, bármit, bármilyen módon, bármekkora mennyiségben, az egyéb körülmények figyelmen kívül hagyásával jogosan megteheti. Ezért füstöl sok helyen a magára hagyott halom órákig, ezért segítenek jópáran olajjal meg ki tudja mivel a begyújtásnál és égetnek el olyan dolgokat is, amit esetleg nem feltétlenül lenne szükséges. A mostani szabályok mellett nem lehet mást várni, mint amit tegnap is tapasztaltunk. Nem a három hónapos tilalmi időszak a hibás, jópáran augusztusban is vígan égettek, minden következmény nélkül. Nem vagyok a tiltás és túlszabályozás híve, de mindkét értelemben tiszta állapotokat csak a teljes tiltás (az ehhez kapcsolódó szankcionálással és a hulladékkezelés technikai oldalának megoldásával) hozhat szerény véleményem szerint.

Előzmény: falusi akárki (7093)
falusi akárki Creative Commons License 2012.09.05 0 0 7093

"Ha a városban nem égetnek itt miért kellene?" Például a városi falevelekkel nem törődik senki ,majd elfújja a szél.De ha vannak fák a telken és zölségeskert,vagy netán szöllő,málna, egyébb vesszőt levágni való növényzet,kitépett gaz,bármi ami egy művelt területen adódik(Aki csak szabadidős területet gondoz ,annak gondolom fogalma sincs ,mi-minden adódik egy falusi portán,ami nem környezetszennyező elégetve) azt bizony ésszerűbb gyorsan elégetni mint máshol terhelni a környezetet. Fekete zsákba rakni ,elfuvarozni ,fizetni érte és a végén ugyis elégetik valahol.Egy falu életébe belefér néha egy kis füst,de ha 3 hónapig tiltva van akkor most pótolják be egyszerre! Ez a baj!!

Előzmény: tandabanda (7091)
boldogember Creative Commons License 2012.09.05 0 0 7092

 

Szerintem először is a törvényi feltételeket kell biztosítani és utána végre hajtatni a törvényben foglaltakat. Legyen hová tenni a zöld hulladékot és ez után lehet büntetni a nem megfelelő magatartást. Ne gondolkodjunk már visszafelé!

 

Meglátásom szerint több ehhez hasonló probléma van a faluban (parlagfű, árokrendezés, önkormányzati területek, stb.). Már amikor kézhez kaptam a tűzgyújtásról szóló levelet borítékoltam, hogy ezzel még nagyobb problémát generáltak. Tipikus magyar ügyintézés.:

 

 

 

1,Két nappal előtte értesülhetsz a változásról ergo esélyed sincs felkészülni rá.

 

2, Nagy mennyiségű kerti hulladék gyűlik össze, amitől még nehezebb megválni.

 

 

 

'Örülhetünk', hogy ez egy igen száraz nyár volt, mert ha nem így lett volna, na, akkor lenne csak igazán füst.

 

 

 

Jelen állapotban véleményem szerint nem csak az a hibás, aki éget, hanem aki a rossz szabályozást megalkotta. Az az egyén nem tehető felelőssé, aki akkor tüzel, amikor nincs tűzgyújtási tilalom és a kijelölt napon teszi.

 

 

 

Előzmény: tandabanda (7091)
tandabanda Creative Commons License 2012.09.05 0 0 7091

A szabályokat nem az ésszzel és belátással égetők miatt kellene szigorítani. Arról lehet vitatkozni, hogy a kerti hulladék elégetése mennyire racionális, de szerintem semmilyen mértékben és formában nem az. Ha a városban nem égetnek, itt miért kellene? Ettől függetlenülk a jelenlegi megengedő szabályozás és a szankciók teljes hiánya rossz, ezt mindenki láthatta és érezhette tegnap vagy augusztus végén több alkalommal is. A szélcsendben meggyújtott máglyák füstje rátelepszik a falura, Vác felől a rádi úton szabályos szmogban úszott Vácduka. Ez pedig túl van a normális működés határain, a maró füstköd nem alaphelyzet, még falusi környezetben sem. A teljes tiltás egyértelmű helyzetet teremt, lehetővé teszi a szankcionálást, nincsenek kivételek vagy egyedi elbírálás.

Előzmény: falusi akárki (7089)
mutantattila Creative Commons License 2012.09.05 0 0 7090

Én kb. nyolc évig égettem a kerti hulladékot, tehát nagyjából van rálátásom. A zöld-hulladék soha, ismétlem soha nem lesz száraz. Mindig valamiféle begyújthatatlan (ezért locsolgatja mindenki olajjal) hosszú-hosszú órákig füstölő nedves valami a végeredmény. Kizárólag a metszett faágak lennének képesek normálisan égni, ha tényleg ki lennének száradva. De ezekből van a legkevesebb és csak időszakosan. Az egyetlen normális módszer az égetés teljes tiltása és a zöld hulladék önkormányzati szintű kezelése lenne. Vagy vigyék el a kukások, vagy jelöljenek ki egy lerakót, ahova elvihetjük.

Előzmény: falusi akárki (7089)
falusi akárki Creative Commons License 2012.09.05 0 0 7089

Azért ne essünk át a ló tulsó oldalára!!! Ez nem városi környezet,itt igenis kell falevelet ,gazt,száraz ágat égetni!Itt az a baj hogy némelyik ember nem megfelelően csinálja.Pl: egy kertnyi száraz(SZÁRAZ) gaz negyed óra alatt elég és nem füstöl,de az egész nyáron berohadt halom az füstöl 3 napig és amit még a kupacra dobáltak müanyag, az még veszélyes is.Ésszel kellene égetni! Az sem megoldás hogy fizetni kelljen ,hogy elvigyék,mert már nincs miből és a falu tele lesz szeméttel ami évek alatt összegyűlik.tehát a teljes égetési tilalom az nem a legésszerűbb megoldás.Vagy a  15000 forint adó kifutja??

tandabanda Creative Commons License 2012.09.04 0 0 7088

Az égetéssel és tüzeléssel kapcsolatos eddigi szabályozások nyilvánvalóan csődöt mondtak. A nyári időszakra bevezetett tiltás ellenére nem egyszer égettek esténként, lehetetlenné téve a szellőztetést, ruhaszárítást és egyáltalán a kinttartózkodást. Arról most nem beszélek, hogy országos és helyi tűzgyújtási tilalomnak vagyon-, élet- és egészségvédelmi vonatkozásai vannak, egyszerűen néhányan még ezt az egyszerű összefüggést sem képesek felismerni. Hogyan is lehetne ugyanezen emberektől elvárni, hogy teljes szélcsend esetén a tiltás feloldása után se álljanak eltüzelni a teljes kerti hulladékot, nem egyszer belekeverve a háztartásit is. Ma a faluban több helyen is láttam égetést, a maró füst gyakorlatilag egész nap beterítette a falut.

 

Gratulálok a belátásra képtelen embertársaknak önző viselkedésükhöz. Javaslom, hogy a képviselőtestület a lehető leghamarabb vegye napirendre a kérdést, mielőtt néhány szomszédunk saját kényelme és pénztárcája érdekében vagy csak szimpla ostobaságból megkeseríti a többiek életét. A fentiek fényében az egyetlen megoldásnak a teljes égetési tilalom azonnali bevezetése látszik. Az ezzel összefüggő lépésekről (zöldhulladék elhelyezése, elszállítása stb.) ezek után kell majd dönteni.

mutantattila Creative Commons License 2012.09.04 0 0 7087

Mindent visszavonok, amit a tüzelésről írtam. Ez a füst kibírhatatlan. Elég nagy parasztság ilyenkor este csinálni, amikor mindenki hazaér a munkából és szellőztetne. Kérem a döntéshozókat, hogy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy egész évben legyen tilos kerti hulladékot égetni.

falusi akárki Creative Commons License 2012.09.04 0 0 7086

Na!!! Erről beszéltem ! Szép nyári este és nem látni a füsttől! Pedig most kellene szellőztetni! Más: a főutcán kutyacsapatok randalíroznak,a polgármester pedig látja ,de évek óta hiába van kutyatartási rendelet ,mindenki leszarja,(bocs) vagyis nem tartja be!Reggel félnek a kicsik és szüleik oviba, iskolába menni!Minden rendelet annyit ér amennyit betartatnak belőle!

 

tölgyfakéreg Creative Commons License 2012.08.28 0 0 7084

Ez azt jelenti, hogy felügyeled a képviselő testületet? Kormányzati pozicóba kerültél? Ez jót tesz falunak. Ki a következő képviselő a választás során Marcinka után?

Előzmény: makkoslaszlo (7083)
makkoslaszlo Creative Commons License 2012.08.28 0 0 7083

Kedves Fórumozók!

 

Ezúton tájékoztatok mindenkit arról, hogy a mai nap az önkormányzati képviselői tisztségemről lemondtam, mivel új munkahelyem és a képviselői tisztség összeférhetetlen.

Köszönöm mindenkinek eddigi támogatását és figyelmét.

Ennek ellenére a jövőben is szeretném elősegíteni falunk fejlődését, szépülését, igaz, most már más keretek között.

 

Üdvözlettel:

 

Makkos László

 

 

nutika79 Creative Commons License 2012.08.27 0 0 7082

Sajnos végül nem tudtunk elmenni - nagyon zsúfolt lett ez a hétvége így is. Remélem, legközelebb összejön!

Előzmény: jakabbarna (7081)
jakabbarna Creative Commons License 2012.08.24 0 0 7081

Meghívó

 

 

 

 

A Szomszédok Egymásért Mozgalom megalakulásakor úgy döntött, hogy nyárutón minden évben utcai összejövetel keretében cseréljünk véleményt az elmúlt évben történtekről, mélyítsük szomszédi kapcsolatainkat, ismerjük meg az újonnan csatlakozók álláspontját, mutassuk meg egymásnak. szakács-, és cukrászművészeti remekműveinket.

 

Az úthibák, a falufejlesztés, a közösségi életet nehezítő körülmények, a megnövelt lakosságszámból adódó infrastrukturális problémák foglalkoztattak bennünket leginkább, de itt sok minden másról is szó kerül majd.

 

Kedves Szomszéd!

 

Szomszédot meghívni a jól bevált módon lehetséges. Négy darab meghívó készül, melyből egyet mindenki valamelyik szomszédjától kaphat meg, olyan formában, hogy az személyesen átnyújtja azzal a megjegyzéssel, adja tovább az ő szomszédjának, kérve továbbítását a következő szomszédnak. A meghívó hátoldalán mindenki jelzi a részvétel valószínűségét, és a szakács-, cukrászművészetbeli szereplésének módját.

 

 

Időpont: 2012. augusztus 25-én délután 16 óra

 

Hely: Bacsahegyi és Ady E. utca kereszteződése

 

A meghívó részvételt tartalmazó oldalának az elindítókhoz 2012. augusztus 22-ig kell visszaérkezni.

 

Reményeink szerint az értesítések sokkal messzebbre fognak eljutni, mint legutóbb és a Csokonai utca x Hársfasor x Kossuth út x Kővágó út által határolt területnek a Bacsahegyi utcától a faluközpont felé eső részéről is a fent vázolt értesítések alapján sokan vesznek részt a találkozón.

 

Bármilyen formában szerez valaki hírt az eseményről szeretettel várjuk.

 

 

 

Vácduka, 2012. július 27.

 

 

Szomszédok Egymásért Mozgalom

 

 

Elérhetőség: 06-705200404

Előzmény: jakabbarna (7077)
Apagyierika Creative Commons License 2012.08.24 0 0 7080

ZSIBVÁSÁR VÁCDUKÁN

SZERETNÉL ÁRULNI, VÁSÁROLNI VAGY CSAK NÉZELŐDNI?

GYERE EL AUGUSZTUS 25-ÉN, 15 ÉS 18 ÓRA KÖZÖTT A TÖKMAG-HÁZ CSALÁDI NAPKÖZIBE, AHOL FELÚJÍTHATOD RUHATÁRAD, JÁTÉKTÁRAD, APRÓ-CSEPRŐ TÁRGYAIDAT, KERTI FELSZERELÉSEIDET!

AMÍG TE NYUGODTAN BÖRZÉZEL, A GYERMEKED IS BIZTONSÁGBAN TUDHATOD.

MIT KELL TENNED, HA ÁRULNI SZERETNÉL?

JELENTKEZZ a :tokmaghaz@gmail.com EMAIL CÍMEN

 

VÁRUNK SZERETETTEL!

erdődomb Creative Commons License 2012.08.21 0 0 7079

Szerintem a feladat az volt, hogy ne lehessen sehol másutt. És ezért fizessen aki házasságot köt.

Előzmény: jakabbarna (7078)
jakabbarna Creative Commons License 2012.08.21 0 0 7078

"1982. évi 17. tvr

A hivatali helyiség, a házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének helyszíne

15/A. § (1) A települési önkormányzat jegyzője gondoskodik arról, hogy az anyakönyvvezetőnek tárgyalásra alkalmas helyiség álljon rendelkezésére.

(2) A települési önkormányzat biztosítja a házasságkötésre, továbbá a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésére alkalmas hivatali helyiséget, amelyben a házasságkötés, valamint a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése történik.

(3) A házasság hivatali helyiségen kívüli megkötését, valamint a bejegyzett élettársi kapcsolat hivatali helyiségen, illetve hivatali munkaidőn kívüli létesítését a jegyző engedélyezi.

(4) A (3) bekezdésben foglalt engedély esetén az anyakönyvvezető kizárólag akkor működik közre a házasságkötésnek vagy a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének hivatali helyiségen kívüli lebonyolításánál, ha a felek

a) a tanúk, – és ha szükséges – a tolmács vagy a jelbeszédben jártas személy jelenlétét biztosítják,

b) gondoskodnak a házasságkötés vagy a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének méltó keretéről,

c) gondoskodnak az anyakönyvvezető helyszínre és a hivatali helyiségbe való utazásáról, és

d) egyidejűleg gondoskodnak az anyakönyvvezető őrizetében lévő anyakönyvnek a házasságkötés vagy a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének helyszínére való szállításáról és a hivatali helyiségbe való biztonságos visszaszállításáról, valamint az anyakönyv helyszínen való biztonságos kezelésének feltételeiről.

(5) A házasság megkötésének és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének törvényben előírt módját és az eseményhez méltó körülményeit akkor is biztosítani kell, ha az hivatali helyiségen kívül történik.

(6) A házasság, valamint a bejegyzett élettársi kapcsolat hivatali helyiségen kívüli megkötése, létesítése, továbbá a munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként a települési önkormányzat rendeletében meghatározott mértékű díjat kell fizetni.

(6a) Az anyakönyvvezető kizárólag akkor működik közre a (6) bekezdés szerinti eljárásban, ha a többletszolgáltatás ellentételezéseként megállapított díjat megfizették.

(7) A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésben, bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésében közreműködő anyakönyvvezetőt választása szerint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben meghatározott szabadidő egésze vagy egy része helyett az önkormányzati rendeletben meghatározott mértékű díjazás illeti meg.

(8) Nem köthető házasság, illetve nem létesíthető bejegyzett élettársi kapcsolat a Munka Törvénykönyvében meghatározott munkaszüneti napon."

 

Mit kell ezen a testületnek szabályozni?

 

Előzmény: falusi akárki (7076)
jakabbarna Creative Commons License 2012.08.19 0 0 7077

Meghívó

 

 

 

 

A Szomszédok Egymásért Mozgalom megalakulásakor úgy döntött, hogy nyárutón minden évben utcai összejövetel keretében cseréljünk véleményt az elmúlt évben történtekről, mélyítsük szomszédi kapcsolatainkat, ismerjük meg az újonnan csatlakozók álláspontját, mutassuk meg egymásnak. szakács-, és cukrászművészeti remekműveinket.

 

Az úthibák, a falufejlesztés, a közösségi életet nehezítő körülmények, a megnövelt lakosságszámból adódó infrastrukturális problémák foglalkoztattak bennünket leginkább, de itt sok minden másról is szó kerül majd.

 

Kedves Szomszéd!

 

Szomszédot meghívni a jól bevált módon lehetséges. Négy darab meghívó készül, melyből egyet mindenki valamelyik szomszédjától kaphat meg, olyan formában, hogy az személyesen átnyújtja azzal a megjegyzéssel, adja tovább az ő szomszédjának, kérve továbbítását a következő szomszédnak. A meghívó hátoldalán mindenki jelzi a részvétel valószínűségét, és a szakács-, cukrászművészetbeli szereplésének módját.

 

 

Időpont: 2012. augusztus 25-én délután 16 óra

 

Hely: Bacsahegyi és Ady E. utca kereszteződése

 

A meghívó részvételt tartalmazó oldalának az elindítókhoz 2012. augusztus 22-ig kell visszaérkezni.

 

Reményeink szerint az értesítések sokkal messzebbre fognak eljutni, mint legutóbb és a Csokonai utca x Hársfasor x Kossuth út x Kővágó út által határolt területnek a Bacsahegyi utcától a faluközpont felé eső részéről is a fent vázolt értesítések alapján sokan vesznek részt a találkozón.

 

Bármilyen formában szerez valaki hírt az eseményről szeretettel várjuk.

 

 

 

Vácduka, 2012. július 27.

 

 

Szomszédok Egymásért Mozgalom

 

 

Elérhetőség: 06-705200404

 

falusi akárki Creative Commons License 2012.08.19 0 0 7076

Szerintem az esküvői szertartáson az anyakönyvvezető a háznál adja össze a házasulandókat és ezt kell szabályozni.

Előzmény: hullahoppp (7075)
hullahoppp Creative Commons License 2012.08.18 0 0 7075

Nagyon rosszindulatú vagy. Biztos, hogy a polgármester és a testület örült, hogy mások szóltak és már meg istették a megfelelő lépéseket, hogy ne pazarolódjon az áram.

 

Ez az eskűvő érdekes kérdés. Ha nem engedélyezik - amit nem értenék meg -

akkor csak két helyen lehet lagzit csinálni. A kulturházban, meg a a keresztény testvéreknél.

Na még a templom mellett a közöségi házban. Ennek mi az értelme?

Előzmény: dukai0001 (7074)
dukai0001 Creative Commons License 2012.08.18 0 0 7074

"Több lakosban felmerült az a kérdés, hogy az elmúlt időszakban miért égnek a köztéri lámpák nappal és ez mennyibe kerül az önkormányzatnak. A köztéri világítás díjának kiszámítása egy külön, rendeletben szabályozott módszer alapján történik, így a lámpák nappali világítása nem kerül az önkormányzatnak többletköltségbe."

 

Nyilván a polgármesternek semmi sem drága, mégha most nem is fizetünk érte.

 

"Az önkormányzatot már többször felkeresték azzal, hogy saját háznál is tarthassanak esküvői szertartást. Ennek a lehetőségnek a megteremtéséhez szükséges egy erről szóló rendelet megalkotása. Az elkészített anyagot kis módosítással a testület elfogadta."

 

Mi köze az önkormányzatnak az esküvői szertartásomhoz. Felállítom a sátrat, meghívom  a szomszédokat is, hogy ne zavarjam őket és reggelig bulizunk. Vicc!

Előzmény: makkoslaszlo (7073)
makkoslaszlo Creative Commons License 2012.08.17 0 0 7073

Ami a 2012.08.16-i ülésen történt:

  1. Az iskolánál, a megnövekedett gyereklétszám és igény miatt szükségessé vált a napközis csoport kettébontása. Ez kb. 280 e Ft plusz terhet jelent az év hátralévő részére (december), amelyet a testület elfogadott.
  2. Az iskolai salakpálya salakjának pótlása időszerűvé vált, a korábban felhalmozott tartalék teljesen elfogyott. A pótlás költségére a testület kb 100e Ft-t hagyott jóvá, amelybe a magas szállítási költség is beletartozik. A legközelebbi telep, ahonnét tudunk hozatni 100 km-re fekszik Vácdukától.
  3. Az iskolánál júniusban az Állami Számvevőszék vizsgálatot tartott. Problémát, hibát nem talált. Az önkormányzat kéri az iskolától az erről szóló jelentést.
  4. A kiírt óvónői pályázatot egy vácdukai óvónő nyerte meg. Sok sikert kívánunk munkájához!
  5. A testület többsége elfogadta a jelenlegi vezető óvónő megbízásának még egy évi meghosszabbítását. Ő az óvodafelújítási pályázatig vállalja ezt a tisztséget. Kiderült, hogy sajnálatosan törvénytelen volt az az intézkedése, amely keretében az augusztusban oviba járó gyerekek szüleit kötelezte az aznapi étel behozatalára, mondván a sodexo a kevés mennyiség rendelése esetén nem szállít ki ételt.
  6. Az augusztus 20-i ünnepséggel kapcsolatban pénteken, 17-én kapja meg a a lakosság a szórólapot.
  7. Az önkormányzatot már többször felkeresték azzal, hogy saját háznál is tarthassanak esküvői szertartást. Ennek a lehetőségnek a megteremtéséhez szükséges egy erről szóló rendelet megalkotása. Az elkészített anyagot kis módosítással a testület elfogadta.
  8. A Szabadság téri önkormányzati telek eladási folyamatának az első lépése megtörtént, az előző ülésen elhangzottak szerint. A fizetés második részlete év végén várható.
  9. Több lakosban felmerült az a kérdés, hogy az elmúlt időszakban miért égnek a köztéri lámpák nappal és ez mennyibe kerül az önkormányzatnak. A köztéri világítás díjának kiszámítása egy külön, rendeletben szabályozott módszer alapján történik, így a lámpák nappali világítása nem kerül az önkormányzatnak többletköltségbe.
  10. A maradék konyhai eszközöket az önkormányzat kiárusítja. A pontos, tételes lista a vacduka.hu honlapon lesz olvasható. Aki szeretné megvásárolni, az a hivatalba jelentkezzen a polgármesternél.
  11. A polgármester kihangsúlyozta, hogy a híresztelések ellenére a ravatalozónál lévő halottas hűtő jó, megfelelően működik. Azonban a ravatalozóhoz hozzáépített épület, ahol a hűtő található, süllyed. A helyreállításra árajánlatokat kér be a polgármester.
  12. 2012. szeptember 30-val a csatornázási munkának a garanciális ideje lejár. Értesítették a még nem rákötő háztartásokat, hogy ellenőrizzék a csonk bekötését, mert október 1-től csak önköltséggen lehet kijavítani ezeket a hibákat.
  13. A Petőfi utca elejében kiépített csatornahálózatot újra le kell fektetni, mert a talaj nagymértékű süllyedése miatt a szenny megáll és állandóan szivattyúzni, tisztítani kell. A jövő hétre ígérték a munkálatok elkezdését.
  14. Az ifjúság utcai önkormányzati telkek egy részére vételi szándékot jelölt meg két vácdukai lakos. Az adásvétel nem tud létrejönni, mert az Egészségházra felvett MFB banki hitel egyik fedezete az ott lévő telkek, így elidegenítési tilalom van rajtuk.
  15. A Labdarugó szakosztály további 550e Ft-t kért támogatás címén, hogy a beígért összesen 8 millió Ft-s pályázatokat el tudják nyerni. A testület az összeget megszavazta.
  16. A parlagfű ellenőrzés ezen a nyáron eddig két alkalommal megtörtént, több felszólítást kellett kiadni. A közeljövőben lesz a harmadik bejárás, a továbbra is parlagfüves területek tulajdonosainak már bírságot fognak kiszabni.

 

Előzmény: makkoslaszlo (7071)
falusi akárki Creative Commons License 2012.08.15 0 0 7072

Teljes lesz a képviselőtestület? Pletykák szerint egyik tagja hiányozni fog bizonyos okok miatt!Nem nekünk ,NEKIK!!!

 

makkoslaszlo Creative Commons License 2012.08.14 0 0 7071

Képviselő testületi ülés lesz 2012. augusztus 16-án, csütörtökön 18 órától

 

Napirendi pontok:

 

1. Iskola, óvoda ügyek

Előadó: Vágó Sándor polgármester

 

2. Az augusztus 20-i ünnepség szervezési kérdései

Előadó: polgármester

 

3. Az anyakönyvi események engedélyezéséről szóló rendelet elfogadása

Előadó: polgármester, aljegyző

 

4. Egyebek

 

Mindenkit szeretettel vár az Önkormányzat.

jakabbarna Creative Commons License 2012.08.13 0 0 7070

Kedves nutika79!

 

A meghívón található telefonszámon el tud érni és én elviszem a meghívót, hogy az Erdődombon lakók is hivatalosan jelentkezni tudjanak. Amennyiben ez nem jó akkor az email cimére küldök egy meghívót és egy jelentkezési lapot, amelyet kinyomtatva és visszajutattva meg kapjuk a részvevők várható számát. Ettől függetlenül bárki jön szívesen látjuk!

 

Előzmény: nutika79 (7066)
xibig Creative Commons License 2012.08.13 0 0 7069

Kedves Anna!

 

Sajnos el kell keserítenem. Nem fog semmi változni a parlagfűfronton! / Bárcsak ne lenne igazam!/

9 évvel ezelőtt, alig volt parlagfű a faluban. Sajnos az építkezések sokszorozták meg a növény  mennyiségét. Annak idején mi is próbálkoztunk az önkormányzatnál, de semmi hatás nem volt. Azt mondták, hogy sok teleknek nem ismerik a  tulajdonosát, s nem tudnak ellene eljárni. Egyébként is nincs pénz a levelezésre. 

Parlagfű elleni egyesülettel is is felvettük a kapcsolatot, de sajnos nekik sem sikerült hathatós intézkedést tenni.

Azt gondolom, hogy a képviselőtestület tagjai esetleg részt vállalhatnának ebben a munkában. / Talán, ha lenne érintett közöttük, biztosan megmozdulna valami!/  A területüket végigjárva akár szóban, akár írásban figyelmeztethetnék a  lakosokat, bizonyos határidőt adva. Határidő lejárta után már az önkormányzat járhatna el.

Néhány éve volt olyan kezdeményezés, hogy a postaládára egy "Parlagfűmentes ház" matricát ragasztottak. Sajnos nem tudni, hogy kik és mikor nézték meg a házat és döntöttek a dicséretről.

 

Előzmény: kedvesanna (7068)
kedvesanna Creative Commons License 2012.08.12 0 0 7068

Tisztelt Allergiás Sorstársaim!

Nagyon fontos lenne a parlagfűvel foglalkozni. A Rádi útról érkezve már parlagfű ültetvények vannak. (Sajnos a faluban is sok az üres, rendezetlen terület).  Tudom, hogy ez minden évben így van. Nem tudni, hogy kinek lenne a kötelessége írtani a rendkívül agresszív gyomot. Jó lenne, ha már végre a Hivatal észre venné és megbüntetné a tulajdonosokat! Sajnos én is allergiás vagyok erre a gyomra sok sok társammal együtt.

Jeleztem az Önkormányzat felé ezt a problémát. Bízom benne, hogy reagálnak rá!

ui:

Én szívesen megalakítanám a Vácdukai Parlagfűre Allergiások Egyesületét!

 

 

jakabbarna Creative Commons License 2012.08.09 0 0 7067

Abszolult!

Minden szåndekunk az, hogy a falu bårmelyik reszerøl erkezzenek.

 

Előzmény: nutika79 (7066)
nutika79 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 7066

"A szomszed meg tudja mondni. Ez a 4-ik alkalom."

Én úgy tudtam, a szüreti mulatságot nem ugyanazok szervezték az elmúlt alkalmakkor, mint most. Tavaly meg nem is volt. Melyik szomszédomra gondol?

 

Az augusztus 25-i utcabál továbbra is érdekelne - esetleg nyitottak lennének egy erdődombi különítmény látogatására, vagy szigorúan zártkörű az esemény?

Előzmény: jakabbarna (7065)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!