Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Naruk73 6 órája Creative Commons License 1460

Sziasztok!

Kérdésem következő lenne, nagyon fontolgatjuk a kiutazást és letelepedést Ausztráliába két kiskorú gyermekünkkel. Milyen feltételek szükségesek hozzá?

 

Választ köszönöm szépen.

pancsimánia 3 napja Creative Commons License 1459

Jobban megéri itthon váltani gondolod?

Előzmény: goAUS (1458)
goAUS 3 napja Creative Commons License 1458

Tudsz kártyával fizetni, és én itthon váltanék most. Jó utat.:)

Előzmény: pancsimánia (1457)
pancsimánia 3 napja Creative Commons License 1457

Sziasztok!

Hamarossan indulok Ausztráliába (Adelidebe és Brisbane lesz az uticél) üzleti útra (2hét) és nagy dillemmám, hogy mennyi valutát váltsak vagy eggyáltalán váltsak-e. OTP dombor nyomott master kártyám van.

 

Kérdés:

Kint tudok ezzel kártyával fizetni úgy, hogy forint van rajta?

Érdemes itthon váltani vagy inkább kint váltsak?

 

Segítstetek nem vagyok túl jártas az ilyen EU-n kívüli utazásban!

 

Mindenkit meghallgatok!

Köszi előre is!

 

üdv:

Szabolcs

Csillus44 2015.01.12 Creative Commons License 1456

A szakmai alapú bevándorlás korhatára 50 év. Sofőrként el lehet helyezkedni Ausztráliában (ha mondjuk diákvízumon van valaki, és így van munkavállalói engedélye), de munkavállalói szponzorvízumra és letelepedésre nem jogosító szakma sajnos. 

 

A SOL és CSOL listákon vannak a hiányszakmák. Itt van egy jó oldal, ahol leírják az egyes vízumok közti különbségeket, ez hasznos lehet mindenkinek, mert nem nagyon van olyan oldal, ahol ki lehetne a vízumokon igazodni.:/. 

 

http://cseaustralia.com.au/bevandorlas/vizumrendszerek

 

Én fodrász vagyok, de sajnos az én szakmám sincs a listán.:( 

 

Előzmény: goAUS (1455)
goAUS 2014.12.20 Creative Commons License 1455

Nagyon jól mondod, briteknél könnyű melót kapni, bár ez nyelvtudás esetén érvényes a buszosoknál. De annyi sofőr állás van amúgy mint állat, legnagyobb hiányszakma kinn. Mindenre keresik az embert. 

Ezek az ügynökségek amit linkeltél nem átverősek, pénzért dolgoznak. 

 

Viszont kívánok Kellemes Ünnepeket mindenkinek.:) És köszönöm a jókívánságot.:)

Előzmény: MaciG08 (1453)
MaciG08 2014.12.20 Creative Commons License 1454

A lényeg pedig csak lemaradt amit kérdezni akartam.

 

Az ilyen Ausztrália munkavállalással kapcsolatos oldalak átverések lennének? mint pl. ez: http://www.justaustralia.hu/munkavallalas-ausztraliaban

 

MaciG08 2014.12.20 Creative Commons License 1453

Szia Cromwell63

 

Sajnos Ausztráliában napjainkban szinte esélytelen elhelyezkedni, ha nincs valami nagyon jó szakmád ami kint hiányszakma.  Sajnos a sofőrködés nem az. Én is autóbuszvezetőként szerettem volna kint munkát találni (itthon is ezt csinálom már évek óta), és elsősorban azért Ausztráliában, mert nagyon tetszik az ország, és nekem ez az elődrangú, nem pedig a fizetés.

Viszont ha jól beszélsz angolul akkor irány a Britt-szigetek, ott nagyon könnyű ebben a szakmában elhelyezkedni (én is ezt fogom rövidesen tenni, turistaként meg majd ellátogatok Ausztráliába :) ).

Cromwell63 2014.12.19 Creative Commons License 1452

Tisztelt goAUS! 

 

Köszönöm, megnéztem. Hát igen, már csak a koromból fakadóan is esélytelen vagyok. A nyelvtudásom sem tökéletes. 

A munka az egy más kérdés. Nekem ugyan két diplomám van, de ma ezekkel semmit sem tudok kezdeni. Van több kategóriára is jogosítványom, ezért gondoltam, hogy talán ezekkel külföldön szerencsét lehetne próbálni, mert itthon....

 

Hmm... volt idő, amikor nem volt ennyire nehéz bejutni a kontinensre. Amikor vitték az embert - rabláncon. :-))

Megváltozott azóta a világ! Az Ausztrálok nagyon okosak és nagyon bölcsek munkavállalás, bevándorlás terén is!

 

Még egyszer köszönöm a tájékoztatást! S ha már itt járunk, akkor kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új évet kívánok Önnek és Magyarjainknak is!

 

Tisztelettel:

"Cromwell" 

  

Előzmény: goAUS (1451)
goAUS 2014.12.11 Creative Commons License 1451

Szia! A pontozásos lényege: http://www.bertok.com/szakmai-alapu-bevandorlas/pontok/

Ezen kivül csak nagyon ritka, kiváltságos esetben van esély bejutni dolgozni, de ahhoz ma már kb kivételes tudásnak kell lennie, remek angoltudással persze. (ez a 457-es vízum, de ez sajna Ön szakmájában teljesen esélytelen. Nem megbántani akartam, kb 2-3 szakma van a világban amivel van esély, de erre is keresni kell egy munkáltatót aki mindent áll, vakon).

Előzmény: Cromwell63 (1450)
Cromwell63 2014.12.10 Creative Commons License 1450

Tisztelt goAUS! 

Köszönöm a választ. Bár ez a pontozás dolog nem egészen tiszta számomra, de engem nem is "bevándorlási" szándék vezérel, hanem a munka és a kaland. :-)

Még egyszer köszönöm, tisztelettel: 

"Cromwell" 

Előzmény: goAUS (1449)
goAUS 2014.12.09 Creative Commons License 1449

Szia! Ausztrália sajnos így esélytelen, semmiképp sem lenne elég pontod bevándorláshoz, munkáltatóira szintén semmi esély. Ha jól beszélsz angolul, angliát tudom javasolni, ott lehet esély.

Előzmény: Cromwell63 (1448)
Cromwell63 2014.12.08 Creative Commons License 1448

Sziasztok!

 

Csak az érdeklődés szintjén szeretnék kérdezni kint élő Magyarjainktól.

Sajnos nem vagyok egy mai gyerek, s ez talán a megjelenő nicknevemből is kitalálható. Azonban munka terén egyfajta kényszerpályára kerültem, s most életmód váltás kapcsán buszvezetői munkát keresek, de korom miatt nemigen vannak itthon sehol esélyeim. Tehát fogalmazzunk úgy, hogy gyakorlatom nincs, csak „rutinnal” rendelkezem e pályán. Viszont a gazdaságban használható más munkához nemigen értek.

Azt szeretném megkérdezni, hogy lenne-e kereslet buszvezetők iránt és ha igen, akkor milyen feltételekkel? Tudna nekem erről valaki kellő felvilágosítást adni?

Köszönöm. 

goAUS 2014.10.29 Creative Commons License 1447

Gondolom letelepedési vízumfajtákról esik szó. Kinn a szakmaelismertetés úgy folyik, hogy csak szakmai tapasztalattal érvényes, tehát 1-2 éves tapasztalattal bármiféle szakma kinn nem szakma. Ha már van 3 év, akkor jár érte pont, ha öt év már plusz 5 pont pl. Így természetesen összevonni sem lehet, így mindenki akinek van 3-4 szakmája simán kimehetne, ennyire nem egyszerű. Nagyon fontos tehát, kinn attól hogy valakinek megvan a diplomája, 3 éves tapasztalat alatt még nem szakma. Diplomára jár a pont persze, de évek nélkül így nem elég.

Előzmény: HappyMammuth (1446)
HappyMammuth 2014.10.29 Creative Commons License 1446

Sziasztok!

 

Mi a párommal már régóta tervezzük a kivándorlást ausztráliába.

Lassan eljön az idő (1-2 év), de még hátra van a diploma befejezése (a páromnak) és mindkettőnek az IELTS nyelvvizsga.

Én 35 éves informatikus vagyok (2 év villamosmérnöki és 7 év SW fejlesztői tapasztalattal), a párom 28 éves település és vidékfejesztő lesz nemsokára. Jelenleg mindkét szakma fenn van a hiányszakmás listáján.

 

Mindkettőnknek van másik szakmája is, viszont azokban nincs tapasztalatunk.

Azt szeretném kérdezni, hogy a pontok számításánál ezeket is fel lehet használni?

 

Konkrétan, ha van egy IT diplomám, ami 15-os ha elfogadják, és van egy technikusi képestésem, amit ha elfogadnak, akkor plusz 10 pontot ér?

Ezeket össze lehet adni?

 

Illetve milyen online tanfolyamok vannak (amihez nem kell kimenni ausztráliába személyesen), amiket elfogadnak ausztrál szakmaként?

Ilyenre gondolok, hogy kisállat gondozó... (pl: itt van jópár online tanfolyam: http://www.opencolleges.edu.au/courses)

 

Köszi a válaszokat!

Mammuth

 

Szabina1991 2014.08.31 Creative Commons License 1445

Köszönöm a választ!
Átgondolom még ezt a dolgot.

Előzmény: goAUS (1444)
goAUS 2014.08.30 Creative Commons License 1444

Szia! A legjobb az lenne mesterszakot kinn végzed, de ezt Neked kell persze állni, és nem olcsó, bár dolgozhatsz mellette! Ha nem ott végzel, akkor kell jópár év szakmai tapasztalat, és egyebek, hogy majd eséllyel indulj letelepedési vízumért. Mérnököknek sem egyszerű már itt, nagyon erős a harc minden fronton, tömegével képzik itt magukat minden értelmiségi szakmában a világ minden tájáról összesereglett fiatalok. 

Előzmény: Szabina1991 (1443)
Szabina1991 2014.08.29 Creative Commons License 1443

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot, még komolyabban nem ástam bele magam a témába, tehát bocsánat, ha olyat kérdezek, ami néhány oldallal korábban már szerepelt (akkor elég ennyit írni, és visszakeresem :) )

Tehát én építőmérnöknek tanulok, jövőre végzek, és szeretnék utána külföldön dolgozni, tanulni. USA az elsődleges cél, de Ausztrália is nagyon vonz, és én azt hittem, oda könnyebb kijutni, de talán tévedtem.

USA-ról már mindent tudok, jártam is ott. Ausztráliáról olyan kérdésem lenne, hogy érdemes-e kint végezni mesterszakot? Egyáltalán ott van ilyesmi? Ha valaki tudna nekem erről egy összefogó, tájékoztató oldalt linkelni, azt megköszönném.

Vagy érdemesebb-e még itthon (vagy máshol Európában) elvégezni, és csak utána nekivágni esetleg Ausztráliának?
És az járható út-e, hogy keresek egy céget, aki szponzorál engem (nemtudom, hogy sikerülne-e, de van néhány ausztrál ismerősöm, ők talán tudnak ebben segíteni, és ráadásul ők is meséltek arról, hogy ott milyen jó, ezért is kaptam kedvet) és ő fizeti a felmerülő költségeket? Mert én sajnos 5 milliót képtelen lennék összeszedni egyhamar..

Ill. ez a szakma egyáltalán mennyire hiányszakma kint, és a magyar diplomát elfogadják-e, esetleg kell-e honosíttatni? És ha igen, hogyan?

 

Minden segítő választ nagyon köszönök!

LordBakunyin 2014.08.26 Creative Commons License 1442

Szervusztok! Par ev utan ismet elkezdett foglalkoztatni az ausztral munkavallalas gondolata, erdekelne, hogy szerintetek mik az eselyeim. Szoval.. 40 eves vagyok, kozgazdasz diplomam van, de kezdetektol szoftverfejlesztokent dolgozom. Regebben c, mostanaban foleg .net. Van par neves referenciam (nokia-siemens, morgan stanley) illetve kulfoldi tapasztalatom is (3 ev finnorszag, 1 ev ausztria) az angol termeszetesen fluent. 

 

A szakmai hatterem alapjan szerintem jo eselyeim lennenek, viszont nem tudom, a korom es az alap vegzettsegem nem jelent-e hatranyt a vizumnal..

 

Szoval, ha tudtok errol vmit, megkoszonnem. Elsosorban nem a penz miatt mennek ki, itthon is jol megvagyok, inkabb a vilaglatas motival.

Order of Hermes 2014.07.28 Creative Commons License 1441

Roviden es tomoren: Nincs

Előzmény: robi1975 (1440)
robi1975 2014.07.28 Creative Commons License 1440

Sziasztok!

Vízvezeték szerelő a szakmám és szeretnék kint dolgozni,viszont a nyelvtudással problémám van.Tudomásom van róla hogy magyar munkás kint mondjuk más országban úgy helyezkedett el hogy magyarok közt dolgozik és "beletanult a kinti közegbe". Van e mód rá így kezdjek dolgozni Ausztráliában ?

cybermici 2014.07.25 Creative Commons License 1439

Sziasztok!

Kíváncsi lennék, milyen esélyeim lennének odakint.

31 éves vagyok, végzettségem agrármérnök, ezen a téren van több tapasztalatom (5év), de jelenleg a gépészmérnöki végzettségemben dolgozok (~1 év tapasztalat). Angolból van középfokúm, de az saját megítélésem szerint is fejlesztésre szorul.

Olvasgattam a pontrendszerről, tudom hogy mikre adhatnak plusz pontot, valójában csak arra lennék kíváncsi, mennyire lehet érdemes belevágni, illetve melyik végzettségre kihegyezve.

Zolee Kovacs 2014.07.09 Creative Commons License 1438

Bocs a késői válaszért,de folyamatosan dolgoztam a platformon.Karbantartó,festő,szigetelő -i munkát csináltam Offshore-on!  IELTS- nincs sajnos!

Előzmény: goAuss (1376)
goAUS 2014.06.17 Creative Commons License 1437

Őszintén megmondom, férjednál 0 az esély, Nálad is nagyon pici, állami szponzorra, de ahogy írtam, 10 milla feletti cash, 7-es IELTS az alap. Nincs ilyen h felsőfokú, senkit sem érdekel kinn a Rigó utca, ott az IELTS létezik, meg 2 amerikai vizsga, de azok talán még durvábbak. Én másik országot keresnék a helyetekben, nincs hiányszakmátok az a baj.:(

Előzmény: Kingli (1433)
Order of Hermes 2014.06.17 Creative Commons License 1436

Detto. Ahova te menni akarsz, az egy topic-kal odebb van, meg a fold masik oldalan.

Előzmény: G.Viki56 (1434)
Order of Hermes 2014.06.17 Creative Commons License 1435

Ha ki akartok vandorolni legalabb arra vegyetek a faradtsagot, hogy elolvassatok a forumot.... Mar sokszor le lett irva, hogy magas szintu angoltudas nelkul nincs.

Előzmény: Kingli (1433)
G.Viki56 2014.06.17 Creative Commons License 1434

Jó Napot!

 

Götzisben élő magyar lány vagyok. Érdeklődni szeretnék munkával kapcsolatban. Szakmám:babysitter, bölcsődevezető, kisgyermeknevelő. Bármilyen munkát elvállalok, mint például: takarítás, idős gondozás, konyhai kisegítő, gyári munkában csomagolás. Előre is köszönöm a választ! Kellemes hetet!

Üdvözlettel:G.Viki

Kingli 2014.06.17 Creative Commons License 1433

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeink vannak munka téren. Férjem nagybátyja kint él Ausztráliában. Nagyon gondolkodunk, hogy nekünk is ki kellene költöznünk. Ha ez ennyire egyszerű lenne...

Nekem egészségbiztosítási főiskolám van és 8éve HR-esként dolgozom, a férjem ugyan annál a cégnél dolgozik raktárosként, mint én, 4. éve. Neki technikusi végzettsége van földmérő szakon és vendéglátózott 6-7 évet.

Nekem folyamatban van az angol középfokú, majd felsőfokú nyelvvizsga megszerzése, ő nem beszél idegen nyelvet.

Kilátástalannak tűnik az itthoni helyzet...
Van vmi jó híred a számunkra :)?

Köszi

goAUS 2014.06.16 Creative Commons License 1432

Na egy kis érdekesség: az állami szponzori vízumhoz 45 (pl. dél ausztrália) - 60 ezer dollárt fel kell mutatni, külonben nem adnak vízumot. Van ahol - ez államfüggő - az egészet cash-ben, van ahol elég ingatlan is... A vízumdíj 2 millió felett van, fordítással, ügynöki díjjal együtt... Durvul.

A6C4 2014.06.16 Creative Commons License 1431

Köszi a választ!

 

Egyenlőre csak infókat gyűjtök, Kanadáról mondjuk többet tudok.

Kanadai cégek mondjuk hirdetnek is angol újságokban, és sok magyar dolgozik kint ebben a szakmában.

Előzmény: goAUS (1428)