Keresés

Részletes keresés

oszlanyia Creative Commons License 1 napja 0 0 1595

elnézést nem jó helyre írtam.

Előzmény: oszlanyia (1594)
oszlanyia Creative Commons License 1 napja 0 0 1594

Szia! írok levelet.

Előzmény: fulopzsolt27 (1593)
fulopzsolt27 Creative Commons License 6 napja 0 0 1593

Sziasztok!

 

Vízummal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Április 15-23 között leszek kinn és elvileg még a hónap elején igényeltem 651-es vízumot. Kérdésem annyi lenne összesen, hogy kapok-e bármiféle visszajelzést arról, hogy elkészült a vízum, vagy az az oldal a visszajelzés amin az adatok szerepelnek. Semmit nem kellett feltölteni még útlevélről sem semmit. Rendben van ez így? Valamint van-e bármilyen kitétel, ha továbbutazás USA-ba lesz? Az ESTA-n kívül.

 

Nagyon köszönöm a segítséget.  

panya1978 Creative Commons License 2017.01.11 0 0 1592

szia Brisbane a cél. Köszi az infót. Meglátjuk mit hoz a jövő .....

Előzmény: goAUS (1591)
goAUS Creative Commons License 2017.01.11 0 0 1591

Előbb várost kell kitalálni. Amugy au-ban is a gumtree oldal ahol a legolcsóbb szállások vannak, hotelek drágák hónapokra, de ha mégis, akkor az trivago. Arra készülni kell, európai szemmel nagyon nagyon drága a lakhatás, mi egy kicsike egyszobás, igaz fullos lakásért 2400 dollárt fizettünk havonta.

 

Mi visszajöttünk Európába tavaly májusban, bár ugy volt megyünk visszatovább usába, végül is gyermekvállalás miatt 2-3 év Mo lesz most, utána vissza AU vagy usa, meglátjuk addig hogy alakulnak a dolgok ebben a két országban. 

Előzmény: panya1978 (1590)
panya1978 Creative Commons License 2017.01.10 0 0 1590

És még valami, javasoltad hogy érdemes kimenni megnézni milyen is az ország mondanál pár szállás lehetőséget két felnőtt egy 6 éves gyerek részére ami közel van a központhoz vagy legalábbis azokhoz a pontokhoz amit jó lenne látni van ilyen listád esetleg amit feltétlen jó ha lát az ember és nem csak turisztikai oldalról hanem a letelepedési oldalról is..... 

Előzmény: panya1978 (1589)
panya1978 Creative Commons License 2017.01.09 0 0 1589

Köszi az infót megkérdezhetem mennyi ideje éltek kint és mekkorák a gyerekek? Mi Budapesten élünk ..... 

Előzmény: goAUS (1588)
goAUS Creative Commons License 2017.01.09 0 0 1588

Gyereket nevelni szerintem Au-ban a legjobb. Egyébként én már abszolút nem vagyok elájulva tőle.:) Mindig azt javaslom, előbb menjen ki az ember legalább egy hónapra, nézzen szét, bár kevés idő, de egy kicsit beleszokhat ebbe az egészen más kulturába. Az időjárás pl elég szélsőséges, minden résznek van rendesen hátránya is, kivéve talán Gold Coastot, de az a legdrágább, és nagyon-nagyon nehéz munkát kapni. Munka terén amugy sem rózsás a helyzet, bár jó angollal jó autószerelőkén garantáltan lehet melót kapni. 

Előzmény: panya1978 (1587)
panya1978 Creative Commons License 2017.01.09 0 0 1587

Köszi ezek szerint az autószerelő hianyszakma......? Mivel csak azt lehet olvasni mo-ról 457-és vízum lehetetlen.......

van autószerelő ismerőstől visszajelzésed megérI odáig elköltözni családdal (2 gyerek) egyébként márka független szerelő vagyok......

Előzmény: goAUS (1586)
goAUS Creative Commons License 2017.01.08 0 0 1586

Gyors rákerestem, Victori államban és Brisbane városába van 457-es szponzorált ajánlat, főleg ha van Mercedes és renault gyakorlat.:) Itt tudod megnézni őket. meg a többit is, pl kamion szerelőnek 95 ezret kíálnak, az már emberes pénz erre.:) : https://au.indeed.com/jobs?q=car+mechanic+visa&sort=date

Előzmény: panya1978 (1585)
panya1978 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 1585

Sziasztok autószerelő 15 éves tapasztalattal melyik region-ban kaphat szponzorált munkát? Nem szeretnénk a nagy városi költségeket fizetni és a PR vízum is gyorsabb lehet így.... 

goAUS Creative Commons License 2017.01.08 0 0 1584

Az hiányszakma, mehetnek állami szponzorálással mert mindegyikén vannak, vagy rendesl letelepedési vízummal is. Nem tul bonyolult ez, ha rajta van a szakma a listákon lehet tervezni a többit, ha nincs - mint pl a kertészmérnök - akkor nincs értelme.

Előzmény: Order of Hermes (1583)
Order of Hermes Creative Commons License 2017.01.07 0 0 1583

Miért, az IT guruk meg ilyenek akkor mivel mennek ki?

Előzmény: goAUS (1582)
goAUS Creative Commons License 2017.01.07 0 0 1582

Egyébként a 457-es szpozorált vízumnál ha pénzt kérnek bármire is, már kamu az egész. Ilyen nem létezik ugyanis, de Mo-ról ma már esélytelen hogy bárkinek is csináljanak ilyen vízumot, egyébként is kihalóban. Mondjuk rengeteg embert vernek át vele.

Előzmény: Bulkó (1580)
goAUS Creative Commons License 2017.01.07 0 0 1581

Ha 30 év alatt vagy, work and holiday visával ki tudsz menni, de csak egy évre, ha beleférsz a 200 emberbe: http://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/hirek/alairtak-a-magyarorszag-es-ausztralia-kozotti-work-and-holiday-vizumegyezmenyt

 

Ha nincs hiányszakmád, egyéb uton sajnos nem tudsz kimenni, letelepedés pedig teljesen esélytelen. Kínaiaknál létezik a feketemunka fogalma, mivel ügyesen játsszák ki a rendszert ráadásul nagyon nehéz őket azonosítani, egyéb formában viszont nem létezik, szigorúan járnak el a munkáltatókkal, de a feketemunkásokat is azonnal kitoloncolják. ha ki szeretnél menni, hiányszakmát végezz el, és abban legyen igazolható 3 év tapasztalatod legalább, a többi feltételről írtam sokszor korábban.:)

 

Előzmény: Bulkó (1580)
Bulkó Creative Commons License 2017.01.07 0 0 1580

Sziasztok! Annyi kérdésem lenne, nem is tudom, melyikkel kezdjem. Úgy jött a képbe Ausztrália, hogy egy  cég hirdetett Sidney-ben állásokat nagyon jó feltételekkel. Jelentkeztem, felvettek, megküldték az aláirt munkaszerződést, kifizettem 30 ezer Ft vizum intézési dijat január végén indulnék, de  most a cég eltünt, se telefonon, se email-ben nem lehet kapcsolatba lépni velük, a honlapuk helyén is csak tárhely jelentkezik. Ennek ellenére nem mondtam le Ausztráliáról, szeretnék kimenni dolgozni. Úgy tudom a kertészmérnök nem szerepel a hiányszakmák között úgyhogy jobb hiján  gyümölcsszedésben gondolkodom. Csak nem tudom, hogy ehhez hogy szerezzek vizumot.. Merthogy 3 hónapos túrista vizummal nem dolgozhatok - ez a gyakorlatban is igy van?  Az angolommal nincs gond, TEFL vizsgám is van.

Mit tanácsolsz, hogy induljak el?

Válaszodat előre is köszönöm.

goAUS Creative Commons License 2017.01.05 0 0 1579

Brit állampolgárpknak ugyanúgy kell vízum, max annyi hogy az útlevél kiváltja a 6-os szintig az IELTS nyelvvizsgát, igaz arra pont nem jár még, de sok szakmunkában elég a 6-os szint. Diplomás szakmákhoz már 7-es kell, tehát még az angoloknak is el kell menni nyelvvizsgára, és a pontrendszer minden eleme ugyanugy érvényes rájuk. Work and holiday visával mennek angolok sokan ki, ahhoz tényleg nem kell semmi, de az 1 évre érvényes csak, igaz, közben ha találnak szponzoráló céget maradhatnak, ahhoz 5-ös IELTS a feltétel, nekik ugye eleve 6-osig van. De ez a szponzorálásnecces dolog, ha a cég meggondolja magát, vagy bármi van vele, lehet hazamenni nekik is.

Előzmény: Zolee Kovacs (1578)
Zolee Kovacs Creative Commons License 2017.01.05 0 0 1578

Szia! Ha 6 éve kint vagy Angliában ,mért nem csinálod meg a British citizen-t?  Brit útlevéllel semmit sem kérdeznek Ausztráliában!!! Több barátom is így jutott ki, azonnal volt munkájuk, szállásuk!

Előzmény: Gp80 (1564)
Gp80 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 1577

Most mar inkabb en is hazassag fele hajlok..Idoben es penzben is jobban jarunk, a felesleges stresszrol nem is beszelve.. Esetleg tudnal nekem segiteni, hogy milyen koltsegei vannak, es mennyi ido alatt lehet kint lebonyolitani?. Termeszetesen csak a kozjegyzo reszere gondoltam.. A repjegy mar megvan, remelhetoleg tudok maradni... Elore is koszonom...

Előzmény: goAUS (1570)
Jimbo Creative Commons License 2016.12.05 0 0 1576

Köszi!

Előzmény: goAUS (1575)
goAUS Creative Commons License 2016.11.28 0 0 1575

Hello. Fitness oktató nem hiányszakma, így sajnos alkalmatlan bevándorlásra. Tanulóvízummal mehet 50 évesen is, de az alsó hangon ma már fél év 4-5 milla költség, és semmi értelme mert utána jöhet vissza, ráadásul suliba be kell járnia, heti 20 órát lehet melozni minimálbérért mellette. Nem éri meg. 38 évesen meg már hiába tanulna hiányszakmát (nem sok női maradt), az minimum 2 év meg plusz mire elkezdi, és a bevándorláshoz min 3 év szakmai tapasztalat kell, és 42 év a korhatár bevándorlásira. Sajnos Au neki nem jó.

Előzmény: Jimbo (1574)
Jimbo Creative Commons License 2016.11.28 0 0 1574

Sziasztok! Látom nem túl aktív a fórum, de azért megpróbálom.

Szóval, húgom szeretne Ausztráliába menni dolgozni. Jelenleg az Emirátusokban dolgozik, mint stewardess, de váltana. Az a terve, hogy fitness oktatóként folytatná. Keresett egy bevándorlási ügynököt, de mindent összeadva valami 4.5 misire jött ki, ha ők intéznének mindent vízum, nyelvtanfolyam (ez nem tusom minek, folyékonyan beszél angolul..) stb.

Erősen lehúzás szagúnak érzem a dolgot....

Ahogy olvastam munkavállalói vízummal csak akkor mehet, ha a cég "hívja" meg, neki ez nincs. Tanulói vízummal nem tudom tudna-e menni, mert elvileg ott végezné az iskolát is, de neten csak olyan infot találtam, hogy 18 év körül mehet tanulói vízummal, na most Ő 38, úgyhogy ez ugrott. Van valami más lehetőség esetleg?

Köszi!

goAUS Creative Commons License 2016.09.29 0 0 1572

A végzettségről kell nekik papír, mert csak onnantól kezdve fogadják el a tapasztalatot. Magában a referencia nem érdekli őket, ez nagyon könnyen kijátszható lenne, a hivatal ennél már sokkal óvatosabb. Ha nincs szakács papírod, mihamarabb el kell végezni az iskolát, és onnantól kezdve ketyeg a 3 év.

Előzmény: szabika0072 (1571)
szabika0072 Creative Commons License 2016.09.27 0 0 1571

Szép napot kívánok!

Jelenleg Skóciában dolgozom, feleségemmel. Nagyon rég foglalkoztat a gondolat Ausztráliába költözni és ha lehet le is telepedni. Én sous chef vagyok egy hotelben a főszakács után az első. Szóval egy olyan kérdésem lenne hogy láttam a chef benne van a SOL listában, sőt a MODL listában is szerepel. Az az egy probléma van hogy nekem sajnos nincs diplomám a szakmámról. Viszont referenciám az lenne ez a hoteles munkám előtt is  voltam más konyhában is. Szóval hivatalos referencia levelet tudok kérni telefon számmal és minden egyébbel ami szükséges, a folyamatos munkaviszony jelenleg 1 és fél év de ez még több is lesz mert a feleségemmel csak jövőre szeretnénk kimenni Ausztráliába , persze csak ha lehet. Több helyen is érdeklődtemm de senki sem válaszolt. gondoltam azért itt is megkérdem. Az IELTS vizsgát is le tudnám tenni. 
Köszönjük előre is a segítséget, rengeteg kérdésem lenne, de most egyenlőre ezek a legfontosabbak
Tisztelettel

Bálint Szabolcs és Emőke

goAUS Creative Commons License 2016.07.29 0 1 1570

Vedd el, komolyan, ugy biztos mehetsz. Csak ez a tuti.

Előzmény: Gp80 (1569)
Gp80 Creative Commons License 2016.07.25 0 0 1569

Koszonom szepen..Azt tudom, hogy szigoru az elbiralas. Vannak kint barataim, akik tanulo vizummal mentek ki anno.  Ok mondtak, hogy szerencsesebb helyzetben vagyok, mert talan ez a fajta partner vizum a legegyszerubb.  Biztam benne, hogy nem kell bejegyezni az elettarsi viszonyt, plane ha tenyleg egy part alkotunk.. Mert a paromek se voltak bejegyezve,mikor ok igenyeltek... Bar ez nem tavaly volt...  Ha esetleg van meg valami otleted vagy tanacsod azt johet nyugodtan..  Koszi megegyszer.

Előzmény: goAUS (1565)
Gp80 Creative Commons License 2016.07.24 0 0 1568

Az utazàsokròl mentettük mindent.. Repjegy stb... De az angol

szàmla kivàlò ötlet, nagyon szèpen köszönöm.. Jöhet mèg hasonlò ötlet.. Köszönöm...

Előzmény: nyman (1566)
Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2016.07.24 0 0 1567

Érdekes, nekem azt írták Ausztráliai magyarok hogy nagyon befogadó ország és nem olyan kirekesztőek az emberek mint pl Németországban, Angliában..

 

Meg azt is írták hogy ott a legjobb az életszínvonal és középosztálybeli a minimálbéres is.

Előzmény: goAUS (1565)
nyman Creative Commons License 2016.07.24 0 1 1566

A legegyszerubb - szerintem - egy kozos bankszamla. Mar most Angliaban. Ennek a koltsege minimalis, de az is lehet, hogy nulla. (most nem vagyok otthon az angol bankszamlak kondicioiban)

 

Errol pedig napi koltesek - lakber, kozuzemi szamlak, kaja, utazas stb.

 

Europan belul nem pecsetelnek az utlevelben, de adott esetben erdemes eltenni, lementeni a kozos utazasok bizonyitekat.

 

(persze nem tudom, hogy a hazassag az mennyire tenyezo, mert ott nincs mellebeszeles. Persze mas hatranya is lehet)

Előzmény: Gp80 (1564)
goAUS Creative Commons License 2016.07.24 0 1 1565

Állandó lakosi vízumot arra, hogy együtt vagytok mint barát-barátnő nem adnak, kb 10 millióan mennének be így évente, ennél sokkal szigorúbb a rendszer. Legalább élettársi igazolás kell (közjegyző csinál ilyet), és utána egy évre be lehet adni, mi is így csináltuk, de rendkívül szigorú, megnézik útlevélben ki hová utazott az eltelt időszakban, ha huzamosabb ideig nem együtt utazott a pár, az eleve kiesik, és még szigorúbbak, stb. És még az élettársin is vol akit elhuztak, a házasság a legjobb, és utána egy évre már érdemes beadni. Gyűjteni minden közös fotót, jegyeket, stb. Vége annak az időszaknak, hogy tárt karokkal várják az ujakat, a morál kb olyan mint angliában, nagyon elegük van a bevándorlókból.

Előzmény: Gp80 (1564)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!