Keresés

Részletes keresés

Tibike a hegyről Creative Commons License 2017.09.17 0 0 1622

helló!

 

 

Magyarországon kamionosként dolgozom, nem véglegesen, csak egy év max, időtartamra ki szeretnék menni dolgozni Ausztráliába. Melyik régióban nézelődjek, legfőbb szempont a kereset, nem szempont, hogy legyen a közelben nagyváros. Hosszútávú fuvarokra szeretnék jelentkezni. Mennyire jellemző, hogy ki fogják használni tapasztalatlanságomat( alacsonyabb munkabér, bejelentés nélküli munka...levonások...stb)

 

Legalább 3 kollégával indulnánk el.

Cradse Creative Commons License 2017.09.13 0 0 1621

Hali! Engem érdekel a te tapasztalatod. Mi most készülünk nekivágni az egész procedúrának és a CSE-re esett a választásunk ajánlások alapján. 30 alattiak vagyunk, BA diplomával pénzügyi területen, több év tapasztalattal. IELTS nem jelent gondot.

Előzmény: Lapaj 00 (1620)
Lapaj 00 Creative Commons License 2017.09.01 0 1 1620

Valaki fizet neked ezert a ket javaslatert?

a Bertok Zoli csak alair kesz jelentkezeseket

a CSE Australia csak diakvizumbol el illetve lehuz alberletert

ha 70 eves es analfabeta vagy akkor is azt fogjak mondani hogy probald meg

ha kellenek reszletek mondom

tapasztalatbol irom

Előzmény: goAUS (1612)
BaZsh89 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 1619

Sziasztok,

 

Azt szeretném kérdezni, hogy a working holiday vizumhoz szükséges "Letter of support" levéllel kapcsolatban, amit elvileg a belügy minisztériumtól lehet igényelni, van valakinek tapasztalata? Hol lehet ezt pontosan igényelni? Az ausztrál gov. oldalon is az angol nyelvü belügyminisztériumi oldal van megadva kapcsolatként. Előre is köszönöm a választ.

 

 

Kazsil Creative Commons License 2017.08.25 0 0 1618

Sziasztok! Tanácsot, ötleteket szeretnék kérni! Párom ausztrál-magyar kettős állampolgár. Szeretnénk év végén végleg kiköltözni hozzá. Eddig minden évben 2 hónapot töltöttünk együtt kint, de csak e-visitor vízummal. Voltunk kinn a Bevándorlási Hivatalba, ahol azt tanácsolták, hogy jegyeztessük be az élettársi kapcsolatunkat /ezt akkor meg is tettük/, jöjjek haza és igényeljük meg Magyarországból a partner vízumot. Mivel van egy kiskorú gyermekem az itthoni törvényeket betartva sikerült végre megszerezni a költözéséhez szükséges gyámügyes engedélyt is. Mostanra viszont már több mint egy évre kitolódott az elbírálási idő! Ez szörnyű!!! Úgy döntöttünk inkább kimegyünk újra a látogatói vízummal és kint igényelnénk meg a partner vízumot. Azt hallottam így van lehetőség a maradásra és a munkavállalásra is. Igaz ez??? Továbbá eléggé nyomatékosították kinn a BevHivba, hogy a gyermekemet köteles vagyok iskolába járatni, ami viszont nem ingyenes míg nem kapjuk meg a vízumot. Hallottunk "kiskapukról" is de azok nem nyilvánosak. Annyi az infó és annyiféle, hogy már teljesen el vagyunk veszve! Esetleg valaki aki így jutott ki vagy ismeri ezt a járható utat részletesen??? Köszönöm előre is.

Easy Man Creative Commons License 2017.08.22 0 0 1617

Sziasztok!

 

Több diplomám van (pszichológiai) és beszélek kb középfokon angolul. Már több, mint 15 éve  vezetőként dolgoztam sales-ben multikánál és KKv-ban is. Később a social marketingben, reklámfilmeket készítek VFX technológiával stb. 38 éves vagyok és szeretnék többet keresni, szerintetek lenne lehetőségem egy külföldi munkavállalásnál social marketing és visual effects területen, vagy menjek mosogatni? Nekem mindegy csak el innen...nem degradálna...szóval milyen lehetőséget láttok? Mit kellene tenni szerintetek? Köszi a válaszokat :)

goAUS Creative Commons License 2017.08.05 0 0 1616

42ig lehet bár az igaz akkor már nincs pluszpont életkorért, és nehéz bepotolni azt a 10-15-t de meg lehet próbálni. Nem könnyű de papíron 42 évesen is meg lehet kapni.

Előzmény: picpaca (1615)
picpaca Creative Commons License 2017.08.04 0 0 1615

köszi a választ. Viszont akkor már 40 leszek, és úgy hallottam akkor már nem nagyon lehet vízumért folyamodni az életkor miatt. Vagy rosszul tudom? (simán lehet :D) 

Előzmény: goAUS (1613)
goAUS Creative Commons License 2017.07.31 0 0 1614

Kamionsofőrként nem lehet vízumot szerezni letelepedésre, vagyis kb akkora csoda kellene hozzá mint a lottóötöshöz, és azzal már bevásárolhatja magát az ember.:)

Előzmény: Danika2107 (1609)
goAUS Creative Commons License 2017.07.31 0 0 1613

A szakmád csak minimum 3 év tapasztalattal számít szakmának. ha az megvan, meg az Ielts is, akkor mehettek könnyedén.:)

Előzmény: picpaca (1610)
goAUS Creative Commons License 2017.07.31 0 0 1612

Ha valaki kivisz megbízhatóan az a CSE és Bertók Zoli. Biztos vannak még akikkel lehet esély de ez a kettő a profi.

Előzmény: Xavi684 (1611)
Xavi684 Creative Commons License 2017.07.13 0 0 1611

Ismer valaki egy megbízható ügynökséget, A párommal szeretnénk Ausztráliában munkát szerezni.

www.kiviszlek.com
Őket találtam. Ismeri őket valaki? Jókat hallani rólluk, de jó volna ha írna valaki, aki már kiment velük.
Köszi a segítséget.

picpaca Creative Commons License 2017.07.12 0 0 1610

Sziasztok! mint sokan mások, én is egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Férjemmel és kislányunkkal jelenleg- immár 5 éve- Dániában élünk, ahol jövőre kezdem a mérnök képzést egyetemen, tehát 3 év, mire végzek. Ekkor én 37, a férjem 46 lesz. Gondolkodunk rajta, hogy a diploma után Ausztráliában telepednénk le munkavállalási céllal. A kérdésem az, hogy ennek van-e bármilyen realitása a korunk, illetve a pályakezdő mérnöki diploma miatt? (az itteni 6 hónapos kötelező gyakorlat természetesen igazolható lesz). Anyagi részről nem lenne probléma a költözés. Esetleg még járható út lenne egy mérnöki Master ottani elvégzése is a részemről. 

ha esetleg valaki tudna tanácsot adni, hogy érdemes-e ezzel a gondolattal tovább foglalkoznunk, azt nagyo megköszönném. 

Szép napot!

Danika2107 Creative Commons License 2017.07.08 0 0 1609

Sziasztok!

21éves vagyok, mindenem a nagy gépek vezetése. Épp ezért meg is csináltam a kamionos jogsit és ha minden jól megy pár hét múlva már kamionozni fogok itthon. Szeretnék legalább egyszer az életemben vezetni egy ausztrál kamiont minnél több póttal! :) sőt akár hosszabb távon dolgozni is egy ilyenen. A neten talált anyagok nagy részét elolvastam, de nem sok minden van erről. Valaki tud bármit ezzel kapcsolatban? Előre is köszönöm!

goAUS Creative Commons License 2017.04.03 0 0 1608

Ha IELTS-ből bármelyikőtök felkészül és megcsinálja a 7-es (a 8asért plusz pont jár), ápolóként van 4 év szigoruan ellenőrizhető tapasztalat Angliában (de akár MO is jo!) és olyan 5-6 millio ft akkor jo esély van. De mindenképp azt ajánlom előtte gyertek ki turistaként szétnézni, és csak utána döntsetek. A lakhatás angol szinthez képest is horror drága, ápoló fizuk kb azonosak az angoléval. Sok különvizsga kell persze profi segítségével kell honosítani majd a szakmát, sok nyüggel fog járni. De ha minden klappol akkor nincs akadálya, lényeg h jelenleg minél jobban 40 év alatt legyetek( 42 a korhatár de felkészülés stb min egy év)

Előzmény: MarkPetro (1607)
MarkPetro Creative Commons License 2017.04.02 0 0 1607

Sziasztok. A felesegem es en 4 eve elunk angliaban es nagyon regota beszelgetunk mar arrol hogy ausztraliaba koltozunk. Igazabol a kerdesem keresem az lenne hogy mi a menete hogyan kezdhetnenk bele mindenbe. Vizum engedely papirok. Apolokent dolgozunk kozel 3 eve kivalo angolunk van. Nemtudom mennyi eselyunk lenne es hogy hol. Mennyi penzzel erdemes nekivagni Lakhatast is hogy lehetne intezni munkat hogy lehetne vallalni, mennyire keresett az apolo ausztraliaban. Mennyi a fizetes egy apolonak kb. Talan nem is a penz ami vonzana persze azis alaposan benne van de azert eletkorulmenyek es a mindennapi elet ami inkab vonz minket. Szoval mindent szeretnenk tudni :) nagyon alkalmazkodoak vagyunk nyitottak minden uj dolgokra.

goAUS Creative Commons License 2017.03.25 0 0 1606

Bár hiányszakmaként van feltüntetve elég necces mostanság. Eleve ott egy hegesztőnek már kinti papírt kérnek, tehát le kell honosítani a magyar papírokat. Ami melok vannak, rendszerint minimum 2 de inkább 3 eljárást vágni kell. Órabér műhelybe alig több már mint a minimál nem sokra elég erre. Sivatagba még jó pénzt fizetnek nagyon, de oda awi bevont meg prbeles kell, plusz rengeteg speckó papír. De ott még lehet kaszálni, 40-50 dolláros órabér van. Igaz durvák a körülmények is, közös szállás, iszonyat meleg, 4-6 hét terepen. De nagyon nagyon nehéz bekerülni, a megflelő papírok nélkül meg szóba sem állnak az emberrel.

Előzmény: Steiner77 (1604)
Réka3333 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 1605

Szia!

Köszönöm,igyekszem megtalálni a helyem:)!

Előzmény: goAUS (1603)
Steiner77 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 1604

Sziasztok. CO Hegesztőként mennyi esély lenne munkát találni ott? Tud erről valaki, valamit? 

goAUS Creative Commons License 2017.03.19 0 0 1603

Sajnálom a rossz tapasztalatokat, egyébkét remekül leírtad mi a helyzet ma már AU-ban. Fel a fejjel, az EU-ban vagy Észak amerikában is sokkal jobb lehetőségek vannak.:)

Előzmény: Réka3333 (1597)
goAUS Creative Commons License 2017.03.19 0 0 1602

Szia. Sajna kizárt. 42 év felett már nem adnak ki munkavízumot, ráadásul ázsiából könnyedén szereznek sofőröket.. Sajnálom.

Előzmény: kardy65 (1601)
kardy65 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 1601

Szia!

 

Tapasztalt kamionsofőr vagyok. 52 éves. Szerinted van lehetőségem dolgozni kint?

 

köszönöm

Réka3333 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 1600

Szia!

 

Keress nyugodtam!

 

Üdv

Előzmény: dorka003 (1599)
dorka003 Creative Commons License 2017.03.13 0 0 1599

Szia! Köszönöm a segítséget!! Ha meg lesz a vízumom lehet megkereslek privátba egy ket kerdessel. Persze tenyleg jó realisan nezni a lehetosegeket es nemcsak a vizumugynokokre hagyatkozni..

Előzmény: Réka3333 (1598)
Réka3333 Creative Commons License 2017.03.13 0 0 1598

Szia! Az utolsó évben mindenképp benne kell dolgoznod,vagy kint találnod egy helyet,ahol egy évig benne dolgozol!

Üdv

Előzmény: dorka003 (1596)
Réka3333 Creative Commons License 2017.03.13 0 0 1597

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek az én történetemet.

Nagy reményekkel telve indultam Ausztrália keleti partjára,hogy ott éljek és dolgozzak. Rokonokhoz mentem,így a legnagyobb költség,az albérlet megoldott volt. Persze nem tudtam előre,hogy jobb lett volna,ha nem a rokonokhoz megyek,hanem kifizetem a heti 300 AUD minimumos albérletet.

Ezt persze nem reklámozzák az ügynökségek,de ennyibe kerül a keleti parton minimum egy albérlet hetente,amire várólista van és 4-6 heti kauciót be kell fizetni.

Én eddig nem mentem el,mert mondhatom,hogy szerencsémre még időben rájöttem,hogy Ausztráliát túlhájpolják,ott sem minden arany,ami fénylik. Nagyon nem! Őszinte leszek,én sem hallgattam volna senkire,mielőtt kimentem,még aki tapasztalatból beszélt,arra sem,mert annyira bíztam benne,hogy az tényleg egy más világ. Hiszen a csapból is ez folyik,a legélhetőbb ország,micsoda fizetések,kedves emberek stb. Igen,ez mind igaz azokra,akik Ausztráliában születtek,állampolgárok és angol anyanyelvűek. A többiek próbálkozhatnak,de a képzettségének megfelelő munkára,kivéve,ha orvos,senki se számítson. A végén írok egy összesítést,hogy mi mennyibe kerül és mennyit lehet keresni. Én Bachelor diplomásként mentem ki,hogy a mester képzést megcsináljam. Fel is vettek a főiskolába,de a sok huza-vona után az ügynökséggel és az iskolával úgy döntöttem haza jövök,nekem nem éri meg. Nem érte meg,hogy harminc x évesen úgy éljek,mint egy koleszos és a heti 20 órás munkámból az iskolára meg a szobára keressek,amiben lakom. Most lehet azt gondoljátok,hogy a napsütés és az óceán kárpótol,de nem. Egyrészt elegem volt egy hónap után az állandó melegből,másrészt fürdeni se túl élvezetes,ugyanis akkorák a hullámok,hogy max vergődsz a vízben,mint egy kisgyerek,nem élvezhető! Ezeket persze nem említik sehol,mert a suli és az ügynökség is belőled él. Úgy adják elő,hogy ők vannak érted,de ez hazugság. Ők akkor is lenyúlják a pénzed,ha meggondolod magad és még mielőtt bármilyen papírt beadtál volna,úgy döntesz,hogy hazamész. Velem is ez történt. Konkrétan az ausztrál iskola lenyúlta a befizetett pénzem felét,úgy,hogy időben szóltam nekik. Erre mi az ausztrál válasz:"No worries" nekik persze könnyű,mert ők nem az életüket fektették bele a kivándorlásba! A mai napig várok a pénzemre,már jogi úton intézem,de az ausztrál bürokráciánál gyengébbel még nem találkoztam. Hálát adok Istennek,amiért itthon lehetek. Ez nem ellenkampány,csak az én egyéni véleményem! Összefoglalom,hogy miért döntöttem úgy,hogy haza jövök: 1. az emberek lehet,hogy az arcodba mosolyognak,de csak addig,amíg nincs egy olyan kérdésed,ami kizökkenti őket,ezután teljesen tompává válnak és széttárt karokkal állnak előtted. 2. Mindenki nagyívben letojik mindent és mindenkit. Egy ember 20 percet feküdt,szenvedett a földön egy kis városban,mire lassan megérkezett a mentős,aki komótosan betuszkolta a mentő autóba és rá még 20 percre indult el vele. A tűzoltő autó beáll az autók mögé,nem siet,nem az ő háza ég. 3. Nem tudnak vezetni. Balkéz szabály van,amire nem nehéz átállni,viszont nem tudnak közlekedni. 3 autónyi helyet hagynak maguk előtt,nem előzékenyek,mert annyira koncentrálnak,hogy ne törjék össze az autót és még sorolhatnám. 4. Külföldiként csak vendéglátós vagy takarító munkára van esélyed,ha nagy szerencséd van,lehetsz eladó egy boltban,de oda inkább az ausztrál diákokat veszik fel. Diákvízummal 20 órát dolgozhatsz egy héten, amivel kb. heti 500 AUD-t keresel,ha szerencséd van! Ebből kifizeted az albit meg eszel,a sulit meg reméljük a szüleid meg tudják finanszírozni... A legolcsóbb nyelvtanfolyam is heti 150 AUD,de addig kell csinálnod,amíg maradni akarsz! Ha valaki kíváncsi még az egyéb fizetendő dolgokra,árakra,írjon privát üzenetet!

Szívesen válaszolok,ha tudok! Egy tanácsom mindenképpen van. Jól gondoljátok meg,hogy megéri e a napfény és az óceán 16ezer km-re távol a szeretteitektől,mert más ott sincs! Mindenkinek szép napot! Réka

dorka003 Creative Commons License 2017.02.25 0 0 1596

Sziasztok! Lenne egy kérdésem a hianyszakmakkal kapcsolatban,  már többször szó esett róla, hogy a papir megszerzesetol szamitva szukseges 3 ev tapasztalat.  Tehat mondjuk en 2013-ban szereztem konyvelo kepesitest,  es azota 3 eve benne dolgozok akkor azt elfogadjak.  De ha en csak 2018-ban mennék ki es mondjuk 2017ben nem dolgoztam ebben a szakmában akkor az még elfogadható? A jelentkezeshez kepest 1even belul a szakmaban kell dolgozni? Munkaszerzodessel kell igazolni v vmilyen hivataltol kell kerni igazolast? Koszi a segitseget. 

oszlanyia Creative Commons License 2017.02.18 0 0 1595

elnézést nem jó helyre írtam.

Előzmény: oszlanyia (1594)
oszlanyia Creative Commons License 2017.02.18 0 0 1594

Szia! írok levelet.

Előzmény: fulopzsolt27 (1593)
fulopzsolt27 Creative Commons License 2017.02.13 0 0 1593

Sziasztok!

 

Vízummal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Április 15-23 között leszek kinn és elvileg még a hónap elején igényeltem 651-es vízumot. Kérdésem annyi lenne összesen, hogy kapok-e bármiféle visszajelzést arról, hogy elkészült a vízum, vagy az az oldal a visszajelzés amin az adatok szerepelnek. Semmit nem kellett feltölteni még útlevélről sem semmit. Rendben van ez így? Valamint van-e bármilyen kitétel, ha továbbutazás USA-ba lesz? Az ESTA-n kívül.

 

Nagyon köszönöm a segítséget.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!