Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

gitartok Creative Commons License 1 napja 0 0 1494

Leirom, mert ugy latom meg mindig nagyon sokan nem hallottak a videki sponsoralasrol. Tehat ha NEM Sydney, Melbourne, Newcastle, Brisbane vagy Gold Coaston laksz, akkor videken (Region) laksz. Ha Regioban vagy, akkor megvan a lehetoseged AZONNAL (tehat nem kell 2-4 evet varni, csak a vizum elbiralas idejet ami 1-8 honap) PR-t (permanent resident) vizumot kapni. 

 

Feltetelek (nagy vonalakban): 

  • RSMS szakmak listajan legyen rajta a kepzettseged (https://www.acacia-au.com/rsmsol.php)
  • Legyen papirod a szakmadrol VAGY legalabb 3 ev tapasztalatod (ebben az esetben papir sem kell) (szakmankent valtozhat)
  • Legy 50 ev alatt
  • 6 IELTS vizsga each band 
  • Munkaltato aki sponsoral (ezt szerintem videken nem nehez elrni, nagy a jo munkaero hianya)

Hivatalos link: http://www.immi.gov.au/visas/pages/187.aspx

 

Mindezt sajat tapasztalatbol irom, en is igy kaptam meg. 

 

Ha ujra kezdenem, nem nagyvarosba mennek diaknak, hanem videkre mennek diaknak, es agresszivan elkezdenek sponsort keresni.

 

goAUS Creative Commons License 6 napja 0 0 1493

Teljesen jól látod.

Sokkal jobb, mint a most divatos diákvízum, amivel kijön az ember, rákölt fél év alatt legalább 5-6 milliót, rájön hogy így a kutya sem alkalmazza, beszponzorálás már most is csodaszámba megy, júliusól gyakorlatilag végre ki is lövik, aztán mennek szépen haza, vagy minimálbéren, heti 20 órán felül feketén melozva tengődnek, de közben hazafelé posztolgatják milyen überkirály itt élni.:D 

Ahogy én látom most ez a tendencia. 

Előzmény: Nimrod85 (1492)
Nimrod85 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 1492

Köszönöm a korrekciót! :) Igazad van, 2 év alatt valóban nem lehet így megváltani a világot, és a PR-hez legalább még ennyi időt kell kint töltenie a jelentkezőnek. Arra viszont tökéletes, hogy az ember felmérje mennyire válik be neki az ausztrál élet, mielőtt mindent egy lapra téve ügynökökre, vízumra, nyelvvizsgákra, akár egy kényszeresen belevágott hiányszakma megszerzésébe ölné valaki a pénzét és idejét.

 

Az 1+1 év alatt tanulhat, munkatapasztalatot, ismeretséget, barátokat és szponzorokat szerezhet, sőt akár még a nagy szerelem is rátalálhat egy ausztrál állampolgár személyében. :) Sok minden adott ahhoz, hogy jó eséllyel meghosszabbítsa kint tartózkodását a PR-ig.

 

Az Egyesült Királyság mint célország, a magyarok számára benne van az első háromban. Egyre több fiatal már a 20-as évei legelején kijön ide szerencsét próbálni, így sokakat előbb-utóbb elér a brit állampolgárság megszerzésének kérdése és ezzel együtt a Working Holiday vizum lehetősége.

És ez nem csak Ausztráliára érvényes, hanem a brit nemzetközösség tagjaként ugyanígy ki lehet menni dolgozni/tanulni többek között Kanadába és Új-Zélandra is. :)

 

 

Előzmény: goAUS (1491)
goAUS Creative Commons License 2015.04.11 0 0 1491

Ez viszont így van, így be lehet jönni 1 v két évre dolgozni és tanulni, szüretekre, ilyesmi helyekre felveszik az ilyen vízumosokat.:)

Mondjuk az ausztrál állampolgársághoz semmi köze, mert ahhoz 4 évet itt kell élni PR vízummal, work and holiday meg max 2 évig húzható, és nem PR Visa.:)

Előzmény: Nimrod85 (1489)
goAUS Creative Commons License 2015.04.11 0 0 1490

Ne haragudj, de ez butaság, hidd el. Itt épp 12 éves csúcson van a munkanélküliség, még Angliában is sokkal jobb helyzetben van a munkaerőpiac mint itt. Tudom én is rengeteg mendemondda terjed otthon itt kolbászból van a kerítés, messze nem igaz. Az ország gyönyörű, a levegő iszonyat jó, a tengerpartok is, de a gazdaság nem erős! Hiába magas a minimálbér, ha a bérleti díjak rendkívül drágák. Mi pl heti 550 dollárért béreljük a2 szobás lakást, igaz új, mert fűtés nincs sehol, itt legalább normálisan el lehet lenni télen. De egyre több a munkanélküli, zárnak a gyárak épp sorra a magas dollár árfolyam és munkaerőköltség miatt. A bányák is egyre kevesebbet termelnek, mert Kína India felé fordult olcsósága miatt, pedig a kormány látva a bajt adómentességet adott a bányászati cégeknek. Szóval azt elismerem természetileg az egyik legjobb ország, de gazdaságilag eleve a statisztikák szerint is 19., valóságban szerintem még lentebb. Egy pár link erről, érdemeselolvasni a helyiek hozzászólásait: 

 

http://www.abc.net.au/news/2015-02-12/unemployment-data-january-abs-jobs/6088070

 

http://www.miningaustralia.com.au/news/australia-entering-phase-three-of-mining-boom-75-0

 

http://www.vg.hu/vallalatok/kozlekedes/2017-ben-fejezodik-be-az-autogyartas-ausztraliaban-421819

 

Csak ez a pár cég százezer munkahelyet szüntet meg. Közben érkezik minden évben félmillió bevándorló, akik aztán néznek kerekded szemmel, ha nincs munka. Nem mondom, jó szakmával még mindig lehet hetek alatt is munkát kapni, de pl Angliában hasonló posztért magasabb a fizetés, és olcsóbb az élet, kanadáról, Usáról nem is beszélve.

 

 

 

Előzmény: Ausztriai csöves (1487)
Nimrod85 Creative Commons License 2015.04.10 0 0 1489

Akit komolyan érdekel Ausztrália és jelenleg az Egyesült Királyságban él vagy oda tervez, annak jó alternatíva lehet a brit útlevél megszerzése. Ezzel könnyedén igényelhetsz Working Holiday vízumot 1 évre.

 

"This visa allows you to:

  • stay in Australia for up to 12 months
  • work in Australia for up to six months with each employer
  • study for up to four months
  • leave and re-enter Australia any number of times while the visa is valid."

 

Bónuszként kint tartózkodásod alatt még újabb 1 évvel meghosszabbíthatod a kiruccanást, onnan pedig már nincs messze a letelepedés.

 

Annyi a kitétel, hogy 31 évnél fiatalabbnak kell lenned. Én most vagyok 30, és csak jövőre "leszek" brit, szóval nekem ez már sajnos bukta... de a sok 20-as éveiben járónak remek lehetőség, amennyiben a cél érdekében hajlandó végigjárni ezt a rögös utat.

Liviati Creative Commons License 2015.04.10 0 0 1488

Ha ki tudnék települni nem kéne kétszer mondani :) Mindig is oda készültem, de tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz bejutni, sőt a nyáron 35 leszek :(

Tavaly kijöttem Németországba, szerintem itt is maradok.

Amúgy az echte német, aki direktbe van alkalmazva annak az órabére min br 13€ óránként.

Előzmény: Ausztriai csöves (1487)
Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.04.10 0 0 1487

". Bár a legtöbben a cégnél csak 8,5€-t kapnak, még akik perfektek németből azok is."

 

Ausztráliában meg a mekis fiú is kap 17 dollárt óránként. Ausztrália a beste, ver minden országot életszínvonalban...

Liviati Creative Commons License 2015.04.10 0 0 1486

Én az Zeitfirmától itteni minimálbért kaptam br 8,5 €-t + nekem jár még br 0,5€ bérpótlék. Bár a legtöbben a cégnél csak 8,5€-t kapnak, még akik perfektek németből azok is. Az utazásra kapok még napi netto 4€-t, ha minimum 6 órát ledolgozok egy nap akkor arra a napra jár még netto 6€. Heti 35 órában vagyunk bejelentve, túlórát nem fizetik, ki lehet venni és lecsúsztatni. Én csak segéd voltam a gépnél, gépeket nem ismerem. Maradhattam volna, ha a 3 műszakot vállalom, de a nyelviskola miatt nem megy. Meg a gépek is nagyon hangosak voltak még füldugóval is.

Előzmény: zalaigepmester (1485)
zalaigepmester Creative Commons License 2015.04.09 0 0 1485

Kérdezhetlek a részletekről? (MIlyen gépen, mit, mennyiért stb....)

Nem akarok indiszkrét lenni, de ha publikus akkor beszélhetnénk róla (valahol máshol mert itt off).

Előzmény: Liviati (1483)
zalaigepmester Creative Commons License 2015.04.09 0 0 1484

Szia,

 

Jajj, bocsi, felületesen olvastam, köszi hogy ettől függetlenül adtál ötletet és segítséget!

Németül tudok kezdő szinten, most kezdtem el újra tanulni. Meg fogom próbálni az általad ajánlott vonalat!

Előzmény: goAUS (1482)
Liviati Creative Commons License 2015.04.09 0 0 1483

Én dolgoztam egy hetet itt Stuttgart mellett Magstadtban a Hummelnél. Bár én kisegítő voltam és zeitfirmán keresztül kerültem be. Csak nem tudtam vállalni a 3 műszakot a nyelviskola miatt és azért kellett váltanom, meg a gép is elviselhetetlenül hangos volt még füldugóval is. Biztos jól írtad németül a nyomdai munkát?

Előzmény: zalaigepmester (1481)
goAUS Creative Commons License 2015.04.07 0 0 1482

Szia! Ez mondjuk Ausztrália, nem Ausztria topik. De ettől függetlenül, ha tudsz németül az indeed osztrák verziójában nézd meg, melyik városban lehet ilyen állást találni. Közvetítőt semmiképp sem ajánlom, az mindenképpen mínusz lesz, anyagilag főként.

Előzmény: zalaigepmester (1481)
zalaigepmester Creative Commons License 2015.04.06 0 0 1481

Sziasztok,

nyomdaipari területen szeretnék dolgozni Ausztriában. A Google keresőbe beírva nem találtam ilyen állást, illetve ilyen állást közvetítő céget.

A kérdésem annyi a tapasztaltabbakhoz, hogy milyen módon érdemes nekifogni, hol érdemes érdeklődni? Mi ennek a menete? Átverős és lehúzós közvetítőktől szeretnék óvakodni.

 

Köszi!

nyman Creative Commons License 2015.03.25 0 0 1480

"2 ezer euró felett keres Ausztriában meg pl a mérnökök is csak álmodoznak ekkora fizetésről"

Szerintem ekkora fizetesrol Mo-n sem kell mernokkent sokat almodozni, nemhogy Ausztriaban. 

Persze a mernoki terules is egy szeles terulet es biztos vannak olyanok akiknek igen, de epitoiparban Mo-n nem lehetetlen. Tiz eve meg mikor magasabbak voltak a fizetesek, mert porgott minden, akkor meg valogatni lehetett ilyen melokbol. Bar most meg azert van hiany, mert sokan kulfoldon dolgoznak.

Előzmény: Ausztriai csöves (1471)
goAUS Creative Commons License 2015.03.25 0 0 1479

Bár örülnének neki, de nem merik bevállalni, mert ez fekete munka, és ha bukik a tulaj, gyakorlatilag vége is akkora büntetést kap. Viszont tanuló vízummal bevállalható, csak azzal meg az a baj, a suliba is benn kell lenni fél napot, mire kiérsz a központból a szőlőbe, elmegy a nap.. Nem megoldható sajnos.

Előzmény: mansa (1478)
mansa Creative Commons License 2015.03.24 0 0 1478

Szeretnénk ki menni Ausztráliába szőlő szüretelésre turista vizummal, de nem kérnénk fizetést csak szállást  és ételt. Valaki tudja hogy ez megoldható e, és alkalmaznának minket. Az tudom hogy New Zealandon ez megoldható, sőt még munka vállalási vízumot is lehet igényelni hat  hónapra. 

Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1477

Segédmunkás ki tud egyedül bérelni egy lakást? Aztakurva...ilyet itt maximum vidéken lehet. Bécsben ez nem kivitelezhető a fos 1100 eurós bérekből.

goAUS Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1476

És még egy fontos dolog: Ausztráliába segédmunkásként nem lehet bejutni. Hiányszakma lista van, ami alapfeltétel, IELTS angol nyelvvizsga kell, és szakmai tapasztalat a listán lévő szakmában. Olyan hogy segédmunkáskétn bejönni lehetetlen, aki bejön egy szakmával, az persze már dolgozhat segédmunkásként, de hogy azok jól keresnek, hidd el, csak legenda, mint sok egyéb más is. Én sem hittem el otthon, itt élve már tudom, de ezt úgyis magának kell megtapasztalnia az embernek, nem mások véleménye alapján.:)

goAUS Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1475

Ha valaki kijön állandó lakosi vízummal, full time-ban munkába áll, onnan nem hal éhen, szépen éldegélhet, nem mondtam hogy nem. Csak ma már nem olyan egyszerű munkát találni, fél év alatt 1,3 százalék körül nőtt a munkanélküliség, beüti valaki keresőbe kiadja az adatokat gyors. Az is igaz, hogy minimálbérből is ki lehet jönni. 17 dollár körül van, 3000 dollár netto körül. Mint írtam egy közepes szintű lakás heti bérlete is 4-500 dollár, ezt is simán meg lehet nézni otthonról, 2000 elment, mi napi 30 dollár körül vásárlunk kaját, egyebeket, plusz ha benn ebédelünk. ez már maga több mint 3000, és akkor havi bérlet 117 dollár egy hó, 100 dollár a net, 50 a telefon, szórakozás, ruházat, egyebek. 

A kétkezi munkás akkor van megfizetve ha jól beszéli a nyelvet, a szakmájában kimagasló, mivel ezek híján mindenképp ausztrált fognak felvenni, vannak már szépen munka nélkül. seek-en meg lehet nézni, ügynökségek 25-30 dollárt kinálnak egy szakinak, ha permanentet megkapja 3-6 hó után, ebből 3-5 dollár lejön. 25 dollár az átlag kb, bruttóban, mint írtam norvégban, angolban, németben, hollandban ennél többet kap egy jó szakmunkás. Ettől függetlenül nyilván ha valaki kijut, és lesz munkája, soha nem nagyon vágyik vissza, annyival jobb minden más egyéb. De a munkaerőpiac gyengébb ma már, mint az EU-ban, ezt a jól képzett, nyelvet beszélő szakemberekre értem, hangsúlyozom.:) IT-s, mérnök, orvos, stb, király szakmák erre.

 

Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1474

Nkem meg pont azt írta egy Ausztráliában élő hogy a kétkezi melósok vannak szétfizetve teljesen :D Összevissza beszél mindenki..

Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1473

Hát pedig engem minden létező fórumon arra biztattak hogy inkább ott legyek burgerforgató (értsd : segédmunkás), mert bezzeg ott kétszer annyit keresnék. Meg azt írják hogy ott minimálbérből is STABIL egzisztenciád van. Ezt nem vagyok képes elhinni, hogy ilyen létezik.

goAUS Creative Commons License 2015.03.14 0 0 1472

Na ebben én nem értek egyet, és most magam ellen is beszélek kicsit.:) Európában ha jó szakember valaki, már iszonyatosan megfizetik, saját példa, angliában hegesztőként én a végén már nettó 24 fontért dolgoztam óránként, itt ez a szint elképzelhetetlen. Itt a melós még nincs úgy megbecsülve, itt még ott járnak az irodások a királyok. Nem az értelmiség ellen szól ez, én is 13 évig irodás voltam, évekig saját céget vezetve.

Olyan ez kicsit mint az internet, a korlátlan most jön be, még horror áron. Itt még a munkaerőpiac is átalakulás előtt áll, de már érződik a változás szele. Egy olyan 6-8 évvel le vannak itt maradva. A másik az árak: nem nagyon lehet összehasonlítani a fizetéseket, mert ausztrália még angliánál is drágább. Én azt mondom, itt 2000 euróból bérelsz egy max közepes szintű lakást, meg megvan a kajád, innivalód, és kész, de akcióst vásárolva. De szerintem keveset is mondtam.

Egy jó lakás már heti 6-700 dollár, ha tengerpart közeli, még drágább (1000 v felette). Drága még a net, a tömegközlekedés, a vendéglők, minden luxuscikk, egy új autó is másfélszerese (főleg ha eu gyártmány) mint az öreg kontinensen. Mondjuk az üzemanyag, meg ruházat az olcsó.:)

Sokan azt hiszik, Ausztrália azért mert szép, jó tengerpartjai vannak, élővilága lenyűgöző, már munka szempontjából is paradicsom. Én meg látom, hogy mennyien élnek napról napra, sok magyar kijön diákvízummal mert otthon nyomatják, befizeti a zsét, kijön, rájön a munkájára itt nincs szükség, 5-6 millióval lehúzva csomagol haza ha lejárt a fél év.  Jó hely, de nagyon jó szakma és nyelvtudás kell, és akkor is le kell mondani arról a szintről,ami az EU-ban már elérhető, ha valaki jó szakember. Mérnökökre, IT-sokra ez nem vonatkozik persze, de a többi fejes álláshoz ausztrálnak kell lenni. Persze vannak kivételek, én sem panaszkodok, de nem fenékig tejfel a meló erre sem, sőt. És amit még tapasztalok, ahogy nő a munkanélküliség - mert az rohamosan nő - úgy kezdik hallatni a hangjukat a szakszervezetek meg a munkások a bevándorlás ellen. A nagy gyárak pedig még majd csak jövőre zárnak, 2017ig pl az összes autógyár kivonul a kontinensről, sok-sok ezer ember kerül utcára, tovább növelve a társadalmi feszültséget. 

Előzmény: Ausztriai csöves (1471)
Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.03.12 0 0 1471

Mondjuk az tényleg elképesztő hogy Aussieban a csicska melós is 2 ezer euró felett keres Ausztriában meg pl a mérnökök is csak álmodoznak ekkora fizetésről...döbbenetes... Európa sajnos nagyon csóró.

goAUS Creative Commons License 2015.03.05 0 0 1470

A legélhetőbb ország inkább, Kanadával együtt, a legmagasabb életszínvonalat Norvégia jelenti a legtöbb listán, Finnország is van amelyiken első, Szingapúr is iszonya gazdag már.

Előzmény: Ausztriai csöves (1469)
Ausztriai csöves Creative Commons License 2015.03.04 0 0 1469

Tényleg Ausztráliában van a világon a legmagasabb életszínvonal? 

goAUS Creative Commons License 2015.03.04 0 0 1468

Szia! Sportolóként, vagy edzőként úgy tudsz, ha valaki leigazol. Amúgy a letelepedéshez pontrendszer, van, ami alap az a magas szintű angol nyelvtudás, amit IELTS vizsgán kell teljesíteni, illetve a hiányszakma és abban szerzett min 3 éves gyakorlat. Nem tudom, milyen diplomád van, stb, stb, de a www.bertok.com oldalon minden infót megtalálsz.

Előzmény: Krisztián083 (1467)
Krisztián083 Creative Commons License 2015.03.03 0 0 1467

Hello!

 

31 éves profi sportoló vagyok, karrierem végét járom. Szeretném megpróbálni az Ausztrál életet akár edzőként vagy bármilyen állásban. Letelepedés nem akadály, független vagyok. Mik lennének a kritériumok, első lépések?

goAUS Creative Commons License 2015.02.25 0 0 1466

Üdv. Én azt mondom ne vegetáljatok otthon, de ha Ausztrália a cél, nagyon meg kell fontolni. Négy emberrel csak a letelepedési vízum járható út szerintem, vagy ha van 10-12 millió ft kockáztatható tőke, akkor esetleg a diákot megpróbálni fél évre, bár a szakmátokkal én nagyon nagyon pici esélyt látok szponzorálásra, esetleg férjednek ha anyanyelvi szinten nyomja az angolt, de még úgy is rizikós. Diákvízumnál bele kell kalkulálni h csak heti 20 órában lehet melozni, ezt pedig csak olyan meloknál szeretik, amit a 20 éves gyerek megcsinál minimálbérért. Emellett iszonyat drágaság  van, egy most kiköltöző pár 1,5 millió volt az 5 hónapos tanfolyam biztosítással, 700 ezer a repjegy, 1,6 milliót kellett befizetni előre egy lakásért előre 3 hónapra, mert referencia nélkül ugye nem adnak ki, emellett nagyon magasak az árak, főleg magyar után. Eleve most a nagykövetség két emberre a sulidíjon felül 3,7 millió forintot kér a számlán, az négynél 7,4, plusz még a repjegyek, szóval benne lehet kijössz, nem találsz szponzort, 6 hónap után mehetsz haza, és volt egy 12 milliós nyaralás. Nagyon sokan esnek ebbe bele. ha letelepedésire van esély, megvan a 60 pont és az IELTS ok, de amúgy anglia vagy német jobbnak tűnik.

Előzmény: Béka72 (1465)
Béka72 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 1465

Sziasztok!

 

42 éves családanya vagyok. Idegenforgalmi ügyintéző és nyiromasszőr végzettséggel. Vállalkozóként dolgozom.

A férjem 43 éves és építész műszaki ellenőr már 15 éve. Úgy néz ki áprilisig.

A lányom végzős gimnazista 20 éves 2 db középfokú nyelvizsgával. /angol-olasz/

 

Amennyiben augusztusban elindulnánk a megtakarításunkkal a zsebünkbe, mik az esélyeink?

 

Olyan, hogy vállalkozóként lehet-e, érdemes-e dolgozni?

 

Merjünk- e belevágni vagy vegetáljunk itthon.

 

Én személyszerint 15 éve álmodozom arról, hogy ott éljek.

 

Üdv: Hajni