Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

nagypapi51 2013.04.29 Creative Commons License 2176

Elköltöztek, beépült a dining guide-ba.

Előzmény: nagypapi51 (2175)
nagypapi51 2013.02.07 Creative Commons License 2175

Hát...nem egy pörgős topik, annyi szent, még szerencse, hogy a Bűvös szakács az (egyik) legjobb blog.

 

adni jó 2012.01.10 Creative Commons License 2174

 de jó van válasz. és ott hol, lehet tudni? ha éttermet üzemeltet kimegyünk!:)

Előzmény: negyesi_pal (2173)
negyesi_pal 2012.01.10 Creative Commons License 2173

Nagy-Britanniában

Előzmény: adni jó (2172)
adni jó 2012.01.09 Creative Commons License 2172

hi.

Sőlét Gyula úr merre van mostanság?

 

Az a rozsdás pelikán...:)

 

bindera 2011.11.15 Creative Commons License 2171

Azért ez az Erik Schröter csak tud valamit.

Svájcban megint csillagot kapott.

brummadra 2011.10.25 Creative Commons License 2170

Már megörültem, hogy újra van topik. De csak valaki tüsszentett :)

Előzmény: Hepci (2169)
Hepci 2011.10.25 Creative Commons License 2169

Magyar Bocuse d'Or verseny - MGE szervezésben

 

http://gasztrojazz.blogspot.com/2011/10/bocuse-dor-magyar-donto.html

nagypapi51 2011.02.03 Creative Commons License 2168

Nem ezt célozza a rendelet, hanem a felhasznált anyag eredetét szabályozná.

A virsliben továbbra is lehet csak 20% a hús, de a 70% ipari szalonnának, börkének is tessék magyarnak lenni! A fűszer lehet import, mert ugye se sónk, se borsunk, Na glutamátunk is csak jó években terem annyi, amennyi idehaza elég..:)

Előzmény: Hepci (2167)
Hepci 2011.02.03 Creative Commons License 2167

Abból lesz a balhé, ha előírják, hogy egy virsliben mondjuk nem lehet 50%-nál kevesebb hús, illetve akkor nem lehet virslinek nevezni. Nagy gyártók fognak balhézni, a háttérben (a póroknak oly mindegy). :)

Előzmény: GPF (2164)
GPF 2011.02.03 Creative Commons License 2166

Hát, ez az! Nagyobb lesz ennek is füstje, mint a lángja.

Előzmény: nagypapi51 (2165)
nagypapi51 2011.02.03 Creative Commons License 2165

Csak olyan tessék-lássék, hogy azért mindenki a piacon maradhasson.

Előzmény: GPF (2164)
GPF 2011.02.03 Creative Commons License 2164

Milyen balhé lesz?

 

Van itt bármiből érdemi balhé?

Előzmény: Hepci (2162)
nagypapi51 2011.02.03 Creative Commons License 2163

A konyha trükkökben már rájöttünk - államtitkár nélkül is :)

Balhé az lesz, persze.

Előzmény: Hepci (2162)
Hepci 2011.02.03 Creative Commons License 2162

Erre tegnap hallottam egy viszonylag épkézláb(nak tűnő) magyarázatot az államtitkártól a rádióban: vannak olyan cuccok, amiknek egyes kiegészítő elemei (pl. fűszerek) nem teremnek meg itthon.

Az egyébként erősen támogatható, hogy végre szigorúbb definíciókat akarnak bevezetni a termékek kötelező minimális beltartalmának meghatározásában. Lesz ebből még balhé, már érzem...

Előzmény: nagypapi51 (2161)
nagypapi51 2011.02.02 Creative Commons License 2161

Hát, nem egy pörgős topik...

mindegy, ide (is) beírom, hátha jön vki...:)

 

Rendelet készül a magyar élelmiszer kritériumáról.

 

"100 százalékban magyar élelmiszernek számít majd, ha legalább 95 százalékban használnak magyar árut a feldolgozás során."

 

Az eredeti megfogalmazás ugyan fordítva írja (...ha maximum 5 százalékban használnak külföldről származó árut...) de ez a lényegen nem változtat. Minden esetre érdekes.

Nem lehetne azt a nyomorult 5%-ot is magyar termékkel kitölteni?

(nem vagyok gasztro-nacionalista, és egyéb téren sem)

goristi 2010.03.16 Creative Commons License 2160
Michelin-csillagot kapott a Costes étterem!!!!!!!!!!
Végre!
Gratula!
brummadra 2010.03.08 Creative Commons License 2159

Ezek a cikkek a Bűvös Szakácson is fent vannak. "Papírmentesen"

Tök elkeserítő, hogy még itt is ez megy :(

Előzmény: varadit (2146)
Zitka 2010.02.13 Creative Commons License 2158

Itt a folytatás. :-)

 

Foglalkozása: fáraó
Előzmény: goristi (2145)
Hepci 2010.02.13 Creative Commons License 2157
Köszi, de sajnos kedvelek hülyékkel vitatkozni, lájtos sport a magamfajta netteroristának. Nem kell erőlködnöm, hogy lenyomjam őtet. :)
Előzmény: Törölt nick (2156)
Törölt nick 2010.02.13 Creative Commons License 2156
ne vitatkozz hulyevel mert osszekevernek vele....;>
Előzmény: Hepci (2155)
Hepci 2010.02.13 Creative Commons License 2155
Megint szeretném leszögezni, a szombati MN mellékletben nincs agymosás és gyűlöletkeltés, nagyobbrészt kultúrával foglalkozik. Persze, ha Te a baloldali szennyhez (Népszava LOL, 16 óra, etc.) vagy szokva, ne olvasd, megárthat.
Előzmény: Törölt nick (2154)
Zitka 2010.02.12 Creative Commons License 2153
Zitka 2010.01.06 Creative Commons License 2152
etna 2009.12.23 Creative Commons License 2151
Pedig nyugodtan tiltakozhatnál. Minden napilap cenzúrázott és politikailag elkötelezett. S mindegyikben akadnak ferdítések.
Viszont a Magyar Nemzet aligha rosszabb e tekintetben társainál, sőt, még a legolvashatóbb. No persze, ha valaki a ballib agymosásra kíváncsi, azt másutt leli meg...
Előzmény: goristi (2149)
Hepci 2009.12.22 Creative Commons License 2150
Szar lapban is lehet jót olvasni néha...
Lásd: majdnem minden magyar sajtótermék...
A MN szombati kulturális melléklete amúgyis más tészta, elég színvonalas, a főfröcsögő politbüro-fighterek szerencsére nem írnak bele.
Előzmény: goristi (2149)
goristi 2009.12.22 Creative Commons License 2149
Egy éve 2008.december 20-án jelent meg az utolsó cikk. Emlékeim szerint ez egy politika mentes topik, ezért nem tiltakozom az újság minősítése ellen.
varadit 2009.12.19 Creative Commons License 2148

 

 Ezért hívtam fel rá a figyelmét. Közel 1000 ft-ért CSAK színvonalas cikkeket, írásokat, portrékat, beszámolókat kap az olvasó. A Nemzetben sok hazugságot kell elolvasnod, mire rábukkansz egy MBTBD-re.

Előzmény: Zitka (2147)
Zitka 2009.12.19 Creative Commons License 2147

Nem mindenki olvassa a Gusto-t...

Én is örülök, ha színvonalas cikkeket kapok hétvégére a mellékletben.

Előzmény: varadit (2146)
varadit 2009.12.19 Creative Commons License 2146

 

 Ez miért olyan nagy szám?

 

 Ha kinyitod a legutóbbi Gusto-t, olvashatsz René Redzepi dán-makedón származású konyhafőnökről, az Inopia bárról benne a katalán sonkás krokett elkészítéséről, az Olasz tésztákról rizottó módra és a Bottargáról ill. a bottargás fűszervaj elkészítéséről is.

 Mind a 4 cikket a topiknévadó páros jegyzi. Egyik jobb mint a másik. De természetesen még rengeteg kiváló írás is van benne.

Előzmény: goristi (2145)