Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2013.04.29 0 0 2176

Elköltöztek, beépült a dining guide-ba.

Előzmény: nagypapi51 (2175)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 2175

Hát...nem egy pörgős topik, annyi szent, még szerencse, hogy a Bűvös szakács az (egyik) legjobb blog.

 

adni jó Creative Commons License 2012.01.10 0 0 2174

 de jó van válasz. és ott hol, lehet tudni? ha éttermet üzemeltet kimegyünk!:)

Előzmény: negyesi_pal (2173)
negyesi_pal Creative Commons License 2012.01.10 0 0 2173

Nagy-Britanniában

Előzmény: adni jó (2172)
adni jó Creative Commons License 2012.01.09 0 0 2172

hi.

Sőlét Gyula úr merre van mostanság?

 

Az a rozsdás pelikán...:)

 

bindera Creative Commons License 2011.11.15 0 0 2171

Azért ez az Erik Schröter csak tud valamit.

Svájcban megint csillagot kapott.

brummadra Creative Commons License 2011.10.25 0 0 2170

Már megörültem, hogy újra van topik. De csak valaki tüsszentett :)

Előzmény: Hepci (2169)
Hepci Creative Commons License 2011.10.25 0 0 2169

Magyar Bocuse d'Or verseny - MGE szervezésben

 

http://gasztrojazz.blogspot.com/2011/10/bocuse-dor-magyar-donto.html

nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2168

Nem ezt célozza a rendelet, hanem a felhasznált anyag eredetét szabályozná.

A virsliben továbbra is lehet csak 20% a hús, de a 70% ipari szalonnának, börkének is tessék magyarnak lenni! A fűszer lehet import, mert ugye se sónk, se borsunk, Na glutamátunk is csak jó években terem annyi, amennyi idehaza elég..:)

Előzmény: Hepci (2167)
Hepci Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2167

Abból lesz a balhé, ha előírják, hogy egy virsliben mondjuk nem lehet 50%-nál kevesebb hús, illetve akkor nem lehet virslinek nevezni. Nagy gyártók fognak balhézni, a háttérben (a póroknak oly mindegy). :)

Előzmény: GPF (2164)
GPF Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2166

Hát, ez az! Nagyobb lesz ennek is füstje, mint a lángja.

Előzmény: nagypapi51 (2165)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2165

Csak olyan tessék-lássék, hogy azért mindenki a piacon maradhasson.

Előzmény: GPF (2164)
GPF Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2164

Milyen balhé lesz?

 

Van itt bármiből érdemi balhé?

Előzmény: Hepci (2162)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2163

A konyha trükkökben már rájöttünk - államtitkár nélkül is :)

Balhé az lesz, persze.

Előzmény: Hepci (2162)
Hepci Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2162

Erre tegnap hallottam egy viszonylag épkézláb(nak tűnő) magyarázatot az államtitkártól a rádióban: vannak olyan cuccok, amiknek egyes kiegészítő elemei (pl. fűszerek) nem teremnek meg itthon.

Az egyébként erősen támogatható, hogy végre szigorúbb definíciókat akarnak bevezetni a termékek kötelező minimális beltartalmának meghatározásában. Lesz ebből még balhé, már érzem...

Előzmény: nagypapi51 (2161)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 2161

Hát, nem egy pörgős topik...

mindegy, ide (is) beírom, hátha jön vki...:)

 

Rendelet készül a magyar élelmiszer kritériumáról.

 

"100 százalékban magyar élelmiszernek számít majd, ha legalább 95 százalékban használnak magyar árut a feldolgozás során."

 

Az eredeti megfogalmazás ugyan fordítva írja (...ha maximum 5 százalékban használnak külföldről származó árut...) de ez a lényegen nem változtat. Minden esetre érdekes.

Nem lehetne azt a nyomorult 5%-ot is magyar termékkel kitölteni?

(nem vagyok gasztro-nacionalista, és egyéb téren sem)

goristi Creative Commons License 2010.03.16 0 0 2160
Michelin-csillagot kapott a Costes étterem!!!!!!!!!!
Végre!
Gratula!
brummadra Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2159

Ezek a cikkek a Bűvös Szakácson is fent vannak. "Papírmentesen"

Tök elkeserítő, hogy még itt is ez megy :(

Előzmény: varadit (2146)
Zitka Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2158

Itt a folytatás. :-)

 

Foglalkozása: fáraó
Előzmény: goristi (2145)
Hepci Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2157
Köszi, de sajnos kedvelek hülyékkel vitatkozni, lájtos sport a magamfajta netteroristának. Nem kell erőlködnöm, hogy lenyomjam őtet. :)
Előzmény: Törölt nick (2156)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2156
ne vitatkozz hulyevel mert osszekevernek vele....;>
Előzmény: Hepci (2155)
Hepci Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2155
Megint szeretném leszögezni, a szombati MN mellékletben nincs agymosás és gyűlöletkeltés, nagyobbrészt kultúrával foglalkozik. Persze, ha Te a baloldali szennyhez (Népszava LOL, 16 óra, etc.) vagy szokva, ne olvasd, megárthat.
Előzmény: Törölt nick (2154)
Zitka Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2153
Zitka Creative Commons License 2010.01.06 0 0 2152
etna Creative Commons License 2009.12.23 0 0 2151
Pedig nyugodtan tiltakozhatnál. Minden napilap cenzúrázott és politikailag elkötelezett. S mindegyikben akadnak ferdítések.
Viszont a Magyar Nemzet aligha rosszabb e tekintetben társainál, sőt, még a legolvashatóbb. No persze, ha valaki a ballib agymosásra kíváncsi, azt másutt leli meg...
Előzmény: goristi (2149)
Hepci Creative Commons License 2009.12.22 0 0 2150
Szar lapban is lehet jót olvasni néha...
Lásd: majdnem minden magyar sajtótermék...
A MN szombati kulturális melléklete amúgyis más tészta, elég színvonalas, a főfröcsögő politbüro-fighterek szerencsére nem írnak bele.
Előzmény: goristi (2149)
goristi Creative Commons License 2009.12.22 0 0 2149
Egy éve 2008.december 20-án jelent meg az utolsó cikk. Emlékeim szerint ez egy politika mentes topik, ezért nem tiltakozom az újság minősítése ellen.
varadit Creative Commons License 2009.12.19 0 0 2148

 

 Ezért hívtam fel rá a figyelmét. Közel 1000 ft-ért CSAK színvonalas cikkeket, írásokat, portrékat, beszámolókat kap az olvasó. A Nemzetben sok hazugságot kell elolvasnod, mire rábukkansz egy MBTBD-re.

Előzmény: Zitka (2147)
Zitka Creative Commons License 2009.12.19 0 0 2147

Nem mindenki olvassa a Gusto-t...

Én is örülök, ha színvonalas cikkeket kapok hétvégére a mellékletben.

Előzmény: varadit (2146)
varadit Creative Commons License 2009.12.19 0 0 2146

 

 Ez miért olyan nagy szám?

 

 Ha kinyitod a legutóbbi Gusto-t, olvashatsz René Redzepi dán-makedón származású konyhafőnökről, az Inopia bárról benne a katalán sonkás krokett elkészítéséről, az Olasz tésztákról rizottó módra és a Bottargáról ill. a bottargás fűszervaj elkészítéséről is.

 Mind a 4 cikket a topiknévadó páros jegyzi. Egyik jobb mint a másik. De természetesen még rengeteg kiváló írás is van benne.

Előzmény: goristi (2145)