Keresés

Részletes keresés

Indumiel Creative Commons License 2009.05.30 0 0 104
Sziasztok!
Szeretném figyelmetekbe ajánlani, hogy idén nyáron az Életfa Kisrágcsáló Tenyészet is vállalja rágcsálók panziós tartását. info és érdeklődés: ragcsapanzio@gmail.com
Várlak benneteket és kedvenceiteket szeretettel!
Vegetable Creative Commons License 2009.04.15 0 0 103
Koppants az orrára, mikor csinálja... Nincs jobb ötletem, mieink max a tücsit harapják... Azt vettem észre, hogy vadócabbak, ha kapnak élő kaját... Lehet, hogy a sok fehérje?
Előzmény: kllzslt (98)
Vegetable Creative Commons License 2009.04.15 0 0 102
Már láttad, de nem mindenki, szóval egy babakori kép és nem állitólag kékes vadas :P

Előzmény: Crazyworld (91)
Vegetable Creative Commons License 2009.04.15 0 0 101
Köszi! Most egy ideig nem mászkáltam erre... Kisvacak utóbb kiderült, hogy valami betegséggel születhetett, mert nem nőtt meg. Az utódja, Villám, már tulnőtte Dagit, de legalábbis ugyanakkora :)
Előzmény: Törölt nick (83)
kllzslt Creative Commons License 2009.02.08 0 0 100
Na egy újabb videó Pöszpöszről

Videó
Crazyworld Creative Commons License 2009.02.05 0 0 99

XD Ne tedd oda az arcod! :D

Előzmény: kllzslt (98)
kllzslt Creative Commons License 2009.02.05 0 0 98
Tanács, információ kellene. A kisebbik egérke rákapott az emberhúsra :).
Mostanában rászokott arra, hogy belénkharap, de olyan erőssen, hogy a vér is kiserken. És a legbosszantób, hogy nekem az arcomba harapott, Edinának meg az orra hegyébe. Van elképzelésetek, hogy ezt miért csinálja?
kllzslt Creative Commons License 2009.02.04 0 0 97
Így már minden világos. Képet tudnál feltenni róluk? :)
Előzmény: Crazyworld (96)
Crazyworld Creative Commons License 2009.02.02 0 0 96

Nem. A Tieitek lány tesói már a dokinál vannak, most 3 lány élvezkedik ott. :)

 

Meséltem, hogy Kagyló még halála előtt beakasztott Korallnak, így született még két picurka, őket tartom meg.

Előzmény: kllzslt (95)
kllzslt Creative Commons License 2009.02.02 0 0 95
A két kicsi alatt a lányokat érted, amit a doktornak igértél? Csak nem vitte el őket?
És most hogy lányok vannak csak, hogy fogod őket tenyészteni tovább? Bérel egy fiút valahonnan?
Előzmény: Crazyworld (94)
Crazyworld Creative Commons License 2009.01.31 0 0 94

Érdekes, amit írsz, mert az anyjuk, és a megtartott két kicsi (az utolsó alom) is a homokozóban alszik! :D De persze ők is odajárnak pisilni is...Bolondok ezek. :)

 

Hát ez tényleg rövid volt. XD De helyes, jól megnőtt! :)

 

Mi tegnap ünnepnapot tartottunk. :D Kaptak 10db gyászbogárlárvát, 5 tücsköt, és 3 csótányt. Látnod kellett volna, hogy mit rendeztek! Betolták az egész repertoárt 10 perc alatt. :P A csótánynak volt a legnagyobb sikere.

Előzmény: kllzslt (93)
kllzslt Creative Commons License 2009.01.29 0 0 93
Nos egy-két újabb infó a két törpéről. Hála istennek mindketten megbarátkoztak velünk. Esténként ki nem maradhat a rohangálás az ágyon :). Szerencsére nincs semmi bajuk, esznek rendesen - ez meg is látszik rajtuk. Egyik kedvenc alvóhelyük a homok, amibe wc-znek is :D. Édesek, amikor mind a ketten összebújva alszanak.
Röviden most ennyi.
Van még egy rövid videó is Pöszpöszről itt. (Ez még csak próba volt.)

Remélem mindenkinél jól vannak az egérkék.

Üdv.
csepelyedina Creative Commons License 2008.12.07 0 0 92
Na telán elmondhatjuk (lekopogom :) ), Pöszpösz megszelidűlt. Vagy legalábbis a kiváncsisága legyőzi a félelmét. Ha nyílik a terra ajtaja, már iszkol is ki a kezünkön. A másik törpe még bizalmatlanabb, de ő is fejlődőképes. A képeket pedig várjuk.
Crazyworld Creative Commons License 2008.12.03 0 0 91

:) A két lánytesó is hamarosan költözik az új gazdihoz, aki még nem tud róluk. :P Illetve azt tudja, hogy kap egy társat a már meglévő lány mellé, de azt nem, h kapásból kettőt. ^.^ A kiscsajok is egyre bátrabbak, már nem félnek odajönni hozzám, ha benyúlok. Ki lehetett eddig is venni őket, de előtte kergetőztünk egy sort. :D Majd csinálok róluk képeket, mielőtt elmennek.

Az 5. bébi pedig ott van Veg-éknél, remélem, majd ők is hoznak róla híreket! Állítólag nagyon szép kékesszürke árnyalata van az ifjúnak. Már nagyon kivi vagyok rá. :P

Előzmény: csepelyedina (90)
csepelyedina Creative Commons License 2008.12.02 0 0 90
Hat úgysem igen tud az ember mit csinálni ilyenkor sajnos. De reméljük, hogy ők nem lesznek betegek. Most mászkált Pöszpösz az ágyon. Én meg a takaró voltunk a járat-rendszer :))) Tegnap meg Szuszmit edzettem manuálisan :) Remélem lassacskán csak rájönnek, hogy tök jó ezekkel a bazi nagy izékkel szórakozni (azaz velünk) :)))
Előzmény: Crazyworld (89)
Crazyworld Creative Commons License 2008.12.02 0 0 89

Köszi. :( Az anyucinakkutya baja. Egyébként meg csak a hajlam öröklődik, nem feltétlenül lesz baja a kicsiknek. Adj nekik immunerősítőt. Pl C-vitamint (mondjuk heti egyszer 5 cseppet az itatójukba). Az bőven elég védekezés.

 

Kagyló nem élt sokat, és sajnos nem vettem észre időben, mert egy műtét segített volna rajta. De mikor észrevettem a bajt, addigra már nagyon gyenge volt, és nem mertem megkockáztatni egy altatást. :( Egyébként meg csak 99%, hogy valóban daganat volt. Lehet, h más volt, ezt már nem tudjuk meg. Nem boncoltattam fel.

Előzmény: csepelyedina (88)
csepelyedina Creative Commons License 2008.12.01 0 0 88
Őszinte részvétem a papus miatt :( Ajaj, ez nem jó jel, mert a daganatokra való hajlam öröklődik. Mennyi ideig élt papus? Most hogy fogod őket tenyészteni?
Előzmény: Crazyworld (82)
csepelyedina Creative Commons License 2008.11.30 0 0 87
Szia, a követ a párom hozta a munkahelyéről (egy díszkőkereskedésben dolgozik). A kerék tényleg jó (megkérték az árát rendesen) nem nyekereg, nagyon csendes. Ahogy cseperednek, majd rakok még fel képeket róluk :) Már néha ki is lehet venni őket. Az étvágyukkal nincs gond, fejlődnek szépen. További szép napot!
Előzmény: Crazyworld (86)
Crazyworld Creative Commons License 2008.11.29 0 0 86

De jó kövük van! :) Akváriumi dekor? Nagyon jó ötlet. Az a tömör valami az meg a kerekük? :O az is nagyon jó lett.

 

Hogy vannak? Kezesek már teljesen? :)

Előzmény: csepelyedina (85)
csepelyedina Creative Commons License 2008.11.27 0 0 85

 

Ez lemaradt :)

csepelyedina Creative Commons License 2008.11.27 0 0 84
Egy friss fotó róluk. Már az élő tücsit is imádják :)
Crazyworld Creative Commons License 2008.11.23 0 0 82

Köszönöm a jelentést, nagyon örülök neki, hogy jól vannak!

Az a foltocska majd szépen elmúlik, ahogy vedlésnél visszanő rá a szőrme. :)

 

A tücsitől szerintem még félnek, de majd idővel ráéreznek az ízére!

 

A mama remekül van, most két csöppet nevelget, akit meg is tartok. A papa viszotn sajnos meghalt. :( Vesedaganata volt. :( Már lassan két hete...

Előzmény: csepelyedina (81)
csepelyedina Creative Commons License 2008.11.21 0 0 81

Sziasztok!

 

Most nézem Crazyworld, hogy ide is írtál :))) Nem tudom a párom írt-e neked mailt, hogy vannak a kis crassus csöpségek. Nagyon jól érzik magukat a terráriumban, bár nem sokkal csendesebbek üvegben, de legalább rácsrágást nem hallok :) Ha bent babrálok, oda jönnek érdeklődni és persze akadályozni tevékenységemben, ami teszem azt a forgács kiválogatása a kajás tálból, ivóvízből. Fogkoptató és szépia kikapirgálása több 100m-es forgácstömeg alól. Már kaptak tücsiket is, de egyenlőre még én voltam a kivégző osztag, mert először meg akartam velük ízleltetni, hogy legközelebb ha élőt adok nekik, érdemesnek találják őket a vadászatra. A vékonyabb testalkatú (még...) neve lett Pöszpösz, a tömzsibb meg Szuszmi. Előzőleg volt egy aranyhörink (fekete-fehér), ő Bubu volt, és ezeket a szavakat is mondogattuk neki, így lettek a két utód nevei is. Fa mókuskerekük van, amit imádnak! Este-éjszaka egész végig abban rohangásznak felváltva. Testvériesen megosztják, egyik fut benne pár kört, a másik elé ugrik az is fut pár kört, az egyik újra a másik elé ugrik és ez így megy tovább és tovább... A Sóstói erdőből hoztunk nekik egy pofás kis faágat, amit persze magasról lesajnálnak :) Mi meg meddig bóklásztunk a megfelelő forma után... :))) Egyszóval tényleg jól megvannak, már meg tudom őket különböztetni. Bár még van egy kis segítségem, mert Pöszpösznek van egy foltocska az orrán a korábbi rácsrágcsálástól :) Idővel remélem képeket is tudok majd készíteni róluk, de még nem akarom őket vakuzni. Hát ennyi vóna a szitu. Remélem a papa és a mama is jól vannak! Köszönjük a két kis cukiságot!

Crazyworld Creative Commons License 2008.11.09 0 0 80

Edina!

 

Hogy álltok a terráriummal? Mikor jöttök a kicsikért? :) Tegnap a kezembemászott már mindkettő, és ettek is a tenyeremből. Lassan, de biztosan haladunk! :) Sajna nagyon kevés időm van/nap, mert ZH hegyeket írok a héten, de igyekszem!

 

Az orrkopás miatt nem kell aggódjatok, ez csak amiatt van, hogy az egész banda rácsrágós!! Egész éjjel ezt hallgatom. :D Majd a terráriumban szépen visszanő a kikopott orrszőrzetük.

csepelyedina Creative Commons License 2008.10.29 0 0 79

Erre a mail címre várom a válaszokat: csepelye@gmail.com

csepelyedina Creative Commons License 2008.10.28 0 0 78

Sziasztok!

 

Nagyon-nagyon szeretnénk a párommal két, minél fiatalabb (5 hetestől max. 8 hetesig) nőstény állatkát! Aki foglalkozik tenyésztéssel, kérem írjon már nekem vissza!  Pénzért is kell természetesen! Szabolcsiak vagyunk, de a környező megyékbe is szívesen elmegyünk a kis drágákért, ha vannak. Előre is köszönöm!

 

Üdvözlet Nektek!

Vegetable Creative Commons License 2008.10.14 0 0 77
Kisvacak nyáron eltávozott... Dagi depis lett, viszont most megint vidámság van nálunk, az új kicsivel nagyon jól elvannak :)
Vegetable Creative Commons License 2008.04.10 0 0 76

Egyre több a boxmeccs... Tegnap egy órát néztük a két hülyét, jobbak, mint a video :-D

 

Dagi eszik. Kisvacak akarja tépni a szájából a kaját. Kap egy pofont, mindkettő seggre üll, kenguruszerü boxmeccs. Kisvacak elfut. Dagi mást csinál, odamegy - forgózáskor melléáll, pont az a papirdarab kell neki, ami Daginak, akkor inna, beleül a kajásba, stb. Megint boxmeccs. És ez igy megy akármeddig :-D

 

Majd elfáradnak, be a házba, és összebujva elalszanak :-)))

Vegetable Creative Commons License 2008.04.09 0 0 75
Hát aranyos vackok, meg kell hagyni :-)
Előzmény: Crazyworld (74)
Crazyworld Creative Commons License 2008.04.09 0 0 74
Józsi hétfõn megkapta a babáját! :) Majd ha lesznek kicsik megint, akkor megfûzöm, h kéne neki egy társ. :P

Iszonyatosan örült neki, 2 óra alatt kb 3x köszönte meg hatalmas puszik kséretében. :)
Előzmény: Vegetable (73)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!