A társaság, találkozók, elveszett topikok, és a Fórum történelme
|
| szarvasmici |
válasz | megnéz |
2009.11.20 23:49:17 © (22754) |
Az anyaghoz kapcsolódóan. Tényleg nézd meg a Minitexnél azt a kétirányú stretch pamutot, rugalmas, nyúlik, de nem mászik el. Ha érted hogy mire gondolok. És nem is bolyhosodik, szerintem nagyon jó kis anyag.
És hát a gyorsasághoz is fűznék pár szót. Azt tapasztalom, hogy gyorsan varrni csak az tud, aki nem élvezkedik varrás közben. Pl. egy gatyóval nem tudod megdumálni, hogy milyen felhajtókát szeretne magának, de egy babával lehet tisztázni, hogy a piros, vagy a kék anyagból látna magán szívesebben göncöt. Na akkor viszont a meló nem haladós, sőt. Viszont élvezetes, és változatos is. Lehet ugyan zsinórban varrni babát is, ahogy Adél, fázisonként. Én is zsinórban varrom most a Ruminiket és a Balikókat, meg a manóimat, de attól fogva, hogy lett neki arca, akkor már nem egy darab rongy, hanem játszótárs, akivel foglalkozni kell, lelket, személyiséget kell adni neki. Ezt én még akkor is megteszem, ha tudván tudom, hogy elkerül tőlem őkelme, hát még ha családtagnak varrom. De ez a része bár rutin, nem kifejezetten gyors művelet. És hát nem szabad kapkodni velük, nem szabad sietve, idegesen varrni őket, mert rájuk ragad a feszültség, és azt viszik majd az új gazdájukhoz. Babavarráshoz türelem, és szeretet kell. Meg sok mosoly, és ölelés. Ezt kell, hogy továbbítsák a kis tulajdonosoknak. És a legcsúnyább, legügyetlenebb babát is lehet szeretni, nem számít, hogy ki milyennek látja. Egyvalakit biztosan képes boldoggá tenni, és akkor a cél elérve. |
Előzmény: stigglinnc (22748)
|
| 4Hópihe |
válasz | megnéz |
2009.11.20 22:35:24 © (22753) |
tudom,hogy idöben vagyunk, de nekem fogalmam sincs a toleranciádról és a sietségedröl sem, hogy mennyire toporzékolhatok vagy legyek visszafogottan türelmes.. és fogy az idő.!!! |
Előzmény: IOkaste (22752)
|
| IOkaste |
válasz | megnéz |
2009.11.20 22:23:27 (22752) |
Bakker, bocs, pedig megvan!! Mindjárt leslattyogok érte a varrósműhelybe és megírom mélben!! De azért még időben vagyunk! :DD |
Előzmény: 4Hópihe (22751)
|
| 4Hópihe |
válasz | megnéz |
2009.11.20 22:00:17 © (22751) |
IO napok óta várom a cimet ,nem nézed a méljeidet?? másképp nem tudlak elérni vagyott vagy itt.!!! |
Előzmény: IOkaste (22750)
|
| IOkaste |
válasz | megnéz |
2009.11.20 21:18:30 (22750) |
Jajj... nem akarlak elkeseríteni, hátha nem lesz igazam.. De én is ilyen jó minőségű pamutdzsörzét használtam- olyat, aminek mindkét oldalán sima kötés látszik (duplánhurkolt, vagy valami hasonló kifejezést használtak rá..) Nagyon jó a tapintása, puha, rugalmas, mégsem nyúlós.. de egy év (masszív) használat után a babák arca kibolyhosodott... :(
A férjed megjegyzését én sem értem.. Milyen arc kell ennél több, hisz majd megszólal! |
Előzmény: stigglinnc (22748)
|
| vamme |
válasz | megnéz |
2009.11.20 19:43:46 © (22749) |
sziasztok
Köszi Mindenkinek a tippeket, Aledi én ikeás párna tömőanyaggal tömök,azt is gyúrhatom keményre?mert eddig megmondom őszintén nem gyúrtam,csak jól megtömtem.
Ahogy kivettem, a gézre már olyan pamutcsőt húzzak rá amit a fej alakjára vágtam?
Most kicsit pihentetem a varrást és gyűjtöm az ihletet és az anyagokat.
4pihe nagyon nagyon édes a kis hóember.
A kis kötött rénszarvas is.
Amúgy egyre jobban úgy érzem,hogy feladom ezt a waldorf baba vágyakozást,mert egyre jobban megfogalmazódott a fejemben egy aranyos baba terve...
Kicsit szoknom kell a varrógépet is...
|
|
|
| stigglinnc |
válasz | megnéz |
2009.11.20 19:05:11 © (22748) |
Köszönöm, Aledi!
A teste a Jysk párna töltelékével van tömve, ez már az 5. nagy (40-57 cm magas) baba egyetlen párnából és még mindig van egy kevés anyag.
A "huzat" most éppen egy teával festett, eredetileg fehér színű, jó masszív, vásárolt trikó anyag. Csak fél métert vettem, mert nem tudtam, hogy válik be, most kezdhetem előlről a vásárlást, festést... Éppen amiatt kínlódom sokat, hogy még nem találtam meg az ideális testanyagot (el kéne mennem a Soroksári útra abba az üzletbe, amit Szarvasmici javasolt!) és ahány féléhez nyúlok, annyi féleképp nyúlik ugyanazon szabásminta alapján kiszabva :-(
Kicsit megnyugtattál a magyarázatoddal... de azért remélem, hogy egyszer majd nekem is fog gyorsabban menni:-) |
Előzmény: Aledi (22746)
|
| Aledi |
válasz | megnéz |
2009.11.20 17:02:19 © (22746) |
stigglinnc, Ez is annyira szép lett, látszik ám a zöld szeme. Olyan jó, hogy jöttél, nagyon tetszenek a babáid. Nagyon jók a szeplői is, kedves arca van, mi az, hogy csinálhatnál valami arcot : ) Nagyon profi, hihetetlen, hogy nem évek óta foglalkozol ezzel. A teste miből van? Lehet, hogy írtad már, bocs. 3-4 óra alatt nem egy felöltöztetett W.babát varrok meg, a lányom kalapos babáját egy egész hétvégén át varrtam. A kis varrott arcú babáim készülnek ennyi idő alatt, úgy, hogy 3-at, 4-et varrok egyszerre fázisonként, így meglesznek 2 nap alatt. Ezeknek sima copfos hajuk van, az hamarabb megy, a W.haj, az bizony jó kis türelemjáték.
|
Előzmény: stigglinnc (22737)
|
| 4Hópihe |
válasz | megnéz |
2009.11.20 16:21:30 © (22745) |
majd ha már nem lesz kinek gyártanod,mert akiket szeretnél meglepni -végzetesen elhalmoztad, és továbbra is tartós a kedved, akkor foglak megkérni,hogy csinálj nekem egy ilyen babatestet...jóóó kicsit....
tuuudom......de én várok türelmesen...
szóval gyönynörű a babácskád még ruhátlanul is..
:o))
nálam is összesitve egy egy babával eltöltött idöt nem jön ki 8óra alatt a vele való ténykedés.!szeretem megszülni öket aprolékosan és ahogyan kivánnak megszületni...ehhez idö kell..rutin max a tömésnél van és a kis karok kiforditásánál a küzdelem |
Előzmény: stigglinnc (22737)
|
| pági (prücsök) |
válasz | megnéz |
2009.11.20 16:13:49 © (22744) |
Most azt találtam ki, hogy borostyánt, vadszőlő indát és piros som vesszőket próbálok majd meg összegyúrni... Még sosem próbáltam. Igazság szerint klasszikus asztali koszorúm már régóta nincs is - értsd nem szúrok bele gyertyákat, hanem azok külön tálcán vannak, vagy mécsesek tartóban. Ebből is lehet, hogy ajtó koszorú lesz. |
Előzmény: IOkaste (22742)
|
| IOkaste |
válasz | megnéz |
2009.11.20 14:59:22 (22742) |
Miből csinálod a koszorúalapot? Nekem egy tucat mohás és mohátlan, meg sk. is van... valahol.... az a doboz még nem került elő/haza.. :D |
Előzmény: pági (prücsök) (22738)
|
| IOkaste |
válasz | megnéz |
2009.11.20 14:58:13 (22741) |
Számból vetted ki a szót! :D (Abból,ami meg amúgy tátva maradt... nagggyon tetszik a kis fekete hajúd a kipirult arcával!! )
Nem célom, hogy a topicot áttoljam a családi problémáinkat analizáló fórummá, de azt azért meg kell említsem, nálunk nem a kétkezi munka lebecsülése a gond- ebben én és a szüleim is az Alediéhoz hasonló véleményen vagyunk. Inkább a fantáziadús kreativitást nem bírják... (Hogy vajon miért???!) Ezt akartam azzal is érzékeltetni, mikor említettem, Anyum megrettent Sára fekete virágaitól, meg attól, hogy a képzeletbeli barátairól beszélt.. (Mert vérbeli muglik, na.. nincs ezen mit szépíteni... )
PÁgi, amit írtál a "ciki" dolgokról- valahogy odáig fejlődött a gyártástechnológia, hogy a kétkezi munkák bizonyos téren már nyomába sem érnek a gyári termékeknek- vagy árban, vagy minőségben, kivitelben, nagy ritkán mindkettőben együtt. . (Akár tetszik, akár nem, ez van...) A szüleink-nagyszüleink generációja nem azért "kézműveskedett" - kötött, varrt, barkácsolt, mert ez kellett a lelki békéjükhöz (legalábbis ez nem tudatosult bennük), hanem mert amit megcsináltak, az volt a kevés szoci gagyin túl.. Azért ha megnézel egy 30 évvel ezelőtti Burdát, az akkori kreatív holmik a maiaknál sokkal kezdetlegesebbek voltak.. (Elég csak az példának, hogy most került a kezembe egy darabka a legelső tömőanyagomból- rövid próbálkozás után ki is dobtam, annyival csúnyább formát lehetett csak elérni vele... Szóval ezek az anyagok, technikák akkor még sehol nem voltak...) Ezért lehet az, hogy a mostani nagyik nem értik, mit "szerencsétlenkedünk" itt, mikor ezzel egy csomó időt elpazarlunk, a boltban pedig párszáz forintért lehet kapni hasonlót. HASONLÓT. De nem ugyanolyat. Ők azonban nagyon nem érzik a különbséget.. Nah, amit tehet az ember, az az, hogy azoknak varr, akik látják a különbséget, és hogy gondoskodjon is róla, valóban legyen különbség. Meg a saját gyerekeinek a szenzorait is tegye érzékennyé ezekre a különbségekre. |
Előzmény: stigglinnc (22740)
|
| stigglinnc |
válasz | megnéz |
2009.11.20 13:54:00 © (22740) |
Szerintem te meg tudod alkotni a szabásmintáját is!:-) Nem tűnik nagyon bonyolultnak, neked meg akkora gyakorlatod van már. Lehet, hogy nem pont olyan lesz - henem sokkal jobb:-) |
Előzmény: pági (prücsök) (22738)
|
| stigglinnc |
válasz | megnéz |
2009.11.20 13:48:31 © (22739) |
A szeme zöld, a haja meg barna - csak ez nem látszik a képen. |
|
|
| pági (prücsök) |
válasz | megnéz |
2009.11.20 13:42:42 © (22738) |
IO, Szívből gratulálok a sikeres zsűrizéshez! Igazán megérdemelt és jó döntés volt. :) Bevallom az angyalkád nagyon szívemet melengető, de a piros ruhás lányzó is nagyon jól ki lett találva a kis fülmelegítőjével és a kedves csámpás lábával. A lábszárvédős szarvas ötlete fantasztikus! Nagyon klassz vidám figura, szeretem az ilyeneket. (A szarváról jut eszembe, hogy ki kéne mennem a kertbe koszorú alapot nyesni.) Szomorú, hogy a családod ilyen ellenséges. :( Nálunk elég jó a helyzet, tesóm is kreatív, anyósom is eléggé (mint volt Waldorfos óvónő), apa igazából nem foglalkozik a mániáim eredményével, de ez igazából nem zavar. Én sem lettem az elmúlt 11 évben triatlon és bringa szakértő, hiába próbálok igyekezni. :) Blankám viszont mindig kér egyet magának is az éppen készülő "műremekből" és hát kell-e nagyobb elismerés egy őszinte 3,5 évesénél?
Aledi, Ahhoz képest, hogy beteg voltál, egész jó kis társaság gyűlt össze nálad a kis fityulásokból. :) Szakállnak fehér szizál? Mondjuk ez Mikulás függő, de én el tudom képzelni...
Réka, Éljen, éljen! Melyik babádnak lett ekkora sikere? És hol árulod őket? Te is Meskázol már?
Pihe, Nehogy aládugj egy seprűt! Eltakarná ezt a finom puhaságot.
Jó ez a off téma! :) Épp nemrég beszélgettünk a barátnőmmel, hogy mondjuk 10 éve milyen s.k. ajándékokat készítettünk és hogy milyen "ciki"-nek tűnik így utólag némelyik, pedig alapvetően nem az. Ki is derült, hogy kint lóg a falon 2 általam készített darab is. Szóval minden művünk egy fejlődési folyamat része, ami minket épít belülről és ez mindenképpen pozitív építés és azt hiszem, hogy tényleg sokkal boldogabbak azok, akik létre tudnak valamit hozni. Sajnos a két kezi munkát alaposan lealacsonyították, ma már mindenki érettségizik, ami nem feltétlen baj, de néha kétlem, hogy szakmailag is megkapják azt a tudást, amit mondjuk a szüleink. Nem könnyű jó és megbízható szakembert találni. Arról meg aztán végképp ne beszéljünk, hogy a varrónők mennyit keresnek. Pedig aztán próbáljon valaki megvarrni egy nadrágot, bármit. Babáról nem is beszélve. :)
Takarítás? Én menet közben vagyok. Épp szigeteljük belülről az ablakokat, így folyamatosan pucolom őket, mert eddig elmaradt. De most olyan jól esett. Még egy portörlést rendezek majd, azt amúgy sem művelem túl gyakran. :) Amúgy csak a szokásos lesz. Most épp varrok nagyon, méghozzá kézzel, karácsonyfa díszeket filcből. Hogy kinek, minek, igazából nem tudom. De mire összeáll a kollekció, talán ezt is kitalálom. Most csak jól esik. És még ezer terv van a fejemben, már számolgatom mi fér bele még karácsonyig.
Tényleg, az ajtókopogtatós házikó varrásának mi a titka? Hogy lehet azt a középső szívecske formát megvarrni szépen. Rájöttem, hogy nem is olyan egyszerű ez a projekt, mint gondoltam. :D És ez a Felicity nevű tündér továbbra sincs meg senkinek használható méretben? Amit én lementettem az kb. 7 cm kinyomtatva és nem tudom használhatóan felnagyítani, pedig úúúúúgy szeretném megvarrni.

Na megyek, mert betelt velem a oldal. Bocs. :) |
|
|
| stigglinnc |
válasz | megnéz |
2009.11.20 13:41:20 © (22737) |
3-4 óra???!!! alatt varrsz ilyen gyönyörűségeket???
Nekem több mint 12 óráig tartott, mire idáig eljutottam vele... és a ruhája még nem is a végleges, csak egy készen vett kis póló meg cipő van rajta...
Igaz, én még rengeteget kínlódok technikai problémákkal, meg a szabásminta kialakításával, a kiszabással, na meg a hajjal! A paróka meg a haj elkészítése tart a legtovább.
De nagyon jó csinálni:-))))
  |
Előzmény: Aledi (22735)
|
| Aledi |
válasz | megnéz |
2009.11.20 08:04:26 © (22736) |
IOkaste, Köszönöm : ) Nagyon tetszik a kis rénszarvasod. Bocs, hogy összekevertem a kis kócos angyalkádat, a piros baba annyira tetszett, hogy a másikra nem is szántam figyelmet. Nagyon jó fényképeket készítesz, megvilágítod őket valamivel? |
|
|
| Aledi |
válasz | megnéz |
2009.11.20 07:58:41 © (22735) |
Köszönöm lányok. Azért van aki ezt nagyképűségnek, önzésnek nézi, pedig nem az. Sosem gondoltam, hogy több vagy jobb lennék, mint más, csak magam számára fontosabb : ) Ejjkukk, Azért szerencsére én is inkább elismerő, néha csodálkozó tekintetekkel találkozom, ha kiderül a hobbim. Sőt, még anyósom is odavolt a babáimtól, ami azért nem semmi : ) Cserge, Ezzel én is így voltam, és már lassan egy éve, hogy ittragadtam : ) Isten hozott! Majd mutasd a babát. Nagyon jól megfogalmaztad, én is úgy gondolom, hogy aki már készített valamit sk. az más szemmel nézi a babákat. Aki meg nem, az nem tudja felmérni mekkora munka (és bizony szellemi munka is) egy ilyen elkészítése. Volt már olyan, teljesen jóindulatú, vevő, aki azt kérte, hogy "csak egy kicsit" alakítsak át neki egy babócát. Rögzített ruhája volt, és az legyen más... Ő tényleg nem mérte fel, hogy ehhez telesen szét kellene bontani, persze varrtam neki másikat. És mikor mondom, hogy egy (már rutinból varrt típusú) baba elkészítése 3-4 óra, van aki bólogat, hogy igen erre gondolt, más meg ámul, hogy miért, hiszen géppel varrom, nem? És az értékéről sajnos mi magunk is tehetünk, ha nagyon olcsón adjuk, azt gondolják, hogy annyit is ér. De ez egy ördögi kör, mert annyiért amennyi munka benne van (itthon) nem lehet eladni. |
Előzmény: stigglinnc (22731)
|
| Cserge. |
válasz | megnéz |
2009.11.19 22:52:46 © (22734) |
Ehhez csak annyit, hogy van egy elmélet, amit maximálisan osztok: az emberek túlnyomó többsége befogadó, kisebb része átadó (tanárok, gyógyítók stb.) és legfeljebb 10%-a alkotó. Aki nem utóbbi csoportba tartozik, az nem élte át és nem érti meg, mi az. De abban majdnem biztos vagyok, hogy egy alkotó ember, még ha az maga Leonardo is, sosem fogja lenézni azt, hogy Te éppen babákban nyíltál meg. Csak az, aki maga nem képes semmiféle alkotásra, csak vágyik rá vagy még azt sem és csak elképzelése van arról, mit "érdemes" alkotni. Mondjuk egy Lisát a Louvre-ba...
(Magamról csak annyit, hogy pár hónapja rátaláltam erre a topikra és a többibe már be sem nézek. Pedig műtárgyakhoz vagyok szokva!!! :) Csináltam már pár dolgot, de babát még nem. Most varrom az elsőt...) |
Előzmény: szarvasmici (22723)
|
| Cicvarek |
válasz | megnéz |
2009.11.19 21:21:59 © (22733) |
LBZS! Sajnos most hirtelen nem találom a gépemen (sztem akkor tűnt el amikor behalt a vinyóm), így újra be kell szkennelnem, mert nyomtatott formában szerencsére megvan. Holnapig türelmedet kérem, de azért emlékeztess rá. :-) |
Előzmény: LBZS (22710)
|
| ejjkukk |
válasz | megnéz |
2009.11.19 21:07:08 © (22732) |
A babavarrást alantas melónak nézi valaki? Én az ilyen beszélgetésekkor nézek csak ki a fejemből babmbán....
Persze lehet, hogy azért, mert "művészvárosban" élek. Én azt érzem, hogy a munkámat nagyon sokan nagyra becsülik. Olyat is tudok, aki ha nem annyit keresnék, amennyit, azonnal fogná a motyóját és a csúcs állását otthagyná a munkámért.
És ha már itt tartunk, akkor szerintem a babavarrás egy olyan élmény, ami megismételhetetlen és csak egy dolog utánzatja: a gyermekszülésé. A két dolog szorosan összefügg: hiszen a gyereknek varrjuk a babát, a babával megtanítjuk a gyereknek az élet csínját-bínját, majd felnő, gyereket szül és babát ad a gyereke kezébe. Hatalmas dolog ez. És éppen az, hogy ti úgy látjátok, hogy sokan lenézik a szakmát- mutatja, hogy mennyire nagy baj van az értékek átalakulásával a világban.
/....bár mostanában kifejezetten szégyelem magam, hogy ide bele-bele szólok, mert nem haladok a babáimmal...../ |
|
| stigglinnc |
válasz | megnéz |
2009.11.19 20:10:44 © (22731) |
Korán megbölcsültél, gratulálok! Szívemből szóltál minden szavaddal, én 20 évet késtem ehhez képest, de azóta pont így gondolom:-) |
Előzmény: Aledi (22729)
|
| Aledi |
válasz | megnéz |
2009.11.19 19:42:40 © (22729) |
Stigglinnc, Köszönöm. 39-t töltöttem két hete, és nagyjából a gyerekek születése után lettem ilyen bölcs : ) Persze mázlim is volt, a szülők, anyós sok száz kilométerre laktak(nak), így senki nem szólhatott bele hogyan nevelem őket. Én meg rájöttem, hogy akkor vagyok a legjobb anya, ha boldog vagyok, és ezért megtettem mindent. Bizony, jó kis önző dög vagyok, szánok időt magamra, a hobbimra, a külsőmre, a pihenésemre. Ennek ellenére (vagy épp ezért) nagyon nyugis, kiegyensúlyozott, boldog, tehetséges gyerekeim vannak. Ezt aztán alkalmaztam az élet minden területére, azaz, ha nem ártok senkinek, lehetőleg azt teszem, ami jólesik. Pl. eszem ágában sincs ablakot pucolni karácsony előtt a fagyban csak mert úgy szokás, majd tavasszal, akit zavar ne nézze, meg ilyen apróságok... Azért persze van, amit muszáj, főzni pl., de azt szeretem is. Én is úgy gondolom, hogy jó lehet nyugdíjasnak lenni, a szüleimen is ezt látom, csak mifelénk ciki idősnek lenni, nem trendi, milyen hülyeség, én jobban érzem magam a bőrömben, mint 20 évesen, akkor még mindenkinek meg akartam felelni, tele voltam görccsel. És teljesen igazad van, a kreatív energiák kiélése felér a legdrágább pszichoterápiával, szóval varrjunk jó sok babát :)))
|
Előzmény: stigglinnc (22726)
|
| stigglinnc |
válasz | megnéz |
2009.11.19 18:49:30 © (22728) |
A "ZSÜRI" véleményének a vásárlőközönség körében van értéke, gondolom, aki valaha is megpróbálkozott bármelyik kézműves technika igényes kivitelezésével, pontosan tudja, hogy abban a műfajban ki a profi, ki az, aki hozzáadott értéket is képez. |
|
| stigglinnc |
válasz | megnéz |
2009.11.19 18:46:12 © (22727) |
"... az egész társadalom lenézi a kétkezi munkát..."
..elég csak megnézni a baba (v. a mozaik) árakat a MESKA-n ill. az Etsy-n :-) |
Előzmény: Aledi (22725)
|
| stigglinnc |
válasz | megnéz |
2009.11.19 18:36:41 © (22726) |
:-)
Tetszik, amit mondasz! Nemtom hány éves vagy, nálam biztos fiatalabb, ezért is értékelem nagyra, hogy te máris eljutottál a bölcsességnek arra a fokára, maire én csak néhány éve... Azt szoktam mondani, az öregségnek egyetlen pozitív hozadéka van: egyre több ember véleményét tudom leszarni... és ez annyira felszabadító és boldogító érzés:-)
Pár napja volt a 35. évfolyamtalálkozónk, ahol mindenki beszámolt róla, mit ért el az életben. Én azt találtam mondani, hogy tavaly éltem az előrehozott nyugdíj lehetőségével (39 év munkaviszony a pályán) és azóta életem legszebb napjait élem, mozaikot csinálok, újabban rongybabákat - boldog vagyok! Ne tudd meg hogy fagyott meg a levegő egy pillanat alatt... Persze, a szünetben, beszélgetés közben többen - akik a vagyonuk menedzselésével vannak leterhelve-, tudatták velem, mennyire irígyelnek :-))) De már ez se tud felzaklatni se pozitív, se negatív irányban:-)
Szerintem a boldog élet titka a kreatív energiák kiélése - kinek a munkahelyén, a hivatásában (ők a szerencsések), kinek a szabadidőben. (Persze az egészség, a béke szükségeltetik hozzá a szűk és tágabb családban egyaránt.) |
Előzmény: Aledi (22724)
|
| Aledi |
válasz | megnéz |
2009.11.19 18:14:50 © (22725) |
Ja, és még valami, aztán nem offolok többet. Szerintem nem IO családjával van a gond, az egész társadalom lenézi a kétkezi munkát, és a varrás az. Csak azt nem értem miért. Valamit létrehozni, mindegy, hogy egy új burkolatot, ruhát, vagy egy jó ebédet, igenis értelmesebb tevékenység, mint a válság okait elemezni órákon át (bocs közgazdászok: ) Mert szerintem éppen ez volt a válság oka, senki nem akart termelni, dolgozni, mindenki csak a másik hátán szeretne megélni, irodában üldögélve. Az emberek 10 %-a alkot, a többi meg ezt adminisztrálja, elemzi, adja-veszi. Persze, hogy nem tartható fenn sokáig. Na, mondom én, aki irodában ülök, és adminisztrálok. De, talán épp ezért kezdtem el babákat varrni... Mindenesetre az én szememben egy jó asztalos értékesebb ember, mint a miniszterelnök : ) |
|
|
|