Köszönöm Andi a szabásmintát. Végül egy orosz oldalról töltöttem le a mintát. Még alakítani kell rajta , mert a popsija nem jó,. Ez a tünemény született!! :-)
Hello! Nemtom szokta-e még valaki olvasni a topikot, engem az érdekelne, hogy honnan tudnék kezdőknek is megfelelő szabásmintákat szerezni? A legtöbb, mit az interneten találtam kifejezetten komplikált volt! Ha valaki esetleg tud valamit ajánlani, azt nagyon megköszönném! (Konkrétan az se baj, ha valami nemtom kezdetleges őskori voodoo baba amit varrok, csak valamennyire legyen baba alakja! :D)
Én új vagyok itt,most szeretnék megtanulni babát varrni. Van itt esetleg olyan,aki textil babákat gyárt? Olyanra gondolok,aminél az a stílus,hogy szeme van,de orra,szájja nincs :) Képet mellékelek a hozzászoláshoz,hogy milyen stílusra gondolok. Olyan kérdésem lenne,hogy hol tanultátok meg ennek a babának a varrását? Érdemes elmenni valami tanfolyamra is vagy egyedül is tanulható? A szemét szerintetek úgy rajzolják meg filcel? Köszönöm :)
legutóbbi jelentkezésem óta felöltöztettem a kis Családot, megmutatom
Most egy más elfoglaltságot keresek, gyöngyhímzésre/varrásra gondoltam, azt még nem próbáltam, tudtok esetleg linket mondani, ahol az alapokat megismerhetem? segítségeteket köszönöm, további szép napot
szép napot kedves topik társak! Az az ötletem támadt, hogy öreg porcelán fejű babámat, kb 60 éves, megpróbálom felújítani és egy szép babát csinálni belőle, mert tropa szegényke. Olvasgattam a bejegyzéseket, de nem tudom, melyikben találom meg a részletes útmutatást a test, haj elkészítéséhez. Sokat kézimunkáztam életemben, van némi kézügyességem és türelmem, és nyugdíjasként időm is, szeretném megpróbálni felújítani régi alvó babám. Ruházatát varrni, vagy horgolni, vagy kötni meg tudom csinálni, cipőt és egyéb kiegészítőket is tudok varrni, csak a teste, haja elkészítéséhez kérek útmutatást.
segítségeteket köszönöm, további kellemes napot kívánok
egy szétszedett régebbi mackó mûanyag végtagforgató "izületeit" kellene pótolnom (5 és 6 cm átmérôjûek). Köszönöm, ha írtok, hol kapható ilyesmi.. Fából készült forgatók lelôhelye is érdekelne.
Varga Edit vagyok Kecskemétről. Matematika magántanárként és kézművesként dolgozom.
Fő profilom a baba készítés, főként waldorf és waldorf jellegű babák. Jó ideje már tanítom is. (2015. október 10. és 17-én lesz a következő tanfolyamom, ha összejön a létszám.) A mellékelt képen a legutóbbi tanfolyamomon készült babákat láthatjátok.
Hónapok óta dolgozom az online babavarró oktató anyagomon (lassacskán elkészülök vele!!), elérhető lesz majd a honlapomon: http://gledita.hu/
Nagyon részletes leírásokkal, ruha leírásokkal, sok-sok színes képpel, anyag egységcsomagokkal készülök.
A blogomon számos érdekes bejegyzést tervezek:
-milyen anyagot használjunk a babavarráshoz?
-milyen tűt, cérnát használjunk?
-Miilyen fonalat használjuk?
-mivel tömjök a babánkat?
-alap kézi varrási technikák
stb...
Nagyon sik tervem van...
Már most elérhető egy ingyenes leírás azok számára, akik feliratkoznak az Értesítőre. Őket fogom elsőként értesíteni, ha új bejegyzés készül, vagy új leírás lesz elérhető.
Most látom,hogy már 2 órája nem kapsz választ. Mostanában sajnos nagyon ritkán járnak erre pedig én sokat tanultam innen.
Waldorf baba varrásról találsz útmutatót a Pinteresten (is),csak be kell írni a fejlécbe,hogy "waldorf" meg külön,hogy "baba".
Ennek többek közt az a lényege,hogy természetes anyagból van. Ha ragaszkodsz az előírásokhoz,nem a legolcsóbb. De akkor a legszebb.
Nekem nem sikerült otthon megtanulni a varrását. El kellett mennem egy kétnapos varrós táborba a fej miatt. Most utólag azt mondom,hogy ha teheted,keress egy ilyen gyorstalpalót.
Új vagyok itt. Nagyon szép az összes baba és társaiK. :) Szeretnék készíteni kislányomnak egy szép waldorf babát. Tudna vki küldeni egy linket, ahol találok egy jól bevált szabásmintát. :) Ti az anyagot hol veszitek a baba testéhez? Milyen anyagból jó csinálni. Előre is köszi A válaszokat!
Köszönjük a jókívánságokat, remélem mindenkinél kellemesen telt az ünnep! Nálunk az egész család megbetegedett, így a szokásos locsolkodás és a nagy kajálások kimaradtak, sajnos.
De, hogy ne csak offoljak, megmutatom Nektek a következő babát amin dolgozom :)
Sziasztok! Országos amatőr varróversenyt hirdetnek május 15.-ei jelentkezési határidővel. Hallott róla valaki közületek? Én még új vagyok itt, nem ismerek senkit, de jó lenne némi infó. Köszike :)