Szeretném leszögezni, hogy ezt a topikot elsősorban az olyan embereknek nyitottam, akik még nem annyira járatosak a photoshopban, viszont nagy érdeklődést mutatnak iránta. Ilyen volnék én (is). Még kezdő vagyok, nézzétek el nekem. Eleinte mindenféle gagyi alkotásokkal fogtok találkozni, még csak gyakorlok. De fejlődök. Ezt a topikot azért nyitottam, hogy inspiráljam magam (és titeket ~:-D).
Sziasztok! Sok szép alkotást láthattam itt és nekem 1 kérésem lenne! 3 ajtós Suzuki Swift II-esre szeretnék festetni valami sárkányos motívumot! A kocsim ezüst színű és majdnem teljesen gyári, ezért csak ezüst árnyalataival szeretném a mintát ráfújatni! Ha valaki megdobna pár képpel, akkor megköszönném! És előre is KÖSZI!
Mi volt a feladat pontosan és milyen eszközök álltak rendelkezésetekre? Igen, fényképeket összevágni nehéz feladat, hogy ne lehessen látni hol a határvonaluk és színben is összeilljenek. Ebből a szempontból jó ötlet, hogy levetted fekete-fehérre, de lehet, hogy eredetileg is fekete-fehér képek voltak. Csak a háttér színes, kicsit erősen is :D
Az alábbi képet én vágtam össze több képből. Találós kérdés: Hány képet vágtam össze, hol a határuk és melyik részét rajzoltam teljesen szabad kézzel (géppel persze, de digipadra gondoltam). A kép eredetileg egy játékhoz készült háttérképnek, ez volt a vázlat, de nem használtuk fel végül.
Ennél a képnél is a különböző fotók színvilágát össze kellett kalapálni, hogy passzoljon.
Hát lehet...mindenesetre én még próbálkozom vele. Én valahogy szeretnék azért meg is élni ebből, nem csak hobbyként csinálni, szóval muszáj megtanulnom géppel is jól rajzolni/festeni. Nincs induló tőkém ahhoz, hogy a papírra kent képeimet bekeretezzem mind, béreljek egy galériát, menedzseljem és még sikeresen el is adjam mind. Szóval sokkal egyszerűbbnek tűnik, hogy egy irodai munkára jelentkezzek számítógépes grafikusként és géppel hozzam ki a lehető legjobbat magamból. Ha meg valaki rávágja a képeimre, hogy ez photoshop, na bumm. Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy negatív vélemény, nem? Kivéve akkor, ha egy teljesen egyértelműen fotót alakítunk át photoshoppal és azt állítjuk, hogy mi alkottuk meg a képet, holott ordít, hogy csak rátett pár effektet, amitől "festőibben" vagy inkább giccsesebben néz ki. Néha én is használok fotó alapot, de azt a végén egyáltalán nem lehet megismerni, teljesen átalakítom, egy pixele sem marad ugyanaz, sőt a színvilága sem. De méginkább inkább arra ügyelek, hogy fotót se használjak, csak vészmegoldásként, ha sehogy sem jön össze magamtól a dolog.
"Kik becsülik többre?" Gondolom te is találkoztál már olyasmivel, hogy pl egyesek ha látnak egy szép képet ami részben ps-el vagy egyéb képszerkesztővel van feltupírozva, rávágják, hogy, "ja hát ez fotósopp" és ezzel részükről le is van zárva a dolog, tökmindegy milyen szép a kép...:)
Nem tartozom közéjük, természetesen használok számítógépet, photoshopot(mondjuk nem is vagyok művész:) ) Sosem titkoltam, vagy tagadtam... Szerintem mindkettőnek, a kézi, számítógép nélküli, és a pc-s, ps stb (ön)kifejezésnek meg van a maga művészete, nem jelentem ki hogy az egyik, vagy a másik az igazi. Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy a kettőt nem lehet összehasonlítani. Aki azt hiszi, hogy ps-el minden könnyebb, az valószínűleg nem használta, vagy csak részben van igaza.
"Lehet, hogy a végső megoldás az lesz, hogy a nagyját papírra festem, aztán beszkennelem és folytatom géppel" Félek, hogy szkennelés után, nem biztos hogy ugyanazt az eredményt, színeket fogod kapni a monitoron, mint amit eredetileg a papírra alkottál, de ne legyen igazam...
Kik becsülik többre? Én nem feltétlenül akarok az olyan művészeknek megfelelni, akik csak az igazi ecsetben hisznek. Szeretek számítógéppel dolgozni, bár a szineket egyelőre még papíron szebben tudom összehozni és lazább az egész, de rá akarok jönni, hogy géppel hogyan tudom elérni ugyanezt. Lehet, hogy a végső megoldás az lesz, hogy a nagyját papírra festem, aztán beszkennelem és folytatom géppel, ha részletezni kell valamit rajta, vagy egy egész pici effekt dobna rajta valamit stb.
Arra akarok kilyukadni, hogy nem értem az olyan művészeket (festőket), akik teljesen elzárkóznak a számítógéptől és kijelentik, hogy csak az igazi lehet jó. Remélem te nem közéjük tartozol. Mondjuk nekem mindegy, mert csak magát fosztja meg a könnyítéstől az ember, ha elveti a gépet teljesen.
És mivel játékfejlesztő cégnél szeretnék majdan elhelyezkedni, nem sokra mennék papírral és ecsettel náluk. Nagyon gyorsan nagyon mutatósat kell létrehoznom és ezt majdnem biztos, hogy csak géppel lehet összehozni.
Én csak azt tudom mondani, hogy ha hasonlítgatod az igazi kézi festményt, grafikát a ps-es festményekkel, sosem leszel vele megelégedve. Lehet bármilyen szép egy ps-es mű, sosem lesz ugyanolyan mint az igazi... Ha jó festő, grafikus vagy, szerintem dolgozz papírra/vászonra, ahogy kell, azt úgyis többre becsülik...
jaj, elég rég nem szóltak már hozzá a dolgokhoz, pedig szivesen olvasom időnként, engem is érdekelnek a PS csínjai-bínjai, bár egy ideje már használgatom a programot, viszont még mindig úgy érzem, hogy túl lassú a munkám, mert mindent úgy csinálok rajta, mintha papíron dolgoznék. Jó, persze használom a layereket, viszont az ilyeneket, hogy egyeneseket húzni vele, vagy szabályos kört csinálni...stb. ezeket nem annyira szoktam még hozzá, hogy külön gombbal csináljam meg.
Arra tud valaki megoldást, hogy hogyan lehetne elérni, hogy a gépen is olyan jók legyenek a szinek, mintha festékkel dolgoznék papíron? Valahogy a géppel rajzolt képeim olyan műszínűek és nincsenek olyan jól összhangban. Olyan érzés, mintha a gépen nem lenne annyi szín, mint a valóságban. Vagy csak nehéz megtalálni?
Na csak meg lehet valahogy oldani, de a fene sem gondoltam volna, hogy ez ilyen bonyolult. legalább is a számomra. Ennyire én még ugyanis nem értek a PS-hoz. De legalább tudom, hofgy meg lehet oldani, csak nekem kell még továbbképezni saját magam! Köszi a segítséged!!!!
Még 1 pici. :) Szóval. Nem másik program kell. Az a PhotoShop egyik funkciója, hogy lehet a programot scriptekkel vezérelni. Pont azt a célt szolgálja, hogy egy olyan feladat (leginkább valaminek az automatizálása), ami nem oldható meg akciókkal, az is megoldható legyen. Sajnos ehez a funkcióhoz kell ismerni valamilyen scriptnyelvet és elmélyedni kicsit a PhotoShop "anatómiájában". Abban viszont van igazságod, hogy ez nem lehet egy egyedi igény és tényleg körülményes a megvalósítása.
Na hát ez a baj. Megvettem jogtisztán, közel 300 e Ft.-ért a CS2-őt és hogy lehet, hogy nem lehet ezt megcsinálni, csak egy másik program segítségével.
Namégegyszer. :) Ha az aktuális dátumot akarod rátenni egy képre ahoz külső script kell Utána csinálhatsz shopban egy actiont, ami megnyitja a képet, futtatja a scriptet és el is menti a cuccot.
Na ezt akarom én, csak egy gombnyomársra, minthogy azt is meg lehet csinálni, hogy egy gombnyomásra átméretezze, szövezegezze, stb a képet. Csak nem minid ugyan azt tegye rá, hanem minden nap az aktuális dátumot.
nem java, javascript. :) Ha ragaszkodsz, a PS-ben való módszarhez akkor így kell: - megnyitod a képet, megnézed a naptárad, ráírod a dátumot a képre, elmented. :)
Ebbe a topikba is való, köszi, hogy leírtad, most már ha esetleg még valaki kíváncsi rá, akkor itt van leírva. Bár a fordításod után se értem olyan nagyon. :-DD De most már legalább akkor tudjuk, hogy ilyet is lehet csinálni.
Az aktív dokumentumot elnevezi docRef-nek. Csinál egy textColor nevű színt, ami fehér. (RGB: 255,255,255) Csinál egy textLayer nevű új layert és azt mondja neki, hogy legyen szöveges. A "text" az a dátum lesz. A végén pedig azt mondja a textLayernek, hogy legyen a te tartalmad a "text", helyed 100,100, méreted 48 a színed pedig a textColor azaz fehér.