a forró sörlé keverése nem tudom, mennyire jó, viszont a hidegnek jót tesz az oxigénnel való dúsítás. mármint az élesztőnek. szóval nem is rossz. mindjuk, ha lassan kever, akkor kb. mind1 is.
Arra gondoltam hogy szépen letisztítom, majd a hűtésnél, bele engedem a sörlébe. A spirálba pedig hidegvizet engedek, és a keverőlapát, pedig a sört fogja keverni.
Az augusztusit már úgy várom, mintha már vagy 20 éve tartanánk. Persze várom a másikat is, de mivel egyenlőre még nagyon kilátástalan így nem tudok ráhangolódni úgy.
Á, az nem gond. Ha én vinnék sört a versenyre, akkor azt a szlovák ismerőseimnél erjeszteném. Természetesen. Mert itt nem lehet olyat! Bezzeg ott! :))) Szerintem bárki hordója elfér ott náluk. Szerintem. Mert ott lehet! :)))
Mindenképpen kellene valami egyesület féle. Minél hamarabb, mert úgy érzem, hogy a magyar házi (valóban házi) sörfőzésnek mi vagyunk az úttörői, és ezért nem szeretném, hogy az egyesületet egy tőlünk távol álló személy(ek) bitorolnák.
Ha jól látom, ez egy vízhűtéses sörcsap hűtőspirálja.
Úgy lehetne használni, ha belemeríted olvadó sózott jégkásába, és lassan átfolyatod rajta a sört.
A keverőlapát azért kell, mert a spirálon átengedett sörlé a környezetében felmelegíti a vizet, és ha nem keveredik, akkor lokálisan meleg lesz a víz a spirál mellett, hiába van a tartály falán jég.
azért látom, mindenki elkönyvelte, hogy valaki közülünk nyeri a versenyt. :))) nagyon jó lenne amúgy!
sztem jó lenne ha nyilvánosságot kapna a dolog. mert persze lehet, hogy megtűrik a főzést és nem szólnak miatta, mint anno a pálinkánál. de azért jó lenne nem suttyomban csinálni. pl. tök jó lenne főzőklubbokat alakítani, ahogyan amerikában is működik. meg a borász egyesületek mo-n.
a kempinges téma meg úgyis megmarad, akárhogyan is lesz. én is nagyon jól érzem magam és sokat tanulok mindig.
de jó lesz a póló! nekem simán belefér a fuck the system is. csak mi lesz, akkor ha liberalizálják az otthoni főzést? lehet újat csináltatni. bár a rendszeren mindig van mit javítani. :))
Nem akarok politizálni, meg hangulatot kelteni, de!!! Most nem lenne jó, ha a szlovák lapokban megjelenne egy fényképes cikk, hogy ez és ez a magyar zugsörfőző nyerte a versenyt! Nekem elég a kempinges nyilvánosság, jól érzem magam közöttetek, és sokat tanulok tőletek.
Semmi különleges! 4.0 kg pilseni,30 gr herbáriás komló, 20 literesben cefrézem, a másolóval együtt lesz a vége28-30 liter. Ja egy kiló cukor hülyére piritva, a forraláskor rakom a cefrébe. Nem gyenge még igy se, nagyon jó íze van.
(Beer) Guerilla warfare :) Ha nincs ilyen majd kifejlesztjük. Rajtaütésszerűen kínálunk házi söröket mindenfelé :D A póló hátuljára még ráférne a "Fuck the system" felirat is :D:D Ja haverom kb. jövő hétre mondta,hogy kész a grafika.
nekem az a véleményem, hogy tömörülni kéne. :) azt viszont nem, milyen formába. egyesület jó lenne, de sok a gond vele. elnökség, felügyelő bizottság, közgyűlés, stb. közelről ismerem a dolgot. a mozgalom nem tudom, milyen jogi kereteken belül működik. viszont, hogy foglalkozzanak velünk, meglátásom szerint kevés az állampolgári kezdeményezés. aki ért hozzá, mondhatna valamit.
tonycaviar említett valamit a sörfőzés liberalizációjával kapcsolatban. mi a helyzet ezzel?
"Télen nagyon hideg van ,nyáron nagyon meleg van. Soha sincs jó idő, mindig esik az eső" :)
Aláírásgyűjtésben szerintem alulmaradnánk. De viszont, ha sokat emlegetjük, hogy bezzeg a szlovákoknál! :D valamelyik fasznak csak leesne, hogy még itt is le vagyunk maradva. Nyerje meg vala meylikünk a rozsnyói versenyt és mint Slovak Homebrewing Star menjen a minisztériumba reklamálni, hogy egy sörversenyért is a szomszédba kell járni.
valami olyasmit is olvastam - talán a felső linken -, hogy hagyják oxidálódni a komlót levegőn, hogy a keserűségét elveszítse, viszont a tartósító hatása megmaradjon. jó sokat raknak bele, hogy ne romoljon meg.