Keresés

Részletes keresés

viztamas Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5051

a forró sörlé keverése nem tudom, mennyire jó, viszont a hidegnek jót tesz az oxigénnel való dúsítás. mármint az élesztőnek. szóval nem is rossz. mindjuk, ha lassan kever, akkor kb. mind1 is.

Előzmény: olasz66 (5048)
olasz66 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5050

Csináltattam, egy műszert a CO2 méréshez.

 

Nem tudjátok, hogy mi az egészséges nyomás?,,,,  Vagy hogy mikor durran szét az üveg?

 

 

olasz66 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5049

Csak érdekességképpen írom,,, 10.-én rendeltem tőlük, és még ma sem érkrezett meg.

 

Pedig azt írták a sz7állítási határidőre,hogy max három munkanap.

 

 

Előzmény: krulis (5041)
olasz66 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5048

20 ezer-ért vettem a vaterán.

 

Arra gondoltam hogy szépen letisztítom, majd a hűtésnél, bele engedem a sörlébe. A spirálba pedig hidegvizet engedek, és a keverőlapát, pedig a sört fogja keverni.

 

Így nem lenne jó??

Előzmény: viztamas (5036)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5047

ZSÍR!

Előzmény: olasz66 (5034)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5046

Az augusztusit már úgy várom, mintha már vagy 20 éve tartanánk. Persze várom a másikat is, de mivel egyenlőre még nagyon kilátástalan így nem tudok ráhangolódni úgy.

Előzmény: viztamas (5032)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5045

Á, az nem gond. Ha én vinnék sört a versenyre, akkor azt a szlovák ismerőseimnél erjeszteném. Természetesen. Mert itt nem lehet olyat! Bezzeg ott! :))) Szerintem bárki hordója elfér ott náluk. Szerintem. Mert ott lehet! :)))

Van még valami probléma?

Előzmény: étolajos (5027)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5044

Hoppá, mi?! A kiló cukorról eddig nem volt szó! Azért az megnyomja az extraktot. Ha jól számolom, úgy 1,5-1,6kg malátának felel meg.

Majd nyárom megcsinálom. Elég komlós szokott lenni? Nem kevés 30l-be?

Előzmény: étolajos (5026)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5043

ŐRÜLT VAGY! :) De így szeretünk! ...és persze teljesen igazad van!

Előzmény: DanielOrtega (5025)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5042

Mindenképpen kellene valami egyesület féle. Minél hamarabb, mert úgy érzem, hogy a magyar házi (valóban házi) sörfőzésnek mi vagyunk az úttörői, és ezért nem szeretném, hogy az egyesületet egy tőlünk távol álló személy(ek) bitorolnák.

Szerintem ebben egyetértünk MINDANNYIAN!

Előzmény: viztamas (5024)
krulis Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5041

egészen pontosan:

http://www.brouwland.com/en/

 

A bal oladli menüben : Bottles/Tanks/casks, utánna Bottles..., ott már látszik

 

Szoktunk innen rendelni egyszerre többen is, így nem olyan nagy a postaköltség.

 

Előzmény: alchemist63 (5039)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5040

Nem csak azoknak lehet aláírni, akik főznek, hanem azoknak is akik egyetértenek velünk. Így azért már biztos összejön egy néhány ezer támogató.

Előzmény: DanielOrtega (5023)
alchemist63 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5039

Nagyon szépen köszi!

Biztos jól írtad? Nem talál ott semmit...

Előzmény: krulis (5037)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5038

Ha jól látom, ez egy vízhűtéses sörcsap hűtőspirálja.

Úgy lehetne használni, ha belemeríted olvadó sózott jégkásába, és lassan átfolyatod rajta a sört.

A keverőlapát azért kell, mert a spirálon átengedett sörlé a környezetében felmelegíti a vizet, és ha nem keveredik, akkor lokálisan meleg lesz a víz a spirál mellett, hiába van a tartály falán jég.

Üdv

B

Előzmény: olasz66 (5034)
krulis Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5037

brouwland.com -on árulnak

Előzmény: alchemist63 (5031)
viztamas Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5036
Keverolapat minek bele? Amugy a csorendszer jonak tunik. Nem tudom, mennyibe kerul, de talan egyszerubb es olcsobb lagy rezcsovet feltekercselni.

5000.:)
Előzmény: olasz66 (5034)
viztamas Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5035
bügelflasche.
Előzmény: olasz66 (5033)
olasz66 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5034

Szerintetek,ez jó lehet hűtőnek?

 

 

 

 

  8mm-es vékonyfalú saválló anyagból készült. Motoros keverőlapát is van benne.

olasz66 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5033

fliptop bottle

Előzmény: alchemist63 (5031)
viztamas Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5032

azért látom, mindenki elkönyvelte, hogy valaki közülünk nyeri a versenyt. :))) nagyon jó lenne amúgy!

 

sztem jó lenne ha nyilvánosságot kapna a dolog. mert persze lehet, hogy megtűrik a főzést és nem szólnak miatta, mint anno a pálinkánál. de azért jó lenne nem suttyomban csinálni. pl. tök jó lenne főzőklubbokat alakítani, ahogyan amerikában is működik. meg a borász egyesületek mo-n.

 

a kempinges téma meg úgyis megmarad, akárhogyan is lesz. én is nagyon jól érzem magam és sokat tanulok mindig.

Előzmény: étolajos (5027)
alchemist63 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5031

Van valakinek ötlete, hogy hol lehetne a neten vagy itthon a csatos üveghez gumi tömítést venni?

Rákeresnék a guglin, de tudja valaki, hogy hogy mondják németül, vagy angolul a csatos üveg-et?

viztamas Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5030

tavaszi találkozó még nem lett kitűzve.

 

főzdefeszt elvileleg május 13-14, ahogyan tonycaviar mondta. de még nem 100%.

Előzmény: BoBoYSA (5028)
viztamas Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5029

de jó lesz a póló! nekem simán belefér a fuck the system is. csak mi lesz, akkor ha liberalizálják az otthoni főzést? lehet újat csináltatni. bár a rendszeren mindig van mit javítani. :))

Előzmény: DanielOrtega (5025)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5028

Az IKEA ban kapni viszonylag olcsón sütőhőmérőt. kb 1500 Ft

 

Ha folyadék hőmérőt használsz, akkor semmiképpen se legyen higanyos, mert ha eltörik, akmkkor dobhatod ki a főzetet.

A borszeszesnél meg hát nem számít.

 

Szóval mikor lesz a tavaszi találkozó?

És tudtok valamit a főzdefesztről, a honlapjukn csak az elmaradt tavalyi van még.

 

B

Előzmény: KRISZ2007. (4998)
étolajos Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5027

Nem akarok politizálni, meg hangulatot kelteni, de!!! Most nem lenne jó, ha a szlovák lapokban megjelenne egy fényképes cikk, hogy ez és ez a magyar zugsörfőző nyerte a versenyt! Nekem elég a kempinges nyilvánosság, jól érzem magam közöttetek, és sokat tanulok tőletek.

étolajos Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5026

Semmi különleges! 4.0 kg pilseni,30 gr herbáriás komló, 20 literesben cefrézem, a másolóval együtt lesz a vége28-30 liter. Ja egy kiló cukor hülyére piritva, a forraláskor rakom a cefrébe. Nem gyenge még igy se, nagyon jó íze van.

Előzmény: KRISZ2007. (5021)
DanielOrtega Creative Commons License 2011.01.27 0 0 5025

(Beer) Guerilla warfare :) Ha nincs ilyen majd kifejlesztjük. Rajtaütésszerűen kínálunk házi söröket mindenfelé :D A póló hátuljára még ráférne a "Fuck the system" felirat is :D:D Ja haverom kb. jövő hétre mondta,hogy kész a grafika.

Előzmény: viztamas (5024)
viztamas Creative Commons License 2011.01.27 0 0 5024

nekem az a véleményem, hogy tömörülni kéne. :) azt viszont nem, milyen formába. egyesület jó lenne, de sok a gond vele. elnökség, felügyelő bizottság, közgyűlés, stb. közelről ismerem a dolgot. a mozgalom nem tudom, milyen jogi kereteken belül működik. viszont, hogy foglalkozzanak velünk, meglátásom szerint kevés az állampolgári kezdeményezés. aki ért hozzá, mondhatna valamit.

 

tonycaviar említett valamit a sörfőzés liberalizációjával kapcsolatban. mi a helyzet ezzel?

Előzmény: KRISZ2007. (5018)
DanielOrtega Creative Commons License 2011.01.27 0 0 5023

"Télen nagyon hideg van ,nyáron nagyon meleg van. Soha sincs jó idő, mindig esik az eső" :)

Aláírásgyűjtésben szerintem alulmaradnánk. De viszont, ha sokat emlegetjük, hogy bezzeg a szlovákoknál! :D valamelyik fasznak csak leesne, hogy még itt is le vagyunk maradva. Nyerje meg vala meylikünk a rozsnyói versenyt és mint Slovak Homebrewing Star menjen a minisztériumba reklamálni, hogy egy sörversenyért is a szomszédba kell járni.

Előzmény: KRISZ2007. (5018)
viztamas Creative Commons License 2011.01.27 0 0 5022

a saison is ilyesmi volt eredetileg.

 

http://www.beersmith.com/blog/2010/10/08/saison-beer-belgian-farmhouse-ale-recipes/

 

 

valami olyasmit is olvastam - talán a felső linken -, hogy hagyják oxidálódni a komlót levegőn, hogy a keserűségét elveszítse, viszont a tartósító hatása megmaradjon. jó sokat raknak bele, hogy ne romoljon meg.

 

én saisont már beterveztem nyárra.:)

 

étolajos receptje engem is érdekel. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!