Keresés

Részletes keresés

Abudapestiszallito Creative Commons License 2019.06.08 0 0 23

Sziasztok!

Nekem is volt ilyen problémám (6m Ft), de megoldódott. khrhitel.hu-n kitöltöttem a dolgokat, viszahívtak. Beszéltem az ügyintézővel, papíroztunk és kb egy hét alatt meg is volt a hitel. 

Vajk Creative Commons License 2018.08.14 0 0 22

Meg kell tudni, hogy melyik bank tett rá a KHR-re, ezt (ha személyesen bemész) meg kell mondják.

Utána be kell menni az adott bankba és lekérni egy igazolást, hogy a KHR bejegyzésed nem valós, ez kb 2-3 hét.

És lehet indítani újra a hitelt

 

Előzmény: sajoplast (21)
sajoplast Creative Commons License 2018.08.13 0 0 21

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy történt-e valakivel ilyen már?

Mai nap folyamán személyi kölcsönt vettem volt fel. 1 éves munkaviszony valamint plusz 1 db megbízásos munkahely mellett. Hitelképes vagyok is az ügyintéző szerint. Viszont a KHR negatív bejegyzés miatt elutasított. Mondtam hogy ilyen nem lehet mert nem lehetek KHR listán mivel nincs és nem is volt hitelem.

Megnézték , lekérték és tényleg semmi. Így folytatták a hiteligénylést és elutasítja folyamatosan a KHR negatív bejegyzése miatt.

Tanácstalan vagyok......

ligeti33 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 20

Sziasztok!

 

 

Segítségre lenne szükségem!

Elmentem kezesnek amit nem kellet volna!!

Az illető egy darabig nem fizette és passzív bárlistára raktak!

Az illető azóta rendezte tartózását.Nekem az lenne a kérdésem mennyi ideig leszek fent passzív bárlistán?

Köszönöm a segítséget!

 

reggi64 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 19

Ezt kaptam a banktól:

A folyószámlahitel rulírozó jellegű, rendszeres jövedelem fedezete mellett nyújtott hitelkonstrukció. A hitelkeret megállapításának feltételei szerint szükséges, hogy a folyószámlára a jövedelem-jóváírások beazonosítható módon érkezzenek, amelyeket a megelőző hónap 16-tól tárgyhó 15-ig veszünk figyelembe. Hitelezhető jövedelemnek tekintjük azokat a lakossági folyószámlára érkező (külföldről, belföldről, bankon belülről, bankon kívülről) átutalásokat, melyek:-       csoportos jövedelem-átutalásként érkeznek,-       a számlára közvetlenül eseti átutalásként érkeznek a munkáltatótól és a tranzakciók jogcíme, vagy a tranzakcióhoz tartozó szöveges mezők elemzése alapján munkabér átutalásra vonatkozó információkat tartalmaznak. A keretösszeg csökkentése, megszüntetése automatikusan, a banki számítástechnikai rendszer által történik, melynek során többféle paraméter is ellenőrzésre kerül. A lecsökkentett hitelkerettel kapcsolatban elsősorban a számlavezető, de bármely, lakossági számlakezeléssel foglalkozó bankfiókunkban kérheti munkatársaink segítségét. Ügyintézőink a számla részletes áttekintése, a szükséges adatok ismerete alapján tudnak Önnek megoldási javaslatot nyújtani (pl. a keretcsökkentési megállapodásra, egyéb lehetőségekre).

Pisitbá99999 Creative Commons License 2016.09.27 0 0 18

"Erre a cég könyvelője állítólag oda telefonált a bankba és azt a tájékoztatást kapta hogy nem az miatt vonták vissza a hitelkeretem"

 

Na ilyen meg nem létezik, hogy a bank a te hitelkeretedről egy idegen embert informáljon, mert az odatelefonál, hogy a munkáltatód könyvelője. (Ha mégis megtörtént volna, akkor az a banktitok súlyos megsértése, és amennyiben neked ez sérelmet okozott, márpedig úgy látom igen, akkor ismét csak panasz itt és ott, majd esetleg per.)

Előzmény: reggi64 (16)
Pisitbá99999 Creative Commons License 2016.09.27 0 0 17

"a számlavezető bankomtól egy telefon hívásból értesültem hogy a bank visszavonja a hitelkeretem mert a munkáltatóm 2 egymást követő hónapban nem írta be a közleménybe hogy munkabér."

 

Kérj igazolást a munkáltatódtól, hogy az a két havi jövedelmedet ők utalták, mint munkabér. A bank köteles lesz elfogadni. Nem attól munkabér a munkabér, hogy azt írom a közleménybe.

 

Ha nem fogadják el tégy panaszt a banknál, ha akkor sem, akkor panaszt az MNB-nél.

 

De első körben mégis azt javaslom, hogy tanulmányozd át a hitelkereted szerződési feltételeit, hogy konkrétan mi szerepel ott feltételként, illetve szankcióként. Ez a közleményes mizéria nekem nagyon fura, és sztem más van a háttérben, úgyhogy a banktól is kérd el a hangfelvételt, hogy meglegyen, hogy mit állítottak ők.

Előzmény: reggi64 (16)
reggi64 Creative Commons License 2016.09.27 0 0 16

Sziasztok Kedves Hozzáértők,

Szeretnék tanácsot kérni esetemben. Elöljáróban annyit hogy tavaly bárlistás lettem, amit az idén 07.hóban pontosan törlesztve letudtam ,lezárták a számlám a banknál azt mondták +1 év és nincs semmi gond tovább ez ügyben.A számlavezető bankomnál erről nem tudtak.Ide érkezik a munkabérem és évek óta van egy havonta a munkabérem által feltöltődő hitelkeretem ami a tavalyi évben nagyon jó volt mert úgy tudtuk fizetni a másik banknál a "büntimet",és még elvegetálgattunk.És most jön a gond,D7. hóban a számlavezető bankomtól egy telefon hívásból értesültem hogy a bank visszavonja a hitelkeretem mert a munkáltatóm 2 egymást követő hónapban nem írta be a közleménybe hogy munkabér.A bankban azt mondták hogy mivel régi ügyfél vagyok nem gond hogy bárlistás vagyok 24 hónap részletben és persze jelentős kamattal visszafizethetem a hitelkeretem,de ez idő alatt se kezes nem lehetek sem hitelt nem vehetek fel(nem is szeretnék).Munkáltatóm felé jeleztem hogy a fő ok az volt hogy az utalásnál nem volt odaírva hogy munkabér(erről banki hangfelvétel is van+email a banktól.Erre a cég könyvelője állítólag oda telefonált a bankba és azt a tájékoztatást kapta hogy nem az miatt vonták vissza a hitelkeretem hogy Ő nem írta oda hogy munkabér,és szerinte én egy hazug vagyok.Kérdésem tényleg csak így el lehet a könyvelő részéről intézni a dolgot?Értem én hogy a felelősséget így akarja elterelni magáról,de tudok én tenni valamit ez ügyben?Előre is köszönöm a választ.

szitás Ga Creative Commons License 2016.04.13 0 0 15
Szépnapot,kérdéssel fordulnék önökhöz mégpedig,2003-as nem fizetett tartozást megvett az Intrum,ami most derült ki számomra a khr-listából és ez most is szerepel mint le nem zárt ügylet (de nem szerepel negatív bejegyzés).Nem vagyok naív,nem fizettem de ilyen hosszú idő elteltével,minden megkeresés nélkül eez nem évült el,esetleg lelehetne vetetni a khr-ről,vagy lehet részletfizetést kérni (mi a legalacsonyabb törlesztő ilyen esetben)?A válaszokat előre is köszönöm.
FunTom74656 Creative Commons License 2014.09.16 0 0 14

Sziasztok!

Tavaly (2013) szeptember 17-én rendeztem tartozásomat. Ennek megfelelően, amikor tavasszal egy bankfiókban lekérdeztem a KHR státuszom (nem a hivatalos évi borítékos lekérés, csak online) azt mondták, a "megszűnés" sorban 2013 szeptember 17. szerepel, tehát 2014 szeptember 17-én kerülök le a KHR listáról. Ma besétáltam egy másik bankfiókba, újra megnézetni, biztosan lekerülök-e holnap. Tavasz óta valamiért módosult a megszűnési dátum 2014. január 30-ra, ami azt jelenti, hogy még 4,5 hónapig passzív KHR státuszban maradok. Felhívtam a behajtó céget, azt mondták, a KHR-t intéző kolléganőjük a héten szabin van, de volt valami kavarás januárban a KHR-nél, nem tehetnek róla.

A kérdés: Mit lehet tenni? A behajtó cég megfelelően, 09.17. lezárási dátumot jelentett a KHR-nek, a KHR kavart el valamit valószínűleg. A KHR-rel viszont nem lehet kapcsolatba lépni, egyedül a pillanatnyi státusz lekérdezése áll rendelkezésre.

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2014.06.30 0 0 13

Nem mondhatják fel emiatt a többit.

 

Nincs rá hatással. Azt nézi egy bank,hogy miként fizeted,pontosan,szerződés szerinti időpontban stb....

 

Nem is szűröget le közben a KHR-ben,hisz ha jól fizetsz nincs neki oka vizsgálgatni.

 

Tehát szerződést felmondani,nem fizetés miatt lehet csak.

Előzmény: ocsi_67 (12)
ocsi_67 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 12

Tisztelt Uram (Hölgyem)!

Van nekem egy svájci frank alapú gépkocsi hitelem, amit már 8 éve fizetek tisztességesen.

De, viszont most úgy döntöttem, hogy elég volt, ez idő alatt már a vételár dupláját megfizettem, de még mindig majd 3 millió a bank követelése.

Egy ilyen ügyekkel foglalkozó iroda segítségét igénybe véve megtámadtam a kölcsönt a banknál.

Viszont az egész procedúra egyik feltétele az, hogy felfüggesztettem a részletek fizetését, így lassan a "tartozás" összege eléri azt a határt, amikor felkerülhetek a BAR listára.

A kérdésem az lenne, ha egy hitel nem fizetése miatt BAR listás lesz valaki az milyen kihatással van a meglévő többi hitelére (amit természetesen rendszeresen, időben törleszt). Felmondhatják azokat a bankok, a hitelkártyát bevonhatják?

A válaszokat előre is köszönöm!

 

Olcsvári Gábor

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2014.04.15 0 0 11

Ebben az esetben akkor felhívod azt a bankot,aki felrakott.

 

1- tisztázod velük,hogy miért szerepelsz még mindig negatív státuszban.  (adjanak magyarázatot rá)

 

2- Ha tényleg kifizetted,akkor kötelesek átrakni passzív státuszba,ettől viszont még mindig ott leszel fenn 1 évig,tehát látni fogja bármelyik bank és passzív státuszban maximum 1-2 személyi kölcsönös bank ad hitelt,némi szerencsével. :(

 

3- Elképzelhető,hogy mégis fennáll valamilyen tartozás,ezért is kell megkérdezni az okokat.

 

4- Ha nem hajlandóak,akkor burkoltan fenyegesd meg őket a PSZAF-el,hogy azonnali panaszt teszel,illetve feljelentést,ha nem raknak át.

Előzmény: vricsinfo (10)
vricsinfo Creative Commons License 2014.04.15 0 0 10

Sajnos a kifizetés után még aktív vagyok nert a bank nem vetett le..

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2014.04.14 0 0 9

Azért szerepelsz még rajta,mert miután kifizetted átkerülsz passzív khr státuszba,amelyen még 1 évig fenn csücsülsz.

 

Ez régebben 5 év volt passzív státuszban. Most már csak 1 év,miután kifizetted.

Előzmény: vricsinfo (8)
vricsinfo Creative Commons License 2014.04.14 0 0 8

Sziasztok!

 

Sajnos KHR listás lettem több, mint egy évvel ez előtt, mert kezes voltam egy gépjármű hitelben és az adós, az utolsó kettő hónapot nem fizette ki... Sajnos a bank nem küldött nekem figyelmeztetést, és mivel nem volt befizetve a maradék két törlesztő ezért engem is feltettek. A vége az lett, hogy kifizettem mindent, megkaptam a törzskönyvet, viszont nem vettek le automatikusan a listáról.

 

A kérdés az, hogy hogyan tudom elérni hogy levegyenek minél előbb és ez kb. mennyi időt vesz igénybe?

A segítséget előre is köszönöm!

___Marvin! Creative Commons License 2007.02.02 0 0 7
Értem amit írsz, de egyáltalán nem értek vele egyet. Alszok rá...
Azért köszi.
Előzmény: macskamanó (6)
macskamanó Creative Commons License 2007.02.02 0 0 6
Az EU-ban élsz, nem tévedsz. Ami veled történt, azt minden normális ember sérelmezné a helyedben, hiszen minden alap nélkül kerültél fel a listára. De ez se nem rágalmazás, se nem zaklatás, ahogy korábban írtad. Ez egy véletlen malőr, egy figyelmetlen ügyintéző hibája, szinte kideríthetetlen. Nem szokták név szerint kiadni, hogy X.Gizike tette önt a KHR-be, csak annyit mondanak, hogy x Bank küldte el az ön adataidat a központnak.

Kártérítésre azért nem vagy jogosult, mert nincs olyan károd, amit meg kellene téríteni. Mégis mit? Mivel nincs a kezedben az abból a 10 napból származó, a KHR miatt elutasított semmilyen hitelkérelem, nem származik tényleges anyagi károd a történetből.

Azt meg, hogy 10 napig a KHR-ben szerepeltél, rajtad kívül senki nem tudja, kivéve azokat, akikkel te magad osztottad meg. A jó hírnévhez való jog sérelme különben sem tartozik ehhez a témához, itt inkább az adatkezelést lehetne vizsgálni, ha érdemes lenne.

Igazság szerint akkor érdemes a bankoddal szemben lépéseket tenni, ha nem vesznek ki a KHR-ből. Lakossági bejelentés a PSZÁF-hoz, polgári per (de nem kártérítési igénnyel, hanem a listáról való lekerülés miatt), stb.
Előzmény: ___Marvin! (5)
___Marvin! Creative Commons License 2007.02.02 0 0 5
"Ha levettek a listáról, akkor itt vége a történetnek, örülj neki, és ne tegyél semmit, mert nem is tehetsz. Tudom, hogy ez nem túl szimpatikus, de így van."

Lehet hogy én nem is az EU-ban élek (isz. 2007), hanem egy valamikori álomvilágban?
Hogy is van ez a nem túl szimpatikus dolog? Szeretném megérteni, kérlek fejtsd ki bővebben!
Van ugyanis egy olyan érzésem, hogy igenis tehetek valamit.

Csak nem tudom mit, és érdeme-e?
Előzmény: macskamanó (4)
macskamanó Creative Commons License 2007.02.02 0 0 4
Ha levettek a listáról, akkor itt vége a történetnek, örülj neki, és ne tegyél semmit, mert nem is tehetsz. Tudom, hogy ez nem túl szimpatikus, de így van.

De előbb tényleg derítsd ki, hogy kivettek-e a KHR-ből. Nem szokták elkapkodni, és volt olyan ügyfelem, akit szintén tévedésből tettek fel, ettől függetlenül benne hagyták a rendszerben. KHR-TUDAKOZVÁNY, MIELŐBB!!!!! Az nem lehet lódít, mert a központi nyilvántartó rendszer küldi neked az adatokat. A bankok szeretnek maszatolni, hogy igen, kivettük, és közben mégse. A központ a tuti.
Előzmény: ___Marvin! (3)
___Marvin! Creative Commons License 2007.02.02 0 0 3
Tételezzük fel, hogy a körülményeket tekintve minden a legjobb kerékvágásban halad(t) és miután mindenki számára nyilvánvalóvá vált hogy tévedés történt, a dec. elejei felkerülésemet egy kb. dec. közepei lekerülés követte.

Szuper, de mi van azzal a kb. 10 munkanappal amelyek során a listán díszelegtem?

Oké, nem zártak börtönbe (és milliós kárpótlásra sem számítok), és ha a szabadságjogaimban nem is, attól a jogomtól mégiscsak megfosztottak hogy hitelt vehessek fel az országban. Hogy biztosan amúgy sem akartam volna hitelt felvenni, hiszen sehol egy hitelkérelem? Érdekes módon a jogtalanul börtönbe zárt szerencsétleneknek se érvelt senki úgy hogy: de hiszen egyszer sem jelezték hogy bárhová is szerettek volna menni a cellán kívül. A példa durva, de talán van pici párhuzam. Úgy érzem, jogomban van hitelt felvenni, és ha ebben jogtalanul korlátoznak - márpedig korlátoznak, hiszen a KHR lista pontosan ezért létezik - akkor úgy érzem jogomban van kártérítésre.

Nem?

Ezen kívül, ha léteznek olyan jogi fogalmak mint zaklatás vagy rágalmazás, lehet hogy e kis tévedéssel ezeket is kimerítette a bankom?

Jól jönne pár segítő tanács.

Előzmény: macskamanó (2)
macskamanó Creative Commons License 2007.02.01 0 0 2
Viszonylag egyszerűen megtudhatod, hogy levettek-e a listáról: a számlavezető bankodnál kérd le a KHR-tudakozványt, évente egyszer ingyen kérheted. Pár nap alatt lezárt borítékban megérkezik, és abból megtudod, mi a helyzet.

Ne hagyd rájuk, hogy oké, biztos levettek, mert ha mégsem, akkor a listán maradsz, mígcsak le nem telik a lakáshiteled, és máshol nem kaphatsz kisebb kölcsönt sem emiatt. Később nehezebb az ilyen ügyeket kibogozni, addig üsd a vasat, amíg meleg.

(Hiteltanácsadó vagyok, rémtörténeteim vannak a KHR-ben szereplő ügyfelekről...)
Előzmény: ___Marvin! (0)
Lebenstod Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1
Nem rossz topik, vannak problémák...
___Marvin! Creative Commons License 2007.02.01 0 0 0
Pl.:

Múlt év december közepén kaptam levelet a bankomtól, melyben értesítettek hogy a lakáshitelemmel kapcsolatban létrejött tartozásom miatt KHR-listára tettek. Kérték tőlem ennek szíves tudomásul vételét.
Valóban felkerültem a listára, ezt egy ügyintéző mondta mikor személyesen befáradtam az egyik fiókba, de zavarba jött mert a hiteltörlesztésemmel kapcsolatban mindent rendben talált. Nem tudta megmondani miért kerültem fel. Panaszlevelet írt a nevemben és türelmemet kérte. Ezenkívül én is írtam egy levelet (e-mail) a banknak. Kérdeztem benne, amennyiben bebizonyosodik hogy jogtalanul tettek listára, miféle módon engesztelnek ki a zaklatásért és rágalmazásért cserébe.
2007 január közepén egy telefonos beszélgetés során arról tájékoztattak, hogy valóban tévedés történt de már levettek a listáról, és fogok erről majd elnézést kérő levelet is kapni.
Mostanáig nem kaptam semmiféle írásos választ. Nem tudom, valóban lekerültem-e a listáról.

A Bank karácsonyi levele célba talált, rendesen felzaklattak, s a rágalom bélyegét - hogy rossz adós vagyok – kitudja meddig hordtam, talán még most is rajtam éktelenkedik.

Kérdésem, hogy van-e jogalapom kártérítést kérni, követelni, netán perelni? És ha van, hogyan?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat, felvilágosításokat, netán tanácsokat.
Előzmény: ___Marvin! (-)
___Marvin! Creative Commons License 2007.02.01 0 0 topiknyitó
Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) (korábbi nevén a Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer - BAR)

- És minden ami ezzel kapcsolatos...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!