"Mit pofázol bele, kisanyám" - ezt mondta Tasó László, a Fidesz képviselője hétfőn a parlamenti ülésteremben Szabó Tímeának. A történteket a LMP-s képviselőnő idézte fel a Hírszerzőnek: "A szokásosnál is feszültebb volt a hangulat a Házban, mivel napirend előtt többen Lázár János elhíresült hangfelvételével foglalkoztak, amit a Fidesz-frakcióban nehezen viseltek néhányan, már ekkor több bekiabálás is volt. Ezután jött a mi részünkről Jávor Benedek, aki alapvetően az atomenergiáról beszélt, de az elején két mondatban összefoglalta ő is, hogy az LMP hogyan értékelte a Fidesz frakcióvezetőjének szavait".
A képviselő szerint ekkor Tasó László ismét minősíthetetlen stílusban kezdett bekiabálni. "Hátrafordultam, és megkérdeztem, hogy nem lehetne-e legalább egy felszólalást csöndben végighallgatni. Erre mondta azt Tasó László, hogy 'Te mit szólsz bele, kisanyám', vagy valami hasonlót. (Ertsey Katalin "Fogd be a pofádat, kisanyám!"-at hallott, Vágó Gábor pedig azt, hogy "Mit pofázol bele, kisanyám?") A 'kisanyám' biztosan benne volt, erre fordult hátra (Schiffer) András is felháborodva.
Ezután Ertsey Katalin ügyrendi kérdésben kért szót, hogy felhívja a figyelmet a megengedhetetlen stílusra, de nem kapta meg a lehetőséget a felszólalásra. Tasó László állítólag úgy értette, hogy 'lebunkóztam' őt, ami nyilván nem igaz, erre több tanú is volt" - mondta Szabó Tímea.
Halála után Teller Ede a mennyországba kerül, de csak egy négyágyas szobában kap helyet. Ismerkedni kezd szobatársaival. - Magának mennyi az IQ-ja? - kérdi az egyiktől. - 180. - Remek! Akkor majd beszélgetünk a természettudományokról, filozófiáról, atomfizikáról. - Hát magának? - kérdi egy másiktól. - 120. - Nem baj, akkor majd elbeszélgethetünk művészetekről, sportról. Megkérdezi a harmadikat is: - És magának mennyi az IQ-ja? - 75. - Igen? És mi újság a magyar parlamentben?
Tényleg, mi újság a Parlamentben? Ugyanaz a szemét, mocsok?
Szavazunk, persze, de mit lehet tenni, ha ez a választék? A legutóbbi két szavazáson az volt az érzésem, mint amikor választhatnánk aközött hogy felakasszanak, agyonlőjenek vagy megmérgezzenek.
Tapsikolt a fene, legszívesebben leköptem volna magamat, de akkor is, ha a másik mellé teszem az x-et. Legközelebb vagy nem megyek el, vagy viszek hányózacskót.
Mondjuk a többi legalább nem jött ide - hogy figyelj már te bunkó választó ha nem tudnád a földre dobott papír/rejtvényújság/banánhéj/condom azt jelenti hogy nem államtitok és a takarító viheti.
Ha a következő választásokig elsüllyedne ez a topic, gondom lesz rá, hogy felhozzam. Betettem a kedvencek közé, időnként majd írogatok, nehogy feledésbe merüljön a téma....
"Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy ezeket a tahókat mi szavazzuk be a parlamentbe."
Hát kérlek.... aki úgy szavaz, hogy "jajjcsakagyőztesreadjam", vagy "csakeznekormányozzonakkorinkábbazellenesélyes", azzal sokmindent nem lehet kezdeni. Két szavazás közben üljön be a foteljébe, nézze a mónikasóját, osztjóvan.
Ezek az emberek hosszú órákat úlnek a nem túl kényelmes padokban és keményen dolgoznak. Csoda, hogy le-le ejtenek egy-egy kisebb szemetet és a fáradságtól nem veszik észre? Több toleranciát!