Keresés

Részletes keresés

malenko Creative Commons License 2017.06.01 0 0 1135

csak az én 160as nettómra megkapom a hitelt. ha a kh nem veszi be az ingatlan fedezetet akkor inkább emiatt elmegyek másik bankhoz. sajnos nincs pár évem, hiszen akkor ugyanúgy kifizetem albérletbe és oda bizony többet adok mint amit kalkuláltak nekem havi törlesztőt.

havi törlesztő lenne jó esetekben 63 ezer rossz esetekben 85 ezer forint legdurvább pedig 115 ezer havonta. az albérlet pedig 80tól indul. a mostani albérletünk megszűnt és pár hónapra kényszerűen költöztük rokonhoz. de így is utazni fogunk napi kicsit több mint 100 kmert munkahelyhez. szóval inkább egy sajátba vágok bele.

 

és a 15 millió is a legmagasabb kalkuláció volt olyan 10-12 körül lehet találnánk már olyat amire rámondjuk az áment.

 

a törlesztőnél annyi lényeg, hogy beleférjen a 160 nettóba, tehát a havi 80 ezer. de amúgy ezért kérdeztem a kezest vagy adóst, mert ha az is számít és egy családnak lehet venni akkor havi nettó 240el lehet számolni. jah és sok helyen örülnek a 2db ltpnek ami nagy előny és van ahol szerződésbe le lehet írni, hogy amikor lejár akkor mindenképp bele lesz forgatva.

amúgy a fizetéssel nincs gond csak a bejelentéssel...

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1134)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2017.06.01 0 0 1134

Okés...láttam a másik kérdést is,arra is itt válaszolok.

 

1- A K@h-nál amit néztél,nem erre vonatkozik. Nincs ilyen jellegű megkötés,hogy csak 10 milliót lehetne maximálisan,használt lakásra de más banknál sincs ilyen alacsony értékhatár. Határ a csillagos ég. :)

2-Érdi Plussz ingatlan bevonása.  Ez bizonyos bankoknál működik,tehát ebben az esetben mindkét ház,ami veszel és az érdi ház is bevonásra kerül  (egy idő után egy szerződésmódosítással az érdi ház kivezethető a kérelemből,ez nyilván később pénzedbe kerül) amikor a hitel már olyan szintre csökkent,hogy a megvásárolt ház is elbírja egyedül.  Tehát létezik pár bank,ahol kvázi az önerődet ilyen módon kiválthatod és akár megkaphatod mind a 15 milliót egyben.

 

3- A K@H jó választás de náluk tudnod kell,hogy a pótfedezet bevonása sajnos nem fogja kiváltani a minimum legjobb esetben is a 20%-os önerőt. (s ez a legjobb eset,ennél lehet rosszabb forgatókönyv) Tehát ez legalább alsó hangon 3 millió ft önerőt jelent és 12 millió hitelfelvételt.  + Infó,hogy még így is kevesek lesztek hozzájuk,tehát egy 12 milliós hitelt sem fogtok ti ketten megkapni egy 160 nettóval+ minimálbérrel.

Természetesen az ügylet megvalósítható,tehát van olyan bank,aki ezt megtudja finanszírozni de nem valószínű,hogy a legjobb törlesztőt és kamatot fogjuk megkapni.  Tehát itt neked kell picit engedni az elképzelésekből (magyarul belátni,hogy a paramétereid alapján sajnos nem kaphatod meg a legjobb ajánlatokat) vagy erősen gyűjtögetni mellé és jobb munkahelyet,magasabb fizetést találni és majd később,pár év múlva nekivágni.

 

Természeetsen tudok segíteni privátban is ha nem szeretnél ide mindent leírni.

Előzmény: malenko (1132)
malenko Creative Commons License 2017.06.01 0 0 1133

jah és használt ingatlan lenne emiatt kérdeztem a másikat, mert a khnál láttam egy kalkulációs lap alján egy olyan tájékoztatót amin jelölték hogy használtra csak 2-10 millió kérhető. ha ez így igaz akkor kerekperec elzavarnak mielőtt még belekezdenénk.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1131)
malenko Creative Commons License 2017.06.01 0 0 1132

nincs kinézve a konkrét ingatlan mert nem tudom mekkorát nézhetek.

 

az elképzelés

ingatlan budapesti, kertes ház, 15 millió forint.önerő lenne valamennyi de felújítás, tulajdonszerzési adó...ezekre hagynánk meg így édesapám érdi háza lenne az ingatlanfedezet aminek értéke 17,4 millió. hitelünk nincs semmi még egy kártya se. lakástakarék van 2x20 ezres egy a páromé egy az enyém. párom lenne az adóstársam vagy kezesem vagy mi, ő minimálbéres, de még nem vagyunk házasok se hivatalos élettársak(már régóta házasságot kötnénk, de az is a megtakarításból menne és inkább a házra raktuk el). én bejelentésem lenne 160ezer nettó.

 

30 évre lenne így a 15 millió fölvéve ha lehet 5 éves kamatperiódusokkal.kb 7,5 év múlva beleforgatnánk a lakástakarékot. lakásbiztosítást szívesen kötök az adott banknál és használnám sűrűn a hitel miatt kapott folyószámlát is, de a munkabér nem oda érkezne, az kp.

 

nem tudom szükség van e még valamilyen adatra, amiket kalkuláltam a k&h tetszett a legjobban. otp drága, budapestbankhoz pedig elvből sem mennék...azt hiszem mindent leírtam :)

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1131)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2017.06.01 0 0 1131

Üdv!

 

Ez sok dologtól függ.

 

Kellene egy rakás információ az egész ügyletről. 

 

Ingatlan

Vételár

Jövedelmek

Meglévő hitelek
Önerő? (van-nincs)

Életkor

Település,merre lesz a vétel és a fedezet

 

Első kanyarban indulásra elég,mert ezek nélkül sajnos semmilyen infoót nem lehet megállapítani.

Előzmény: malenko (1130)
malenko Creative Commons License 2017.06.01 0 0 1130

sziasztok.

tudom régi a topic, de hátha.

olyan kérdésem lenne hogy lakáshitelt vennénk fel ingatlanfedezettel adva az önrészt. kell kezes nekem? vagy adóstárs?

Axióma Creative Commons License 2013.10.27 0 0 1128

Csak mert a Hazepites topikcsoportban elo (http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9067850&la=127572283).

Előzmény: Peter Altenberg (1127)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.10.27 0 0 1127

Évforduló? Két éve alszik a topik.

heremooka Creative Commons License 2011.10.27 0 0 1125

Felvilágosítottak. Jobb későn, mint soha:

 

Szóval az első dolog tényleg megvezetés.

 

A másodiknak lehet valami értleme. Ez a következő: az átfutási időre vonatkozó kamat NEM 180 forinton váltódik. És így ez érinti a tőkét is, mivel lesz egy különbözet, a tőkerész 180 HUF/1 CHF és az aktuális napi árfolyam különbözete.

 

Szóval tévedtem a másodikban.

 

Egyet még mindig nem értek: mi követeli meg azt, hogy a bank saját bevallása -és érdeklődésemre adott gyakorlati tapasztalatok- alapján az ügyintézési időszak átlagban öt nap. (a befizetés és a hitel lezárása között). Erre miért kell a fennmaradó hitelösszeg 7%-át pufferelni?! Aránylag kevesen törlesztenek készpénz-örökségből és/vagy lottónyereményből, hogy mindegy legyen az a plusz hét százalék... Az már majdnem annnyi, mint amennyi szabad árfolyamon lenne... Ennyi készpénz rendelkezésre állása esetén minek kínozná magát az ember, már visszafizettem volna rég!!

Előzmény: heremooka (1122)
kacsa! Creative Commons License 2011.10.26 0 0 1124

Mondasz valamit, nekem be van kedvencelve - potenciális eladósodó/eladósodni szándékozó vagyok - de nem sok okosat tudtam meg. Amíg összegyűlnek az információk, halmozom az önrészt :)

Előzmény: heremooka (1123)
heremooka Creative Commons License 2011.10.26 0 0 1123

Most nézem csak, hogy milyen halott ez a topik. Nincs az országban senki, akinek végtörlesztéssel kapcsolatos gondja van?! Még Lakáshitellel kapcsolatban sincs gond...

 

Hihetetlen, érdekes...

heremooka Creative Commons License 2011.10.26 0 0 1122

Sziasztok. Kéne nyitni egy "végtörlesztésügyi" topikot. (Sajna nekem nincs jogom hozzá, megtenném pedig szívesen.)

 

Van két problémám így első nekifutásra, hirtelen.

 

1. Szerepel a bank (Raiffeisen) által kiállított igazoláson egy olyan, hogy:

 

"Végtörlesztési költség": 60e. forint körüli összeg. Alá -így vastagon: (2011. évi CXXI. törvény szerinti rögzített árfolyamon történő teljes előtörlesztés esetén a Bank költségtérítést, egyéb díjat vagy jutalékot nem számíthat fel). Aranyos...

 

2. Aztán egy ilyen bekezdés a második oldalon:

 

"Tájékoztatásul közöljük, hogy a szerződésmódosítási kérelemmel összhangban az árfolyamváltásból eredő kockázatok mérséklése, és a végtörlesztés teljesítése céljából a fennálló teljes tőke és kamattartozás 7 %-ának megfelelő összeget (puffer) is rendelkezésre kell tartani a végtörlesztésre kijelölt bankszálán. A puffer végtörlesztés teljesítése céljából fel nem használt részével az Ügyfél szabadon rendelkezhet."

 

Kb. két hét óta, ha előtörleszteni akarok, akkor annak bejelentését követő 60 napig 180 HUF/1 CHF árfolyamon tehetem. Milyen árfolyamváltási-kockázatról van szó?! 

 

PSZAF?!

panxer Creative Commons License 2011.06.15 0 0 1121

Gondolom nem ezt akarod hallani, de mi lenne, ha eladnád és kisebb lakásba költöznél?

 

Csak jobb, mint fedél nélkül, nem?

 

Előzmény: webshop_nyito (1120)
webshop_nyito Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1120

Szia,

 

először is köszönöm a választ, valamint a jókivánságokat.

 

Azt hiszem, írtam is, hogy sajnos, egyik út sem hiszem, hogy járható lenne...a másik hitel a pozitiv KHR miatt, a halasztás pedig azért, mert nem felelünk meg egyik, bank általs zabott feltételnek sem...Bár mondjuk azt nem tudom, hogy ha pl a fiókvezetővel beszélnénk, akkor mi lenne, de hozzá bejutni gondolom, egy másik kanosszajárás lenne...

Előzmény: petike23 (1119)
petike23 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1119

Szervusz,

 

feltétlenül menj be a bankba !!

Mondd el nekik őszintén, hogy mi a helyzet, és hogy eddig is fizettetek, és ezután is fizetni fogtok, de pillanatnyilag probléma van.

 

Ha azt mondták hogy nem lehetésges, beszélj az ügyintéző felettesével, vagy annak a felettesével.

 

Leges-legvégső esetben vegyetek csak fel másik kölcsönt.

 

Őszintén kívánok sok sikert.

 

Üdv; Péter

Előzmény: webshop_nyito (1118)
webshop_nyito Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1118

Sziasztok. Talán nem ide való a kérdésem, ezért kérlek, ne kövezzetek meg, de hátha tudtok segiteni.

 

Olyan, lehetőleg banki szakember segitsége kellene pár szóban, aki tényleg napi szinten foglalkozik ilyen dolgokal.

 

A lényeg a következő : ERSTE-s euro alapu lakáshitelünk van, aminek a havi törlesztője 110.000 Ft körül mozog, az árfolyamingadozások hatása miatt. Van pár 10.000 Ft elmaradásunk is emiatt, d enem tudtuk még magunkat utolérni.

 

Most egy olyan kilátástalan családi patthelyzet alakult ki, hogy kénytelen leszek 2-3 hónapig nem fizetni a törlesztőt, mert egyszerűen akkorra a gáz, hogy hihetetlen, de ez a kicsivel több, mint 300.000 Ft megoldaná a problémánk nagyrészét.

 

A kérdésem az, hogy a bank hogy fogja ezt tolerálni? Konkrétan arra gondolok, hogy mennyii deig húzhatom el a fizetést anélkül, hogy a bank felbontaná a hitelszerződést, és emiatt esetleg a lakást is elveszitenénk? Van egy 4 éve sgyermekünk, illetve most terhes a feleségem a második babával, nem kellene, hogy ez bekövetkezzen.

 

Sajnos, azt a lehetőséget nem kaptuk meg, hogy "hivatalosan" szüneteltessük a részletfizetést, mert nem felelünk meg a feltételeknek-mondták a bankban, amit persze, nem hiszek el, de ez van.

 

Szóval, szeintetek meddig húzhatom a nemfizetés-dolgot?

 

Köszönöm, hogy válaszoltok.

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1116

OK,megkaptam, válaszoltam.

Előzmény: koko4 (1115)
koko4 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1115

Köszi a választ!

 

privát e-mail ment az itt feltüntettre...

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1114)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1114

Üdv koko4! :)

 

Emlékszem,egyszer már próbáltam segíteni,ez még tavaly nyáron volt de akkor a Hitel-Ötlet topicban kérdeztél és akkor még egy 13 milliós ingatlant szerettél volna megvásárolni önerő nélkül. Gondolom ez a dolgot jegeltétek,különben nem volnál itt.

 

A helyzet a következő:

 

Érdemes volna körbejárni,hogy a 8 milliós ingatlan,stabilan tényleg állja-e a helyét. Ha többet ér a valóságban,akkor ott még lehetne feljebb tornázni  az adható hitelösszegen de ez abszolut nem fórumtéma,itt nem írhatom le. Magánban nagyon szívesen megosztom veled de ennek a kiskapuját itt nem írnám le. 

 

Maradjunk abban  a verzióban,hogy 8 milliót ér az ingatlanod és 8 millióról szól az adásvételi is. :)

 

Így ebben az esetben és más bevont (ingatlan-telek stb...) nélkül ennek 75%-a adható hitelösszegben.(nem minden banknál de van egy pár) A maradék 25% igaz megvan önerőben de akkor nem marad felújításra.

 

Nézzük a pótfedezetet,azaz a telket. Nagy kérdés,hogy mit tud ez a telek. Kellene egy pontos értékmeghatározás,hogy milyen forgalmi értéket képviselhet,hisz ennek tudatában lehet megállapítani,hogy a különböző bankoknál,hogyan fogadnák be és mennyire lehet majd vele számolni. Jó volna azt is tudni,hogy mennyi pénz kellene a felújításhoz?

 

Ráadásul nincs kaptafa szabály,mivel minden banknál más és más a telekkel és pótingatlannal kapcsolatos szabályzat.

 

Üdv-Ólomlábú 

 

 

Előzmény: koko4 (1113)
koko4 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1113

Sziasztok!

 

Kérdésem a következő lenne: 8 millióért szeretnénk házat venni. A hitelhez megvan a 25%-os önerő, viszont ha befizetjük, semmi nem marad felújításra. Van arra lehetőség, hogy az önerőre szánt kp. helyett egy telket vonunk be önerőként, vagy csak az a verzió van, hogy mehet a hitel önerő nélkül, de akkor két ingatlant kell bevonnunk?

 

Kettőnk jövedelme összesen bruttó 640 ezer Ft, semmilyen hitelünk nincsen.

 

Köszi!

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.04.10 0 0 1112

Sajnos már az elején is látszódott,hogy a szokásos mellébeszélés volt a "jövedelem nem elég" az OTP részéről.

 

Egyébként hivatalosan a forgalmi érték (s nem hb érték) 75%-ig lehetősége áll bármely banknak elmenni a te fizetéseddel. (parlamenti törvény).  OTP általában 70%-ig megy el.

 

 

Ez ugye azt jelenti,hogy egy 15 milliós értéknél  11,25 millió Ft-ig el kellene menni.  Tehát totál értelmetlen az OTP bírálati számítógépes rendszere,főleg ilyen jó jövedelem mellett.

 

Szóval no para,ezt van egy bank,ahol kényelmesen megkapod.

 

Előzmény: nick2005 (1110)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.04.10 0 0 1111

Üdv!

 

A megadott paraméterekkel van egy bank,ahol biztosan megkapod.....ez 100%. S be is megy második ranghelyre.

Előzmény: nick2005 (1110)
nick2005 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 1110

Sziasztok!

 

Vittem a munkahelyemről jövedelemigazolást az OTP-nek. Szerencsére közben volt egy kis plusz jövedelmem, így az utolsó 3 havi átlagjövedelmem nettó 370 ezer Ft lett, és ehhez jött még a kafetéria, ami kb. nettó 15 ezer havonta. Megnyugodtam, hogy nem lehet gond, hiszen a nettó 385 ezer Ft már biztosan elég lesz a hitelhez. Pár nap múlva ismét hívtak az OTP-től. Most már nem az eltartottakkal van a gond, hanem az ingatlannal. A másik hitel amivel terhelt 3,5 millió Ft, de már csak kb. 1,9-2 millió a tőkerész. Direkt megkérdeztem a hitelfelvétel előtt, és úgy tájékoztattak, hogy a hátralévő tőkerész számít. A két hitel együtt 5,75 millió lenne. Ha a teljes összeget nézzük, akkor 7,25 millió. Az ingatlan hitelbiztosítéki értéke 10,8 millió. A hírdetményben 85% terhelhetőséget írnak, még így a magasabb összeggel számolva is csak 67% a terheltség, de a bank valamilyen települési besorolásra hivatkozik (gondolom a nem annyira frekventált településeken nem igaz a 85%, de hogy meddig mehetnék el azt nyilvános forrásban sehol nem sikerült fellelnem). Hozzáteszem, hogy az ingatlant 16-17 millió közötti összegre értékelték 2007-ben, és azóta 3-4 milliót ráköltöttem (tetőcsere, ablakcsere, teljes hőszigetelés, homlokzatszínezés), így az értékbecslésnél is felháborodtam, de megnyugtattak, hogy nem lehet gond :)

Igazából nem akkora gond, hogy 550 ezerrel kevesebb hitelt akarnak adni, mint amennyit igényeltem, de k.rva dühös vagyok az OTP-re, mert direkt mindent átgondoltunk, kiszámoltunk, és a végén mondvacsinált indokokkal kicsesznek velem. Lehet, hogy keresek olyan bankot, aki beáll a 2. helyre a jelzálognál, csak nem sok kedvem van újra végigcsinálni a papírmunkát.

 

 

Előzmény: hitelügyintéz (1108)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.03.29 0 0 1109

Igen de ez megint csak az OTP beteges baromsága,hisz a fennálló tartozásunk már csak 1 millió közben a tul,lapra 5 millió van bejegyezve,akkor totál értelmetlen a dolog. (vannak még furcsaságok,többek közt ez is)

 

Az ingatlan értékét egyenlőre nem tudjuk,akkor már okosabbak leszünk,ha a kérdéskre visszajön a topic társ érdeklődő és elmondja a dolgokat. Addig marad a találgatás.

 

A második ranghely még lehet egy alternatíva,bár nem tudjuk milyen az a másik hitel. (ez megint csak egy találgatás,hogy kamattámogatott-e vagy sem)

 

Igen valóban van olyan bank,aki bemegy második ranghelyre,persze ehhez bele kell egyeznie az OTP-nek is. (nem utolsósorban)

 

A kiváltás költségétől annyira én nem félnék,mivel elég sok banknál ez most megtehető költségmentesen.  Ha állami kamattámogatott,akkor én is a 2.ranghely mellett tenném le a voksomat. (amennyiben járható út)

 

No....ha visszajön a kollega   (sok esetben itt csak kérdéseket tesznek fel,aztán a válasz már nem mindenkit érdekel... :))))

Előzmény: hitelügyintéz (1108)
hitelügyintéz Creative Commons License 2011.03.29 0 0 1108

Az ingatlanon nem azt kell nézni csak, hogy mennyi a jelenleg fennálló tartozás, hanem azt is, hogy mennyi volt a felvett hitelösszeg, ugyanis az fölé engedi bejegyezni a következő hitelt. Ha nem régi a hitelfelvétel (pár éves) akkor az OTP nem fogja annál magasabbra becsülni az értéket, mint ami akkor volt és ha jövedelem oldalról 2 eltartottal megfeleltél volna, akkor lehet, hogy az ingatlan értéke szab gátat.

 

egyrészt igaza van az előttem szólónak, hogy ki lehet váltani másik hitellel, de ez nem biztos, hogy jó megoldás, hiszen manapság sok kiváltásnál többe kerül a leves, mint a hús.... így ha az egy megfelelő konstrukció pl. támogatott hitel, akkor érdemes olyan bankot nézni, aki bemey az OTP mögé 2. ranghelyre és van ilyen bank, ráadásul kedvezőbb a kamata, mint az OTP-nek.

Előzmény: nick2005 (1105)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1107

Ami még érthetetlen és nagyon lehúzza az adható hitelösszeget.

 

hitelkártya....(úgy veszik a kintlevőséget,mintha 1 év alatt vissza kellene fizetni,tehát elosztják 12-vel és azt az összeget ami kijön,terhelésnek veszik. Pl 600.000 Ft-os hitelkártyánál 50.000 Ft-os törlesztővel számol.

 

A hitelkeret   (folyószámlahitelkeret) ugyanevvel a módszerrel. Pl 600.000 Ft-os A Hitelkeretnél 50.000 Ft-os törlesztőt számol hozzá.

 

Ez persze elég betegesen kockázatkerülő bírálat de ez van.

Előzmény: nick2005 (1105)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1106

Üdv!

 

Kérdésdre a válasz az,hogy nem. Az OTP-nél az egyik legszigorúbb most a hitelbírálat. Sok esetben teljesen érthetetlen okok miatt is kevesebb hitelösszeget engedélyez a rendszer. Tudnod kell,hogy egy elég "szögletes" program beállítás van jelenleg náluk.

 

A leírtak alapján gond nélkül kellene egy jópár bankban megkapnod a kívánt összeget. (az eltartottakkal nem mindenki számol)

 

Egyébként még a 2 kiskorú mellett is símán át kellett volna mennie a dolognak.

 

Az alábbi dolgok jutottak az eszembe.

 

Mindenképpen tudni kellene a meglévő hiteltartozásodat az OTP-nél  (a jelenlegi tartozás állományt Ft-ban megadva) a törlesztőt írtad az ok, és mekkora a forgalmi értéke az ingatlannak.

 

Egyébként meg ne izgasd magad a dolgon,mert egy mozdulattal lehet kiváltani a másik hitelt és ahhoz a bankhoz vinni,aki megadja neked kényelmesen és lelkesen a 3,6 milliót.

Előzmény: nick2005 (1105)
nick2005 Creative Commons License 2011.03.27 0 0 1105

Sziasztok!

Én egy szabadfelhasználású jelzáloghitelt szeretnék felvenni. Megvan az ingatlanfedezetem, a fizetésem nettó 306.000 Ft, van két kiskorú gyerekem, a feleségem jövedelme nettó 80.000 Ft. A hitelösszeg 3,7 millió Ft lenne. Teljesen nyugodtan, az ügyintézővel viccelődve töltöttem ki a papírokat, sok hitelt vettem én már fel, soha nem volt gond, mindet rendben vissza is fizettem. Legnagyobb megdöbbenésemre pár nap múlva felhívott az ügyintéző, hogy a hitelbírálat szerint csak 3,2 millió Ft-ot tudnak adni, mert van 2 eltartott. Javasolta az ügyintéző, hogy vegyem fel hosszabb időre, de eszembe sincs, úgy gondolom, havi 51 ezer Ft-ot ki tudok fizetni. Másik ötlete, hogy vigyek jövedelemigazolást, így nem csak a jövedelem lesz igazolva, hanem a kafetéria is, az is nyom valamit a latban. Majd meglátjuk. Sajnos az OTP-hez vagyunk kötve, mert van egy másik hitel is az ingatlanon, ami OTP-s, nem nagy összeg, havi 27-28 ezer a törlesztőrészlet.

Ezt csak azért írom le, mert elég szigorúnak tartom a hitelbírálatot. Érdekes, hogy tavalyi évhez képest nettó 46 ezer Ft-tal emelkedett a fizetésem, rövid matematikával megállapítom, hogy tavaly egy fillér hitelt sem kaptam volna az OTP-től, pedig a fizetésem magyar viszonylatban nem mondható rossznak szerintem. Máshol is ilyen szigorúak a feltételek?

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.03.27 0 0 1104

Mondom......egyszer talán majd sok dolog visszaenyhül de ahhoz ki kell alakulni egy szoros,öldöklő piaci helyzetnek.

 

valljuk be őszintén,most nem ez a helyzet.   (160 milliárdos hitelpiac/hó,jelenleg havi 15 milliárdnál tart.)

Előzmény: hitelügyintéz (1103)
hitelügyintéz Creative Commons License 2011.03.27 0 0 1103

tényleg :)

de nem néztem az időt, csak, hogy 2-3 kérdésig vissza...

Amúgy arról nem hallottam, hogy 2-3 soros ügyvédi papír elég lenne, mert ha ügyvéd előtt történik, akkor már vagyonjogit kérnek.

Adott banknál 3 évvel ezelőtt is intéztem ilyen hitelt, illetve egy hónapja is. Van rá nyomtatványuk.

Megjegyzem sokkal könnyebb lenne hitelezni, ha minden banknál ennyire egyszerű lenne, hogy csak aláíratok egy nyomtatványt...

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!