Keresés

Részletes keresés

Chief Boden Creative Commons License 2014.08.31 0 0 1352

Alkalmanként se.

 

A függőség nem úgy működik mint az utcai drogok esetében. Pár hetes használat után kialakul a tolerancia. Ez a mennyiségtől független.

 

Ha ilyen tüneteid vannak próbáld meg inkább a paleolit táplálkozást.

Előzmény: Belautca (1351)
Belautca Creative Commons License 2014.08.31 0 0 1351

Ugy gondolod alkalmankent se, vagy tartosan ne?

Mennyi ido, es adag hasznalatana alatt alakulhat ki fuggoseg pl. xanaxhoz?

Előzmény: Chief Boden (1350)
Chief Boden Creative Commons License 2014.08.31 0 0 1350

Bármit csak benzodiazepint ne szedjél.

Előzmény: Belautca (1348)
Eszti0101 Creative Commons License 2014.08.31 0 0 1349

Kedves Caran78. Nagyon szépen köszönöm a választ!

Előzmény: Törölt nick (1347)
Belautca Creative Commons License 2014.08.31 0 0 1348

Sziasztok!

leirnam a tortenetemet Nektek, ugy olvasom jo kis csapat gyult itt ossze. (elore bocs az ekezet nelkulisegert)

egy eve kezdodott, vacsora kozben megszedultem, halalfelelmem volt. Lefekudtem aludni, majd kis ido mulva ebretem, hanytam, hasmenesem volt, es rengeteget pisiltem. Masnap ugyanez. Azt hittem itt a veg! Bementem az SBO-ra, sziv, es eletet veszelyezteto bajom nincs. Vegigjartam utana rengeteg vizsgalatot, szivultrahang, kardiologiai vizsgalat, hasi ultrahang, mellkas-has-kismedence CT, koloniszkopia. Mind-mind negativ. Ezutan elmentem egy pszihiaterhez, aki nem volt szimpatikus, igy hagytam az egeszet, mert kozben jobban lettem. Az altalanos kozerzetem nem a legjobb, de lehet vele elni.

ket honapja ujra erosodtek a tunetek,igy egy homeopatahoz fordultam, aki egy alapos kikerdezes utan rendelt nekem egy kevereket, de ugy nez ki sajnos nem hatott. Melle szedtem sedatif pc-t, es valeriana relaxot, de ezek sem segitettek. Altalanos levertseg, hasi-gyomorszaji szorito erzes (gomboc a gyomorszajban) etvagytalansag a mindennapos tunet, de ha feleosodik, akkor ne tudd meg. Pontosabban biztos tudjatok mit elek at. Tobbszor elofordult, hogy berohantam az SBO-ra, mert azt ereztem itt a veg!

egnap este mentot hivtam, mert zsibbadt a karom,140 volt a pulzusom, remegtem, es biztos voltam benne, hogy par perc es szivinfarktusban meghalok. A mentok be sem vittek, egy 0,25-os xanaxot bevetetek velem, es ennyi. Jol lettem. Elotte ritkan (heti gyszer ketszer) bevettem egy xanaxot, amikor rosszul voltam, az segitett, de xanaxon megsem elhetek.

most egy kicsit tanacstalan vagyok mihez is kezdjek. Eros embernek erzem magam, van munkam amit messzemeno profizmussal vegzek, van csaladom, jo korulmenyek kozt elek, igazabol csak elveznem kellene az eletet, de sajnos nem tudom.

olvasnek Toletek gondolatokat a jovore nezve, hogy mihez kezdjek most.

40/f

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.31 0 0 1347

A Xanax a legtöbb embernél különösebb mellékhatás nélkül hat. Nálam egyedül a rövidtávú memória romlása jelentkezik időnként, de nem vészes módon. Amikor még este is szedtem, az alvást nemhogy megzavarta, de jól aludtam, normális álmokkal.

 

Természetesen nálad jelentkezhetnek mellékhatások, nem vagyunk egyformák.

 

Teendő: elmondani az orvosnak, aki dönt a továbbiakról. Lehet, hogy ad másik gyógyszer, vagy az is lehet, hogy ez a mellékhatás idővel elmúlik (sok esetben a kezelés elején jelentkeznek mellékhatások, amelyek később elmúlnak).

Előzmény: Eszti0101 (1346)
Eszti0101 Creative Commons License 2014.08.31 0 0 1346

Kedves Fórum tagok! 

 26 éves lány vagyok, egy hónappal ezelőtt sajnálatos módon a szomszédom kiugrott az erkélyről, és én pont végig néztem az egészet. Nagyon megviselt, két hétig nem mertem elaludni, féltem egyedül, sokszor sírtam. Nem is húztam sokáig a dolgot, pszichiáterhez fordultam. Tudni kell, van három éve egy betegségem, meniére szindróma, havonta jelentkező szédüléssel hányással járó rohamaim vannak, a jobb fülem folyamatosan zúg, emiatt nehezen tudok aludni, napközben még csak csak elvagyok. A betegségem miatt is szorongok már egy ideje,az öngyilkosság végig nézése után is volt egy erős rohamom ami több mint tíz órán át tartott. Mindezt elmeséltem az orvosnak, ő nem látta hogy nagyon nagy lenne a gond, de felírt nekem egy 0,25 mg Xanaxot, minden este egyet kell bevennem. Nos, eddig kétszer vettem be, mindkét alkalommal éjjel 2 körül felriadtam olyan rémálmaim vagy rémképeim voltak, hogy azt hittem meghalok. Nem tudtam pontosan meghatározni ébren voltam e vagy álmodtam de, olyan valós volt, mintha valakik lennének a szobámban hallottam hangokat is, szörnyű volt, azt szeretném kérdezni Tőletek, ez ennek a nyugtatónak lehet a mellékhatása? Mert akkor inkább nem szedem! :(

DAttis Creative Commons License 2014.08.17 0 0 1345

Szeretem mikor egyesek kijelentik a gyógyszerre hogy szenteltvíz. Akkor nyilván én is feleslegesen szedem 1988 óta de a vérnyomásom beállni (normalizálódni) látszik tőle, na meg persze a némi, de nem elhanyagolható sporttól

A többit (Xanax, Frontin) nem tudom, de az biztos a kezdőadag (0,25) xart se ér már de a rászokástól való félelem miatt nem merem emelni az adagot de a doki aki felírta mondta nyugodtan beszedhetem (0,5).

Előzmény: Zoli049 (1344)
Zoli049 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 1344

OFF:

A Betaloc, "szenteltvíz", amúgy a nevéből ered, hogy béta blokkoló, magyarul, szívritmus csökkentő, ezáltal egyénenként a vérnyomást is leviszi. Anno szedtem, de hatástalan volt, utána az Inderalt szedtem, amit kivettek az import gyógyszerek közül, mert nem volt mellékhatása, azután jött a Huma-pronol, ami úgy, ahogy elment, most van helyette ez a magyar xar, Propanolol-klórhidrát, hatóanyag nevű, tele mellékhatással. 

ON:

A Xanax-ot szedtem, rászokós, majd hatástalan, régi generikum, a Frontinban meg, hogy van-e hatóanyag? :-) Nem szabad ezeket beszedni. A Rivotrillal tökéletesen el lehet lenni, de az adagolás egyénfüggő!!! Az előírt fele is sokszor sok!!!

Előzmény: DAttis (1343)
DAttis Creative Commons License 2014.07.31 0 0 1343

Helló !


Kissé OFF de csak gyógyszer ez is
Ti arról tudtatok (lehet más is szedi közületek) hogy a Betaloc (metaprolol - vérnyomás csökkentő) hogy rémálmokat okozhat ha későn (este 7 után) szedi be valaki.

No most kb 26 éve szedem és kb 2 éve a gyógyszerész tájékoztatott erről. Amúgy nem tapasztaltam ezt az állítólagos hatást, viszont a magasabb ár ellenére jobb ez a gyógyszer mint helyettesítői mert nincs mellékhatás (csalánkiütést kapok a helyettesítő magyar gyártmányú metaprolol készítménytől) így visszaálltam a Betalok ZoK-ra (100 és 50 mg) 

Chief Boden Creative Commons License 2014.07.16 0 0 1342

JACK HOBSON-DUPONT: A BENZO KÖNYV

 

23.Fejezet - "Kérdezze Orvosát"

 

http://nyugtato.gportal.hu/portal/nyugtato/upload/747392_1405461606_00932.pdf

sasa58 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1341

Hogy vagy, nehogy visszaszokjál? Én is csak egyszer bűnöztem, vagy két hete, mikor még hajnali 2-kor sem tudtam aludni. Az alvásom sajnos továbbra sem jó, de Xanaxot soha többé, egyébként nem hiányzik a cucc. Nem is tudom miért szedtem 4 évig.

Előzmény: Ezelkievics (1340)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.07.05 0 0 1340

Elnézést,hogy csak most írok,de a szgépem totálkáros,igaz az net szolgáltató szerint a gép a rossz,a szervíz szerint a gépnek semmi baja....:-( Tény, h szinte használhatatlan,most is csodálkozom h tudok írni ide a fórumra,majd előbb- utóbb ugyis lefagy:-(

 

Remélem azóta sem tértél vissza a x-hoz,nekem az az egy 0,25 mg végül is kisebb elvonási tüneteket okozott,erős szédülés,szívdobogás és az izomremegések is jöttek ujjult erővel. Szívügyek ( szerelem) miatt amúgy x-tól függetlenül ugyis padlón,most épp egyáltalán nem érzek ízeket,és hát libidóm,na az nincs.

Szóval a kinez, helyrerakott,de saját hülyeségem és egy erős érzelem miatt most mehetek hozzá újra....lehet kezdeni az egészet előről.

Egyszóval elvonási tünetek vannak bőven,hangulatom rossz,alighogy elkezdtem volna munkát keresni a gépem is vacakolni kezdett.

Semmi nem jó most körülöttem,az elvonás ebben csak hab a tortán.

De Te légy erős, ha már eddig eljutottál, nem szabad visszafordulni az úton. Üdv Ezel

 

Előzmény: sasa58 (1335)
gombóc63 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 1339

Ahogy írsz a párodról, nos nem lennék nyugodt a jövőmet illetően. A szeretet nagyon fontos és sok mindenen átsegít, de....nem tudom milyen minőségben vagy vele, de talán el kellene gondolkodnod ezt akarod-e egy életen át.

31 éve vagyok házas, szépen és jól élünk, nagy szeretetben, de mellette sok-sok egyebet is kapok a férjemtől. Eleve az én pesszimista, rugalmatlan és még sorolhatnám a sok negatív tulajdonságom ellentéte Ő. A trutyiból ezért is tud kihúzni, nélküle nem tudom hol tartanék. Szóval számomra a jó társ elengedhetetlen, ugyan akkor kimászni a gödörből nekem kell.

Előzmény: colanut (1338)
colanut Creative Commons License 2014.06.30 0 0 1338

A boldog vagy konfliktusokkal teli, de megoldható élet. 

Ez a cél. De sokan mondjátok a párom segít majd. De én ezt kétlem. Anyagi gondjai mindenkinek vannak, de ő aszthiszem a csodára vagy rám vár, hogy megoldjam. Ha itthon van fáradt, alszik, eszik, lazul a net előtt és nagyon szeret engem. Én pedig egyre feszültebb vagyok mindettől. Tegnap próbáltam vele beszélni, de katasztrófa volt. Nem tudtam elmondani neki a gondomat, mert az volt a gyors reakció, hogy átölelt, hogy nyugi ne idegeskedj drágám. Ennyi lett az őszínte beszélgetésből. Olyan az életem, mint egy mocsár.  Hogyan mássszak ki így belőle?

gombóc63 Creative Commons License 2014.06.29 0 0 1337

Hidd el, sokan. Ez persze nem vigasz. A szomszéd család pl. egy igen érdekes esettanulmány lehet. Legfőbbképp azért, mert a négy fal közé nem lát az ember, kifele meg amit mutatnak....:-((

Előzmény: colanut (1336)
colanut Creative Commons License 2014.06.28 0 0 1336

Nézem az embereket, sírnak, nevetnek, élik az életük és nem tudom hányan teszik xanaxal és hányan kínlódnak, mint én, mint mi....

sasa58 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 1335

Köszi, és most már 3 hete. Igazából változóan vagyok, de átlagosan inkább jobban, mint azelőtt (leszámítva a náthámat). Néha azért ingerenciám támad, hogy bekapjak egy felet, de legyőzöm.

És Te hogy vagy, nem estél vissza?

Előzmény: Ezelkievics (1334)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.06.22 0 0 1334

Gratulálok!

 

Előzmény: sasa58 (1326)
meredis Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1333

visszacsúsztál a pia-gyógyszer kombóba? remélem sikerül kimásznod belőle. én szorítok neked!

Előzmény: greenwood (1331)
cyanne Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1332

ez a szorongástól is lehet. sajnos van az a helyzet, amikor a xanax és a szorongás egy időben hülyít:(

egyébként sikerült találni vmi hatásos antidepresszánst?

 

(nekem még sose volt ilyen, h egy éve szedek vmit, aminek az első két hét után semmi mellékhatása sincs. de ez nem antidepr., hanem antiepileptikum, szóval a te szempontodból mindegy sajnos.)

Előzmény: greenwood (1331)
greenwood Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1331

igazad lehet. mindenesetre most majdnem ott tartok, h a saját nevemre sem emlékszem.

Előzmény: cyanne (1330)
cyanne Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1330

de ehhez teljes leállás és hosszú tisztulási idő kell, az a gyanúm

Előzmény: greenwood (1328)
greenwood Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1329

alapvető dolgokat nem tudok...

 

Előzmény: greenwood (1328)
greenwood Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1328

ez vígasztaló...mármint h visszajöhet az, amit az agyam "tud". idővel. most szinte semmire sem emlékszem.

Előzmény: cyanne (1325)
cyanne Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1327

lehet, h mélyebben alszol, és azért

Előzmény: sasa58 (1326)
sasa58 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1326

Néhány hét negyedelés után 5. napja "tiszta" vagyok. Egy dolog szembetűnő, hogy azóta gyakorlatilag nem álmodok, addig meg rendszeresen mindenféle zavaros (nem mindig rossz) álmaim voltak. Leginkább csak elalváshoz használtam az utóbbi időszakban.

cyanne Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1325

nem emlékszem, te mennyit szedsz, de a türelem a kulcs szerintem. ha lassan, nagyon lassan csökkented, az már siker!

 

amúgy nagyon sokat köszönhetek az élménybeszámolóitoknak, mert hónapok óta egy morzsányit se vettem be. és, bár lehet, csak képzelem, mostanra teljes mértékben visszajött az agyam, a nevek is, az idegen szavak is, a vonzatok meg minden. (igaz, én nem annyira hosszú ideig szedtem, mint inkább hónapokig rendszeresen sokat + alkohol. nem tudom, melyik a károsabb...:/) 

Előzmény: colanut (1324)
colanut Creative Commons License 2014.06.11 0 0 1324

Istenem milyen ismerős érzés. Szabadulni a szenvedéstől, de úgy érzem nem tudok. Xanax, az illúzió, hogy jobb lehet. Az elhatározás, hogy nélküle élni, de a hétköznapi teendők megakadályoznak benne, a megvonási tünetek miatt.

yaris49 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 1323

A depi teljesen a hatalmába keríttet, azon töprengek, hogy be kellene magamat gyógyszerezni, hogy csak aludjak, de még meggyet kell szednem:((((( Gyűlölöm magamat és mindent, olyan nehéz így lenni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!